2013 YILININ ILK YAYIN BALIGI...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    :thumb: Kiymetli dostum Roy;

-Nefis bir yayin avladigin ve havyarli oldugunu gorup saldigin icin tebrik,

-Bizlere verdigin sozu tuttugun icin takdir,

-Bu keyifli rapor (hem anlatim hem fotolar) icin de tesekkur ederim.

Ornek bir amator avcisin... daha da buyuk yayinlarin oltana takilmasini ve onlarin raporunu da bizlerle paylasmani diliyorum...

2. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Harika rapor için teşekkürler sana yakışanı yaptığın içinde tebrik ederim.

3. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler roy.
    her şey çok güzel geçmiş.
    balık yakışıklıymış, inşallah bir dahakine havyarsız gelir.
    her daim rasgele.

4. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    tebrikler Roy. ben daha yayin isine giremedim :)))))) bugun ben de sazan da PVA torbalarini denedim. gayet hosuma gitti . bakalim sular biraz daha isinsin insallah iyi baliklar aliriz.

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Roy abi tebrikler..
    inşallah daha büyükleride oltanı ziyaret eder..

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tesekkürler Salih kardes. evet bu balik çok lezzetli. belki de tatlisuyun en lezzetlisi ama bu baligin bu dönemde birakacagi az sayidaki yumurtadan belki 3ü 5i büyüyebilecek. bunu bilmek bana çok daha büyük bir haz veriyor.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    sagol Fatih :)

yayin baliginin karni genelde sis oluyor. bununki biraz fazla sis. bir videoda yakala birak avlanan bir ustanin elini baligin agzindan sokup midesinde ne var, ne yemis diye kontrol ettigini görmüstüm. su an için pek de yapasim olmayan bir durum :) sezon daha yeni basliyor :thumb:

8. arkadas

arkadas ibrahim

tebrik ederim 2 kere biri yakaladigin icin digeri geri biraktigin icin

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Yasin. avlak sehir içi bir mekan. is yerime ve evime yakinligindan ötürü genelde burada avlaniyorum. kisa zaman zarfinda avlanma imkani veriyor. popülasyon olarak çok çesitli tür barindiriyor. burada perchinden yayinina kadar bir çok türün avini yapabiliyorum. kiminin avi daha kolay, kimininki daha zor olsada iyi bir hazirlik ve yeterli ugras sonucu meyvesini veriyor.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Murat ab :) laf agizdan çikar söz verince tutmak icab eder :) yilin ilk ciddi denemesinde denk gelmesi de ayrica mutlu etti beni.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkürler Mesut kardes :)

alinda Türkiye'de de tatlisuda bu tip yakala&birak av yapanlar var. yayin baligi bulundugu ortamda baskin tür olmasina ragmen malesef asiri ve bilinçsiz avlanma nedeni ile yeterli popülasyona ve anaç birey boyutuna ulasamiyor. at-çek yayin avina geri dönecek olursak, burada çok yaygin br teknik. klasik spin takimlarina göre braz daha kuvvetli makineler, kalin mono veya yüksek çekerli örgüler ve baligin darbelerine cevap verebilecek aksiyonda kaliteli kamislar gerektiriyor. takimdaki en ufak dügümün bile çok muntazam ve saglam atilmis olmasi gerekiyor. zamanla Türkiye'de de gelisecegine ve yayinlasacagina eminim. 15cm ve üzeri silikonlarla yayin alablme ihtimaliniz oldukca yüksek. bir diger gereklilik de silikonun etrafina iyi titresim yayablen, dipte suyu yarabilen bir yapida olmasi. yayin baliginin gözleri iyi görmediginden ufak ve suda süzülürken titresim yaratamayan silikonlari farkedemiyebiliyor. tabi perch ararken veya daha çok sudak ararken yayin saldirisina denk gelmek de son derece olasi bir durum.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Cengiz. daha iyileri sana denk gelsin insallah :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yatirdim Fatih abi :D gucagima da aldim, sonra büyük abin, baban, deden gelsin diyip geri saldim :D

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    valla bekleyemedim Berkan abi :D :D sorumluluk duygusu olsa gerek eve gelir gelmez resimleri aktarip raporu yazdim. aldigim keyfe paha biçilemez. ilk vurusta kamisi tripotdan ziplatmasi, kaloma alisi, tasmalayinca ignenin oturdugundan emin olma, mücadele esnasinda kamisa bindirdigi darbeler ve en son sag salim sudan çikartablmenin verdigi duygu her ne kadar anlatmaya ugrassam da yasanarak anlasilabilecek cinsten.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Mustafa daha irisi sana denk gelsin insallah :)
    yanliz su usta kelimesini bir kenara koysan :) ben usta degilim :) balik avini sever ve hakki ile icra etmeye ugrasirim sadce :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    de get :D :D bizi suya düsürmeye niyetlisin herhalde :) ama bu sene 1.5 metreyi görebilsem mutlu olucam :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Onur. yayin baligi havyar döneminde çok yumurta birakabilen bir balik degil. perchi, çapagi, sudagi bu az yumurtalarin da büyük kismini yiyor. salinan bu baligin yavrularindan 3-4 tanesi dogaya dönebilirse ne mutlu bizlere.

18. laborant1986

laborant1986 mesut

aynen senin dediğin gibi dedi burdaki ustalar ve ekledi silikon yerine balıklar fakat bı balıklar kılçık gibi sanki balığın omurgası gibi sahteler suda daha fazla ses çıkardıkları için kullnılırmış ama bana uzak ben daha kasna yı zor avlıyorum yayın işi çok bilgi ve beceri istermiş

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Roy. İri göbüşlü, güzel bir yayın yakalamışsın. Raporunu zevkle okudum. Daha irisine, rast gele!

20. Alpaslan75

Alpaslan75 Alpaslan

En İyi Avı:
    1.5 kg Kırlangıç
    Roy tebrikler avların daim olsun...