2012 Lüfer-palamut durumları....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Az önce kandilliden geldim lüfere gittim sabah 5te tık yok arkadaşlar çapari attım ama gelen giden yok benimle birlikte 3 kişi daha atıyordu onlarada hiç denk gelmedi.

Birde deniz çok sıcaktı suya baktım büyük ihtimalle o yüzden çıkmadı palamut.

2. deePblue

deePblue na

bu sabah çingene güzelini astım arabanın aynasına :D
    Sözüm vardı.
    Ceyhun abi büyük bir tane kaçırdı kısmet değilmiş.
    O devam ediyor çapariye almıştır belki.ben işe kaçtım :)

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Oralara kadar gitmişken Burunbahçe'ye git. Orada palamut alıyorlar son günlerde.

4. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Yürüyerek gidiyorum malesef burunbahçe bana çok ters bir yer

5. murti1907

murti1907 MURAT ALTIN

Gece saat 2 gibi kalender orduevinin önünde bir kaç kişi istavrit tutuyordu ama çok küçüktü tutulanları geri iade ettirdim.Saat 5:30 gibi palamut denemesi yaptım ama tık yok

6. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    TFden misin ?

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aliço üstadım, bayram önü, alışveriş, tahsilat filan elbette baş kalabalık. Bayramın 1. ve 2. günüde ziyaret vs. derken benzeri olacaktır. Peki ya daha sonraki günler? Bir planın var mı, gidip bir payını almak hoş olmaz mı?

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bugün ne balık yaptı ortalık etraf kan gölüne döndü adeta palamut kesmekten ellerim battı felaket bir gündü. gidemedik tabi balığa uyumaktan

Bi kalktım saat 8,40 yorgunluktan bırak balığı vücut yataktan kalkamıyor hadi koştura koştura dükkana gel nasıl olacak bu balıkçılık adi son bi gayret 1 gün kaldı. kısmete....

9. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Lüferin yolda olduğunu, forum Lüfererenlerinin yeniden aktif olmasından anlıyoruz. :D

Lüfer değil de, sizler hoşgeldiniz arkadaşlar.

:)

10. istavrit

istavrit Boğaç

Gece 2 de mesaj yazmışsın nooldu daraldın diiimi ...:D

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bu arada,

80 li yıllar. Yeşilyurt'da Hasır Restaurant'ın (Şimdi Polat Renaissance olan yer) önündeki T iskeleden, bana balık tutmasını öğreten Kaan Ağabey ile birlikte Ağustos 10-15'den itibaren Lüfer, daha doğrusu Kofana avlamaya başlardık geceleri. Yemli.

O dönemde okullar Eylül ayının ilk haftası gibi açılırdı. O nedenle tarihleri çok net hatırlıyorum.

Yani aslında son yıllardaki tutumuna bakıp erken dediğimiz balık, bu sene aslında normal seyrine dönmüş olabilir mi?

Malum, bu kış normal yani olması gerektiği gibi geçti. Bize sert ve soğuk geldi ama dediğim gibi ondan önceki kışlar kış değil sanki bahar havası gibiydi.

Bakalım, bu sene bizi hangi maceralar bekliyor.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Keremcim canım benim sorma ya kendimi bende lüfer gibi hissetmeye başladım iyimi. gerçekten lüfer gibi meralıyoruz. işleri tam sezona bitiriyoruz o yüzden herhalde....... seni gördüğüme sevindim dostum

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Hacım daraldık hemde en derininden ancak bayram haftası biliyrosun tahsilatı ödemesi şusu busu yetişmiyorki sorma...

14. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
  15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yavuz o sene bir başka güzeldi zaten herşeyiyle balık o kadar heyecanlıydiki ben bile tekrar bakarken inan heyecanlandım tekrar....

16. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    :) abicim daLyana girdiginde haber edicem yine bu sene..

17. istavrit

istavrit Boğaç

Ustacım hakkat çok güzeldi be ...Tam 5 senedir her sezon birlikte çıktık ,Arıza Team lüfer deyince fırtınalar estirdi ,TASAGAMİ diye bir terim yaratttık yavvv ...Yaz goggle 'a tasagami bak neler çıkıcak :D :p

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tasagami adını literatüre ben adlandırdım. tasma sanatının adı.....

Bu sene fırtına değil herhalde kıyamet kopacak lüfercilikte ben verırim dümeni uyurum siz gidince beni kaldırırsınız o adres bu sene herhalde yatar kalırız gibime geliyor....

19. istavrit

istavrit Boğaç

İyi nostalji yaptık Usta ,şöyle bir düşündünme karda kışta 40 metreden demir çekerken parmaklar mı donmadı ,Adayı gittik zarganaya kepçe vurucaz motor mu bozulmadı ,arka merada ne keyifler ne keyiflerrrr ....heyttt beee :D ...dümen tutarken yediğim laflarr :p ...Kumburgaz'a lüfere giderken Yeşilköy'ün orda boklu sudan geçerken livardaki canlı zarganalar ölmesin diye yapılan suni tenefüsler , merada kofanayı çekerken yapılan muhabbet ( çekmelisin abi bunu çekmelisiinnnn ) , trabucco patladı türküsü ....kitap olur valla bee :D

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tekneyi geçirmişiz 1 kulaç gibi işte 0,90 cm lik bir alandan uzun olta arkada. buyuk bir harman olta artık o geçtiğimiz noktadan geçecek 1-1,5 metreler gibi işte ya abi burda ne yapıyoruz lüfer tutyoruz ya boğaç

Hadi git ya burda lüfermi gelir.? dalgamı geçiyorsun benle ya diyor arkadaş.

drankkk üstünde boğaç yavrum kofana geliyor. hassss..... başlayan cümleler su sığ olduğundan balık zıpladı kuyruğunun üzerinde geri geri yüzüyor su üstünde kaçacak ya. bunu gören boğaçım abi ne olur çekmelisin bunu ya almalısın bunu ya gitmesin ne olur ya diye feryat figan aldık balığı içeri unutmamıyorum bende süper lafın tam üstüne anıya bak....