7 Kg Kuzu...Dogum Gunu Hediyem Buydu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Isacim,

Beklettigim icin kusuruma bakma ancak bu paylasim icin inanilmaz ugrastim, cunku size duzgun bir is icin soz vermistim.Sonuc olarak begeniniz bu nu ifade edisiniz butun bu yorgunluga degdi.Cok buyuk incelik gostermissiniz.Dilekleriniz de kalbinizin buyuklugunu kanitliyor.Hepsini dostlarima iletecegim.Siz ve tum sevdiklerinizde Allah(CC)'e emanet olsun.

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.Yeni Zelandadan kucak dolusu sevgiler saygilar...

2. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Muhsin,

Ilgin alakan, nazik yorumun icin ben tesekkur ederim.Daha nicalerinde bulusabilmek umuduyla saglicakla kal dostum.

3. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Mustafa Bey,

Cok tesekkur ederim.Daha nice o avlarin payalsimlarinda bulusabilmek dilegiyle, saglicakla kaliniz.

4. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ahh Mustafa Abim, gonlu buyuk deniz kurdu, degerli ustadim,

Uzun zaman oldu gorusmeyeli.Umarim iyisindir keyfin yerindedir muhtesem avlarina ozellikle imrenerek baktigim minekoplarina davam ediyorsundur.Seni hala buralarda bulabilmek cok guzel. Nezaketin, inceligin , kadir sinas gonlun icin cok cok tesekkur ederim.Evlatlarim elelrinden oper , dileklerin icin cok cok sag ol.

Daha fazla gorusebilmek dilegiyle, saglicakla kal degerli Ustadim.

Gonlundekine rast gelsin.

5. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkur ederim sevgili Murat,

Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal dostum.

6. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ahh guzel, gonlu buyuk Osmanim,

Su calismalarimin hangisini yazsam, hangisini acsam yillar yili beni orada bulur , gonlumu oksarsin.Bir gun Memlekete gelince ilk bulusup bas basa bir cay icmek istedigim cok degerli bir dostum oldugunu unutma.Bana yillardir gosterdigin bu nezaketine inan nasil karsilik verebilecegimi bilemiyorum.Ben ki , senin karsisinda kelimelerin kiyafayetsiz kaldigi yerdeyim.

Her sey icin cok ama cok tesekkur ederim.Seni ve butun sevdiklerini Allah(CC)'ye emanet ediyorum.

Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kal degerli dostum.

7. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Faruk Kardesim,

Benim de amacim paylasimlarim vasitasiyla sizleri bir nebzede olsa buraya, bu essiz balikciliga yakinlastirabilmek.Basarabildiysem ne mutlu bana.Nazik yorumun icin cok tesekkur ediyorum.

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal degerli dostum.

8. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkur ederim Etmeh kardesim,

Daha nicelerinde bulasabilmek umuduyla, kendine iyi bak.Saglicakla kal.

9. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili ve cok degerli Abim , Tarik Ustadim, Babatorigim,:)

Uzun zaman oldu gorusmeyeli.Umarim iyisinizdir, umarim degerli calismalariniz basariyla devam ediyordur. Sizi tekrar gormek , iki kelime de olsa varliginizla var olmak buyuk onur. Bunu benden her vesile de esirgemediginiz icin cok ama cok tesekkur ederim.Evlatlarim ellerinizden oper, bizler sagliginiza , afiyetinize duaciyiz.

Kendinize iyi bakin.tum dostlarima sevgilerimi saygilarimi iletin.

Gorusebilmek umuduyla saglicakla kaliniz degerli Abim...

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Cemil,

Nazik dileklerin ve incelik dolu yorumun icin cok tesekkur ederim.Daha nice paylasimlarda birlikte olabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu kadar ayrıntılı ve güzel bilgiler beklemiyordum açıkçası.:eek:
    Zahmet etmiş, üşenmemiş ve çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Elinize sağlık. Her cümleyi iki defa okudum desem yalan olmaz. Sindire sindire okudum ve bizim durumumuzun ne kadar içler acısı ve ne kadar bu konuda geri kaldığımızı düşündüm.
    Balıkçılık konusunda ne kadar da ciddi, kontrollü ve hassas olunabileceğinin bir örneği olarak verdiğiniz cevap üst konu olarak açılabilir diye düşündüm.
    "Bakın normalde beğenmediğimiz, burun kıvırdığımız, turistik konular haricinde esamesi okunmayan Yeni Zellanda'da durum böyle." türünden bir başlıkla yayınlamak lazım forumun en görünür bölümünde. Halkın %99'unun denize ve deniz ürünlerine karşı saygılı olduğunu, hatta korumacı olduğunu okuyunca bu insanların milli geliri nedir, yaşam standartları ne düzeydedir, neyle geçinirler diye de merak ettim doğrusu. Çünkü hassaslık ve saygılı olmak için maddi olarak belli bir konumda olmalıdır veya etkisi vardır diye düşünmekteydim.

Tekrar teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı sunarım. :)

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

balık işi ve beşiktaş etkilemiş olabilir.:D: çok uzaklarda olmamıza rahmen hiç görüşmememize rahmen baki kalan herşey için bende sana teşekkür ederim abi.. tekrardan nice senelere...

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Neylesin Cenneti ki baba yüreği, nazar kılmışsa iki çift masum göz?

evren; renk/ahenk...

Doyasıya öptüm o güzel gözlerden.

Ey dost, bendelerin gibi ben de meftunum o koca yüreğe.;)

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Alp agabey,

Tekrardan nazik sozleriniz, kiymetli paylasiminiz ve samimiyetiniz icin tesekkur ederim. Sagolun, var olun.

Bizim hanimin mukabil selamini, tesekkur ve saygilarini da iletmis olayim bil vesile.

Insallah yakinda at-cek denemelerine baslayacagim. Balik olmasa da bir rapor paylasmak istiyorum. Kismet diyelim.

Siz de iyi bakin kendinize. Selamlar, saygilar..

Yakisikli delikanlilar Erol ve Ilir'i de bizim yerimize operseniz seviniriz. :)

15. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Hüseyin abi Uzak diyarlardan buralara kadar uzanmış, aramızdaki o güçlü manevi bağın zincirlerini emin olun hep üstümüzde taşıyacağız.
    Böylesine özenli bir şekilde hazırlanmış eşsiz sunumunuz karşısında bir kez daha saygıyla eğiliyorum.
    Bu vesileyle doğum gününüz kutlu olsun.Sevdiklerinizle birlikte uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
    Selamlar ve sevgiler....

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin

Hep daha sık yazmanı beklemişimdir.Oraların muhteşem güzelliklerine,doğasına,akarsularındaki alabalıklarına,denizlerdeki,yaşadığım yerdeki balıklarına benzer balıklarına hep hasret duymuşumdur.

Şimdi bana sorsalar,yada imkanım olsa Yeni Zelandada yaşamak isterdim.

Baş partnerim Muharrem Kürümoğlu 10 gün kadar sonra orada olacak ve Sarıkuyruk avı yapacak,ne mutlu ona.

Sunumunu zevkle okudum,yeni yaşını kutluyorum,yavrularınada çok uzun ve mutlu ömürler diliyorum

Sevgimle kal

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Volkan,

Yeni Zelanda'nin korumaciligi hakkinda asil ilginc konu bence dort tarafi okyanusla cevrili ve diger ulkelerle karsilastirilamiyacak kadar kucuk bir nufusu oldugu halde boylesine onlemlere ihtiyac duymasi, bunu uygulamasi ve bunu uygularken halkindan muhtesem bir destek gormesi.Bu Ulke ayni zamanda dunyada nukleer enerjiye karsi olup, nukleer enerjiyle ilgili hicbir yatirim yapmayan bir ulke.Yeni Zelanda oyle cok zengin bir Ulke de degil.Ancak burda yasam standarti cok yuksek cunku standart aslinda gelire bagli degil. Yani demek istedigim su eger is cikisinda gidip dalip Avrupada 1 aylik maasini harcayip bir restoranda yiyebilecegin bocegi(kiskacsiz istakoz) yakaliyabiliyorsan, denizin balik doluysa, halkin 1/3 amator balikciysa ve bunu yapabiliyorsa sen zaten zenginsin. Burda dunyanin en buyuk marlinleri, kilic baliklari, orkinoslari yakalaniyor.Burda balik tutmak sadece yasamin bir parcasi.
    Dunyanin dort bir tarafindan insan sadece amator balikcilik icin Yeni Zelandaya gelip, turistik gelir birakiyor. Gonul isterdi ki onlarda kendi Ulkelerinde boylesine bir korumacilik basarisi elde etsinler, cunku buna Yeni Zelanda ihtiyac duyuyor ve basariyorsa, her ulkenin korumaciliga ihtiyaci vardir ve bunu basarabilir.

Ulkemizde Sarozumuz, Egemiz, Akdenizimiz ve Bogazlarimiz , Karadeniz ve Marmara, ic sularimiz halen buyuk zenginlikler iceriyor, gercek bir halk destegiyle 10 sene icersinde cok buyuk farkliliklar yaratilabilir.Bunun icin gercekten cok ugrasan buyuklerimiz, dostlarimiz var. Insanlar nedense onlarin yaninda olmak yerine sadece sikayet etmeyi tercih ediyorlar veya gayet eyyamci bir tutum icersinde ortaya oynuyorlar. Beni en fazla uzen gercekten cok buyuk Ustad balikci abilerimizin bu islerde buyuk ses olmaya , liderlik yapmaya soyunmamasi.Hatta dun baliga baslamis bir yeni yetme gibi halen "ben en cok baligi tuttum, benim baligim senin baligindan buyuk"culuk oynamasi, kucuk baliklara tenezzul edenlere methiyeler duzmesi ve hatta kendilerinin bir yandan doga korumacilik oynarken ote yandan , diledikleri zaman limitleri asmasi, miktar balikciligini destekleyen bilgileri reklam ederek ortaya koyduklari sozde niyetleriyle celismeleri vs.. vs...Bunlar beni gercekten cok uzuyor.Bu kadar yili denize veripte denizden bir sey almamis olduklarini gormek, hala bazilarinin sidik yarisinda israrci olmalarini izlemek hic yakistiramadigim davranislar..Oysaki onlarin gercek liderliklerine okadar ihtiyacimiz var ki...

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ahh guzel Nuri Abim,

Geciktin korkuttun beni...Seni gorunce hersey tastamam oldu. Umarim keyfin yerindedir, hersey yolundadir.gene sadece senin o buyuk yureginden cikabilecek sana ozgu dokunusunla bu faniye bir can daha verdin.

Sog ol var ol.Evlatlarim ve ben sagligina duvaciyiz ve seni hasretle kucakliyoruz.

Kendine iyi bak degerli abim.

Saglicakla kal.Gonlundekine rast gelsin.

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili dostum,

Musait oldugunda baliga gidersin.Hic acelesi yok.Bu bir senede olur , 10sene de.Hic onemi yok. Gidersinde yakalarsin, yakaliyamazsin, yakaladigin buyuk olur, kucuk olur...Farketmez...Yeter ki denize , dogaya, baliga, suya ask olsun.
    Yeterki bunlarin ardinda bu ise yakisan yurek olsun, o yuregi sevgiyle paylasan adam olsun.Ve sen de bunlarin hepsi var...Musait oldugunda baliga gidersin.

Evlatlarim da ellerinden oper.Saygiyla, sevgiyle , sevdiklerinle...Saglicakla kal.

20. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dostum, cok degerli kardesim Hakan,

Uzun zaman oldu gorusmeyeli, kelimelerin arasina sinmis olsa da sesini duymak cok guzel.Umarim hersey yolundadir, ailen ve sen iyisindir, umarim amator balikcilik ve kaynaklarimizin korunmasi yolunda yuksek cabalarin halen devam ediyordur.Gerci yorulacagini hic sanmam.

Sevgili ve cok degerli dostum nezaketin ve yuksek gonlun icin cok tesekkur ederim.Kalp kalbe karsidir ve kesinlikle ayni samimi dusunceler ve dilekler icersindeyim.Rastgele-Der ve Anatolian Fishing bunyesinde ki butun esiz dostlarimi Yeni Zelandadan hasretle kucakliyorum, onlara yuzyuze geldiginde sevgi ve saygilarimi iletmeyi unutma.

Gorusmek dilegiyle, sevgi ve saygiyla, saglicakla kal...