7 Kg Kuzu...Dogum Gunu Hediyem Buydu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ilginiz , alakaniz icin ben tesekkur ederim sevgili Erdinc Abi...Insallah bir gun gercekten roman olurlar...:)

Tekrar gorusebilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

2. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Ibrahim'cigim,

Bu sitelerin en guzel yani iste boyle bazen yuzunu gormedigin , hayati hakkinda hic bir hukmun olmayacak ama iki kelimesinde gercek samimiyeti ve sevgiyi , saygiyi paylasabilecegin senin gibi dostlari bulabilmekte mucizeler yaratmasi. Varligin ve nazik gonlunu bizlerle paylastigin icin cok tesekkur ederim. Esine cok saygilarimi ilet, onun da dogum gununu en icten dileklerimle kutluyorum.Musait oldugunuzda birlikte paylastiginiz bir balikcilik gununun raporunu okumayi hasretle arzu ediyorum.

Butun dileklerin dileklerimdir.Her sey icin tekrar tekrar tesekkur ediyorum. Lutfen kendine iyi bak.Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla degerli dostum.Gonlundekine rast gelsin.

3. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili "ARET"

Herkesin bunu yapamiyacagini bildigimden Yuce Rabbimin bana verdigi sansi boyle ayrintili calismalar yaparak herkese yasatabilmeye calisiyorum.Senin gibi degerli ve nezaket yuklu gonullerin yorumlari da bana bu yolda buyuk guc veriyor.Ilgine , alakana , nazik sozlerine cok tesekkur ederim.Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla...

4. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili Hüseyin Alp bey,

Dönüşünüz muhteşem oldu. :)
    Kutluyorum.:thumb:
    Avlarınız ve aile üyeleri ile paylaştığınız mutluluğunuz daim olsun.

RASTGELSİN.

5. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Volkan,

Nazik sozlerin icin herseyden evvel cok tesekkur ediyorum. Sordugun konular hakkinda yardimci olmaya calisayim;

1-Yeni Zelanda surdurulebilir balikcilik ve korumacilik acisindan dunyanin en basarili ulkelerinden biridir ve bunu neredeyse bu konuda konulan duzenlemelere ve kurallara cani gonulden uymaya calisan nufusunun %99'a borcludur ve kalan %1lik curukler burda butun toplumca ve kanun nazarinda hirsiz muamelesi gorur.

Balik kurallari acisindan Ulke 6 bolgeye ayrilmistir ve bu bolgelerin her birinde kurallar ve limitler o bolgenin av, avlak ve sosyal yapisina gore farklilik gosterebilir. Ben genelde Auckland Karmedec bolumunde avlandigim icin buranin kurallarindan kisaca bahsedecegim.Bahsettigim kurallar elbette sadece amator balikcilar icin gecerlidir , ticari balikcilar cok daha kapsamli kanun ve duzenlemelerle operasyonlarini surdurmek zorundadir.
    Herseyden evvel bu bolge de 30-35 tur balik belirlenmistir ve bunlar gerek ticari gerekse amator balikcilik acisindan baslica hedef turlerdir. Geriye kalan turler baska duzenlemelere konu olabilir, mesala "buyuk beyaz avciligindan bahsedilmez bu duzenlemede ancak Yeni Zelanda'da buyuk beyaz kopek baligi avlamak yasaktir.Deniz memelilerine zarar veremezsiniz VS..Vs..
    Belirlenen bu 30-35 tur "finfish" diye tabir edilir ve bir gunde herhangi bir finfish kapsamina giren turlerden cesitleme olarak 20den fazla balik tutamazsiniz.Yani mesala Kahawai baliginin azami yakalama adedi 20 dir ve finfishdir.Boy limiti yoktur.Istediginiz boyda alikoyabilirsiniz bu baligi. Bir diger balik olan snapper(mercan) 'in bu bolge de tutulma adedi dogu yakasi icin gunde 9, bati yakasi icin gunde 10dur ve iki bolge icinde 27cm den assagi olamaz. Bu demektir ki farkli farkli 20 tur tutabilirsin ancak bu turlerden biri mercansa bu dogu yakasi icin 27 cm den assagi olmamak kaydiyla en fazla 9 olabilir.Ozaman mesala kahawaidan 20 tane tutma hakkin kisi basina olsa da baska bir finfish turu yakalanmadigi ornegimizde varsayarak ogun en fazla 13 tane kahwai evinize goturebilirsiniz.Boylece 20tane "Canta hakki-Baglimit"'i doldurmus olursunuz.Turlerin tumu ve bunlarin boy ve adet limitleri icin size bir link verecegim.Buraya bir goz atiniz.

http://www.fish.govt.nz/en-nz/Recreational/default.htm

Bu sayfaya girip bolgeye tiklarsaniz size kabuklulardan boceklere kadar bir liste cikar, olta balikcisiysaniz bunlar ilgi alaniniz degildir ancak elbette bunlarin pesine duserseniz ilgili kurallari uygulamakla yukumlusunuz.Sizin asil ilgi alaniniz finfishdir buraya tiklayiniz, karsiniza acilan sayfada butun turleri ve ilgili duzenlemeleri bulacaksiniz.

Tatli suda ve denizde avcilikta farkli duzenlemelere tabidir.Tatli sularda amator balikcilik yapacaksaniz "Tatli su balikcisi olarak kimlik cikartmaniz gerekir ve bildigim kadariyla senede 120 NZ dolar bunun maliyeti vardir. Deniz balikciligi ucretsizdir ve boyle bir kimlik gerektirmez.Ben tatli su balikciligiyla su anda ugrasmiyorum.

2- Balikcilik ve Tarim Bakanligi (MAF) 'nin ozel polisleri vardir.Toplum icersinde tutuklama , rapor etme, ceza kesme yetkisi taninmis sivil gonullu polisler vardir ve her Yeni Zelanda vatandasi tutuklama ve ceza kesme yetkisi taninmamis bile olsa kanunsuz avciliga sahit oldugu yerde olaya mudahale etme hakkina sahiptir. Yani gonullu , sivil balik polisi degilsiniz, MAF'in polisi degilsiniz, hic bir yetkiniz yok ancak eger bir insanin illagal limitte bir baligi yakaladigini ve suya geri gondermedigini gordugunuz anda bu baligi ' balik legal degil' diyerek uyardiktan sonra, halen balik geri birakilmamissa siz o baliga mudahale edip onu denize atabilirsiniz.Bu sartlarda size bir mudahale olursa mudahaleyi yapan balik hirsizligindan cok cok daha agir, insan hurriyetini kistlama gibi baska suca tesebbus etmis olur.Tabii cezasida ona gore cok agirdir.

Basitce legal olmayan bir balik bulunduruyorsaniz adedi ve sartlara gore 250ila 1000 dolar arasinda aninda para cezasina carptirilabilirsiniz.Takimlariniz ve balik tutma araclariniz (Tekne-ag gibi) elinizden alinabilir.Eger birden fazla kucuk capli olmak kaydiyla bu sucu islerseniz hakim karsisina cikarilip, daha agir para , hak mahrumiyeti ve hapis cezalari alabilirsiniz.Ancak sucunuz eger yakaladiginiz baliklarin veya deniz urunlerin hem illegal boy ve limitlerde olmasi ve hem de satis gayesiyle yakalandigina (nisapsiz adet mesala) kanaat getirilmesi durumunda adiniz torbacidir(poacher) ve tutuklanarak hakim karsisina cikarilirsiniz.Bu durumda hapis cezasi alirsiniz.Bir daha deniz urunu tutamazsiniz, para cezasina cartirilabilirsiniz ve kesinlikle balik ve deniz avciliginda kullanilabilecek butun arac ve gereclerinize el konulur.Baliklar arabanizda yakalanmissa arabanizi da kaybedersiniz.ben emeklligimde gonullu balik polisligine basvurmayi planliyorum.

3-Yeni Zelanda da hic bir avlak ozel mulk bile olsa parali degildir varsa da ben bilmiyorum.Ozel mulk bile olsa mulk sahibinden izin almak kaydiyla o mulkte balik avlamanizda bir sakinca yoktur ve bu yaygin bir uygulamadir.Benim mesala
    gittigim bir avlak ozel mulk olmasina karsin adam sirf millet geliyor balik tutuyor benim mulkumde diye, balikcilar kullanabilsin diye , sahile inen micir bir patika yol yapmistir.Bu sartlarda bile herhangi bir ucret talep etmez. Cunku burda vatandasin kurallar dahilinde balik yakalamaya ve balik yakaliyacak sartlara ulasmaya dogal hakki vardir ve bu hakka herkes saygi duymak zorundadir.

Umarim sorulariniza elimden geldigince cevap verdim.

Nazik yorumunuz icin tekrar cok tesekkur ediyorum. Daha nice paylasimlarda bulusabilmek dilegiyle saglicakla kaliniz.

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Önce çocuklara bir Maşallah, sonra size ve balıklara, tebrikler, çok uzaklardaki balıkçı dostlara selamlar....

7. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Mehmetcigim,

Kusuruma bakma.Cok ugrastim. Yakalarken de guzel bir rapor ciksin diye cok zaman harcadim.Gordugun fotograflar 300 fotograftan secilip , bu fotograflarin uzerinde de tekrar tekrar calisildiktan sonra acilanlardir.Baligi bilgiyi vermek, gunu anlatmak bir zaman, calismayi daha derin bir duzleme yerlestirmek baska bir zaman.Sonrasinda imla ve rotuslar. Inan bana hic bir paylasimim bugune kadar beni bu kadar zorlamadi. O yuzden gercekten cok zaman aldi.Uzun suredir sizlerden ayriydim.Karsiniza gercekten bir seye benzeyen bir isle geri donmek istedim.Sonuctan memnunum.Son gittigim balikcilikta tam bu paylasimi hazirlarken kucuk bir kingfish tutmam keyfime kyif katti cunku onuda pu paylasima bir balik salma goruntusu olarak koyabilecek sansi yakaldim ve bence bununla tam oldu.

Nazik yorumun, sabrin, suprizin icin cok ama cok tesekkur ederim.Inan simit de cayda burnumda tutuyor.Simdi diyeceksn ki "tamam simiti anladik abi de cayda mi bulamiyorsun?"Inan bana o ince belli bardaklarda, o muhtesem Bogaz kiyisinda bir dostla icilen cay 18 yildir burnumda tutuyor.Allah kimseyi bu duruma dusurmesin.

Saglicakla kal benim degerli dostum.Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla...:)

8. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Koray'cigim ,

Iyi guzel de , zaten kimsenin bu kadar aradan sonra benim dogum gunumu hatirlamaya, konu acmaya mecburiyeti yok.:D Ama buna ragmen acan , hatirlayan varsa onun bu kadir sinasligina da elimizden geldigince bir cevap verebilmeye calismak boynumuza borc...Hem sen benim dogum gunumu kutladin ki...Ne oldu ? seneler senin hafizaya iyi gelmemeye basladi galiba...:D

Sen iyisi mi bir baliga cik.Yoksa Besiktas mi mesele..:)

Nazik ve yillarca baki dostluguna gercekten cok tesekkur ediyorum.

Hasretle... Saglicakla kal.

9. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Atil,

Elimden geldigince buralari size yaklastirmaya , ruhumla birlikte sunmaya calisiyorum.Sizlerin boylesi nazik takdiri de beni cok mutlu ediyor ve yalnizligima merhem oluyor.

Bu yuzden incelik dolu yorumuna cok tesekkur ederim.Daha nicelerinde bulusabilmek umuduyla, saglicakla kalin.

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dogu,

Degerli genc arkadasim, kalemdasim...Nasilsin.Uzun zaman oldu gorusmeyeli. Hala buralarda oldugunu gormek cok guzel. Varmi soyle guzel bir isin."Abi sen yokken yazdim, aman sakin bir kez kacirdin , bir daha kacirma " diyipte okumami salik verecegin?

Hasretle gozlerinden opuyorum.Daha fazla gorusebilmek dilegiyle...Ve elbette ki her sey icin cok ama cok tesekkurler.

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Recep,

Ilgine alakana ben tesekkur ederim. O yumurcak sanirim oglun. Cok seker bir seye benziyor.Maasallah diyor, onun gozlerinden opuyorum. Allah o gulusu suratindan hic eksik etmesin.Tabiki senin de...

Daha nice paylasimla bulusabilmek umuduyla degerli dostum.Saglicakla kaliniz.

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ilgine alakana ben tesekkur ederim sevgili Suleyman Kardesim. Gorusmek dilegiyle, dahasina rast gelsin.

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    ARET'in yorumu konunun arasina girmisti sonra sildi...:) Yanlis anlasilmasin...:)

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Eser,

Inan bana aslinda varlar. Hatta cok daha buyukleri var. Sevgili Ustad Vedat Beyin son calismasina bakarsan oldukca sasiracaksin sanirim. Muhtesem bir tane cikarmis.Hem de bizim sularda...

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla.Saglicakla kal.

15. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok haklisiniz Talip Kardesim.Ben de uzun zamandir bunu yapamiyordum. Ugrastim didindim , "soz verdin be oglum" dedim, iki ayda ancak bitirebildim.Begeninize, ilginize, alakaniza, nazik yorumunuza cok tesekkur ederim.

Gorusmek dilegiyle...

16. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Mert Kardesim,

Her seyden evvel cok ince , cok nazik yorumuna cok tesekkur ederim.Ben son zamanlarda pek paylasim acmamis olsamda bu degerli formun eski mudavimlerindenim ve eger ilgini cekiyorsa gecmiste acmis oldugum benzeri pek cok paylasimima ulasabilirsin.Keyif alacagini umuyorum.Bazilarinin fotograflarinda buyuk kayiplar olsa da.

Ha bu arada keske yonetimimiz bana bir izin verse de o calismalarin kayip fotolarini bir kezdaha yenilesem , guncellesem.Cok emek verilerek yapildilar . Hala okuyan da cikiyor.Onlara ayip olmasa...

Nezaketin icin tekrar cok tesekkur ediyor, daha nice paylasimlarda bulasabilmek dilegiyle simdilik hoscakal diyorum ...

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Ercan Bey,

Inanin biz de ayni sorunlardan muzdaripiz.Yeni Zelanda gibi bir yerde yaza hasret kaldik. Yani siz de kisken biz de burda yaz ama bugun itibariyle Yeni Zelandada sonbahara girmis oluyoruz ve tek kelimeyle soyliyeyim bu sene burda yaz gormedik.Firtina, soguk, yagis dinmedi. Hani global isinma falan diyorlarya bu sene global bir soguma soz konusu galiba.Bu durum balikciligimiza da cok etki etti. Gercekten baliga kacacak gunu hava muhalefiti nedeniyle zor bulur olduk.Eger bu sezonda boyleyse siz dusunun artik baharini, kisini.

Sizlerin boylesi avlara ozleminizi calismam bir nebze olsa da bir tatmin sunmussa bu beni cok mutlu eder.Ancak ne yazik ki Memleketimizde "ektigimizi biciyoruz." Bu boyle olmaya bilirdi.Insaallah bu bahsettiginiz hava muhalefeti durdugunda ozlediginiz kismetlere kavusursunuz.

Nazik yorumunuz icin tesekkur ediyor, daha nice paylasimlarda bulusabilmeyi umuyorum.Saglicakla kaliniz.

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Ibrahim Kardesim,

Nazik yorumun icin cok tesekkur ederim.Insaallah bir gun roman olurlar... Gercekten bunu istiyorum.Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla saglicakla kal degerli kardesim.

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok cok tesekkur ederim sevgili Muharrem,

Baliktan balikciliktan once calismamin derinligine ve anlam arayisina yapmis oldugunuz bu ince yorum beni ozellikle memnun etti.Cunku ben balikla denizle herseyi anlatilabilecegini konusulabilecegini biliyorum ve benim icin bu calismalar sadece "bak ben bunu tuttum" degil.Bu yontemle ben kendimi ifade ediyorum.Ve bunu sevdiklerimle, sizlerle paylasiyorum.Amator balikcilik benim icin bir ifade sanatidir.Herkesin kendi calismalarinda elinden geldigince kendi ifadesini ve ruhaniyatini da paylasimina eklemesi 'paylasimin gercekten paylasim olmasi acisindan elzemdir.Yoksa o"haberden" oteye gecemez.

Keske insanlar agdali , eyyam satici , lugat paralamis muhabbetler yerine , icinde yosun, deniz kokusu, dogaya ve yasama saygi ve askla bezenmis , iclerine kalplerini , ruhlarini koyduklari muhabbetlerle konusabilseler ve dertlerinin cozumunde bir birlerine ilham olabilselerdi.Azalan balikla buda yitti kimsenin haberi yok.Ahh O bogazin o eski balikcilarinin muhabbetini ben bu cumle aleme dinletebilseydim.Asil neyi kaybettigimizi o gun cok daha iyi anlardik ve belki gercekten bunun icin bir seyler yapabilirdik.

Neyse bilmeden bir yarama da basmis oldun ama yanlis anlama bu asla senin sucun degil,degerli dostum.Sadece bilinc altim

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla, nazik yorumunuza tekrar tesekkur ediyorum.Saglicakla kaliniz.

20. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Cem(ne guzel bir isim , Kardesimin adi:) ),

Nazik yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Sayenizde amacima ulasmis oldugumu hissediyorum, cunku buralarda yasadigimiz bu sira disi balikciligi sizlere de bir nebze olsa paylasimlarimda yasatmak ve yansitmak en buyuk dilegim.Bunu bana hissettirdiginiz icin cok sag olun.

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla, gonlunuzdekine rastgelsin.