8-9 Temmuz Çerkeşli sazan avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    ben çerkeşliye yakın oturuyorum ama gitmiyorum balık eskiden iyi çıkıyordu ama malesef balıkçılık kurallarının ihlal olması ve küçük sazanların geri bırakılmaması nedeniyle balıkların nesli tükenmektedir bir amatör balıkçı olarak kınıyorum

2. almanci

almanci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Pullu sazan-13 kilo-83cm
    MERHABALAR:Avlandiginiz yer güzel bir yere benziyor orda olmak isterdim malesef bana biraz uzakta sizleri resimlerde görünce o yelere nerdeyse gitmis gibi oluyorum .Sazanlar biraz daha büyük olabilirmis ama genede güzel bir ava benziyor tebrikler...

3. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    yarın yine ordayız...bu sefer hedef büyük balık, inşallah güzel balıklar yakalarız:) ...niyetimiz 2-3 gün kalmak...
    saygılar...

4. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    tebrikler güzel kardeşim.ellerinize sağlık.

5. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    teşekkür ederim fatih abi...

6. meco

meco mehmet (meto)

ÖZKAN sana şimdiden rasgele demek istiyorum.Şans inşallah bu sefer senin yanında olsun ... Ayrıca davetin için teşekkür ederim gelmeyi çok isterdim ama malum işten izin almak bu ara zor.

7. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    çok sağol Mehmet abi...keşke gelebilseydin:eek: ...hani sezon açılmadan önce çerkeşliye gidip birlikte balık yakalama hayalleri kuruyorduk...ama şu işler balığa pek izin vermiyor:( ...ama ilk önce iş sonra BALIK;)
    sağlıcakla kal Mehmet abi...

8. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    madem ki Mehmet abi gelemiyor...bende diğer balıkçı abilerimi davet edeyim...eğer gelmek isteyen olursa yarın çerkeşlide misafirimiz olabilir...

9. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    genelde olta-nadiren zıpkın
    En İyi Avı:
    karabalık(Igdir Aras nehri kolu)3.8kg.
    güzel bir gün olmuş. aşırı avlanma konusundaki duyarlılığın için tebrikler

10. leventtalay

leventtalay Levent TALAY

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Daha Tutamadım :)
    Arkadaşlar merhaba...

bende 2 arkadaşımla 12-13 Temmuz tarihlerinde çerkeşliye ava gittik ve izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

* Gölet çok büyük değil zaten bir akarı yok. tamamen çevredeki köylülerin civardaki suları buraya yönlendirmesiyle oluşan bir gölet. zaten köylüler yazın sulama için kullanıyorlar bu yüzden yazın su fazla değil

* gölette aşırı bir avlanma söz konusu. biz 3 kişi olduğumuz halde toplamda 7 adet kamış oltamız varken, sadece 1 kişinin 22 kamışla gölete balığa geldiğine şahit oldum.

* özellikle bazı insanlar iyi balık tutulabilecek yerleri parsellemişler ve oradan hiç ayrılmıyorlar. 1 tanesi evine gitse onun yerine 2 arkadaşı geliyor diyebilirim ve sadece bu grubun yaklaşık 50 tane oltası mevcut ve hepsini 1-1,5 metre ara ile atıyorlar.

* göletin ortasına doğru belli yerlerde işaret amaçlı pet şişeler bırakılmış. yasak olmasına rağmen gece bu işaretlerin arasını botla yemliyorlar.

* gölet köylülerin yardımıyla oluştuğu için bazen orada kişi başı 5 YTL köye yardım amaçlı para toplayabiliyorlar

* insanlar özellikle kırık mısırdan yapılmış hamur tarzı yem kullanıyorlar. ama bu yemi balığı cezbetmek için kullanıyorlar. balık asıl sarı plastik boncukla tutuluyor. hazırlanan hamur kurşunun üzerine yumru halinde tutturulup dip şeklinde kullanıyor yani yay kullanılmıyor.

* hafta sonu sadece 300 metrelik alanda yaklaşık 120 - 130 tane olta vardı. bir nevi boğazda istavrit tutanlar gibiydi. gölün çevresini siz düşünün. göl zaten ufak ve bu hızla giderse 2-3 sene içerisinde canlı balık kalmayacak

* ulaşımı rahat. göl çevresinde bir yol var ama bozuk yerleride var. bentin hemen yanında çerkeşli köy girişinde bakkal var ve balık malzemeleride satıyor. bakkalda özellikle buz halinde su da satılıyorki sıcakta tüm gün kullanabiliyorsunuz

* gölet rakım olarak biraz yüksekte bu yüzden rüzgar oluyor. su kenarında pek ağaç yok güneşten etkilenmemek adına yanınıza krem ve şemsiye alın. ben yandım siz yanmayın :)

* merak edenler için söyleyim 2 gün içinde balık tutamadık sadece 1 kere vurdu ondada zili çıkarana kadar balık gitti. ama yanımızdaki gruplar (solumuzda 50 olta / sağımızda 30 olta) balık tuttular. soldaki grup ortalama 1 kg ile 4 kg arasında değişen tam 12 sazan tuttu 1 günde)

* bence jandarmanın orayı koruması için daha sık denetim yapması lazım

görüş ve izlenimlerim şimdilik bu kadar

herkese saygılar

11. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    merhaba levent abi...çerkeşli hakkında yazdığın herşey tamamen %100 netlikte doğru...oraya genelde adapazarlı balıkçılar geliyolar ve seninde dediğin gibi bazı bölgeleri parselleyip orayı hiç boş bırakmadan sezon boyunca ya onlar avlanıyolar yada arkadaşları ile değişmeli olarak avlanıyolar...biz babamla dün ve bugün çerkeşlideydik ve sadece 1 balık alabildik...adapazarlı arkadaşlar bazı yerleri tapulu arsaları gibi belleyip insanların olta atmavına izin vermiyolar...şimdi biz 16 temmuzda gölete vardık ve toparlanmakta olan abilerin yerine biz oltalarımızı attık...göle toplam 10 olta attık...kapladığımız alan 20-25 metre idi...sonra akşam üstü yanımıza yer arayan adapazarlı balıkçılar geldiler(3 kişi)...ve oltalarımızın 2 metre sağ tarafına oltalarını attılar...neymiş efendim buravı iyi balık yapıyomuş...bu yüzden yan yana duran bizim ve onların attıkları oltalar karıştılar ve 1 saat onları çözmeye çalıştık...ertevi gün 17 temmuz günü vaat 11:40 civarı varı boncuk ile 1.5 kg lık bir sarı yakaladık ve balığı sepetimize attık...sonra arada yemleme yaptık ama nafile...hiç tık yokk:eek: ...sonra saat 9 gibi oltalarımızı toplayıp bastık gittik...

çerkeşli köyü muhtarlığı balık avını 23 haziranda açmış ve gölün bazı bölgelerinden 30 parça ve üstü 1 kg üstü balıklar yakalanmış...birisi ise tam 90 parça balık yakalamış...ne diyeyim yazık:mad: ...

levent abi birde o venin dediğğin 12 parça balık nereden alındı...gölün parsellenen bölgelerden mi?

12. leventtalay

leventtalay Levent TALAY

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Özkan merhaba;

seninle aynı fikirde olmak güzel :) bizim gittiğimiz yeri sana kısaca şöyle tarif edeyim. bentin üzerinden git, bentin bitiminde yol sola doğru hafif kıvrılır ve eski bir binanın arkasından göletin yanından devam eder. işte buradan devam et az ileride yol bir noktada 2 ye ayrılıp yeniden birleşiyor. zaten buradayken sağ çaprazda gölete doğru bir burun göreceksin. işte balık tutulan yer tam orası. yol birleşiminden devam et 100 - 150 metre sonra sağda göreceksin. yalnız buruna gittiğin zaman açığa doğru pet şişeleri göreceksinki işte bunun arasına atarsan tutabilirsin balığı. ama %100 orasının dolu olduğunu söyleyebilirim. yeri anlaman açısından şunuda diyebilirim. balık tutarken iznik yolu tam karşında kalıyor umarım dediğim yeri anlamışsındır.

bu arada bende adapazarlıyım (istanbulda yaşıyorum) ama elimden geldiğince başka balık tutanlara saygılı olmaya ve elimden geldiğince paylaşımcı olmaya çalışıyorum. hani bir laf vardır bilirmisin türk milleti olarak nasıl bir 70 lik içince herkes teknik direktör yada şarkıcıysa, emin olabilirisinizki adapazarlıların %95 i :) 70 lik içmeden balıkçıdır... sokaktan kimi çevirseniz balıkçıdır diyebilirim.

Birde aldığım bir duyumu sizlerle paylaşmak istiyorum. adapazarlı balıkçılar bundan 3-4 sene önce samsunda bir gölet keşfetmişler ve çok iyi balık avlamışlar. kaç kere insanların minibüsle (7-8 kişi) 4-5 günlüğüne buraya balığa gittiğine, dönüşlerindede çuvalla balık tutup döndüklerine şahit oldum. daha sonra bu göletteki balığı kurutmuşlar ve pek gitmiyorlar ama yeni bir yer keşfetmişler burasıda Yozgatta bulunan Gelingüllü barajı. söylenenlere göre ortalama saatbaşı 2-3 kg luk 1 sazan ve günde 1 kere 8-10 kg luk sazan çıkarıyorlarmış. buranında kuruması yakındır....

Lütfen balık kaynaklarını kurutmayalım. benimle aynı fikirde olan adapazarlılarında olduğunu düşünüyorum..

saygılarımla

13. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    demek ki orası gündüz balık veriyor.
    bazı yerler öyledir gece tık demez balık oltaya:S

14. sandalkürek

sandalkürek murat

Favori Kamış:
    çapari
    En İyi Avı:
    istavrit ::))
    saevgili arkadaşlar İstanbulda yaşıyorum ve tatlı su balıkçılığına başlamak istiyorum ... Bundan sonraki organizasyonlara katılabilrisem sevinirim .

15. leventtalay

leventtalay Levent TALAY

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Murat (sandalkürek) aramıza hoşgeldin... nerede oturuyorsun? ben kartaldayım. balık avına giderken beraber gidebiliriz.

16. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    çok güzel bir av olmuş tebrikler

17. leventtalay

leventtalay Levent TALAY

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Özkan ve tüm arkadaşlar merhaba;

bir aksilik olmazsa 2 - 3 Ağustos günlerinde çerkeşlide olacağım :) özkan gelmeyi düşünürmüsün? ben o tarihlerde izinli olacağım ve çerkeşliye yalova çınarcıktan iznik yolundan gideceğim...

:)

18. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş ,tebrikler

19. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sağol levent abi, eğer bir aksilik veya bir işimiz olmazsa gelmeyi düşünürüz...mesela önümüzdeki hafta işleri bitirince tekrar çerkeşliye gideceğiz...eğer bir aksilik olmazva 2-3 ağustos günlerinde orda olmayı çok isterim levent abi...

20. sonyolcu

sonyolcu ALİCAKİR

balıkları olması gereken kurallarında avlıyalım. yarınları unutmayalım. BOL ŞANSLAR.