25 kasımda tekne organizasyonu yapsak mı? İzmir

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi kuaför tanıdıklar vardı ojeleri onlara sürdürürdük ya, çıkmayan makyaj da yaparlardı mis gibi olurdu :) Yazık olmuş sahtelerine, umarım sevmediğin arkadaşlarına hediye etmek istediğin sahteleri boyamışsındır :laughing: :laughing:
    Mesai işi kötü olmuş abi, inşallah olmaz.
    Bende av yapmayı değil ama balık yakalamayı unutmaya başlamıştım ondan tekne ayarladık :) İnşallah şöyle üç beş tane güzel balık yakalarız da o hissi hatırlarız geri. Ama at-çek e o kadar alıştıktan sonra tekneden yemli biraz sıkıcı gelebilir, at-çeke giderkenki kadar heyecanım yok :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    2 Pelikan, 1 roder, 1 fortuna boyadım. :) Hediyelik türden sahteler.
    Genelde kırmızı ve mavi renk kullandım.
    Ne zormuş boyamak. Boya (oje) tutmuyo sahteler. Bir saatten fazla uğraştırdı beni. :) İğneleri de kırmızıya boyadım bu arada. (belki görünürlüğü düşer diye)
    Boyadım boyamasına ama ne zaman kullanacam bilmiyorumidk . Zaten ava bu ay az gidebileceğim, gidince de bu sahtelerle zaman kaybetmek istemem açıkçası. 15 dakkalık süreler veririm yine ama sadece denemek için. :)

En zoruma gideni de, işlem bitince bu yaştan sonra aseton elde, ellerime bulaşan ojeleri temizlemek oldu. :)
    Hediye sahte lazımsa hiç çekinme. :D:D:D

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Senden alıp Özkana hediye edebilirm abi :) Çok para verdim bunlara değerini bil özkan derim belki bu şekilde benden önce levrek yakalamasını engelleyebilirim :D Benden önce yakalarsa bir ömür canıma okur valla :D

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bu arada elinde asetonla oje çıkarmaya çalışırkenki halini hayal ettim de abi :) müthiş bir görüntü olurdu :D:D:D:D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Özkan'a verirken, Türkiye'de bulamazsın de. :D Harbiden de bulamaz aynısını. :D Dünyada bile bulamaz. :)

Yalnız avcılık konusunda şüphelerim var. Benim attığım 3 - 4 kat ojeden sonra sahtelerin ağırlıkları değişmiştir. İğnelerin de görünürlüklerini düşürdüm. Muhtemelen dengesiz yüzecekler ve daha iyi atıma sahip olacaklar. :)

Levrek için daha avcı bile olabilirler, emin değilim ama skor bile yapabilirler. :)

Senden önce yakalarsa, başını şişirir hergün. :p

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Müthiş oldu zaten, aynada bakarken kendime güldüm.
    Şu levrek yüzünden düştüğün durumlara bak dedim, kendi kendime. :D:D:D

7. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Hayırlı olsun şimdiden rast gele :)

Volkan, ben de bazı sahtelerime acık sarı oje ile alttan boyadım. Bi de simli acık gri ojeler var onlar da baya görünür oluyor acayip parlıyorlar.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Alper, oje yönünden bir sıkıntım yok. :D Eşim sağ olsun, 40 kadar oje almış. :D
    Her renk, her tür var. Dediğin simli gri, beyaz renklerden de bolca mevcur. Bende yanlara (alta doğru) sürmeyi düşünüyordum ama kaba işçilik bile bitirdi beni. Bi ara boş vaktimde uğraşırım. (Yalnız aseton almam lazım, bitirdim asetonu. :D:D:D)

Asıl simli gri ojeyi, slikonlarda kullanacağım. :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi sen yakında manikür pedikür peeling olaylarına da girersin:laughing: :laughing:
    Dediğin gibi belki daha avcı olmuştur sahteler ben şimdilik almayayım abi, özkan da almasın :D

Özkanın son fikri sahtelerden çapari yapmaktı :D adam zihni sinir icatları çıkarmaya başladı, neymiş 3lü fırdöndü takıp 3-4 sahteli takım yapacakmış sürü imajı verecekmiş :D:D:D

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi sağol, bir dahaki organizasyona mazeret kabul etmiyorum :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Allah sonumuzu hayır etsin. :D:D:D

Özkan'ı hafife alıyorsun ama kafa çalışıyo. :D

Düşündüğü sistemi slikonlarla yapıyorlar zaten. Sert sahtelerle çok işlevsel olmaz zannederim. Bir sürü üçlü iğnenin olduğu çapari misinası dolaşacaktır.:rolleyes:

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Zaten o silikonlardan esinlenerek düşünmüş abi, bende dedim bak bunların kendinden aksiyonu var 3lü iğnesi var, var oğlu var diye anlatmaya çalıştım hepsi için ayrı fikir üretiyor kafaya takmış deneyecekmiş :)
    Birbirlerine dolaşmasın diye kösteklerin bedene takıldığı kısma silikon boru takacakmış falan filan :D:D:D

13. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Ildır limandan çıkıyoruz sanırım demi yasin? Biz hep balıklıovadan ıldır yoluna sapıp iltur sitesinin yanından karareise gideriz,ıldır tarafı bizim içinde ilk olucak :)

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi Ildır limanı mı orası bilmiyorum ama Ildır merkeze girince hemen caminin yanından sola giriyoruz tekne orada demirlemiş oluyor. Tekneci ile tekrar konuştum sabah 6da çıkalım sabah suyunu kaçırmayalım diyor. Saat 6da oradan açılacağız. 5 gibi İzmirden yola çıkarsak 10 dakika yemcide durup rahat rahat ulaşırız diye düşünüyorum.

Ben önce bucadan bornovaya geçeceğim, forumdan vayacon Gürel abiyi ve bir kaç arkadaşı oradan alacağım, zaten ege hastanesinin karşısında pastane var orası açık oluyor poğaça börek falan alırız oradan kahvaltılık, 5te bornovadan hareket edip güzel bahçe tarafından yemleri alıp yola devam edebiliriz. Arkalı önlü 2 araba gideriz zaten abi, Hava, rüzgar ve dalga durumu şimdilik iyi görünüyor, İnşallah güzel bir av bizi bekliyor :)

15. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    arasam müsaitmisin? yada ne zaman müsait olursun?

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Müsaitim abi :)

17. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Yasin işinize karışmak gibi olmasın ama eğer yolda durup yem, yiyecek vs alacaksınız 5 biraz geç olur yola çıkmak için. Sürekli Ildır'dan çıktığım için biliyorum. Bence biraz daha erken çıkmanızda fayda var.

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Estağfurullah olur mu öyle şey abi, Aslında bende şu anda tam öyle düşünüyordum. yemcide 5 gibi olsak daha isabetli olacak sanırım, zaten güzelbahçeden sonra pek yol kalmıyor, ama dediğin gibi yem ve yiyecek için vakit kaybedersek 6da orada olamayabiliriz.

Uyarın için teşekkür ederim :)

19. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Aynen dediğin gibi. Oydu buydu derken çok vakit kaybediliyor yolda. Saat 5'de yemcilerde olursanız rahat bir şekilde 6'da tekneye çıkarsınız. Bu arada hangi kaptanla çıkıyorsunuz?

Volkan da yazmış ben de yazayım. Uskumru güzel çıkıyor bu aralar. Yanınıza mini zokalardan (5-6 gramlık) alabilirsiniz. Veya klasik üçlü dip takımını dipten 15 metre yukarı çekersiniz (Bu dediğim boş orkinos kafeslerinin orası için geçerli). Eğer birkaç dakika içinde vuruş olmazsa farklı derinlikleri deneyebilirsiniz. Eğer boş orkinos kafeslerinin orada dibe indirirseniz erkek mercan çok fazla. Bıktıracak derecede. Ama arada çipura da atlıyor yeme, erkek mercanlardan fırsat kalırsa. Şimdiden rastgele. İnşallah muhabbetiyle birlikte güzel bir av olur.

20. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

yasin kendimi ''arkadaşları dışarıda maç yaparken evde ödevini yapan çocuk'' gibi hissettim :D bu organizasyona katılamadığım için çok üzüldüm ya. inşallah bereketli av olur da üzüntüm daha da artar :) kısmetse bidahakine bende geleceğim. rastgele...