3 Mayıs 2009 Sazlıbosna Organizasyonu

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. oltacı34

oltacı34 Ünsal DEMİR

Favori Kamış:
    3,5m çelik sargı karbon. RR60 makina
    En İyi Avı:
    yayın 5kg
    Süheyl abi;iki köprüden geçtikten sonra İSTOÇ a doğru devam et. İSTOÇ a yaklaştığın zaman en sağdaki yoldan sağa girerek (mahmutbey_Habibler yolu)
    dümdüz devam et.Bu yol seni Eski Edirne Asfaltı na götürür.Yol ayrımına geldiğin zaman sola dönerek Arnavutköy yoluna girerek devam edeceksin.İBB haritasından bu şekilde incelerseniz sanırım daha faydalı olacaktır.Yer kesin belli olduğu zaman tarif ederek yardımcı olacağımı bilmenizi isterim.Size yardımcı olmak
    tan mutluluk duyarım:) :) :)

İSTOÇ Mahmutbey gişelere gelmaden 3km önce sağ taraftadır.

Son düzenleme: 28 Nisan 2009
  2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selamlar:)

ben,nidya78(aydın),kuzeykan(orhan),erdinç ve atilla dede organizasyon bölgesine kendi aracımızla gelecegiz.

3. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, anket sonucuna göre organizasyonu tatlı suda düzenliyoruz. Bu nedenle yönetimdeki arkadaşlarımızla Sazlıbosna olarak yeri belirledik. (Diğer avlaklardaki balık durumları da bilinmediğinden ve aynı zamanda da yakın bir yer olmasından dolayı)

Yer : Sazlıbosna

Tarih : 03.05.2009 Pazar

Yemek : Herkes evden piknik için bir şeyler getirsin her zamanki gibi. Ortak piknik sofrası kurarız. Piknik örtülerini unutmayalım. :)

Avlağa gidiş için araç kiralanacaktır. Kişi sayısının tam olarak netleştirilebilmesi için kendi aracı ile gelecek olan arkadaşların bildirmesini rica ederiz. Bunun dışında, kiralanacak araçla katılım sağlayacak arkadaşların ise, katılım durumlarını en geç 29 Nisan Çarşamba (bu hafta içi) günü net olarak bildirmelerini rica ederiz.

Listeye adını yazdırmış olan tüm üyelerimize ayrıca mail ve özel mesaj gönderilerek katılım durumları sorulacaktır.

Tüm İstanbul'lu üyelerimize ise mail gönderilerek organizasyondan haberdar edileceklerdir.

Ayrıca, özel mesaj göndermenin yanı sıra aşağıdaki mail adresinden de bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

iletişim hesabı : [​IMG]

Şu anki Katılımcı Listemiz;

Kırmızıyla renklendirilmiş isimler kendi aracı ile gelecek olanlardır.

1. ferrari2000 (Alp)
    2. simendifer (sennur)
    3. Tarcan (Ta®kanAtes)
    4. balık kurdu (Ercan)
    5. Süheyl Başak
    6. Süheyla Başak
    7. Aramis (Bora)
    8. İstavrit (Boğaç)
    9. NİDYA 78 ( Aydın)
    10. kilicbey (İsmail)
    11. Cüneyt yılmaz
    12. Cüneyt Yılmaz'ın eşi
    13. Cüneyt yılmazın misafirleri
    14. tcomak (Tayfun)
    15. kuzeykan (Orhan)
    16. Erdinç(balık kurdu' nun arkadaşı)
    17. Atilla Dede (balık kurdu' nun arkadaşı)
    18. oltacı34 (Ünsal Demir)
    19. oltacı34 ( Eş ve çocukları)
    20. karabulut (Sebaydin Köseoğlu)

4. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Sayın Ünsal Demir,
    Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Şu anda bir arkadaşım terkoz gölü cıvarının bir haritasını verdi. Ancak haritada SAZLIBOSNA yok. Göl kenarında
    ORMANLI, HİSARBEYLİ , CELEPKÖY , ÖRENCİK , YAZLIK , BARLABAN , DURUSU
    görünmektedir. Sazlıbosna yukarıda belirttiğim yerlerin hangisinin yakınında olduğunu biliyormusunuz?
    Ben galiba bir hata yaptım ! Sazlıbosna Terkos Gölü yakınında değil Çatalca taraflarında.
    Google earth de buldum.
    Sizin belirttiğiniz gibi Sazlıbosna arnavutköye çok yakın.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi sazlibosna terkostan ayri bir yerde,hadim köyü gecince zaten karsimiza cikar sazlibosna gölü,sazlibosna bir yapay göldür bundan 7-8 sene öncesine kadar su yoktu o bölgede,daha sonralari iskinin terkostan getirmis oldugu sularla meydana gelmis bir yapay göl...

6. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Selim Bey Kardeşim,
    Ben nereden Terkoz gölü kıyısında olduğunu düşündüm, bilemiyorum. 70 lik bir atıcıda bukadar olur. Sazlıbosna yı taşımaya çalıştık olmadı.
    İlginize çok teşekkür ederim.
    Yer konusunu hallettik şimdi gelelim yanımıza nasıl takım alacağız? Ben tatlı su avı hiç yapmadım dolayısıyla bu konuda bilgim yok. Makina ve kamışı ve ağarlık olarakta çeçitli kurşunlar yanıma alırım.
    Esasen balık tutmak çok da önemli değil! Esas olarak sohbet ve hoşça vakit geçirmek için buluşacağız.
    Selamlar ,
    Süheyl Başak

7. Mavigok

Mavigok Gökhan

geliyoruz

Arkadaşlar Umut ile ben de geliyoruz. Ama arabayla geleceğiz. Belki bir kaç arkadaşımız daha olabilir.

8. simendifer

simendifer Sennur

Bir kaç arkadaşınız da araba ile mi gelir? Yoksa kiralanacak araçla mı gelir? :)

9. Mavigok

Mavigok Gökhan

Onlarda araba ile gelecekler sennur. Orada görüşürüz artık

10. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Ben 2 kişiyle gelmek isterim gölü merak ettim.Avlanma konusunda yardımcı olursunuz ben göle yabancıyım.Birde nerede bu avlak yeri haritada işaretli bir görüntü sağlanabilirmi.

11. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Arkadaşlar,

Tatlı su avı ile ilgilnen ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar konuya dahil olurlarsa hepimiz için yararlı olacaktır. Zira bende çok fazla tatlı su avı yapmadım.

Avlak yeri hakkında bilgisi olanlar veya kullanılacak ekipmanlar içinde yorumlarınızı rica ederiz.

Teşekkürler

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda

umarım yardımcı olabilmişimdir;)

13. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Neresi burası?

14. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Organizasyona katılacak tüm balık avı net üyelerine iyi avlar, neşeli bir haftasonu geçirmelerini diliyorum. Sazlıbosna göletinin geçen yıl yaşadıklarını iyi takip ettiğimi düşünerek, turna konusunda büyük beklentilere girmemenizi tavsiye ediyorum. Maalesef, kaçak avcıların, ağcıların gözdesi bir yer olduğu için geçen sezon ve sezon dışı ağır bir sezon geçirdi. Organizasyonun amacı çok balık değil, birarada olmanın yaratacağı sinerjinin paylaşılması olduğuna göre günün tadını çıkarmaya bakın. Aslında organizasyona müdahale edip, son derece sakin ve harika bir doğa içine davet etmek istiyordum sizleri. Ancak suyun durumu şu anda ava uygun değil.Ve turna henüz av vermiyor. Sanırım 2-3 hafta sonra sonuç alınabilir olacak. Bir başka organizasyonda sürpriz önerilerim olabilir. Mutlu kalın.

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    burası asıl ismi sazlıdere barajıdır sazlıbosna köyünün altındaki baraj gölüdür
    ulaşımı hadımköy'den,arnavutköy'den ve küçükçekmece'dendir
    ibb şehir rehberinden yararlanarak hertürlü ulaşım yolu çok rahat bulunabilir:)

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet Nejat abi sana katılıyorum sazlıbosnanın durumu su açısından çok güzel 5-6 yıl önceki konumuna döndü ama balık açısından malesef çok kötü bu durumun düzelmesi bence 4-5 sene sürebilir :( :(
    tüm katılımcılara keyifli bir gün diliyorum:)

17. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Tamam yer anlaşıldı sazlıdere barajı denilen yerin kuzey tarafı sazlı bosna yerleşim yerinin olduğu yer kırmızıyla işaretli olan yeremi gidicez onuda belirtirsek herkes birbirini aramamış olur.
    GOOGLE EARTH yardımcı oluyor.

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    halil abi o çizgiyi ben kendim çizdim kimse ile görüşülmüş bir şey değil sonuçta barajın neresine gidileceğine gidecek olan arkadaşlar karar verecekler :) :)

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben biraz yardimci olmaya calisayim,kamis olarak iki tane biri yüksek atarli mesela 40-80 gr digeri daha az atarli 10-50 gr olabilir,tabikide makinelerde kamislara uygun ölcüde olacak misinalar en az 0.25mm en fazla 0.35mm olabilir,yaniniza yeterli kursun 60gr agirliginda ve sikistirma kursun alin,samandira bir 20gr birde 6-8 gr arasi,20.gr samandira ile turnaya atabilirsiniz yem olarak balik olursa cok iyi olur mesela istavrit yada sardalya,solucan bulursaniz yaninizda olmasi iyi olur,yeterli miktarda kaynatilmis misir ve yemlemek icin malzeme,spin avi yapmak isteyenlerde rapala,silikon sahte ve bence en iyi is yapabilecek sahte kasik olmasi iyidir,turnaya yemli atmak isterseniz celiktelide unutmayin derim ben,samandira icinse stopper...

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi sen hangi baliga atmak istersen oltani,ben ona göre sana bir düzenek gösterebilirim buradan,benim yöre balikcilarindan bildigim gölde turna,yayin,capak ve kücük baliklarin oldugu,aslnda yakin sularda hangi baliklar varsa onlarda bu suda olabilir,benim fazla avlanmisligim yok sazlibosna gölünde ben olsam terkoza giderdim,görülmesi gereken cok güzel yerlerde mevcut,hele durusu park hotelde cok güzel yerler ve birde müze var,bir avci bütün trofelerini bu müzede sergilemis...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.