2014 LÜFER-PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sahte, arkasından çekilen bir şeye aksiyon yaptırmak için yapılma bir şey değil. Ayrıca, bir bak ortaya çıkan neticeye, neye benziyor, balığa benziyor mu öyle? Dahası, sahte sağ sol aksiyon yapar, ama zargana yukarı aşağı aksiyon yapacak durumdadır.

Zoka yerine jig kafası kullanılırsa, daha iyi netice alınır. Gene aynı kaidelere uyulması lazım, ister jig kafası olsun, ister zoka. Yem serbest olmalı, çok rahat hareket edebilmeli. Akşam gene hatırlat, uygun bir basit aparatın resmini koyayım.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında bizim buralarda da aynısı geçerli. Durduğun yerde çok daha zahmetsiz ve ucuz yoldan av yapabilirsin. Fakat bizim takımlar, bu bölgeye göre pek efektif değil, bu yüzden gezinmek elzem oluyor. Elbette bir de akıntı problemi var. Siz durabilirsiniz, ama su gider, sizi hemen avlaktan alıp, çanakkale yada adalara doğru bir gezintiye çıkarıverir. En azından akıntıyı karşılayacak, motor üstü vs. yapmanız gerekir.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Zokayi kursun yerinesom altindan dokersen fark yaratir Volkan

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi sizin o taraflarda 2 li takımda iş yapar gibime geliyor biz bursada sarıkanat için çok kullanırız hırsızlı yaparız takımı

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    2'li takım nasıl oluyor Mert? Bir fotoğraf, bir iz, bir ip ucu var mı? :D

6. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Klasik 2 li takım Abi ama hırsızlısı kurşun olarak biz burada duruma göre 40-50 gram kullanıyoruz resim alıntı köstek boylarını 15cm yapıyoruz hırsızlı yapıyoruz hamsinin kafasını kuyruğunu kesiyoruz takıyoruz indir bindir diyoruz biz bu takıma telli bedenden avantajı izmarit gibi balıkları toplamaması
    Tabi bizde uzun pala iğne kullanıyoruz bu takımda :)

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Bak Abi buldum Burak Karadeniz Abi`nin yaptığı mavruka altı hırsızda kullanmış burda Burak Abi ancak biz kullanmıyoruz

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şimdi söz verdiydik. Resimleri koyalım biraz.

Yukarda, bu şeyin aksiyon alması için gereken ön kısmı rahatça görülüyordur sanıyorum.

Telin altında kalan gerip görünen kısım, hareket edince tıkırdayan ve ses veren "rattle" denen düzenek. Bu bilhassa 30m'den derin suda, çok çok faydalı oluyor. Daha sığ suda da faydalı, ama mesela 10-14 m arası bu olmasa, olsada gayet iyi netice veriyor bu düzenek.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ha, şunuda ekleyelim, bu şey yaklaşık 4-5 yıldır bilhassa tekneden kullanılıyor. İyi netice verdiği bir diğer yer, galata köprüsü mesela. Ve özellikle zargana ile, Tuzla ve Galata köprüsünde en azından, canlı zargana aratmıyor.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Anladım Mert, sağolasın. :)
    Hamsinin kafasıyla kuyruğunu kesince geriye bişey kalıyor mu? hihi
    Bizim lüferler dönüp bakmaz o yemlere, zaten küçük balıklar dağıtır onu.
    Köstekli takım yapsak, teknede karışır falan diye düşünüyorum.
    Gene de bi daha fırsatım olursa denerim bu takımı, teşekkürler. :)

11. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Hamsiler seçmece oluyor Abi kalem gibiler bazen yem yapmak içimden bile gelmiyor mangal yapmak varken diyorum :) sizin orda ne yiyorsa yem o olacak Abi birde karışma gibi bir durum söz konusu değil sizin kaptan kuralcı galiba :) biz bu yöntemle çok güzel sarı kanat tutuyoruz zokalıya nazaran bana daha kolay geliyor bu takımla dibe inmesi sen dene bence :)

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Balık coşmuş da bizim gibi pazardan pazara giden adamların işi şansa kalmış. Bu haftasonuna da 60-70 km. poyraz gösteriyor. banghead banghead

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tekrar teşekkürler Mert :) Şimdi daha iyi anladım. Yalnız o köstekli yapı benim içime hiç sinmedi. Şimdi bunlara yem takınca bedene değeceklerdir. Lüfer koca ağzıyla yemi ambarlarken kösteği kesmesin. Oraya buraya dolanır bu köstekler birde.:mad: Hele bir kofana yakaladığını düşün ki (bizim burdakiler kofanamsı :D) hayvan zaten haraketli, seyreyle teknedeki dolaşan takımları. Sizde bu tip sorunlar olmuyor mu? Bana pek pratik gözükmedi takım ama dikkat çekmek açısından güzel gibi. 3 yem takılı 4 takım atılsa, dipte 12 yem yapar.
    Biz kolyoz tutup fleto yapıp salıyoruz mesela. Kolyozlar 30 cm. İki fletoyu uzunlamasına ikiye bölüp, 4 kez yem yapıyoruz. ;)

Fotoğraflar, benim hayalimdeki gibi değil tabi. Sahte yapısıyla pek benzeşmiyormuş. Eline sağlık abi, teşekkürler. 30 metreler tam bizim avlandığımız derinlikler. Lüferde belki deneme şansı bulamam ama belki levreğe kullanabilirim diye düşündüm.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kaptanla bir ilgisi yok, beni bi daha tekneye alırsa kullanırım elbet :)
    Bir lüfer avı daha yaparsak ve hazırlık için zamanım olursa mutlak deneyeceğim. :)

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Mavrukalı takım sarıkanatta verimli bir yöntemdir. Özellikle kış aylarında 30-40 metrelik derinliklerde akıntısız yerlerde kullanılır. Balık bolsa çifter çifter yakalanır. Lüfer ve kofana bu takımlara pek gelmez.

Lüfer ve kofana için zokalı takım, yem de şakşak olması lazım. Küçük izmarit ve benzeri balıkları bu iş için kullanabilirsiniz.

16. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Sizin bu haftaki balıklara baktığımızda balıklar iri küçük iğne kullanmıyacaksınız tabi yoksa ambarlarsa keser atar kösteği videoda tutulan balıklar küçük ben mustad 1250D kullanıyorum

http://www.dailymotion.com/video/xbopfa_balik-av-videolari-yemli-cinekop-av_animals?start=278

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaç metrelere derin su diyoruz Serdar? Mesela Marmara'daki derin su ile Boğaz'daki aynı metreleri mi ifade eder? Ve buna bağlı olarak akıntı tabi. Malum Boğaz'da biri alttan (derinden?) biri de üstten 2 ayrı akıntı var.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel, farklı bişey daha öğrendim. :) Demek ki bu takımlar bize gelmez, mutlaka denemişlerdir oradaki kaptanlar, verim alınsa kullanırlardı sanırım.
    Şakşak denilen, kılçığı çıkartılmış çift tarafı parlak yemlik balık oluyordu sanırım? Yanlışsam düzeltin lütfen. Lüfer avcılığı konusunda terimlere uzakım. :)
    Şakşak yem nasıl çıkartılır tam onu da bilmiyorum ya neyse, video linki verebilecek olan biri varsa sevinirim. Lakin bizim sularda pek izmarit bulunmaz, bazen isparoz, bazen erkek mercan vurur. Onları da canlı bırakma yaparız ve kısa sürede vuruş alırız. Geçen sene tutmuştum bir lüfer canlı yemle.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben bunları sardalya sandım. :laughing:
    Bide maaşallah, maaşallah demiyolar mı? :laughing:

Bunlar gene neyse, bugün Karşıyaka Çarşı İş bankası arkasındaki 2 balıkçıda bir çinekoplar satılıyor en babası 18 cm'lerde. 13 ile 18 cm arası balıklar banghead Kilo 15 tl. banghead :mad:

20. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Ben geçen sene bu yöntemle sarı kanat çok tuttum :)