25 kasımda tekne organizasyonu yapsak mı? İzmir

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

''balık avı eziyeti'' ni ben yazmıştım :D o raporda da dediğim gibi çeşme tarafından tekneyle şansımı denemek istiyorum. senin organizasyonuna katılmayı çok isterdim fakat tiredeyim ve oraya gelecek aracım yok. İnşallah 1-2 ay sonra aracım olacak ve organizasyon yaparsan ilk ben adımı yazdıracağım :) . hepinize rastgele...

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Biliyorum hocam, Kısmet başka sefere inşallah.

Zaten katılacak arkadaşlara benim tek sözüm ikide birde yer değiştirmemek ve tıka basa dolu bi teknede avlanmamak. Yiyecek içecek herkes kendisi getirir diye düşünüyorum çünkü o olaylara girersek baş ağrısı olur.
    Bi de İzmirden Ildıra gidiş masrafını azaltmak için 2 araba çıkıp benzini topluca karşılarız ve masraf azalır.
    Vaat çok olmadığı için hayal kırıklığı da olmaz sanırım :):):)

3. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

aynen, çok fazla yer değiştirmenin manası yok. balık varsa bütün avlaklarda oluyor. yoksa bütün avlaklarda olmuyor. fazla zıplamanın manası yok :) inşallah hepiniz için bereketli bir av olur . sen teknede ip misina mı kullanıyorsun? ben malzemeleri yenilemeye karar verdim de bana tavsiye edebileceğin ip misina var mı? 0,20 kalınlık yeterli mi? yeşil renk mi almalıyım? hangi markayı tavsiye edersin? 100-150 metre alacağım, 50 tl yi geçmemesi lazım :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Birkaç kerteriz değiştirme normaldir ama av boyunca gezmek eziyet oluyor. :)
    Yasin'e sormuşsun ama bildiğim kadarıyla ben cevap vereyim. :)

Ben Angel Kiss'in 100 metre ip misinasını aldım ve henüz birkez kullandım.
    100 metresi 25 tl. (İnternet sitelerinde bulamadım, bulsam bir 100 metre daha alıcam) Ben 0,12 sardım makinaya. 0,20 mm bence kalın gelecektir. Ne kadar ince olursa dibe o kadar dik ve hızlı inersin diye biliyorum. Bence 0,10 ile 0,12 ip misina, yemli avcılıkta kafi gelecektir. Performansı da 0,20'ye göre daha iyi olacaktır. 0,12 kopar diye düşünme, ben tırnak makasıyla zor kestim.

Klipse düğüm atarken dikkat et, düğüm tutan bir materyal değil. Ben çift palomar düğümü attım klipse gayet sağlam oldu. :thumb:
    İp misinayı tekne avlarında tavsiye ederim. Atçekte henüz kullanmadım, düşünüyorum. :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yasin, dün değerli bir arkadaşım Ildırdan tekne organizasyonundan geldi.
    Mercan, karagöz, gopez, uskumru çıkmış. :) Daha önce av yapanlar çipura da almışlar ama onlara denk gelmemiş.
    Yedekli şekilde dip takımı yaparken bir tane de orta su takımı yap. Akıntıyı hesap edip, olataları karıştırmayacak yerden 8 ila 11 kulaç arasına orta su takımı sal. (Orta su takımı : En küçüklerinden kıstırma kurşun, 20 cm sonraya küçük sinek iğne. Yem : Sülünez de olsa da, daha iyisi sardalya parçası. Yem ipiyle biraz sardalyayı sararsan daha iyi olur)
    Uskumru zevkini yaşamanı dilerim. Çok sağlam basıyor. :) Ben dikiliden 28 cm'lik yakaladım, çingene palamutu gibiydi. :D Çekmesi harika. :D

Giderken bari hazırlıklı gidin. Kadın çorabı alın, içine 5-6 tane ezilmiş sardalya koyun ağzını sıkıca bağlayın aşağıya salın. Etraftaki balığı kokusuyla toplayacaktır. :)
    Kaç gram kurşun kullanacaksınız gitmeden konuşun. Herkeste 40,50,60'lık kurşunlar yanında hazır olsun. Akıntı durumuna göre hepiniz aynı ağırlığı kullanın. :)
    Gitmeden yem durumunu halledin, mamun, sardalya, boru kurdu, sülünez gibi çeşitli yemler tedarik edin. :)

Başarılar dilerim, sonuçları bekleyeceğim. :)

6. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

Angel kiss i daha önce duymamıştım. bende 0,20 den daha ince düşüneyim o zaman. zaten sadece tekneden avlanıyorum ben. şimdi baktım da Sufix-Herculine-örme misina var, titanyum yeşili, 0,14 kalınlıkta almayı düşünüyorum. tavsiye için teşekkürler.

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan abi yazmış zaten hocam, benim tekne makinamda mono sarılıydı ama ben de gitmeden önce ip ile değiştireceğim, Rengi bence çok fark etmez derinliğe göre renklerdeki görünürlük değişiyor zaten. Benim nacizane tavsiyem ip misina kullan takımın bedenini biraz uzunca yap ve flourocarbon kullan hocam. Normal misinadan çok daha avcı olduğu ve görünme problemini minimuma indirdiği bilinen bir gerçek. Yalnız fc kaplamalı olmasın onlarda esneme payı bir miktar oluyor, %100 fc olanlardan (tercihen berkley trilene) tavsiye ederim.

Abi teşekkür ederim tavsiyen için, zaten arkadaşlara tavsiyede bulunacağım yedekli şekilde takımlarını hazırlamaları konusunda.

Orta su takımını normal kurşun takmadan mı yapıyoruz abi o kısmı pek anlamadım? sende fotosu varsa atabilir misin bana?

Bi de dip takımı için 3-4 farklı iğne arasında kaldım henüz sipariş vermedim iğne tavsiyesinde de bulunabilir misin rica etsem?

http://www.avmarketi.com/asp/product/135127/270-R-MUSTAD-IGNE-10LU

http://www.avmarketi.com/asp/product/135177/5933-BR-MUSTAD-IGNE-10LU

http://www.avmarketi.com/asp/product/135158/496-MUSTAD-IGNE-50LI

http://www.avmarketi.com/asp/product/9514/50660-OWNER-IGNE

bunlardan ikisini talıp 2li ya da 3lü takım yapacam.

8. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gezer kurşunlu tek iğneli dip takımını düşün. Bunda gezer kurşun yerine kıstırma kurşun denilen birkaç gr'lık kurşunlardan takıyorsun iğnenin 20 cm önüne. Aşağıya süzüle süzüle iniyor. 11 kulaç misina sağ ve bekle.
    Takım kurşun ağırlığıyla inene kadar 11 kulaçlık tüm alanı tarıyor. 20 dakka kadar bekledin bir hareket yok, takımı yukarı çekip yemleri kontrol edip yeniden sal. :) İş yerinde olduğumdan fotograf ekleyemiyorum, zaten fotografı yok ama gerek te yok, en basit takımlardan biridir. :)
    Balık vurunca, hele ki uskumru veya kolyozsa kasnağa taklalar attırıyor. Görmemen imkansız. (Kasnağa dikkat et, tekneden düşmesin. :D)

İğne konusunda pek bilgim yok açıkçası ama kısa pala, kalın damaklı iğneler işini hem mercan hem çipura için görecektir. Sasame ve owner'in iğneleri pahalı ama çok keskinler. Almaya değer. :)
    Link verdiğin iğnelerden birtek owner 50660 iğnelerden kullandım. Tasma atma alışkanlığın varsa çok balık kaçırırsın. (Serhat abi çok çipura kaçırdı bu tip iğnelerle) Ancak ben tekneden çok başarılı bir karagöz avı yapmıştım.
    Kullanım şekline göre tasma atmayacaksan eğer tercih edebilirsin. :)

İp misinayı mutlaka dene. :) En küçük balığın dokunuşunu bile çok rahat anlıyorsun. Çok zevk verecektir. :)

10. vayacon

vayacon Gürel

merhaba, izninizle küçük bir tavsiye vereyim. atacağınız uskumru takımını hafif olduğu için akıntı yönüne dikkat ederek teknenin uç kısımdan atın ki diğer takımlara dolanmasın. Bu 1-2 kişilik avlarda sorun olmuyor ancak kalabalık avlarda dikkatli olmakta fayda var.

Not: Foça tarafında düzenleyeceğiniz organizasyon olursa seve seve gelirim.

Rastgele umarım güzel bir gün geçirirsiniz.

Sevgilerimle.

11. vayacon

vayacon Gürel

merhaba, izninizle küçük bir tavsiye vereyim. atacağınız uskumru takımını hafif olduğu için akıntı yönüne dikkat ederek teknenin uç kısımdan atın ki diğer takımlara dolanmasın. Bu 1-2 kişilik avlarda sorun olmuyor ancak kalabalık avlarda dikkatli olmakta fayda var.

Not: Foça tarafında düzenleyeceğiniz organizasyon olursa seve seve gelirim.

Rastgele umarım güzel bir gün geçirirsiniz.

Sevgilerimle.

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam foça tarafından son gittiğimiz avların hemen hepsi hüsran oldu onun için pek foça tarafına gitmiyoruz :)

Söylediğiniz tavsiyelere uyacağım teşekkürler

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tasma atma alışkanlığın yoksa circle iğneler olabilir. (Owner 50660 - 6 numara)
    Sen gene de bir takım da, düz uçlu iğnelerden yap, yanında bulunsun. Baktın balık kaçırıyorsun takımı değiştirirsin. :)

Uskumru çaparisini mutlaka dene, ben çapari hiç denemedim. Dikili'de pek kullanan yok. Şakrandaki tekneciler etkin şekilde kullanmaktalar. Demek ki verimli olabiliyor. ;)

Solunar (Ay) takvimine göre gideceğiniz gün pek matah birgün değil görülüyor.
    Umarım diğer şartlar uygun olur da çok balık çıkar. :)
    Sardalya yemlemesini mutlaka yapmanı tavsiye ederim. ;)
    Güzel, zevkli avlar dilerim. :)

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkürler abi, gelmeye karar verirsen yerimiz var :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Yasin. :) Pek tekne avı düşünmüyorum aslında. Boş ta geçse levrek kovalamayı tercih edderim. Umarım birgün havasında rastlaşırız avlakta. :)

17. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Organizasyona katılıp buca,gaziemir,karabağlar,hatay ve çevre semtlerinde oturan arkadaşları alabilirim beyler..Şu an herşey güzel gözüküyor inşallah havada patlak falan olmazda ağzımızın tadıyla zevkli bir buluşma yaşarız :)

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hava şartları hariç organizasyona engel olabilecek herhangi bir şey görünmüyor abi. İnşallah güzel bir av/tanışma organizasyonu olacak.

Katılmak isteyen arkadaşlar hala yerimiz var:) orta taraf arkaya doğru ilerleyelim :laughing: :laughing:

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abi, levereğini tez zamanda alırsın umarım :)

20. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Harikasınız arkadaşlar. Foto çekmeyi unutmayın :)