4,6 kg levrek 3 ispendek at-çek hür-aykut-turgay...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Şimdiye kadar ve bundan sonra değerli iştirakini esirgemeyen herkese ben de teşekkür etmek istiyorum.

Deniz Erdeniz'in (JOHNY GUITAR) sorusu vesilesiyle trofeyi alan sahteyi de burada söylemiş olayım: Daha önce tanıttığım ve 061 renk kodlusunun fotoğraflarını yayınladığım 10.5 cm 11 g'lık Strike Pro jl-092f. Fakat bu seferkinin renk kodu 010 idi.

Herkese sevgi ve selametle.

2. gozutok

gozutok

Videoları izledim nihayet.

( Benim gibi giremeyenlere kısa not : google' a "youtube giriş" diye yazdım.Gelen bir çok siteden ntv haberi seçtim. Onun link verdiği siteye gittim. O sitede www. youtube.com yazan adres çubuğuna, buradaki ilk mesajda yer alan adresleri sırası ile kopyalayarak www.youtube.com yazan yere yapıştırdım, tabii var olan adresi de sildim sonradan. Enter yapınca videolar hemen geldi. Balık tutmuş kadar oldum.).

Aykut kardeşim aldığın levrek muhteşem. Bizim çakmaktaş dediğimiz tokur levreklerden. Eti çok sıkı ve lezzetlidir. Ustamın erkek dediklerinden gördüğüm kadarı ile. Ancak balığı çekme noktasında biraz eleştirim var. Hayvanı getirirken ki davranışlar kusursuz ama kıyıya gelen o hayvanın o kadar çırpınmasına müsaade etmek büyük hata. En az 5 tane kafa var. Burada durumu kurtaran şeyin, makinanın balata ayarının hakkı ile yapılmış olmasıdır diye düşünüyorum. Eğer ayar sıkı olsa idi, o kocaman hayvan o mücadelelerde kesin misinayı kıracakdı. Tabii üçlünün de açmaması veya hayvanın damağının veya ağzının yırtılmaması şanstır. O hayvanı baymadan kıyıya almış olmanızdır bu tehlikenin sebebi. Böylesi durumda sığ suda yapılacak şey orada bulunan bir arkadaşınızın suya girmesi ve kısa saplı kakıç ile hayvana çok yaklaşmadan ağzından yakalayıp kenara atmasıdır. Hatta ellede atabilirse atacaktır. Bu durumda kepçe tehlikelidir. Hayvan kepçeye alınamazsa ilk hamlede, sahtenin üçlüsü kepçe ağına yapışır ve hayvan buna dayanarak atacağı kafa ile üçlüyü açabilir.
    Tekrar ediyorum, bu büyüklükteki balıkları iyice yorun, kenarda yaptığı o kafa atışlarını derinde yaptırın ki mecali kalmasın kıyıya getirdiğinizde.

Kutlanacak bir av.... bravo...

3. modena

modena

rekoruma destek verdiğin için teşekkür ederim ağabey...kırılması zor bir rekordu...taa ki aykut o kocaman balığı alana kadar...

bundan sonra yapacağımız avları mutlaka görüntüleyeceğiz...bunlardan fayda görecek insanlar muhakkak olacaktır...

bundan sonraki avlarımız artık sadece sportif maksatlı olacak...

aykutun videosunu beğenmene çok sevindik ağabey...inşallah seninle de mutlaka tanışacağız ağabey...:)

4. modena

modena

videoları izleyip bu heyecana ortak olmanız bizi çok memnun etti...uyarılarınız için ayrıca teşekkür ederiz...yalnız av esnasında adil olmak olmak için kakıç ve kepçe kullanma taraftarı değiliz...değerli büyüğümüz vedat abayoğlu amcamızında dediği gibi avınıza kaçması için mutlaka şans tanıyacaksınız yoksa bu av olmaz...

yani kısaca kaçarsa kaçsın çok dert değil...varsın canı sağolsun yaşamak en başta onunda hakkı...

bu nedenledir ki artık her avda nereden geldilerse oraya geri gideceklerdir...:)

5. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    raporunuzu okudum videolarıda izledim ve hayran kaldım.
    herşeyden önce bu güzel anlatımınız ile küçük levrekleri geri salmanızı takdir ediyorum.
    büyük levrek içinse söylenecek bişi bulamıyorum hayran hayran bakakaldım.

tebrikler sizlerin olsun oltalarınız balıksız kalmasın.

6. modena

modena

erhan ağabey çok çok teşekkür ederiz...centilmence avlanıp kurallara maximum düzeyde uyum sağlamaya çalışıyoruz...beğenmenize çok mutlu olduk...teşekkür ederiz...

7. gozutok

gozutok

Sayın modena,

Balık ile giriştiğiniz mücadelede gerçek adeleti bulmak hedef ise, tüm makinaları hemen çöpe atın ve elde misina ile o hayvanı kandırıp kıyıya alma çalışmalarına başlayın.

Elle balık avcılığı yapmak, ok ve yay ile yapılan kara avcılığına eş düşer. Sizlerdeki mevcut teşkilatlarla yapılan deniz avcılığı ise karada otomatik tüfekle ve de ışıkla yapılan avcılıktanda ileri teknik ile yapılan ava eş düşmektedir.

Ancak hedefiniz ( yakalananı salmak ) alkışlanacak mahiyettedir. Ama en azından havyarlı olan hayvanda yakalanmak ve kurtulmak için yapılan cansiperane mücadelenin o hayvana getirdiği hasar ve travmayı da vermeyeyim çizgisine ulaştığınızda yapılacak şeyin avlanmamak olduğunu görmeniz zor olmayacaktır.

( Beni tutan onmasın, beni yeyen doymasın.... balık ilenmesidir ve çok da boş laf değildir.)

Sevgilerimle...

Son düzenleme: 17 Eylül 2010
  8. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Turgay abi gönülden tebrik ederim.. Gerçekten harika bir av olmuş. Sen bu azmini örnek almamak mümkün mü! En sonunda ispendek de olsa amacına ulaştın. Ama biliyorum ki Aykut abinin tuttuğu gibi bir trofe levreği bir gün tutacaksın. Hakediyorsun çünkü. Ben bu güne kadar senin kadar azimli ve bu azimle insanlara örnek olan faydalı olan birisini görmedim.. Harika videolar. Amatör balıkçılıktaki son nokta..

Özellikle de limit altı olmayan fakat kendi limitinizin altında olduğu için ispendekleri salıvermeniz beni gerçekten çok etkiliyor.. Foruma üye olmadan önce aynı balıkları ben tutsam asla salmayı düşünmezdim. İnsanların ufkunu açıyor ve aydınlatıyorsunuz..

Aykut abiyi ve seni gönülden tebrik ederim..
    O kalamanın sesi.. O rahatlık ve soğuk kanlılık...
    Ve herkesi kıskandıran o trofe levrek!

Gerçekten takdire şayansınız.

9. modena

modena

abisi merhaba...

yanarım yanarım seninle bir av yapamadık ona yanarım...ama dert etme muğlaya geleceğim ve mutlaka beraber bir av yapacağız seninle...

öncelikle övgü dolu bu cümleler için teşekkür ederiz...olumlu olumsuz her türlü yapılan yorumlar bizi bu konuda çok hızlı ve fazlaca şekillendirmekte...bugün bunlar oluyorsa eleştiri övgü ve bilgi paylaşmak sayesinde oldu...bunlar bizi hep en doğru olanı yapmaya yönlendirdi...

sende böyle ol...en sert eleştiride bile bundan bir sonuç çıkartmaya çalış...sende örnek ol senin örnek alan başkalarına örnek olsun onlarda başkalarına...bu bir zincir hemde çok büyük bir zincir...

unutmamak gerekir ki...zor yaşantımızda bize hayattan zevk almayı sağlayan bu canlıları korumak herkesten ve her şeyden önce ilk başta bizim görevimiz...bunu yaparsak bu şirin canlılarla çok çokçok uzun zamanlar birlikte keyifli zamanlar geçirebiliriz...

sende asla pes etme...unutma ki av ne kadar zor olursa mutluluğu o kadar büyük olur...

10. modena

modena

artık amacımız beslenme öncelikli olmadığı için kepçe ve kakıç kullanmama konusuna değindim...bundan sonra önceliğimiz sportif balık avcılığı...dünya genelinde yaygın olan bu av şeklini burada da başlatıp gereksiz balık avı yada katliamlarının önüne geçmek istemekteyiz...mesela ben deep freez doldurmak için hiç avlanmadım...aşırı avlanmadım...

eleştirinizde haklısınız...ama ben bunu bir hobi bir spor olarak görüyorum...bundan sonrada bu şekilde avlanacağım ve avlanacağız...

bir konuda ki hassasiyetinize hak vermemek mümkün değil...yumurtalı balık...evet haklısınız....dikkat edilmesi gerekiyor...hayvanı fazla yormaması gerekiyor...türün devamlılığına zarar vermek benim ve bizim en son istediğimiz konudur...

fakat şunuda söylemek isterim...bilhakis japon levrek avcıları bu konuda söyle bir çözüm getirmişler...oda balığı yormadan kısa bir boğuşma ile hemen alıp geri salmak...buna göre teçhizatla avlanmaktadırlar....

doğrusunu isterseniz bende bu yönde teçhizat edindim...yani kalama açmak balığı 5 yada 10 dakika suda gezdirmek istemiyorum...yormadan al ve bırak...bu bir zevk sonuçta...tercih meselesi...benim tercihim bu bende bundan sonra bu şekilde avlanacağım...boyu cinsi büyüklüğü ne olursa olsun...yakaladığımız her balığı geri bırakmak konusunda kati bir karar aldık...

ancak haklı eleştiriniz için yinede teşekkür ederim...

11. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Ekip,levrek,muhabbetiniz ve amatör balıkçılığa katkınız mükemmel gerçekten.videoları izlerken bile yaşadığım heyecan harikaydı ellerinize sağlık,teşekkür ederim böyle kaliteli rapor sunduğunuz için:) inşallah bol olur avlarınız ve raporlarınız.

12. modena

modena

çok teşekkür ederiz...beğenmeniz bizi mutlu etti...

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    kardeşlerim benim yaaaaaa, kaç günlerdir yoğunluktan giremedim siteye ama siz benim birtanecik kardeşlerimsiniz, ne kadar mutlu ettiniz, ne kadar sevindirdiniz beni bilemezsiniz.

Allah daim etsin, bu ekip her daim gönlündeki avlarda beraber olsun,

iyiki varsınız

14. modena

modena

sonunda...

ağabey valla sen uzak kaldıkça sanki forumda eksik kalıyor...biliyorum şu sıralar fena meşgulsun...ama lütfen bizi fazla ihmal etme...

bizlerde seni çok seviyoruz...

15. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Aykut'cum senin gibi ava ve avına saygı duyan dostlarla av yapmak benim için büyük bir keyif. Umarım en kısa zamanda o hain planlarını gerçekleştireceğiz. Ama unutma bir gecede şeytan oltası ile kıyıdan yemli denemesine gideceğiz.;)
    Sevgi ve selamlarımla...

16. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Turgay,
    Videolarını ve avlarını keyifle takip ediyorum. Sevgili Aykut da sizden övgüyle bahsetti. Umarım en kısa zamanda tanışma fırsatımız olur. Keyifli sohbetler ve avlar yaparız.
    Sevgi ve selamlarımla...

17. modena

modena

o zevk bana ait ağabey...bende sizinle tanışıp muhabbet etmeyi tecrübelerinizden faydalanmayı çok istiyorum...umarım bu dileğimiz en kısa sürede gerçekleşir...

18. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

levregin yakalandıgı video yine karsıma cıktı youtube'ta ve aykut kardeşimin dışarıya yansıyan sakinliği inanılmaz. benim hala daha 1kg uzerindeki tum balıklarda heyecandan yuregim agzıma geliyor dizlerim falan kitleniyor :) bence aykut'un oltaya falan ihtiyacı yok, o sakinlikle denize girip yemlemeye gelen levreğin yanına gidip eliyle alabilir balığı yavaşça :)

19. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    vallahi 10 üstünden 10 hem av hem avı yapanlar hemde avdan gelenler çok güzel bir av olmuş avlarınızın ve dostluklarınızın daim olması dileğiyle...

20. modena

modena

çok teşekkür ederiz...:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.