2014 LÜFER-PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Eşek adası kefken arası Ahmet abi,
    Haftasonu yoklamak gerek, sağlam girmek lazım.

2. ozan1968

ozan1968 gültekin

rabbim lüfer avınızı her daim bereketli kılsın aliço kardeşim

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    kilitlenen konuda nerde söz hakkı doğacakmış arkadaşım kimse yetkili gelsin altına kelam etsin bırakında isteyen istediğini yazsın ben merak ettim yazdım. neden kilit söyleyinde bizde bilelim.

Oraya 200 lüfer raporu açsaydık iyi denecekti şimdimi kötü oldu. sizler temcit pilavı gibi önümüze sunulanlara bakın önce gerekeni yapın....

4. barankaya

barankaya orhan meriç

BURSA CİVARI KİRALIK TEKNE İLE BALIĞA ÇIKAN ORGANİZASYON DÜZENLEYEN VARMI VEYA BİLGİSİ OLAN

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Forumun bence acilen moderatörlere ihtiyacı var. Bu moderatörler zamanında bizim yaptığımız gibi forumda belli zaman geçirmiş, genel kabul görmüş, kafi miktarda bilgisi olan gönüllü üyelerden seçilmeli. Sadece moderasyon yapan, sahne arkası moderatör kavramı "hobi" forumlarında olmaz, işlemez... İşlemediği de görülmektedir. İnsanlar karşısında "gerçek şahıs" olarak yetkili göremediklerinde, onlarla paylaşım yapamadıklarında mutsuz olurlar.

6. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Dün kilitlenen konuda açıkçası ben bir neden göremedim. Forum gerçekten başıboş bir durumda.Daha önce kişisel çekişmelerden şikayet ediyorduk, şimdi de ego tatminleri vs gibi durumlar başladı.Artık eskisi gibi rapor,bilgi paylaşma falanda göremiyoruz.Hareketlilik kaybolmuş durumda.Böyle gelmiş böyle gidecek durumundan bir an önce kurtulmak lazım.Acilen foruma çeki düzen verecek amirallere ihtiyaç var.Yoksa insanlar süratle forumdan uzaklaşmaya başlayacak.İnşallah bu konuda kilit olmaz...!

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Androit akilli zeki ve pek islevsel teknolojik aletlerin hukum surdugu gunumuzde yapilan 'isleri olmasi sebebi ile' aciklamasi bastan savma ust ortme bir cevaptir.
    Ve yahut biz uyeler soyle bir talepde bulunabiliriz. Katilimci yonetim kadrosu olsun. Kaan dogru yazmis bence de

8. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Diğer forumlarda olduğu gibi; Kaan abinin dediği gibi gönüllü bir ekip oluşturulabilir. Ticari bir amaç gözetmeden (sunucu, domain vs. gibi giderlerin dışında) amatörlere yönelik bir forum olmasını sanırım herkes ister.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bence forumun dengesini Facebook bozdu. Burada tanınmış belli başlı üyelerin çoğu facebookta kendi gruplarını kurdular ve oraya üye toplamaya başladılar. Sonrasında forumları ikinci plana atarak, burada sorun çıkartıp forumu itibarsızlaştırarak Facebook gruplarının popülerliğini artırmaya çalıştılar. Forum giderek kan kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.

Ben ise balıkçılıkla ilgili paylaşımları Facebook yerine bu forumdan yapma taraftarıyım. Şikayet ettiğimiz denetimsizlik Facebook ortamında çok daha fazla. Geçenlerde üye yapılmış olduğum bir ortamda yazdığım basit bir şey yüzünden bir sürü ipsiz sapsız adamın hakaretine uğradım. Ne kafirliğimiz kaldı ne dinsizliğimiz. Sayfanın sahibi olan abimiz ise o mesaj yoğunluğunda bu yazışmaların farkına bile varmadı. Sonuçta çareyi gruptan çıkmakta buldum. Burada eski üyelerinin hepsinin birbirini tanıdığı ortamda bu gibi densizlikler olmaz. Dolayısı ile onca yıllık geçmişi olan bu ortamı kaybetmemek gerekir.

Diğer yandan forum hakkında yapılan eleştiriler haklı. 2-3 kişiyle bu kadar insanın girdiği bir yer sağlıklı şekilde yönetilemez. Birbirine hakaret eden insanlara günler sonra müdahale ediliyor. Yönetim kadrosunda yeteri kadar eleman yoksa Kaan'ın formülü gündeme gelebilir. Neticede burasının çok daha aktif bir moderasyona ihtiyacı var.

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zamanında 7 kişiydik biz, birisi müsait olmasa diğeri oluyordu, kendi içimizde görev dağılımı da vardı ama herkes birbirinin yerine moderasyon yapıyordu, forum içi asayiş de gül gibiydi. Olması gereken de o, neden şu an öyle değil bilemiyorum.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İşin teknik/mekanik yönünü perde arkasından sevk idare etmek bir ölçüde görüntüyü kurtarsa da foruma can veren asıl unsur; yönetimiyle üyelerin bizzat birbirlerine dokunabildiği, birebir iletişim kurabildiği canlı/kanlı kişiler olsa gerektir. Son birkaçyıldır uygulanagelen yönetim tarzımız dünyanın hangi ülkesinde var?

Forumun halen belli bir çıta üzerinde aktif olması, burayı kendisi için bir aile ortamı olarak gören ve yıllardır bu güzide ortamın hayatiyetini sürdürmesine gönüllü katkı sağlayan üyeleri sayesindedir. Bu katkıyı sağlayan insanların yönetim hakkındaki talepleri üzerinde düşünülmeli ve gereken adımlar da atılmalıdır. Özelllikle "forum olma" vasfının dışındaki sanal oluşumların güngeçtikçe hissedilen baskısı ve elan verdiği zararlar ve dahası muhtemel gelebilecek olumsuz yansımalar da ancak yeni bir yönetim anlayışıyla bertaraf edilebilir.

Yukarıda dile getirilen ve zaman zaman da parmak basılan sorunlar kangrene dönüşmeden acilen ve öncelikle tatmin edici bir açıklama yapılmalı ve sonrasında da güven tesis edebilecek icraatler sergilenmelidir.

Forumun "ne"liğini nasıl olması gerekliliğini üyeler birbirleriyle teati ediyorlarsa iş artık teknik/mekanik durumdan çıkmış demektir. Gönül isterdi ki bu sıkıntı mevcut bir konu altında 3-5 mesaj yazılarak dile getirilmek yerine bizzat yönetimin inisiyatifiyle masaya yatırılsın ve konuşulsun enine boyuna. Aslında bu durum bile sıkıntının kendisini işaret etmeye yeterli maalesef.

İnşallah sadece birbirimizle konuşma ekseninde kalmaz konu.:)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İki yönetim şeklinin de kendine göre artı ve eksileri var.
    Bu konuda herkesin yazdığında haklılık payı var bana göre.

Çeşitli moderatörler olsa, konulara katılsalar, diğer forumlardaki gibi her rapora tebrik yazsalar veya eleştirel yorumlar yapsalar, belli bir aktiflik doğacaktır.
    (Şurada hemen şunu sorayım : Neden ünvanı olmadan insanlar gönüllü olarak bu şekilde davranmaz. Kaan bey yedi kişiydik diyor, şu an da yine belli bir çevresiyle aktivite getirebilir birçok arkadaş, neden illa ünvan? "Ben gönüllüce bunu yapıyorum aslında, şu an vergi affı nedeniyle yoğunum giremiyorum, ayrıca bunu foruma yaranmak için değil, emeği tebrik edip, daha fazla rapora teşvik etmek için yapıyorum" Neden yorum yazan arkadaşlar yapmıyorlar? Ünvan şart mıdır?)
    Ünvan ayrıcalıktır bir nevi, "ben uğraşıyorsam ayrıcalığım olmalı" mantığı yatıyor altında.
    Moderatörler varken gül gibiydi diyor Kaan, gerçekten gül gibi miydi?
    Birçok kavgalar, tartışmalar en eski forum geçmişi zamanlarına dayanmıyor mu?

Geçmişten gelen tartışmaların devamı değilmiydiler?

Neden diğer forumlarda yok bu tartışmalar?
    Diğer forumlara bakmalı. Tartışan kişiler diğer forumlarda da aktifler mi?
    Değillerse, zaten tartışmalar çıkmayacaktır.
    Birde diğer forumlarda neden bu kişiler yok yada bir kısmı yok diye sormak lazım?
    Muhtemelen birisi diğerine tercih edilmiş olabilir.
    Karşında kanlı canlı bir yönetici olunca kim kime yakınlaşabilirse, avantaj elde edecektir. Objektif olmak bence pek mümkün olmayacaktır.

Forumda, rahatsızlık duyulan bir konuda yorum yazılmak istenmiyorsa, hemen yönetime iletilebilmektedir.
    Yapılan bu tartışma bile ne kadar özgür bir ortamın oluşturulduğunun kanıtıdır bana göre. Tabiki, sahipsizlik hissi doğurabilir. Sahipli olmaya, yöneticiye ihtiyaç varmıdır?
    Ben memurum, başımda prosedür gereği yönetici var ama olsa da olmasa da aynı işi yapıyorum. Lakin herkes aynı sorumlulukta değil, bazılarına yöneticinin görünmesi gerekebiliyor.
    Etten kemikten bir yönetici, aynı zamanda forumun veya kurumun yumuşak karnı da bana göre. Kim yakınsa, kim sevildiyse her durumda avantajlı olacaktır. İcabında direk muhataptır. Yazdığı herşeyden, zayıf yönleri analiz edilecek, kullanılmaya çalışılacaktır. Mekanik bir yönetimde " moderatör" gibi böyle birşey pek mümkün değil.

Mekaniklik, ayrıca soğukluk demek bana göre. Hobi forumunda aktiviteyi düşürebilecektir.

Forum yönetiminin artılarını eksilerini düşünüp, ona göre bir karar vermesi, çoğunluğun mutluluğunu gözetmesi gerekmektedir bana göre.

Forum yönetimi bu yazılanları ciddiye almalı, kendi içinde bile olsa tartışmalı ve bunu tartıştığını ilan ederek yorum yazan üyelerini kaale aldığını da göstermelidir bence.

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Söylediklerine tamamen katılıyorum. Birçok forumda üyeliğim vardı. Şu an aktif olduğum TEK forum burası. Bunu da belirtmek isterim :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu aktif halin mi Inan :)

Bu arada uskudarcilarin Haluk abiden haberi var mi? Epeyidir goremiyorum forumda. Selim abi de yok

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne moderasyonu yaaa?

Herkes (en azından ezici çoğunluk) koca koca adamlar burada. Onlara ne düşüneceklerini, söyleyeceklerini, söyleyemeyeceklerini başkaları mı öğretecek?

Moderasyon ancak "adam gibi" konmuş forum kurallarına uymayan mesajlar için lazım olabilir. Nedir bu adam gibi mesaj? Aslen sadece offtopic mesajlardan ibarettir. Birde belki mesela dinatimle nasıl avlanılır yada şehir suyuna nasıl zehir katılır gibi sakıncalı bilgi paylaşımına yönelik olanlar olabilir.

Yok küfretmek yasak, yok limit altı, limit üstü balık raporu yasak yok bilmem şu.....

Bu iş böyle olmaz. Mesela, adam limiti aşmış (5kg'dan fazla) rapor mu koymuş? Silme sen, bırak kalsın. Birisi çıkar "o balıkları bir tarafına sok, lavuk bohçacı" diye indirir lafı, o da en makul taraftan öyle balık tutulmayacağını anlar.

Moderasyon falan, otoriter, totaliter, fikir özgürlüğü olmayan, saklayacak şeyi çok olanların yöntemidir.

Siyaset mesela? Offtopik, tıpkı araba yarışları gibi, hepsi bu.

Diğer yandan ne oluyor? Evet, forumlara katılım azalıyor. Çünkü, pek çok kişi buraya raporlar adına geliyor. Şimdi raporları face'de bulmak daha kolay. Neden, en azından, face'e avlaktan resim eklemek çok kolay. Bizim forum ise, mobil sayfayı yok ediyor inadına.

Katılımın yüksek olabilmesi için teknik olarak, rapor girmeyi çok basitleştirecek bir mekanizma lazım. Tipik forum formatı bu tür "instant" işler için değil.

16. sunshine

sunshine tamer

Diğer yandan ne oluyor? Evet, forumlara katılım azalıyor. Çünkü, pek çok kişi buraya raporlar adına geliyor. Şimdi raporları face'de bulmak daha kolay. Neden, en azından, face'e avlaktan resim eklemek çok kolay. Bizim forum ise, mobil sayfayı yok ediyor inadına.

Katılımın yüksek olabilmesi için teknik olarak, rapor girmeyi çok basitleştirecek bir mekanizma lazım. Tipik forum formatı bu tür "instant" işler için değil.[/QUOTE]

Evet gercekten diyer konularda pek fikrim yok ama son iki aydir en az 10 rapor su resim yuklemenin zahmeti yuzunden koyamadim sunu biraz kolaylastirmanin bir yolu yokmu?

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ben bu güne kadar face denen paylaşım platformunda veya başka bir yerde hiç ama hiç konu açmadım, açmakta istemiyorum sadece ve sadece burada yazıyoruz yanındada bu kadar mesajın arasında bigiye yçnelik olmayan bir tane mesaj görrseniz onada tamam derim ancak sadece bilgi veriyoruz bizler, ne balık ne şan ne şöhret nede başka bir durum içindeyiz. sadece ve sadece bizim arkadaşlarımız bizim kadrmuzla paylaşmak istiyoruz nedeni aslında bundan ibarettir, Ancak site ile ilgili olarak ta ben dediğimin arkasındayım.
    Murat veya Sennur denldi işler nedeniyle uğraşamıyorlar cümlesi bana göre tamamen saçmalıktır, bu arkadaşların işleri bizden yoğunmudur acaba onuda merak ediyorum, ki olmadığınada inancım tamdır. biz herkesten yoğun olmakla beraber burda isek her insanda burda belli bir süre olabilir diye düşünüyorum tabiiki bu dediklerim yapılan açıklamalar doğrultusunda, ancak site el değişikliğine gidildi ise ve bizde bu değişiklikten haberdar değilsek o zaman bizlere biraz ayıp edilmiş olur , bizler bir site kuramayacak kadar aciz insanlar değiliz ama mekanımız yerimiz burası, ben çıksam Lüfer üzerine bir site kursam dünya dernek üye olur etrafımızda ancak dedikya şöhret değil derdimiz şöhretimiz uzun oltacılığımızda o yüzden bizlere gerçek, net ve samimi açıklamalar yapılmalıdır diye düşünüyorum, arkadaşlarımızın olmadığıı yerlerde burda olmanında fazlaca bir anlamı olmadığını tekrar tekrar söylüyorum....

Sevgiler

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haluk Abi forumdaki tartışmalardan sıkılıp bunaldı sanırım. Kendisi iyi, selamını söylerim... :)

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kaanım hepimiz sıkıldık bunaldık iyiden iyiye daraldık, ancak hala somut ortaya konan bir durum yok, o dahada kötü, işin cabası bize....

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Aylar oldu balığı bıraktım. Büyük bi söz verdim sözümü yememek adına direniyorum balığa gitmiyorum. Söz verdiklerimi razı ederek geri dönmenin yollarını araştırıyorum. Razı olmazlarsa yapacak birşey yok...

Gelgelelim forum kısmına. Balığı bırakmama rağmen devam ediyorum okumaya. Herşeyi buradan öğrendim çünkü. Boş vakitlerimde burada olmak tatlı geliyor bana. Balıkçılık konusunda aktif olduğum dönemde de diğer üyelere haksızlık ettiğimi hissediyordum çünkü okuduğum çoğu konuya yorum yazmadan geçiyordum. Kuru bir yorum yazmak anlamsızdı.. Teferruata da vakit bulamıyordum....

Yazmadığım için farkında değillerdir ancak Ali Abi, Volkan Abi, Nuri Abi, Serdar Abi, Aret Abi...(liste uzar daha çok var. ancak hem üstadlık noktasında hem katılım noktasında ön planda olan 1-2 üyenin adını kasten yazmıyorum. alınacaklarsa da isabet olur.) gibi birçok kişiyi gerçekten seviyorum, örnek alıyorum, vakti zamanı gelirse tanışmak istiyorum.

3 yıldır burayı takip etmemin tek nedeni de bu insanların burada yazıyor olması. Diğer bazı forumlarda hem ortam daha sıcak hem paylaşım daha üst düzeyde hem raporlar daha tatmin edici hem bilgi kirliliği daha az hem alım satım bölümleri daha aktif.... artılarını sayarım daha istesem. Buranın tek artısı Ali Abi'nin, Volkan Abi'nin, Serdar Abi'nin ve diğer sevdiğim insanların burada olması. Kendi adıma konuşayım keşke diğer forumlarda olsalardı.....

Sitemimi edecek yer arıyordum madem konusu açılmış kilitlenmiş sonra konu buraya taşmış buradan edeyim. Etmezsem ayıp etmiş olurum... Üyelerin sorunlarıyla uğraşmayacaksanız yönetimi üyelere verin onlar uğraşsın. Gerekirse oylama yapılsın moderasyon aktif üyeliklerlemi yoksa mekanik moderasyon sistemiylemi yürütülsün diye. İnsanların bir şikayeti oluyor yeteri kadar ilgilenilmiyor. Neden ilgilenilmediği soruluyor gerekli açıklama yapılamıyor. Üye karşısında muhatap bulamıyor. Beğeniyorsan böyle beğenmiyorsan git denmiş oluyor bir nevi. Şuan burda olmamla olmamam arasında çok fark yok o ayrı konu. Şahsen avcılığa devam ettiğim süreçte başka forumlara gitmeyi düşünüyordum ama gidemiyordum. Sebebi de yalnızca ismini saydığım sayamadığım hobidaşlarım abilerim kardeşlerim... Ben sadece kendimi anlattım baz alınması açısından. Benim gibi birçok üye olduğunu tahmin ediyorum.

Sosyal başkaldırılara fazlaca alıştık gibi ama bazende gerekiyor hani....