25 kasımda tekne organizasyonu yapsak mı? İzmir

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Tanışma açısından eminim güzel bi avdır, ben de Karaburun merkezde sadece kalamar yakalanabildiği(kıyıdan) berbat bi hava yüzünden olta atamadım. Kısmet bi daha ki avlara. :)

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abi rövanşını almak lazım bu maçın :)

3. enginköp

enginköp engin köprülü

Sağlık olsun Yasincim...
    Bu tip organizasyonlarda maksat herşeyden önce sohbet ve dostluktur...Ben de çok isteyipte gelemediğim ( sana özel mesajda yazmıştım yeni evin işlerinden dolayı ) için aklım sizdeydi valla...

Yannnııızzzz :) Ben size direk hedef vereyim :D Hava durumuna kim baktı ??? :D Şimdi baktımda daha sabahtan hava 4-5 imiş öğlen 5-6 ya yükselmiş akşam üzeri gene 4-5 e dönmüş...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    10 kişi 3-5 balığın fotosunu çekemediniz mi? :D:D:D

Hani rapor???? Balık kimin umurunda, organizasyonun ortamını göreydik bari. :)

5. vayacon

vayacon Gürel

Merhaba,
    Adeta fırtına diyebileceğimiz bir havayla başladık güne, balığın nadiren vurduğu, vurduğunda bile zor hissedildiği bir gündü. Durum böyle olunca muhabbete ve çay arasına rahat rahat zaman kaldı. Havanın sadece 25-30 dk normale döndüğü enteresan bir arada uskumru alabildik.
    Yanımdaki yeni tanıştığım matrak bir arkadaş sayesinde günüm gülmekten kırılmakla geçti.
    Sevgili Yasin'e tur için teşekkür ederim. Tanışma fırsatı bulduğum forumdan farukaan ve arkadaşlarına da selamlarımı iletirim.
    Bu tarafa yolunuz düşerse herzaman beklerim.
    Savgiler.

6. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

herkesin gönlünde porsiyonluk mercanlar olsa da bence kupes tutmak da fena değil. çünkü bazı avlarımızda attığımız yemler saatlerce oltanın ucunda kalıyor, hiç vuruş olmuyor, getirdiğimiz yemin 4te 1ini anca kullanıyoruz. işte o zaman ''kupes bari olaydı ya'' diyoruz. 2 çipura, 3-4 uskumru ve bolca kupes benim standartlarımda çok kötü sayılmaz. standartlarım bayağı düşük galiba :D yinede elinde resim varsa ekle, açıldığınız tekneyi ve katılan arkadaşları görsek güzel olur. İnşallah bidahakinde hava daha güzel olur ve bolca kırmızı yakalarsınız. rastgele...

7. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Kim ne derse desin bence tekne turu yerine kıyıdan balık avlamak daha iyi hele böyle havalarda :)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ben havaya baktığımda 3-4 gibi gösteriyordu engin abi sanırım benim baktığım site pek iyi değil
    http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php bu siteden bakıyorum.

Açıkçası başta foto çekerek başlayalım diye düşünüyordum sonra bi baktım elimde emedur hapları teknedikelere dağıtmaya başlamışım :D hava o denli kötüydü.

Sonra da av olmayınca biraz moral bozukluğu oldu, faruk abi de beni tehdit edince:laughing: :laughing: foto çekmedim :D aslında şimdi düşününce keşke fotolasaydım diye düşünmeye başladım,

Aslında bizim standartlarımıza bakınca da hiç balık olmamasından çok daha iyi kupes almak ama sanırım beklentimiz çok büyük olduğu için biraz ters köşe olduk. Katılan herkese çok teşekkür ederim :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi aslı ben teşekkür ederim, ortam benim beklediğimden çok daha güzeldi :) zaten balık olmamasını teknedeki geyik muhabbetleri unutturdu :)

İnşallah bir dahaki sefere hem bol muhabbetli hem de bol balıklı bir avımız olur.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Dünkü hava için kesinlikle dediğine katılıyorum abi, bi ara demirlediğimiz bir yer vardı kıyıdan atsak zaten o kadar uzağa atabilirz oltayı :)

11. enginköp

enginköp engin köprülü

12. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Eğer Ildır'dan çıkacaksanız bu linke bakmanızda fayda var

http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=91994

bu link direkt Ildır tarafını gösterir. Değerler Knot cinsindendir. Yani 1 knot yaklaşık 1,8 km'ye tekabül eder. Bu da 11-12 Knot'a kadar gayet rahat av yapılabilir demektir. Biz geçenlerde 17 knot'la bile adalar tarafında rahat av yaptık.

Avınızın en önemli amacı olan "muhabbet" fazlasıyla gerçekleşmiş. Bu da yeter de artar bile :) Kaldı ki çipura, uskumru ve gopez almışsınız. Ben kötü demezdim bu balıklara. Oranın gopezleri gerçekten çok lezzetlidir.

13. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Hocam bizde size çok teşekkür ederiz..Oldukça uzun bir yoldan geldiniz kolay değil..Bende diğer arkadaşlarım gibi rüzgardan çok etkilendim,neredeyse kaptanın kamarasından çıkmadık,hele bacanak bir ara horluyordu içeride..Sallantıdan ayakta durmanın zor olduğu,emedurların elden ele dolaştığı bir avda bırakın balık almayı vuruş bile alamadık..Hoş bu havada aldığımız vuruşlarıda hissetmek oldukça zordu..Öğleden sonra hava yattı fakat avın en bereketli saatleri kaçmıştı bir kere..
    Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler ekip olarak çok eğlendik,evlerimize mutlu döndük ki herkesin yine tavalık birşeyleri çıkmıştı zaten :)
    Ayrıca güral o matrak dediğin adamlarla biz karareisde çadırlı kamplı kıyı avı yapıyoruz asıl o zaman gör şamatayı hihi Sizlerle bir gün böyle bir kıyı organizasyonunda da buluşuruz inşallah...
    Yasincim sanada bizleri böyle güzel bir organizasyonda buluşturduğun için çok teşekkür ediyoruz,dönerken arabada herkes mutluydu ki bunda en büyük pay senin biliyorsun...Resim olayına gelince aslında sizin kovada gayet güzel bir paşa vardı,onunla tek tek hepimiz resim çekilebilirdik sonradan aklıma geldi :laughing: Sen bana onun resmini yolla bak ben ne fotoshoplar yapıcam onunla hihi

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ben çok yanlış yerden bakıyormuşum o zaman ya :) zaten geçenlerde bi konuda da yazmıştım havayı soran bi arkadaşa, benim baktığım site ile ava gittiğimizde karşılaştığımız arasında byağı bi fark vardı. Demek ki benim site sorunluymuş :)

Bu linki de kaydettim çok teşekkür ederim, 17 knotta nasıl avlandınız abi ya? bildiğim kadarı ile siz küçük teknelerle 3-4 kişi çıkıyorsunuz, iyi dayanmışsınız o havaya.

Aslında balık olarak da çok çok kötü değildi ama faruk abinin de dediği gibi başlarda o kadar rüzgar yedik ki hem midelerimiz alt üst oldu hem de vuruşları doğru düzgün hissedemedik, belki yatık havada bu balıkları alsak güzel bir avdı derdik :)

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi asıl ben teşekkür ederim sizler gibi insanlarla tanışmak muhabbet etmek müthiş bir zevkti :) Sizin ekip hakikaten çok matrak, birbirinize laf atmalarınızı dinlemek bile keyif veriyordu, ben balık almadım, yakaladıklarımı da arkadaşlara verdim onun için foto yok ama eğer istersen eski kıyı avlarımdan kalma çipura mırmır falan fotoğrafları var vereyim onları photoshopla abi :) ama hepsi kıyıdan çekilme fotoğraflar nasıl düzenlersin bilmem :D:D:D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Göz göre göre feyk rapor yazacaklar ya, böyle rezillik görmedim. :D:D:D

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bizde saklı gizli yok abi her şey şeffaf :D:D:D önce raporu yazarız altına da kocaman harflerle neresinin montaj neresinin hayal olduğunu yazarız :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben şahsen balıksız da olsa herşeyin gerçek olduğu raporu tercih ederim. :)

20. vayacon

vayacon Gürel

Yasin bu uskumrular buzluğa tek parça sığmadı. iki parçaya kesip koysam bir sakıncsı olur mu. Ha ha ha haaaa :)