30 Eylül 2007 Kuruçeşme raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    öncelikle tebrik ederim.sormak istediğim bir kaç soru var.C.tesi günü üsküdarda izmarite olta atanları seyrettim uzun bir süre.onların kullandıkları takım sizinkinden biraz farklı.birincisi takım iki köstekli;üstteki ana bedene yakın olan köstekte mantar yok direk 10 nolu siyah çapraz iğne.ikincisi alttaki kurşundan önceki köstek
    sizinki gibi kurşundan bir karış uzun ve iğneye 1-2 cm kala kahverengi mantar var sizinkinden farkı tek iğne olması.genelde bu alttaki mantarlı iğne ile alıyorlardı balığı üstteki iğnenin genel olarak pek fonksiyonu yoktu.bu iğnenin çift olması(sanırım 1-2 cm arayla bağlanmış) verimde fark yaratırmı? sonra direk bendenden yapmışsınız takımı.benim gördüklerimde fırdöndüye bu takımı takmışlardı.ayrıca yem olarak karides ve kurt kullananlar çok verim alıyorlar;nerdeyse atar atmaz vuruş alıyorlardı.midye takanlar bu konuda geride kaldılar.bu tesbitlerimden sonra aradaki yazdığım farkların verimde etkisi ne derece olur? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    maşallah maşallah bizden ayrı kuruçeşme ha alıcağınız olsun tebrikler :D:D

3. Suatreis

Suatreis

abu garcıa m:2006 mod:106

4. Suatreis

Suatreis

Neyini anlatıcam yahu sabahın 4:30 unda seni uyandırıp isyan edişimi mi? :) (İlla birisine isyanımı iletmem lazımdı o biriside mutlaka sen olmalıydın:D )

5. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkür ederiz. :)

Bunları size madde madde yazarsam daha iyi olur sanırım...

1 - Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben izmarit için çok köstekli takım taraftarı değilim. Neden derseniz, izmaritin dolaştığı bölge bellidir. Açık söylemek gerekirse, bugüne dek, tüm kösteklerin dolduğu bir izmarit avı görmedim ben. Ya en alttaki kösteğe ya da köstek aralıkları yakınsa eğer, en altın bir üsttekine vurur. Bunun sebebi, izmaritin yosunların hemen üzerinde geziniyor olmasıdır. Daha yukarılarda pek dolaşmaz. Bu nedenle de bizim kullandığımız takım, yosunların hemen üzerine gelecek şekilde, uzun bir köstekle yapılmıştır. Uzun köstek ise, balığın bedenden ürkmesini engeller ve tabi bu şekilde yem de daha bir salınır şekildedir ve cezbeder. Eğer balık varsa, belki köstekli takıma nazlanabilir ama bu takıma nazlanan balığa henüz rastlamadım.

Not : Eğer akıntı varsa mantar takmaya gerek yok. akıntı kösteği kaldırıyor çünkü o zaman. Eğer deniz durgunsa mantar kullanıyoruz. Resmini çizdiğim takımda mantar var, eksiksiz olsun diye o şekilde verdim ama Pazar günü akıntılıydı ve biz de mantar kullanmadık.

2 - İğnenin hırsızlı olmasına gelince. Zaten hemen hemen her balık için hırsızlı takımlar daha marifetlidir, bunu biliyoruz. Hırsızlı takımda amaç, balık yeme atlayıp çektiğinde, o iğneden kurtulsa dahi, kafa atma esnasında diğer iğneye takılmasını sağlamaktır. Gerçi izmarit sağolsun buna imkan vermeden iğneyi ağızlıyor ama hırsız iğnenin marifetiyle de yakaladığımız bir çok izmarit var. Şunu unutmayın, izmarit aç gözlü bir balık değildir ama, inanılmaz kıskanç bir balıktır. Bir iğneye atladığında diğer yemi kıskanır ve onu da almaya çalışır. O kadar kıskançtırlar ki, bir hırsızlı takıma iki izmarit birden atlayabilir. Kuruçeşme'de de şahit olduk buna. :)

3 - Yem konusunda ise şunu söyleyeyim. Bence balık, alışkanlığına göre yem tercih ediyor. Karşılaştırma yapalım mesela şimdi. Kuruçeşme, Üsküdar'a nazaran daha yosunluk ve çok midye var. Kayalık olmadığından, teke de bulunmuyor. Ama Üsküdar, sahil itibari ile doldurma kayalıklarla dolu, çokça da teke var. Balık onlarla daha çok besleniyor. Kuruçeşme'de ise midyeye yatkın, çünkü orada midye ile besleniyor. Elinizi attığınız her yer midye. Aslında ciddi bir ayrım söz konusu olmamalı. Kuruçeşme'de de karidesle izmarit alan vardı çünkü. Üsküdar'da midyeye neden nazlanmış anlamadım, çünkü orada da midye Kuruşeçme'ye göre daha az olsa da var, izmarit midyeyi sever. Kurda gelince, hiçbir balığın kurda itiraz ettiğini görmedim daha. :) O her yerde geçerli bence. Midye kullananlar, ya teknikten ya da takımdan kaybetmiş de olabilirler, bunu gözlemleseydiniz keşke. Örneğin izmarit avlarken, deneyimlerime göre olta elden bırakılmamalı, gerginlik muhafaza edilmeli, yemin salınması sağlanmalı. Oltayı elden bırakıyorsanız yine gelir ama kesinlikle verimi daha düşük olur. Ve izmarit avlarken olta, denize fazla paralel olmamalı, daha ziyade dik tutulmalı. Nedenini sormayın, çünkü bilmiyorum gerçekten ama bu şekilde olduğunda kesinlikle daha verimli oluyor. Olta yatırıldığında, köstek ile beden açısı daraldığından, balık ürküyor olabilir. Bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Bunları tamamen deneyime dayanarak yazıyorum.

Bu arada bir şeyi atlamışım, sonradan farkına vardım onu da ekleyeyim. fırdöndü ile ayrılmış olan beden de kullanılabilir. Hatta hem bedeni hem de kurşunu ayrı ayrı fırdöndü bağlayarak kullanabilirsiniz. Bu, takımın daha dirençli olmasını sağlar. Böylece takım suda takıldığı zaman ya beden fırdöndüsünden, ya da kurşun fırdöndüsünden ayrılacaktır. Bu misinanızın kopmasını engeller ve yeni bir takım bağlayarak hemen ava devam edebilirsiniz. Ama bizim avlandığımız bölgenin zemini, takım kopmasına neden olacak bir zemin olmadığından, biz bu şekilde kullandık. Zeminle ilgili problem yaşamadık ama oltasıyla herkesin oltasını toplayan bazı balıkçılar nedeniyle bir kez iğnelerim koptu sadece. Suat'ın da bol bol oltasını topladılar, benden daha yakındı olta toplayıcılara. :p

Son düzenleme: 2 Ekim 2007
  6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sennur,

Bunu makaleler kısmına İzmarit diye konu açıp koyarmısın?

Süper olmuş...

7. Suatreis

Suatreis

sen bide detaylı anlatmasını gör. Kürsü vericekler su ürünlerinden..;)

8. simendifer

simendifer Sennur

Evet daha detaylı şeyler var aslında, anlatırken çok heyecanlanıyorum. Suat o halimle çok dalga geçiyor. :p O an sanki izmariti yakalıyormuşum gibi oluyor da ondan. :eek:

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Siz Beni izmarit avında görmelisiniz.

Nefes almayı bile unutacağım neredeyse
    o derece konsantre oluyorum.

============================================================-

Sennur , Anne izmaritleri nasıl pişirmiş?

10. simendifer

simendifer Sennur

Valla ben de aynı senin gibi oluyorum. İzmarit oltaya değdi, ben dünyadan koptum zaten o gün. :p

İzmaritlerin tulumunu çıkaracaktım ama yetişemedim, annem halletmişti. Ama o şekilde de gayet güzel olmuş. Anneciğimin ellerine sağlık. Bir dahakine tulumunu çıkaracağım ama. :)

11. alimsaran

alimsaran

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan,Levrek
    Her iki arkadaşımızı tebrik ediyorum.
    Onların ve diğer arkadaşlarımızın yazdıklarını zevkle okudum
    Ellnize sağlık.İyi av olmuş.

12. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. :) Yakın olan arkadaşlarla, Boğaç'ın da dediği gibi, arayı fazla uzatmadan yine bir araya gelelim. O zaman da inşallah balık olur ve birlikte raporumuzu sunarız. :) Uzakta olan arkadaşlarımızla ise, elbette bir gün bir yerde bir araya geliriz. Hiç karşılaşmayacağımızı düşündüğümüz pek çok arkadaşımızla, birlikte av yapma şansı bulduk. Bundan sonra da inşallah bu kadar şanslı oluruz. Sizlere de bereketli avlar, rast gelsin... :)

13. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Sosis kardeşim ve Suat,

Daha önce bu güzel ve keyifli avınızı kutlmak isterdim ama bildiğiniz nedenlerden ötürü şu ara hareket kabiliyetim sınırlı...

İzmaritlerinizle Kuruçeşme'ye damganızı vurmuşsunuz. İkinizi de kutlarım :) Küçücük çocuğu da zehirlemişsiniz ya ne diyeyim size :cool: ... Hımm, en iyisi bereketli nice avlar dileyeyim :rolleyes: :)

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hareket kabiliyetin neden sınırlı Örgen' ciğim :D:D

15. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Sennur ve Suat'ın av raporu konusunu dağıtmayalım ablacığım ;)

16. simendifer

simendifer Sennur

Canın sağolsun sosisim kardeşim. :) Teşekkür ederiz bu arada. İstanbul'da olsaydın seni de çağıracaktık Kuruçeşme'ye. Diren burda olsa o da gelirdi diye konuştuk o gün. Bu arada inşallah iyisindir, aklım sende. Neyse konuşuruz.

17. simendifer

simendifer Sennur

Ben yazardım aslında şimdi ama Diren belki yazmak istemiyordur. Onun için çenemi kapalı tutayım. :) Özelden bilgi verebilir. ;)

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    maşallah maşallah götürmüşsünüz izmaritleri.
    boğaz havasında balıklı ve güzel bir gün geçirmişsiniz hele hele genç bir arkadaşımıza balık tutma imkanını sağlamanız günün en güzel hareketi olmuş, eminimki o çocuk sizleri ömür boyu hatırlayacaktır ve saygıyla ancaktır,
    canı gönülden tebriklerimi sunuyorum.:)

19. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Tebrikler çok keyifli bir gün geçirimişsiniz anlaşılan. Duyarlılığınız örnek alınması gereken cinsten. Tekrar tebrikler.

20. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sennur Hanim sizi ve degerli esinizi kutluyorum. Bogaziicinin hercai, menevisli pullu izmaritleri pul pul ani. Hele canliyken o nu kovaya attiginizda uzerinde beliren iki cizgi isiga hic dikkat ettinizmi? Ne guzel baliktir o. 83'te ki kirgindan sonra o kadar azalmisti ki. Bogazda nerdeyse tukeneceginden suphe etmeye baslamistim. Neyseki sizin ve dostlarin raporlaryila goruyorum ki hala umut var.

Dolayisiyla guzel haberler verdiniz. Evlada yaptiginiz incelikte ayrica cok takdir edilecek bir davranis.Tebrik ediyor, dahasina rastgele diyorum.