3 Mayıs 2009 Sazlıbosna Organizasyonu

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    selim abi mevsim itibarı ile birtek turna balığı serbest saydığınız diğer türlerin avı şu an yasak;)

2. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Aytekin sana çok iş düşüyor.:)

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dogrudur türkiyedeki sirküler bana uzak fazla bilgim yok bu konuda...

4. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Nejat abime katılıyorum nisan 1 itibarı ile sazlıbosna'ya ait tek turna haberi almadım..
    Bu gün bu konu hakkında daha detaylı bir araştırma yapıp hatta müsait olursam kısa bir gezinti yapmayı düşünüyorum....

5. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Selim Bey kardeşim,
    Daha öncede belirttiğim gibi tatlı su avı hiç yapmadım. Anladığım kadarı ile sadece turna avı serbest dolayısıyla turna için takım düzmemiz gerekiyor. Turnada negibi takımlar kullanabiliriz?
    Selamlar,
    Süheyl Başak

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Süheyl abi üc sansiniz var,ya spin yani at cek yapabilirsiniz,yada daha pasif av sekli olan samandira-dip oltasi ikilisinden birini secip avlanabilirsiniz.

Spin avi yapmak istersenizt 2,7-3 metre arasi,10-80gr arasinda olan bir kamis isinizi görecektir,sahte olarak kasik kulanmak en mantikli olanidir.

Yemli dip av icin 2,7-3,6 metre arasi 40-80 gr veya daha üstü olan kamislar normaldir,yem olarak bulursaniz yöredeki baliklardan yoksa yaninizda getireceginiz donmus baliklarida kulanabilirsiniz,dip takimi hazirlamak gayet kolay,kursun boncuk firdöndü celiktel ve üclü 2-4no kanca.

Yemli samandirali av icinse 20-30 gr samandira olursa ideal olur bu sekil avin hazirlanisiysa bedene ilk önce stopper takilir sonra samandira boncuk 10-15 gr arasi ici delik olan kursun ve bir daha boncuk takildiktan sonra firdöndü baglanir celiktel ve üclü kanca ile takim bitirilir,bu av seklinde varsa 10-50 gr arasinda atarli 3metre ve üstü olan kamis kulanabilirsiniz.

Makine olarak 40-60 lik kafasi olan makineler kulanabilirsiniz,misina spinde 0,25mm diger av sekillerinde 30-35mm olmalidir.

Abi daha cok detay istersen ben buradayim yardimci olmaya calisirim...

Son düzenleme: 29 Nisan 2009
  7. Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Selim Bey Kardeşim,
    Verdiğin bilgilere çok teşekkür ederim. Artık birşeyler hazırlamaya çalışacağım.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Sazanda durum nedir peki Feridun bey?

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi basit anlatimla söyle bir samandirali düzenek olabilir,burada önemli olan samandiranin agirligina uyacak kursun takilmalidir,mesela 20gr samandiraya 10 gr asagiya kursun takilmaz...

10. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Arkadaşlar,

Tatlı sucu arkadaşlar.. Yardımcı olun lütfen :)

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bulandırmak gibi olucak ama benim uyarım olucak:)malumunuz hava şartlarını kontrol ediyorumda cumartesi cuma yağmurlu böyle bir durumda gidilecek bölge çamur olma ihtimali yüksek aileleriyle gelicek arkadaşlar bu konuyu göz ününde bulundurması dileğim ile .....

12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ben de baktım. Sanırım bu durumda organizasyonun ertelenmesi en uygun olacak. Ya da denize taşınacak.

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yaa evet, bu organizasyon bir ertelense ne iyi olacak! Yeğenim doğacak bu hafta gelemeyeceğim kesin neredeyse:(

14. simendifer

simendifer Sennur

Benim de yeğenim oluyor kendileri takdir edersiniz. Ben gidiyorum da size ne oluyor Sn. Kurtoğlu? :):) Yeğenimizi götürürüz iki günlükken, alışsın balığa. :p

Arkadaşlar, şaka bir yana hava şartları uygun olmayacaksa erteleyelim bence de. Orada "hadi toplanalım gidelim" durumu yaşarsak erkenden hevesimiz kursağımızda kalır. Nihayetinde istediğimiz hep birlikte hem balık tutmak hem de tanışıp, gülüp eğlenmek. Erken ayrılıp bir arada olamayacak, sohbete de doyamayacak olduktan sonra hiçbirimiz için bir anlamı olmaz sanıyorum.

Bu arada minibüs işini de hallettim gibi bir şey. Ne zaman gidersek artık. Bu hafta sonu ya da daha sonra farketmez.

15. Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Sayın Sennur Hanım Kardeşim,
    Hava durumuna bakıyorum pazar gününü yağmurlu gösteriyor. Bana da ertelememiz çok daha iyi olacak gibi geliyor. Ancak sizlerden bir ricam var. Malum olduğu üzere benim bilgisayar halen tamirde. Ben ancak danışmanlık yaptığım şirkete geldiğimde sitemize girebiliyorum. Bu nedenle eğer ertelenecekse en geç yarın 16 ya kadar bu kararı alırsanız haberim olabilir. Daha sonra böyle bir karar alırsanız sizin beni cep telefonumdan arıyarak haber
    vermeniz gerekebilir. Aksi halde beni oralara kadar boşuna gönderirsiniz.
    Selamlar
    Süheyl Başak

16. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Avcı yağmurdan kaçmaz,avcı çamurdan korkmaz,avcı dağa taşa tırmanır, avcı nasibini pasificte de olsa bulur :D :D

17. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

O zaman tatlı su org işini yasakların tam bittiği Haziran ortalarına erteleyelim. Hem yayın hem sazan alternatifler de artmış olur.

İstenirse bir iki hafta içinde bir deniz org yapılabilir tabiki.

18. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Çok sevindim. Yeğen hayırlısıyla doğar inşallah.

Eh böylece 20-21 haziran civarı yapılacak muhtemel tatlısu organizasyona da kırkı çıkmış olur ve rahatlıkla o da gelebilir. Bir taşla 3 kuş:)

19. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Balıkçı 34 arkadaşımız çok güzel bir sistem sunmuş.:) Canlı yemle derinlik ayarlayarak güzel iş çıkarabilirsin.
    Spin kamışın varsa kaşık rapala atarak şansını arttırabilirsn.
    Bol şanslar.

20. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Bu gün kendime izin verip biraz olta atmak ve sazlıbosna şamları gezmek adına öğlen sonrası yola koyuldum 3 saat kadar gezip gördüğüm tüm insanlarla muhebbet ettim çoban kahveci balıkçı vs vs söz dönüp dolaşıp TURNA ya gelince 2 senedir turna ne olduğunu unuttuklarını ifade ettiler...:( :(
    Köylü kendi bindiği dalı kesmiş..:cool: :cool:
    Göl bir baştan bir uca ağ ile örülmüş......

Sazlıbosna ve Şamlara ait bu günkü görüntüler yorum sizlerin...

Yaklaşık 15 kişinin tırıvırı kullandığına şahit oldum..:( :(

Şamlarda durum farklı değil 10 cm boyunda sazanları tırıvırı ile avlayorlar..

Şamlar köyünün maydanında 10 adet küveyt var ve içinde kendilerini satın almayı bekliyen ağ ile tutulmuş 10 cm sazanlar mevcut...:rolleyes:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.