25 kasımda tekne organizasyonu yapsak mı? İzmir

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Kenan kaptanla açılacağız daha önce bir iki defa açılmıştık bi kaç farklı yere götürmüştü bizi, söylediğin noktaya gitsek iyi olacak sanırım :) Ben uskumru çaparisi almıştım ama olmazsa bi kaç tane de zoka alıp uskumru takımı yapayım. Yem olarak çeşit yapacaz zaten sülünez ve mamun ağırlıklı olmak üzere madya yengeç ve boru kurdu da alıp denemeyi düşünüyoruz.

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:laughing: :laughing: Benzetmeyi tuttum :)
    İnşallah bi dahaki organizasyonu daha kapsamlı yaparız, buna forumdan 4 kişi katılıyoruz inşallah bir dahakini tamamen forumdan yapabiliriz :)
    Muhabbeti bol bir av olacağından emin gibiyim :) inşallah balıkla da süsleriz seni üzmek için :D:D:D

3. vayacon

vayacon Gürel

bu tur için özel kamış aldım. bende yelken balığı deneyeyim diyorum :)

şaka bir yana renkli bir tur bizi bekliyor sanırım...

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abi :) benim bu organizasyondan ümidim var, hem güzel ortam hemde güzel balık olur umarım :)

5. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Bende yarın makinelerin misinasını söküp yeni misina sarayım son 6-7 aydır makinalarda aynı misina var en son 15 gün evvel karareisdeydik kopacaklarda balık gidicek diye içim cızz etti :)Takım yapmayı bıraktım zaten yemciden alıcam hepsini..derinlik ne olacak yasin tahminin varmı? 100 gram kurşun yetiyormu?

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi yanlış hatırlamıyorsam 40-50 metrelerde olması lazım derinliğin, bazı kısımlar 25-30 metreye düşüyor ama en derin yer kaç metreydi hatırlamıyorum maalesef :(

Akıntının durumuna göre belirleyelim kurşunu abi ben 50-60-75-100 ve 125 lik kurşunlardan getireceğim sanırım daha depoma bakmadım hangisinden ne kadar var bilmiyorum, bi ara bayağı fazla miktarda almıştım uzun süredir onları kullanıyorum :)

Ben hazır takım olayını bıraktım abi, kendi yaptıklarımız daha avcı oluyor ve daha sağlam oluyor hazırlara göre :) ama yine de yedekte bulunsun diye bende 3-5tane hazır alacağım.

7. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Ben cevap vereyim :) Derinlik bazı noktalarda 30-40, bazı noktalarda 65 metre civarlarında. 100 gr yeter. Ben genelde 75 kullanıyorum. Bir de size tavsiyem misina yerine örgü kullanmanız. Misinayla vuruşlar oldukça zor hissediliyor. Özellikle de esneyen bir markaysa.

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bence de örgü ya da en azından esnemeyen misina daha mantıklı :) ben 1 makara az esneyen fc kaplamalı misina yedekte götüreceğim makinaya örgü saracağım, son gittiğimde vuruşları hissetmeme olayı bayağı canımı sıkmıştı

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam bu arada gelmek istersen seni de alabiliriz :) hem mekanı bilen birisi olur yanımızda :) 12 kişilik teknede 9 kişiyiz sanırım şu anda, bir arkadaşın iptal etmesi söz konusu sen de gelirsen yine 10 oluruz

10. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağolun hocam bir dahaki sefer sizinlede gideriz inşallah reeling

11. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu daha mantıklı hihi

12. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Yasin teşekkürler. Ben hafta sonu balığa çıkmıyorum pek. Hafta içi gidiyorum. Bir de son zamanlarda fazla yüklendim tekneyle çıkmaya. Çok yoruldum. Bir süre ara verdim bu yüzden tekne işine. Şimdi kıyıdan levrek zamanı :) İnşallah bir dahaki sefere :)

Bu arada mercan boğazı için 50 tl fazla isteyebilirler. Ancak son zamanlarda güzel av veriyor orası. Aklınızda olsun.

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Evet Engin abi de tavsiye etmişti orayı, tekneci götürmek isterse deneyebiliriz aslında, kıyıdan levrek aramaya ben 2 hafta sonra devam edeceğim :) şimdilik bulamadık daha aradığımız levreği.

İnşallah kıyı ya da tekneden bi av yaparız birlikte bi ara, rastgelsin...

14. vayacon

vayacon Gürel

Şimdi hava durumu:

Bugün itibariyle başlayan rüzgar 20-25 km/s hızını bulmakta lakin 25 Kasım pazar günü 14 km/s hızına düşüyor. Rüzgar KKD yönünden esecek. Gün boyu hava açık 14 derece civarında olacak. Hissedilen sıcaklıklar 11-12 derece. Yanınıza berenizi ve pamuklu soğuktan koruyan giysi ve kesik eldivenlerinizi almayı unutmayınız.
    İzmir bölgesinden balığa çıkacak dostlarımıza güzel bir pazar dileriz :)

http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr

http://www.accuweather.com/tr/tr/ildir/1298651/morning-weather-forecast/1298651?day=4

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Şartlar gayet iyi görünüyor abi, inşallah güzel bir gün bizi bekliyor.

Bu arada konuştuğumuz yerden 5e çeyrek kala alalım abi seni 5 gibi yemcide oluruz 6 da tekneye yetişiriz :)

16. vayacon

vayacon Gürel

Tamamdır Yasin 4.45 te orada olurum.

17. enginköp

enginköp engin köprülü

Yasin ??? rapor yok mu?

Yoksa organizasyon iptal mi oldu?

18. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ahahahaa Yasin rapor istiyorlar :D

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi rapor yazarım yazmasına ama faruk abiden korkuyorum :) tehdit etti beni sakın rapor yazma trofelerimizi ifşa etme diye :D

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Sohbet muhabbet ve tanışma açısından çok verimli bir avdı :) Balık için maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim :( Hava bizi birazcık ters köşe yaptı internette yazandan daha rüzgarlı ve kötü bir hava vardı, mercan boğazına değil orkinos kafeslerinin oraya bile gidemedik, çok rüzgar ve dalga vardı. :(:(

Mecburen sığ bir yerde kalmak zorundaydık bol bol gopez kupez kupes kupa artık hangi yörede hangi isim veriliyorsa ondan yakalandı teknede.Sanırım 3-4 tane uskumru ve 2 tane de çipura vardı. Denize bol bol ısparoz attık martıları bol bol hanosla besledik ve geri döndük.