7 Kg Kuzu...Dogum Gunu Hediyem Buydu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Vedat Baba,

Ne oldu? Amator balikcilikta holdinglesmeyemi gittin...?:D Bu bas partner neye nisap etmektedir?:)

Saka bir yana Muharrem Bey Van'li mi? Cunku Vanli ise Kurumler, Kurumogullari benim kirvemdir.Kendisini karsilamaktan, burda agirlamaktan buyuk onur duyariz.Kurumogullarinin bir kismi Izmir'e ve Ege Bolgesine gocmuslerdi. Onlardansa kendileriyle buyuk akrabalik bagimiz var.

Yeni Zelanda hakkinda ki dusuncelerine gelince cok haklisin sevgili abim, burasi balikcilik icin bir cennet. Ancak her yerde simdilerde oldugu gibi bir takim baliklara erismek buyuk maliyetlere katlanmayi gerektiriyor. O yuzden inan bana o kadar kolay da degil.Bir marlinin pesine dusmek, sadece charter boatla 10bin dolari gozden cikarmak demek.Alabalik da cok maliyetli ve zaten burda sadece flylarla bu oluyor ki bu apayri bir dunya ama bu bir iki sene icersinde o dunyaya girmeye kararliyim.

Yeni Zelanda da sarikuyruk en iyi nisan ayinda av verir ve bunu yeni ay oncesinde ki ucdort gun icersinde yaparsaniz gercekten iyi balikciligi bulursunuz.Ancak bu Ulkede imkaniniz varsa ve gidebilirseniz WhiteIsland diye bir yer var ki burasi Sari kuyrugun Mekke'si. Indir bindir balikcilik var orda...Zamanda pek farketmez. Oraya gidebilen tutar bu baligi.

Evlatlarim saygiyla ellerinden oper, nazik dileklerin ve yorumun icin cok tesekkur ederim. Arkadaslar buralarda bu baliklar kalmadi diye serzeniyor ancak onlara senin son avi gostererek ornek veriyorum, "Hala var" diyorum.
    Gercekten de Turkiye kosullarinda degil, dunya duzleminde buyuk bir av yapmissin. Allah her amator balikci faniye umarim oylesi bir devi nasip eder.Ancak ona ulasabilmek icin cekilen cafayi ve katlanilan yasam boyu kayiplari sanirim sadece senin ve benim gibiler bilir. Ama son nefesimize kadar buna deger degil mi ?

Kendine iyi bak degerli Abim. Gonlundekine rast gelsin...:)

2. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Defalarca okunası, (okuyorum :) )muhteşem bir rapor.
    Duygu, tecrübe, yaşam, aile, doğa, saygı, sevgi, anlatımda akıcılık........

Tek kelime ile MUHTEŞEM.

" Sevgili Dostum Turgay butun tecrubesiyle, balikla mucadelemin basindan sonuna kadar bana kusursuz bir destek verdi. Cogu acemi kiyida saglam bir balikla carpisani gorunce , oltasina davranir, mucadele edilen avi riske edebilecek hatalara ve hendikaplara neden olabilecek davranislarda bulunur. Turgay butun bu hatalari ve hendikaplari elimine edecek her turlu onlemi aldigi gibi baligi kiyiya alirken benimle cok uyumlu bir isbirligi icindeydi.

Sevgili dostumun tecrubesine bir kez daha burdan sapka cikariyorum. "

O şapkayı hep birlikte çıkaralım.
    Turgay beye selamlar.

RASTGELSİN.

3. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Çok iyiyim Hüseyin Abi,
    Galiba insan daha çok balık tutunca kanıksıyor bu işi.Eskisine göre çok balık tutuyorum ama anlatamıyorum artık nedense.
    Bu raporun bana tekrar ilham verdi.Size anlatacak bir balık tutunca mutlaka yazacağım.
    Çıraktan ustaya en derin duygularımla...

4. finish

finish Engin

Favori Kamış:
    240cm albastar kamış ve degişik ebatta makinalar
    En İyi Avı:
    3,5sazan,3,650 tatlı su kefali
    Masallah.Doğum gününüz de kutlu olsun .Hep böyle güzel avlar denk gelsin :))

5. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Bir solukta okudum, muhteşem desem eksik kalacak güzellikte bir anlatımla yaşadığın her şeyi sanki ben de oradaymışcasına yaşadım diyebilirim abi.

Tebrik ediyorum seni, arkadaşlarını ve Dünya tatlısı çocuklarını.

Sen daha " benim rengim ne ? " diye soru cümlesi yazdığında ben içimden " yeşil " demiştim.Yazdıklarından, paylaştıklarından sana en uygunu buydu benim kafamda, yanılmadığıma ayrıca sevindim. :)

6. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax

Bir mukabil sevgili ağabeyim, Antalya' da bir kapın olduğunu sen de unutma. Güzel ülkemin, güzel ve sıcak bir köşesinden sevgiler,saygılar,hürmetler. Allah'a (c.c.) emanet ol.

7. Oltasız Balıkçı

Oltasız Balıkçı Emrah

En İyi Avı:
    Henüz yok
    tebrikler usta

8. Burhani

Burhani burhan

merhaba

çok güzel av tebrikler

9. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dogu,

Yanlis anlama ama butun hayatim boyunca balik tuttum ve yazmayi da seven bir insan olarak buna anlatacak daha buyuk meteryalim oldu gozuyle baktim.Lutfen kendini durduracak dusunce yanilgilarina kendini sevk etme.Bu dunyada bizi durduran sadece gene bizizdir.Anlatmaya degecek avi da sen yaratirsin.Sen ona anlatmaya degecek av gozuyle baktigin anda o odur.Unutma canim kardesim"Dunya iki dudagimin arasinda.HZ.Mevlana" .Sen onu kendine soyledigin anda o odur ve dunyani yaratirsin.Sen muhtesem bir altayapisi olan bir kardesimizsin ve yazmak sana cok yakin.Lutfen birakma.Bu isi iyi yapiyorsun.Kimse icinde yapma...Kendini kendine ifade etmek icin yap.Goge bak yere bak icine bak.Umutsuzluklarina, isyanlarina bak ve sevgiyi unutma.Hikayeni o arada bulacaksin.

Eger bana "Ustalik " payesini bictiysen ki bu senin cok nazik gonlunun eseridir ve ince iltifatindir, sana soyliyecegim bunlar. Kendine lutfen cok iyi bak.Yorumlarindan bana ilham verdi.Bunun icinde cok tesekkur ederim.

Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kal.Gorusmek dilegiyle.

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli Engin Kardesim,

Ilginiz alakaniz, nazik yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla.

Saglicakla kaliniz.

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Akin,

Seninle tekrar birlikte olmak cok guzel.Dogum gunu tebrigi de atmissin cok ozur dilerim ozaman bu paylasima ve dolayisiyla islerime o kadar konsantre olmusdum ki kendimi oradan cikarip yazamadim."Hala yuzme bilmiyorum" diyordun...Olsun kardesim...Olmuyorsa olmasin.Senin tatli canin sag olsun.Ona iyi bak...:)

Nazik yorumlarina, sahsima ve paylasimlarima gosterdigin ilgine, nazik dileklerine cok tesekkur ederim.Cocuklarimda ellerinden oper degerli kardesim.

Dedigim gibi ...Biz bazen kendimizi gormesekte , dostlarimiz bizi bazen bizden iyi tanir.O yuzden"o soruyu sorar sormaz, "Yesil" diye kendi icinden cevapliya bilmene hic sasirmadim.

Dostlugun icin cok sag ol.Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kal.Gorusmek dilegiyle...

Birde unutmadan; cok fazla siteye yaziyorum, ozelikle de paylasm actigim zaman.Eger yorumuna cevap vermekte boyle gecikirsem lutfen kusuruma bakma degerli kardesim.

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok nazik dostum Osman,

Sen de Yeni Zelanda'da bir abin oldugunu unutma...Benim de sana kapim, gonlum acik.Evladinin gozlerinden opuyorum, seni hasretle kucakliyorum

Kendine ve ailene iyi bak.Gorusmek dilegiyle...

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Eyvallah Emrah'cigim. Nazik yorumun icin tesekkurler...

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tesekkurler sevgili Burhan...Kendine iyi bak.Mesajini yaziyorum ozele...

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin

Muharrem Kürümoğlu bu cumartesi 2 müşterek arkadaşımızla birlikte gidiyor Zelandaya.Zengin bir adam olsaydım inan bende onlarla birlikte olurdum.

Bana söz verdi Muharrem atlayacağız arabaya Bulgaristana gideceğiz alabalık ve sudak avına bu mevsim.

Kürümoğlulları dediğin gibi Doğu kökenliler.Hatta dediğin gibi İzmirlilerde.
    Bunu Muharreme anlatacağım,zannederim sonunda birçok tmüşterekliliğiniz çıkacaktır.

Bu ara Muharreme takıldık hayli.Son iki avımızda bizimle jige gelemedi işlerinin yoğunluğundan.Bu avlarda biz inanılmaz trofeler yakaladık.Şimdi Muharreme takılıyorum,sen taa oralara gideceksin bizim burada tuttuğumuz ve koparrttırdıklarımız kadar büyüğünü tutamayacaksın diye.

Hüseyin burada bir kerede sana yazayım.
    Önümüzdeki aylarda Dünya klasmanında birçok av yapabileceğiz.Bu kadar iddialı konuşuyorum ve yerinede getireceğim.

Güzel video çekimleri,yakala bırak sahneleri gerçekleştirecek sizlere sunacağım.

Senden sıkca güzel ifadelerini içeren katılımlar beklenmektedir.Arayı fazlaca açmamanı diliyorum.

Dünya güzeli yavrularının gözlerinden öper,işlerinde hep üst noktaya ermeni diler,eşine selam ederim.

Sevgi ve saygımla kal

16. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Estf. abicim, senin her açtığın konuyu bir solukta, keyifle okuyorum.Beni buralardan alıp götürüyorlar :)

Bu arada kıskandırmak istemem ama sana ithaf ettiğim bir konu var abi, senin avların yerini tutmaz ama benimki de avuntu işte.:D

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44572

17. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Hüseyin kardeşim gerçekten muhteşem anlar ve balıklar bunun yanında çocukların ve dostların her şey bir panoroma gibi olmuş harika,:) harika,:) harika.:)
    Sevgiler , selamlar hepiniz hoşça kalın.:) :) :)

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Degerli arkadaslarim, Yeni Zelanda Turkiye arasindaki 11 saatlik zaman farki, hafta sonu ve cuma gunleri gunde 18 saate varabilen is yogunlugum ve ardindan kimi zaman baliga kacisim ve acmis oldugum raporlari cok genis bir kitleyle paylastigim icin gelen mesajlarin coklugu beni cogu zaman mesajlarinizi cevaplayabilmekde oldukca yavas birakmakta...
    Bunun icin ozur diler, durumu anlayisla karsilamanizi rica eder, mumkun olan en kisa zamanda mesajlariniza karsilik verecegime soz veririm.

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bu raporu bu kadar geç okuduğum için şu an kendime nasıl kızıyorum, anlatamam.

Hüseyin abicim, itiraf etmeliyim ki şimdiye kadar en çok keyif alarak okuduğum rapor bu oldu. Kendimi gerçekten roman okur gibi hissettim. Bazı bölümlerinde öylesine keyif aldım ki, dönüp o paragrafı en başından, sonra tekrar baştan okudum. Hiç görmediğim, bilmediğim diyarlardan, o güzelim kıyılardan öyle güzel estin ki içime, sıcacık etti, aldı götürdü beni de oralara. Orada olup senin heyecan ve tedirginlik dolu bekleyişine ortak olmak, Turgay abiyle o anki av durumu ve ihtimaller üzerine sohbetler yapmak, fikir yürütmek, bir anda delikanlıların arasına girip "verin bakayım bana da bir kamış, bakalım nasıl yapıyorsunuz şu işi" diyerek onların o muzip gülüşmeleri arasında hemen oraya çömelmek ve onlarla birlikte yemlik balık beklemek ne keyifli, ne huzurlu olurdu, ne çok istedim orada olmayı, o anı sizlerle paylaşmayı...

Derdimden, düşüncemden, bu soğuk coğrafyadan, mevcut hayatımdan beni alıp oralara misafir ettiğin için sana nasıl teşekkür ederim ki, inan bilemiyorum...

İyi ki varsın.
    Yüreğine sağlık!
    Bir yeşilden diğerine kucak dolusu selamlar, saygılar...

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Durdun durdun turnayı gözünden vurdun sevgili Aykut. Benim nazarımda, yazılabilecek en güzel tebrik yazısı da bu. Sen de sağol kardeşim, yüreğine sağlık.:)