ABU GARCIA, SPRO, MITCHELL, ALBASTAR, RYOBI ...VE DİĞERLERİ?

Konu, 'Makineler' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Haluk Abi, bende askerde gelişip yakamı bırakmamış bir tendinit rahatsızlığı var, kronik tendon iltihabı... Zar zor atlattım, çok yorulduğumda, üst üste av yaptığımda bazen ağır kurşun atarken sağ el bileğimi sanki yıldırım çarpıyor... Ancak; avdan önce bileğimi ve kolumu çeşitli hareketlerle ısıtırsam kesinlikle olmuyor, ben avdan önce ısınma gerekliliğinin canlı kanıtıyım diyebilirim. Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın.

Yaradana sığınıp "fiyuvvv" diye kamıştan ses çıkaran arkadaşlar özellikle dikkat etsin, o fiyuvv sesi misina parmaktan çıktıktan sonraki gereksiz kamış savurmasından mütevellit oluyor genelde, çoğu insanın "fiyuvv" u boşa moment kullanımı, boşa bileğe falan güç bindiriyor, atış yükünü insana daha az yükleyen kamışları tercih etmek de sorunu kısmen çözecektir...

Konu içinde 1 kg toplam takım ağırlığı fazla diyen olmuş ama takribi 1 kg bence uygun bir ağırlıktır, bu konuda da fikrimi paylaşmış olayım... Uzun soluklu ağır avda daha önemli olan denge ve dişli kuvveti bana göre (Tabi ki 1,5 kilo olan ama çok güçlü bir takımdan bahsetmiyorum :) )

2. furunotr

furunotr Haluk

Kaan; farklı bir problemde benim var; ısınmak çok iyi elbet ancak bazı durumlarda tek başına yeterli gelmiyor ve farklı çözümler de aramak gerekebiliyor; yıllar öncesi sağ koldan anjiyo olmuştum; damar falan kesilmişti haliyle; zamanla kısmen kullanabildiğim kolumu tamamen kullanabilir oldum ta ki at-çek ile avcılığa başlayıncaya kadar; aynı elektriklenme ve av ortasında başlıyan ve birkaç gün devam eden ağrılar sonucu makina aşağı pozisyonda atış şeklimi makina yukarı atış şekline alınca bu elektriklenme ve bilek bölgesindeki şiddetli ağrı problemimi çözdüm; bu da belki birileri için çözüm olabilir...

3. Since1453

Since1453 NoYaN

ithalatci firmalar ülkemize baska firmalarin baska ürünlerini neden getirmiyorlar. 2-3 marka üzerine sıkısmıs duruyoruz onunda zaten dogru düzgün yedek parca vs. servis durumunu cengiz haric yapanda yok sanirsam shimanoda hic sıkıntı yasamadım maıınede servis durumunu bılemıcem daiwa icinde vurdan duydukalrımız gorduklerımız kadar bılgım var avanger makınem cinekopta caparide sagolsun benı balık doluyken yarı yolda bırakmıstı kol bosa donmeye baslamıstı ertesı gun goturdum 1 hafta ıcerınde halledıp vermıslerdı. sonrada dırek sattım ama turkıyede helede istanbulun bence artık daha baska kalıtelı urunlerle tanısma zamanı geldi burda bizlerin 2-3 marka degilde 7-8 markanın modellerini inceleiyip konusmamız gerekir

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Kamış atış şekliyle ilgili dediklerinize aynen katılıyorum.Doğru yerde misina bırakılmazsa bu ses çıkar ..

5. furunotr

furunotr Haluk

Shimano cephesinde ithal ettikleri modeller ile ilgili parçaların bir kısmı stokta var; ancak tüm parçaların yedeğini bulundurmak hem ürün yelpazesi çok geniş olduğundan; hem de parça fiyatları çok yüksek olduğundan pek mümkün değil; onu da sipariş ile getirttiriyorlar benim bildiğim kadarıyla... Antares'e uç sipariş verdim ellerinde varmış; 2 gün içinde ilgili bayiye geldi aldım (yalnız kalem boyunda uç fujisi dahil 100 veya 120 lira idi; ikinci parça için sipariş verdim, ellerinde olmadığından ithal ediyorlar; sanıyorum yılbaşı burada olacak; fiyat belli değil:D ) Bunu da deneyimim olduğu için yazayım dedim...

Birtakım markalar geliyor gelmesine; ancak bir yerlerden parti malı mı buluyorlar nedir; biri geliyor; bir daha gelmiyor; parça sorunu v.s. olabiliyor...

Bir de bu işi yapmak ve sürdürebilmek çok kolay değil... Yine de işimizi görecek kalite ve modelde pekçok ürünü bulabiliyoruz...

6. Since1453

Since1453 NoYaN

dolmusun kırdıgı carparak herhal uc haluk

7. arkadas

arkadas ibrahim

söyleyebilecegim teksey spro ürünleri orta bütce ile en iyi performansi sunuyor

8. furunotr

furunotr Haluk

Halk midibüsü; 2.parçayı zedeleyen...:D Uç kırık değil; yedek olsun diye aldım...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eee, peki sen hayatında hiç 100 kg'luk balık tuttun mu ki, gidip o alet için 100 kg'luk balığı bile tutar diyorsun? O dediğin alete, 100kg luk balık gelirse, tek beklentin dağılacak parçaların gözünü çıkarmaması olabilir ancak.

Evet, sen, bizzat kendin, makineyi övmek için diyorsun bunu: "19.5 kg kalaması var, 100kg'luk balığı çeker." Eğer referansımız 100kg balığı çekmek değilse, bunu kendin neden söylüyorsun?

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Haluk abi, sen hiç söz dinlemiyorsun ki!

Sana git şu makineden al diyoruz, bu dertlerin çoğu bitsin diyoruz. Sen kafana göre bir niceliğe takmış "amanda surf makine neden alayım?"

Sana uzak atarsın, kuleliden atar, arnavutköy'e düşürürsün demiyoruz zaten. Sana, işte bu ve bnezeri yorulma, etme problemlerini çözecek makine söylüyoruz.

Yani, apaçık şekilde niceliklere takmış kalmışsın. Yok şu kadar grammış, yok kafası 80mm surf kafaymış, yok başka şu, bu.

Biz sana nitleikleri söylüyoruz: Seni yormaz, atışta, sarışta dengesini korur, kollarını vs. kamsan, zorlaman gerekmez. Sonuçta da bu ağrılardan, sızılardan filan kurtulursun.

Daha ne diyebiliriz ki? Sana kişiye özel ergonomik yatak tavsiye edene, "ama ben bir karış yerden yüksekte yatmak istemiyorum" diyorsun, betonun, taşın toprağın üstünde yatıp, birde "ama benim belim ağrıyor, yok her yanım kulunç oluyor" diye şikayet ediyorsun, yaptığın işte bu sadece.

11. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Dün boğazdan dönerken , istoç a uğradık,

albastar poseidon kamış ve ryobi 8000 vi makina aldım. Evde gelince 0.30 misinayı doladım . 1200 gramlık dambılı hiç zorlamadan dikine doladı. Buda su içinde 6-7 kiloyu çok rahat çekebileceği demek. Tavsiye ederim.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ergin kardeşim, bir esnaf olarak yaşınız daha çok genç olmasına rağmen, işinizin piri, kurdusunuzdur. Neyin ne olduğunu anlayabilmeniz için, elinize aldığınız bir ürüne, tırnağınızın ucuyla vurmanız sonucu gelecek olan o '' Çınnn, Tınnn '' sesi, size fazlasıyla yetecektir. Ve karşı taraftan gelen bu cevapla da kesin, yanılgısız hükmünüzü verebiliyor olmalısınız.:confused: :confused: :D

Burada da, senelerin deneyimiyle o istişarede bulunmuş ve karşı tarafın neler dediğini yanılgısız anlamış, idrak etmişsiniz. :D :D Bundan sonra dostluğunuz daha da ilerleyecek ve aşk yaşayacaksınız.hihi hihi

Aşklarınız ve güzel günleriniz hep daim olsun.:thumb: :thumb:

Ben güzelden anlarım.hihi hihi

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Okuma, Balzer, Banax, Penn, Mitchell, Ryobi, Quantum, Remixon, Shimano

Mesele şu. Olayı elle tutulur hale getirelim. Bu markaların hangi modelini kaça aldın, ne kadar memnun kaldın?

Mesela, de ki:

Okuma - Avenger 65 - 50 TL - Çok kasıyor sararken...

Bunun gibi işte. Aklında kaldığı kadarıyla bir yaz, bakalım hep birlikte, daha iyi olmaz mı?

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Suat abim merhaba,

Bende 540 gr ağırlığında Lineaeffe Surf kamış 690 gr ağırlığında makine var bunlara ek olarak 175 gr kurşunla çalıştım ( toplamda 1405 gr) geçtiğimiz hafta c.tesi günü kanlıcada hatta Fatih ( Vinas ) ile birlikte gitmiştik...Bende atış noktasına gidene kadar kamışı dikerek tutarım hep.. Ben o şekilde sabah 07:30 dan öğlen 13:30 - 14:00 a kadar atçek yaptım rapalayla dişli peşinde. Çok samimi söylüyorum 1 kez misina patladı bir o zaman ara verdim 10 dk falan birde Fatihle öğlen birşeyler atıştırmak için durdum.. Ama inan o kadar çalışmaya rağmen hiç biryerim tutulmadı ve uzun süreli ağrı sızı yaşamadım sadece ayaklarım ağrıdı ayakta durmaktan o kadar :) Ben burda Fatihin dediğine katılıyorum şahsım adına biz genciz birşey olmaz ;) Ayrıca eğer özellikle makinanın sarımı rahatsa inan taşıdığın yükün çok fazla bir zararı olmaz av sırasında, tabi atış ve sarım tekniğinde bir aksaklık yoksa.. Ama şunuda atlamamak gerekir Haluk abinin dediği gibi atış yapmadan önce gerekli kasları ısıtmak için ufak çaplı egzersiz hareketleri yapmak çok iyi gelir ve doğru teknikle birlikte oluşabilecek rahatsızlıkları önler diye düşünüyorum..

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ersin, sıradan bir günde neler yapıyorsun?

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar abi selam, soruyu anlamadım desem ayıp etmiş olur muyum ? :eek:

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Olmazsın.

Bak ben ne yapıyorum mesela.

Sabah 07:00 gibi kalk. Hazırlan, 07:30 servise bin. 08:00 mesaiye başla, otur akşama kadar. Öğlen yemek ye gene otur akşama kadar. Akşam servise bin, evin önünde in. Eve çık, bir daha otur gece yarısına kadar. Sonra yat uyu.

İşte böyle yaşayan ben sanırım sen kadar at çek yapamam öyle.

Tamam, burada yazanları biraz abarttım. Genelde, saat 04:00 kalk, balığa git, ordan işyerine geç 07:00'da, spor salonunda biraz spor yap filan gibi şeyler girer benim günlük hayatıma. Ama konu bu değil.

Eğer, günlük aktiviteni buraya yazarsan, sanırım bu herkese örnek olacaktır. Sen gibi (sen kadar olmasada, sen gibi) yaşayan biri, sen kadar sağlıklı olacaktır. Yanılıyor muyum?

18. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Soruyu açtığın için teşekkürler Serdar abi :thumb:

Valla açıkca şunu söyleyeyim benim günlük hayatım üniversiteyi bitirip, askerden geldikten sonra aynı senin yaptığın gibi geçiyor neredeyse abi :) Yani sabah 7,30 da kalkıp evden çıkıp servis kullanmadan biraz yürüyüş + toplu taşıma aracı ile işe gidiyorum akşam 18:00 da işten çıkıp yine aynı yolla evime geri dönüyorum... Ancak ben askerden gelip iş hayatına başlamadan önce özellikle lise ve üniversite yıllarımda çok sık spor yapardım ( özellikle BAsketbol, Futbol ve sıkça yürüyüşler), hatta lisede 17 yaşındayken hiç ara vermeden sadece vücuda bolca su takviyesi yaparak 7 saat aralıksız basketbol oynadım birkeresinde :) birazda balık tutmak gibi sevdiğim bir işle uğraşınca enerjim yüksek oluyor :) Sanırım benim o şekilde çok fazla kesilmeden ve sonucunda sakatlık çıkmadan at çek yapabilmemin nedeni daha önceden bolca spor yapabildiğim için altyapının biraz sağlam olması :eek:

Ama kesinlikle at çek sahte yüzdürmeden önce ve sahte yüzdürürken arada elleri kolları bacakları ufak egzersiz hareketleriyle açmak olası rahatsızlıkların ve kas sıkışmalarının önüne geçer diye düşünüyorumki, ben genelde öyle yapıyorum...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tahmin ettiğim gibi aslında.

Ama böyle devam edersen, yakında başkaları gibi olur, 3-5 atıştan sonra her yanın dökülmeye başlayabilir. en azından akşmaları mesela bir durak ötede inmek, biraz yürümek bile, çok şeyi değiştirir.

Sağlıklı olmak balıkçılığın ilk şartıdır bence. Çürük bir adam, bu karın altında nasıl 12 saat olta başında durabilir ki, balık tutsun?

20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Yeri gelmiş bir kere demişim, çektiğini biliyorum, 70 kiloluk orkinos, 20 kilo orfoz bilmemne tutan dostlarım var, senin ısrarlı kötülemen sayesinde ben de çeker demişim bir yerde, vay bana vaylar bana :)

100 kiloluk balığı bırak, 10 kilonun üzerinde balığı ellemedim bile pazarda :D :) Umrumda da değil, iri balığa bilhassa gitmiyorum, her gün teklif geliyor ülkenin her yanından sağolsun dostlarımız çağırıyor, gidip de tutarsam sonra İstanbul'daki balıklar tatmin etmez diye korkuyorum açıkcası... :)