2015 LÜFER PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. mhcay

mhcay hakan

Çok teşekkür ederim. Bu konuda denemeleri yapacağım.

2. asım

asım asım bartınlı

3. Memduh İMRE

Memduh İMRE memduh imre

Favori Kamış:
    Ef-Fe Always - linaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    okuma trıo 55
    En İyi Avı:
    çipura - 1,90 KG
    dun aksam dragos yine berbattı hastane önü iki iri mezgit bir istavrit baska bisey yoktu. arkadaslar karaköy vapur iskelesinin solundan kasik ile 5 kiloya yakin cinekop almislar bu arada

4. emreseven

emreseven Emre

Selamlar,

Dün akşam bende dragosa yakın bir yerlerdeydim.Atalar tarafına doğru.

Çoğunlukla iri istavrit geldi her zamanki gibi.

Akşam ezanı okurken bir anda herkesin oltası eğildi, herkes 1'er sarıkanat çekti.Sonrasında saat 22.30'a kadar birşey yapmadı.Bizde herkes gibi takım taklavatı tam toplayıp eve dönecektikki, güzel vuruşlar gelmeye başladı.

Tabi ben döneceğiz diye tuttuklarımız dahil yemlik tüm istavritleri kedilere verince,oltanın peşine değil,kedilerin peşine düştüm :) 1-2 istavriti ağızlarından kaptım :).

Sonuç olarak balık saat 22.30'dan sonra daha net vuruşlar yaptı gibi.Ama bu istavritin taze olmasındanmıydı,yoksa balık o saattemi başladı tam emin değilim.

Skor olarak 1 sarıkanat,bolca vuruş ve ıska, bolcada iri istavrit.

5. mhcay

mhcay hakan

V.a.s ayrıca teşekürler
    Üstadım verdiğiniz bilgiler ışığında bir kaç gün içinde güzel ve aktif balıkçılık başlayacak sanırım. Bu arada dragos Atalar maltepe kartal yoğunluk ne ölçüde bilgi alabilirmiyim. Km lerce olan bir sahil boyundan söz ediyoruz. O açıdan verebileceğin bilgiler bizleri bilgilenditecektir. Teşekürler rasgele ve bereketli olsun.

6. emreseven

emreseven Emre

Estağfurullah dostum, benim olta attığım mera, geçen senelerde kimselerin rağbet etmediği ama balık açısındanda istikrarlı bir mera.Çoğu yer bir sene çok yapar,ertesi sene hiç mesela.

Dragosun önündeki kalabalığı anlamak gerçekten imkansız.Yani birilerinin incelemesi lazım,dedikodu nasıl yayılır diye :). Tek tük balık çıkan yer, at-çek yapılıyormuşçasına kalabalık.Gece 12'de gene yer yoktu.Tutan varmı oda yok.

Bu arada sizlede paylaşmış olayım,balık ne kadar gecikmiş gibi gözüksede,dün telefondan geçen seneki en skorer günümüzün fotoğraflarına baktım.7 Kasım 2014.O yüzden çokta umutsuz olmamak gerek bence.

7. Gargadar

Gargadar Burak

bayram sabahı b.çekmece taraflarında zargana bile alamadık ki lüfer deneyelim. o kadar rezalet durumlar.

8. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Balık az değil aslında. Her yeme vurmuyor. Canlı istavrit ile vuruş alamazken yanımzdaki bir amca her akşam 4-5 balık alıyor. Bu bahsettiğim bu arada 20 cm limitlerini zar zor geçmiş dişli ailesi için. Hayvan lüfer sarıkanat çinekop karışık geziyor. Zoka da bile aldığımız balıkların boyutları arasında ciddi farklar var. Son olarak dragos ile koçtaş arasında boş meraları! deneyin ;) Kalabalık nerdeyse genelde orda 1 akşam önce 2-3 balık alınmış oluyor :) Uzun oltaya gelirsek durum hiç iyi değil. Sabahtan akşama 1-2 tekne 4-5 balık skor yapıp geliyor. Geçen haftaki kırlangıç füryasıda piyasada yok.

9. emreseven

emreseven Emre

Bu arada dün akşam biri fena olmayan bir kırlangıç yakaladı,suya iade etti.

Bir hafta öncede dragosta biri köpek balığı yakaladı,ama kıyıya kadar getirdikten sonra,kaldırmaya çalışınca, kopardı.Bence lüfer,sarıkanat,çinekop ekibine istavritide ekleyelim.Boyları sarıkanat kadar,bolcada geliyorlar.

10. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Çeşitlilik çok fazla denizde... Vatoz, köpekbalığı, kırlangıç, mezgit, istavrit, en güzel yem gümüş ;) , açıklarda bazen sardelye, yerini bulursan zargana, eser miktarlarda kalkan, eser miktarlarda 1 ay önce levrekler... Ama genel olarak az ve herkes yakalayamıyor, bende dahil :(

11. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Moral bozmak gibi olmasin ama gecen sene bu zamanlar deli gibi lufer&kofana cikiyordu , bu sene cok zayif ve bundan sonra da aman aman verim verecegini dusunmuyorum . :/ Lufer zaten herkesin bildigi gibi her sene ayni performansta verim vermiyor . Herkese iyi gunler .

12. mhcay

mhcay hakan

Son durumları paylasirsak sevinirim. Tuzla da dün akşam saat 22.30 a kadar tek vuruş yok. Anadolu yakasında durumları bildirebilecek var mı arkadaşlar.

13. Kalinos

Kalinos Sadık

Lüfer sezonu

Herkese hayırlı sezonlar

14. Bigwhite

Bigwhite Buğra Han Yıldırım

çarşanba ve perşenbe pendik askeriye güzel yaptı dediler cuma sabahı uzun olta denemelerimiz tık yok..bol bol yunuslarla selamlaştık :)

15. mhcay

mhcay hakan

Eyvallah ustalar şu anda aldığım habere göre galata süper balık yapıyormuş. Lüfer yok sarıkanat ve çinekop bolluğu var. Bilginize...

16. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Bugün oradan geçtim. Maalesef bahsettiğiniz gibi bir durum görmedim...

17. hakanc

hakanc hakan

En İyi Avı:
    lüfer
    Cuma sabah boğazdan yarım saat içinde çapariyle adam başı 10 adet çinakop aldık. Balık kesince, istavrit çaparisine döndük. istavrit çok boldu. (tekneyle çıkmıştık)

Kıyıdan hafta için akşamları uzun denemeler yaptık. En iyisinde 3-4 ten fazla balık alamadık. Çinakop-sarıkanat arası ebatlarda... Bu dönemde Lüfer alan sadece bir kişi gördüm. Oda 1 tane aldı sadece.

Kıyıdan çapariyle 10-15 balık almak için epey şans ve sürüye denk gelmek lazım. Yada çok taze yemle sabah 5-9 yada akşam 7-11 arasında uzun oltayla 3-4 saat soğuğa katlanmayı göze almak lazım. 10 balık almak garanti değil ama hasta olmak kesin... Herkese rast gelsin.

18. Memduh İMRE

Memduh İMRE memduh imre

Favori Kamış:
    Ef-Fe Always - linaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    okuma trıo 55
    En İyi Avı:
    çipura - 1,90 KG
    dragos sema hastanesi önü yine kalabalikti bol bol mezgit var bu sene baskada bisey cikmiyor dun bu gün toplamda 3 kilo kadar mezgit aldik baskada bisey yok

19. sunshine

sunshine tamer

Saray burnunda akış varmış diye haber geldi dogrumudur.

20. shako0982

shako0982 halbudur

Doğrudur pazar günü bana da haber geldi.. Hem de resimleriyle birlikte