7 Kg Kuzu...Dogum Gunu Hediyem Buydu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Beğeninize layık olmak, özellikle sizin beğeninize layık olmak, büyük mutluluk duymama sebep olmuştur Nuri abim. :)

İçimden geldiği gibi yazdım. Belki eksik, ama fazla değil. :)

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili ve cok degerli Ustadim, Orhan Babam,

Mesajina gec cevap verebildigim icin lutfen kusuruma bakma.Bazen kaybolup gidiyorum.Bir yandan isler, bir yandan problemler.Sonra sitelere geliyorum. Bir konu cikiyor.Cok ilgimi cekiyor.ona yazmak mesala sart oluyor. Yaziyorum. Dolayisiyla kendi paylasimlarima cevap verebilmekten bile sonra aciz kaliyorum.

Sevgili ve cok degerli Ustadim.Cok nazik dilek ve yorumlarin icin cok tesekkur ediyor ve saygiyla ellerinden opuyorum.Elbette cocuklarimda...

Gorusmek dilegiyle...Allah'a(CC) Emanet olunuz.

Gonlundekine rast gelsin degerli Abim...

3. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli Kardesim Aykut,

Cok buyuk incelik ve nezaketle yazilmis yorumuna, bu inceligin hak ettigi sekilde zamaninda bir cevap verememis olmaktan cok uzgunum. Ne yazik ki kimi zamanlar kendi paylasimlarima bile zaman ayiramaz oluyorum. Buyuk yuregine affim icin siginirim.

Gel buralara guzel kardesim... Sana bu baliklari tutturalim. Yeni Zelanda bir balik cennetidir ve baliklari oldukca buyuktur.Mesala bu paylasimimda gordugun kingfish buralarda siradan bir kingfishtir.Insaallah sizlere daha buyuklerini gostere bilme firsatim olur.

Benim fakir hanem burda gonlu buyuk dostlarima her zaman acik.Allah ne verdiyse paylasiriz.Bir tatilinde, oyle kacip gelebilirsen , hic cekinme... Bilet parasini denklestirdin mi gerisini de merak etme. Seni havaalaninda karsilar gidene kadar isimin musade ettigi kadariyla balikcilik yapariz.

Ben son zamanlarda kaya uzerinden balikciliga takinti yapmis durumdayim. Bunun tatmini beni su anda tekneden daha fazla mutlu ediyor. Cunku bana Yeni Zelandayi cok farkli bir taraftan etud edebilme firsati veriyorum.Burda balikciligimi paylasabilecek cok nadir arkadasim vardi.Onlarla da bazi yaklasimlari acisindan pek kafaca uyusamiyorduk. Ancak son zamanlarda Turgay adinda cok sevdigim bir dostum oldu. Kendisi muhtesem de bir balikci. Hem amator balikcilik kafalarimizda oldukca uyusuyor.Mumkun oldugu kadar onunla cok nadide avlaklari kesfetmeye calisiyoruz.

Kaya uzeri balikcilik muhtesem mesakkatli.Yuruyorsunuz, bilmediginiz bir noktayi ariyorsunuz.Calismalar haftalar oncesinden basliyor. Ancak balikcilik verimi bir yana muhtesem bir maceraya, muhtesem bir spora donusuyor bu avcilik.Bir sure boyle devam edecegim ve insallah sizlere gercekten guzel avlar gosterecegim. Dedigim gibi gelirsen ekibimize seni de katmaktan cok memnun oluruz. Yanliz bilmiyorum biz ihtiyar delikanlilara ayak uydurabilirmisin.:rolleyes: :)

Sana bu muhtesem ve cok sicak yorumun icin bir kez daha cok tesekkur ediyorum.Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal degerli kardesim.

Gonlundekine rast gelsin.

4. fuat33

fuat33 fuat

Abi ellerine sağlık okuyamasamda roman tadında olduğunu tahmin ediyorum. Ama keşke bunun bir özetide olsada haftada ancak 1-2 saat girebilen bizlerde o hikayeyi zihnimize kaydedebilsek:D. Trofelerin devamını dilerim...

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hüseyin abim, aşkolsun, af ne demek, bilmez miyim sanıyorsun ne denli yoğun olduğunu, internete, foruma ayırabildiğin sürenin bu aralar nasıl daraldığını, fırsat bulamadığını...

Benim için tek önemli nokta inan sadece okumuş olmandı. Hatta şimdi bu kadar özenli bir cevap yazdığını görmek, beni mutlu ettiği kadar mahçup da etmiştir. :)

Sıcak davetin ise yüreğinin büyüklüğündendir, içtenliğin ve nezaketin için teşekkürlerimi gönderirim. :)

Lakin ben de senin gibi gurbetteyim, senden farkım, buradaki görevimin süreli olmasıydı. Şu anda ise son 20 günündeyim gurbetliğin :) Allah izin verirse, önce üniversite, sonra bu yaban eller derken 10 senedir ayrı kaldığım memleketime, Antalyama döneceğim, bunun heyecanı içimden taşmakta, kalbim yerine sığmamaktadır şu aralar. :)

Yaşadığın coğrafyanın güzelliği, verimi aşikar. Gerçekten hem doğal hayatın zenginliği, hem de bunu koruma bilincine ermiş halkı sayesinde bu güzellikleri doyasıya tatmaktasınız.

Elbette sizlerinki kadar keyifli olamasa da, kaya üzeri avcılığa memleketim Antalya'nın yapısından dolayı alışkınımdır. Sizlerinki gibi verimli avları çok nadiren gerçekleştirebilmiş olsak da keyfini, zorluğunu, heyecanını iyi bilirim. Eskiden beri her fırsatta, eğer tekneyle çıkmıyor isek mutlaka bu tarzda avlanırız. Çünkü Antalya'nın en verimli avlakları bu tarz yerlerdir. Bazı yerlerde üzerinde durduğumuz kayanın önünde suyun dibini göremeyiz, 7-8 metre derinlik vardır. Sürprizlere açık yerlerdir. Fakat ne yazık ki denizimizin geneline hakim olmuş verimsizlik nedeniyle çok nadiren bu sürprizler yaşanmaktadır. Genelde alınabilecek balıklar bellidir.

Hatta bu platforma üye olduğumdan beri, tatili fırsat bilip memlekete kaçarak gerçekleştirebildiğim tek av haftası ve sonrasındaki raporum da bu şekilde yapılmış avları içermektedir.

Yani aslında yabancı olmadığım ve sevdiğim bu disiplinde, öylesi bir kingfish'in heyecanını en üst seviyede yaşayabileceğime, hayatımın gerçekten önemli anlarından biri olacağına inancım tamdır.

Fakat ne yazık ki hayat, ondan beklediğimiz kadar cömert davranmıyor elbet. Tahmin ediyorum memlekete dönüşümle birlikte uzunca bir süre tekrar fırsat yaratıp yurtdışına çıkamayacağım yoğun bir döneme gireceğim.

Ama eğer olur da birgün Antalya'ya yolun düşerse, eşimle birlikte orada seni, hatta imkan olursa yengemizi, delikanlıları misafir etmekten sonsuz bir mutluluk duyacağımızı bilmeni isterim. :) Kaya üstü avcılık için avlaklarımızın verimsiz olduğu bir dönem olursa, arzu edersen teknemizle çıkar, nasibimizi açıklarda ararız. :) Yeter ki sen gel, elimizden geldiğince en güzel organizasyonları ayarlar, hep birlikte hoşça vakit geçirir, hatıra defterlerimize yepyeni ve "yemyeşil" yapraklar eklemiş oluruz. :)

Sağlıcakla kalasın değerli abim.
    Saygılarımı, sevgilerimi gönderirim...

6. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    İstanbuldan tebrikler

Değerli arkadaşım tebrikler ve saygılar dilerim ,geçmiş senelerde yazdığın bir çok yazını okudum ve çok bilgilendiğimi söylemek isterim anlatım ve yorumlamaların
    daki doğallık ve akıcılık bütün yazdıklarını zevkle kendi adıma söylüyorum okumamı ve sanki ordaymışım gibi hissetmemi sağlatıyor ,allah razı olsun eline diline sağlık.Av anlayışın sabrın takım çalışman ayrı bir taktire şaiyandır ,evlatrın senin gibi bir ustanın ve babanın evlatları oldukları için çok şanslılar allah bahtlarını güzel eylesin, sanada onlarla beraber nice sağlıklı ,guzel ve huzurlu günlerde uzun ömürler versin ve nice senelere böyle istediğin ortamlarda erişmeyi nasip etsin.Mükemmel bir av olmuş eline sağlık afiyet olsun ve videodaki balığı bırakma nefis terbiyenide allah hepimizde daim etsin çünki bu boyda bir balığı bilirsin kolay kolay türkiyede herkes bırakmaz bundan dolayıda kendi adıma tebrik ederim.Vallaha seninde değin gibi bende kıskandım ,çünki burda akyayı bilirsin böyle kıyıdan avlamak pek olağan bir iş değil onun için insan imreniyor ama ,eline ,aklına ve yüreğine sağlık Hüseyin kardeş daha nice yaşlara ve avlara ailen ve arkadaşlarınla gitmeyi nasip etsin .İstanbuldan selamlar kal sağlıcakla.

7. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger Zafer Bey,

Kafam biraz karisikti, cok nazik ve cok comert mesajinizi henuz gordum. Takdirinize, ilginize, alakaniza, incelik dolu dileklerinize cok cok tesekkur ederim.
    Bu calismalar sizin gibi cok degerli, dost yureklerle bulusabilme hazzini bana tattiriyor.Memleketimle bir kalp koprusu yaratiyor.Benim gibi yurduna uzak insanlarin ihtiyacidir, tatminidir bu.

Videodaki balik salma cekimine sanirim deginen su ana kadar bir siz oldunuz. Oysaki dostlarimin balik salmada bu Ulkenin geldigi yeri gorebilmeleri acisindan, herkese bir ilham olmasi acisindan ozellikle bu videonun dikkat cekmesini isterdim.Sizin bunu gorup, takdir etmeniz beni cok mutlu etti.Inanin yakaladigim baliklarin hepsinde cok seciciyimdir.Kucugunu, yasagini mumkun olan en kisa surede salarim.Bu deniz beni hic bir zaman nasipsiz birakmadi.Ne Turkiye'de ne de burda..:)

Bu sene genelde sari kuyrugu kiyidan yakalamaya ugrastim. Ancak amacim oldukca iri bir odulu yakalayabilmeyi basarmakti. Asagi yukari 35kgligini cok zor bir avlakta taktim.Ancak cikarabilmek ne yazik ki mumkun olmadi.Kismet baska zamana kaldi.Benim bu amator balikcilik askiyla burda olmam, sizlere buranin guzelliklerini sunabilmeyi bir sorumluluga donusturuyor.Bunun zamanla herkese bir ilham ve keyif verdigini gormek, gun gectikce Memleketimde Uluslararasi kilasta amator balikciligi benimsemis ve uygulamaya calisan ve bu yonde guclu paylasimlarla gelen dostlarimi gormek beni mutlu ediyor.Gecmisde cok az, tek tuk acilan yurt disi avlarda son zamanlarda artisin olmasi ve sergilenen balikciliklarin cok ozenli paylasimlarla gelmesi ise cok sevindiricidir. Bu kaliteli paylasim artisi eminim once "imrenmeyle' , "ben olsam nasil yaparim" demeyle olmustur.Zaten kendi paylasimlarimin amaci iste boylesi bir ilhami herkesle paylasabilmek.Onlarda yapsinlar, onlarda paylasabilsinlerdir. Insan isterse denizi ve amator balikciligini isleyen bir paylasimini kaya baliklariyla bile yapabilir.Bu yuzden sizi daha fazla imrendirebilmek icin elimden geleni yapacagimi bilmenizi isterim...:) Boylesi destekleyen, takdir eden gonlunuzse benim ilhamimdir.

Sevgili dostum, degerli arkadasim,

Zamanini vermissin, ilgini esirgememissin sana tekrar tekrar cok tesekkur ediyorum.

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek dilegiyle.Kendine ve sevdiklerine iyi bak.

Saglicakla kal...:)