akdenizde orkinos olmak

Konu, 'Makaleler' kısmında çeşmeli tarafından paylaşıldı.

1. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Dogru söze nedir...H.Alp abi tek kelimeyle konuyu tamamen ele almis ve aciklamasini yapmissiniz...dediginiz gibi eger greenpeace bu eylemi yapmamis olsaydi su an kimse bu konuda konusuyor olmazdi...sizin yorumlerinizi özlemisiz,daha cok rastgelmek ve raporlarinizi tekrar görmek dilegiyle buyuk ustad..
    saygilarimla

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    Namik abi ya senin bir yakinin orkinos avliyor yada sen bu sezon orkinos avina takilacaksin..seni gidi seni;) sen bilyon mu benim greenpeace de dayim var ona göre..sizin 9 mt lik kayi cevirmesinler sonra dikkat et;) sen simdi kavsagi döndun döndun. varsayalim dönemedin.diger kavsakta kesin dönörsin:D :D

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bu gün bir politikacı trt 2 de diyordu ki, fındığın çoğunu biz üretiyoruz, fiyatı Hamburg borsasında belirleniyor.
    Bilirsiniz, İngiltere'de çay yetişmez ama dünya çay borsası Londra'dadır.
    Küresel sermaye orkinosu da düzene sokacak. Sonunda onu da tekelleştirecek.

İtalyanlar , Fransızlar ve İspanyollar Akdeniz'de Orkinosun canına ot tıkadı.

Kabak bizim başımıza patladı. Çok geçmez palamut, lüfer ve hamsi sırda, onlara da kota geliyor.

Bizim eksiklerimiz tabii ki çok. Ama ülke kotaları adil olmadığı gibi yeşilbarış'ın hedefi de Türkiye'den önce başka ülkeler olmalıydı.

Marmara'yı çöplük olmaktan kurtarır, kirliliği önlersek, elektriğin maliyeti belliyken, gereksiz aydınlatmanın önüne geçip ışık kirliliğini önleyip, Boğaz trafiğini bir düzene sokar, hatta Trakya ve Sakarya hattından İstanbul Boğazına alternatif deniz yolları açar, Boğazı rahat bırakırsak.... belki bir gün Karadeniz'de, Marmara'da ve Boğazlarda semiz orkinoslar avlayabiliriz.

Son düzenleme: 1 Haziran 2008
  4. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Uluslararası platformda haklı olduğumuz konularda bile kendimizi anlatmakta aciz olduğumuz bir gerçektir. Hal böyleyken anlı şanlı ! medyamızın tek taraflı yaptığı yayın ile karşı tarafın söylemlerini ekrana getirmeden Greenpeace yaptı ise doğru yapmıştır mantığı ile ekrana getirdiği görüntüleri izleyene kimin haklı olduğunu nasıl anlatacaksınız ki .
    Kaldı ki orkinos avının yeni başladığı anda ve Akdeniz de ki toplam kotanın sadece %3 ünü elinde bulunduran bir ülkede bu eylemi yapmaları hiç de masum bir tepki gibi gözükmüyor.

5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sürekli haksızlıklara uğruyoruz ve bu haksızlıkların önüne de geçemiyoruz. Ne kadar şikayet etme hakkımız var o da tartışılır? Şikayet hakkımızın olması için, öncelikle vatandaş olarak kendimizin, geleceğimiz için ne yaptığına bakmak gerekmez mi? Acaba biz geleceğimize dair garanti edebileceğimiz şeyler için bile ne kadar çaba harcıyoruz? Bunun için ne kadar araştırıyoruz? yoksa sadece dayatılanı kabul edip, hiiiç canımızı sıkmıyormuyoruz? "Nasılsa memleket için çalışanlar var" deyip bulunduğumuz yerden ahkam mı kesiyoruz? Sürü psikolojisinden kurtulup, birey olmayı becerebiliyormuyuz? Önce, dürüstçe bunların cevabını verelim derim. Yoksa daha çoookkkk haksızlıklar yapılır, şikayet ettiğimiz için de "yargısız infaz" edilmeye mahkum oluruz.

6. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    inşallah
    Ama burası türkiye.Yok öyle:(

7. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Greenpeace'de uzun dönem bulunmuş bir destekleyicisi olarak şunu bilmenizi isterim. Greenpeace tamamen bilimsel veriler ışığında elde edilen veriler doğruluunda hareket eder. Greenpeace tamamen bağımsız bir organizasyondur. Siyasi oluşumlardan, şirketlerden yardım almaz. Greenpeace, bağımsız kuruluşlarca finansal açıdan denetlenir ve dünyada yaşayan herkez bu kayıtları inceleyebilme hakkına sahip olucak kadar da şeffaf bir yapıya sahiptir!!!!!!!!!!

Greenpeace dünyada bölgelere ayrılmış bir organizasyon yapısına sahiptir. Türkiye, Akdeniz Ofisine bağlıdır. Her ofis belirlediği kampayalar doğrultusunda çalışır. bu kampanyalar ile ilgili bilimsel çalışmalar araştırmalar incelemeler sonucunda çıkan sonuç yapılacak eylemlerin yada atılacak adımların belirlenmesinde rol oynar. Şuanda Türkiye karasularında bulunan gemiye gelince; her sene Greenpeace'e ait gemiler ki bu gemiler bizim gibi gönüllülerin destekleyicilerin yaptığı bağışlar ve orjinal ürünlerin satımı ile elde edilen gelirler ile finanse edilir. Her gemi doğaya en az zarar vericek şekilde tekrar elden geçirilir ve seyahatlerine başlar. Her gemi görev aldığı bölgede çeşitli araştırmalar yapar, tanıtımlarda bulunur; gerekirse tahliller için numuneler yapar ve labratuvarlara gönderir. Bunun sonucunda elde edilecek bilimsel belgeler yapılacak hareketlerin dayanak noktaları olur. Bu sene Türkiyeye gelen gemi de aynı şekilde sadece Türkiyeye değil Akdeniz ofisine bağlı olan bütün ülkelere ziyarette bulunur, doğa katliyamı varsa buralarda incelemeler yapar ve gene üstüne basa basa söylemek istiyorum özel bir kurumun kuklası olarak değil kendi hür iradesi ve inandığı davasını bilimsel gerçekler!!! doğrultusunda yaptığı eylemler ile dünya gündemini o noktaya çevirir. Yani bunda Türkiye karşıtlığı düşmanlığı kesinlikle yoktur. Olsaydı zaten benim gibi bir vatan sever asla ama asla böyle bir organizasyonda yer almazdı. Bu eylemlerde amaç bilinçsizce tahrip edilen doğanın korunması için gerçekten birşeyler yapmaya çalışan insanların gerçekleri insanlığa göstermeye çalışması ve bunun için savaşmasıdır. Keşke tanısanız bu insanları; bundan seneler evvel tershanelerdeki sağlık koşulları ve gelişi güzel gemi imhalaarı yuzunden insan ve çevre sağlığı için yapılan eylemlerden eminim ki bir çoğunuzun haberi yoktur. Biz seneler evvel bununla upraşırken gündeme daha yeni geliyor bunlar. Aspest maddesi, sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda kalan işçiler... Hep dikkat çekildi ama kimse umursamadı; daha iszlere böyle yüzlere örnek verebilirim.

Bizde birer çevreciyiz; neden tırıvırı ile mücadele ediyoruz? Bir düşünün bakalım? Bu grup ile paralel hareket ediyoruz, toplanıp konuşuyoruz, fikir üretiyoruz yasaklanması için birşeyler yapıyoruz. burda amaç bir firmaya yada özel bir kuruma hizmet etmek mi? sirküleri uygulayıp bunun yaygınlaşması için burda insanları bilgilendiriyoruz. Bizim onlardan farkımız bizler sadece daha ufak ve lokal bir grubuz.
    işte bu yüzdendir ki bizin gibi, Greenpeace destekçileri gibi savaşçı ruhlu insanlar olduğu sürece bu doğanın bir umudu hep var olucak. Yavru balıklar özgürce daha temiz denizlerde büyüyebilecekler. Ama herşeyden önemlisi insanoğlunun açgözlülükle kararsızca vahşice kural tanımadan yaptığı bu tarz avlanma yada doğa katliyamlarının yanlış olduğunu onlara anlatabilmek. İşte biz bu sitede bunu yapıyoruz; Greenpeace de dünyada bunu yapıyor.
    Umarım sizlere biraz olsun bazı şeyleri açıklayabilmişimdir. Bence dünyada herşei ticari bir obje olarak görmeyen insanların var olması, hala insanlığın kurtulabilmesi için umudun var olduğunu göstermektedir.
    İşte bu yzden sizlerle gurur duyuyorum, bu yuzden sizlerden çevreme bahsederken buyuk keyif alıyorum, sizlerle tanışmalarını istiyorum.

Bu yüzden hep beraber verdiğimiz doğayı koruma ve insanları bilinöçlendirme savaşında sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum...

Saygılarımla,

Not: Greenpeace nedir ne yapar neler yapmıştır... Bununla ilgili bilgileri www.greenpeace.org sitesinden rahatlıkla okuyabilir ve bilgi edinebilirsiniz. Belki bizimle ilgili bazı önyargıların değişmesinde faydası olur...

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Namık abi sana ben şöyle bir teklifte bulunsam, ben bunu direk ofisden bilgi alıp sana sebeplerini amaçlarını ulaşılmak istenen sonuçları ilk ağızdan alp burda yazsam senin için de uygun olurmu acaba?

Eyer bana müsade edersen sana geniş bilgi vermek isterim ki burda haklı haksız ortaya çıksın. Olurmu?

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
  10. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    bu bahsettiğin olay eyer devamlı hersene tekrarlanıosa ve burda olan olaylar bildirilmiyosa bu o bölgede yaşayan insanların duyarsızlığıdır. ama Greenpeace polis gibi bir kol kuvveti kurumu değildir her an herşeyden anında haber alma şansına sahip değildir. Evet dünyada çeşitli katliyamlar yapılmaktadır, biz de bu katliyamlara olabiidiğince karşı koymak için elimizden geleni yapmaktayız. Ancak olan bir olaya anında müdahale edecek kadar polis benzeri yada sahil güvenlik gibi bir organizasyon değiliz.

Ama şunuda söyliim dikkatimi çekti çeşitli arkadaşlar özelfonlardan bahsediyor. Madem öyle buyrun www.greenpeace.org oturup okuyun, bilgilenin dostlar. Nedir ne değildir. Ben birebir içinde yaşadım gördüm. bahsedildiği gibi olup olmadıığını da biliyorum. Bu tarz oluşumları karalamak çok kolaydır, üstüne atarsın kara lekeyi kenara çekilirsin. Gayet kolay bir hareket... ama önce bir durup araştırmakk nedir ne değildir bilmek gerekir. Yargısız infaz olmamsı gereken birşeydir. bunun doğru olduğunu balıklar yok olmadan rezervler tükenmeden anlayabilirsek ne mutlu bize...

Son düzenleme: 6 Haziran 2008
  11. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    http://www.greenpeace.org/turkey/ Türkçe site bu.

Teknecilerin ne yazdığını malesef gazetelerden ancak okuyabilir yada öğrenebiliriz. Ama teknecilerin birebir neler yaptıklarını yada ne şekilde olayın geliştiğini birinci ağızdan yazıcağım için sanırım bana inanmaktan başka çaren kalmıyo abi:D :D :D

http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/defending-our-mediterranean

http://www.greenpeace.org/turkey/ca...-mediterranean/orkinoslar-ve-zaman-tuekeniyor

http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/defending-our-mediterranean/making-it-happen

ancak bu başlıklar altındaki yazıları okursan ve sitede akdeniz ile ilgili kampanyalara ait bilgi linklerine tıklayarak esasında bayağa fazla bilgi edinebilirsin

12. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Siyasi oluşumlardan, şirketlerden yardım almaz.

Simdi Greenpeace hicbir özel sirketten bagis almiyor mu Özgür?

13. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    verdiğim linkler sadece sana bu insanların ne amaçla hareket ettiğine dair bilgiler veriyor. son eylemi anlatmıyor. neden bu tarz şeyler yapılıyor. akdenizde amaç nedir bunları anlatıyor.

yetkili derken benden farklı konşmıyacaktır kimse. herkez inanmak zorunda değildir yapılan hareketlere. akdeniz balık rezervlerinin korunması için yapılan hareketlere inanıp inanmamak konusunda tabiiki serbestsiniz. yetkili biri ile görüşmek isterseniz de ayrıca ofisi arayıp bilgi alabilirsiniz.

he bu yazdıklarım eylem ile ilgili açıklamamı istiyorsan; bu eylem haklımıdır evet haklıdır; bura yapılan ve dünyanın heryerinde yapılan eylemlerde asla ve asla fiziksel güç kullanılmaz, gemilere yada oraya buraya saldırılmaz. sadece engelleme ve bokaj yapılır. ağlar eyer kaçak avlanma varsa yada gerçekten yanlış bir durum varsa müdahale edilir aynı balina gemilerine yapıldığı gibi! burada unutulmaması gereken en önemli şey; buradaki balıkkçılar gibi bu adamlar bizi işlerimizden edicekler gibi önyargılı olarak mudahale etmeleridir. bu bizim gibi eğitimin çok olmadığı okumak yerine araştırmak yerine kulaktan dolma bilgilerle başkalarınından duyulan kelimelerle bilgilendiğini sanıp hareket eden kitlelerin bulunduğu ülkelerde sıkça rastlanır. belkide önce bizler birey olarak kendimizi geliştirmeliyiz. etsinler hiç proble değil, nede olsa bundan 5 sene sonra bakalım o ağlarla ne yapacaklar merak ediyorum. acaba balıklamı dolduracaklar yoksa bir köşeye atıp kendilerine başka bir işmi bulacaklar... ma biz yılmıyacağız, bizim için orkinoslar da önemli tırıvırının kullanımının yasaklanması da önemli... önemli olan bu gidişata dur diyebilecek insanların olması.... gerisi ister inansııın ister inanılmasın hiç önmli değil... biz onlara kendimizi anlatıyormuyuz;evet... mücadele ediyormuyuz; evet... birşeyler yapmaya çalışıyormuyuz; evet... biz üzerimize düşeni yapıyoruz demektir... buda bizim mutluluğumuz ve başarımızdır...

14. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Özgür......

Greenpeace niye sadece Apple bilgisayarlari kullaniyor?? :confused:

.... veya Nintendoyu tavsiye ediyor????

15. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sana kısa kısa siteden alıntı yapıyorum, buradan az çok çıkarabilirsin sanırım sebepleri;
    "Greenpeace Akdeniz’i de kapsayacak biçimde tüm dünya denizlerinde deniz rezervleri ağı oluşturulması için kampanya yürütüyor. Kıbrıs Kanalı’nın da mavi yüzgeçli orkinosların yumurtlama alanı olduğu için derhal deniz rezervi ilan edilmesi gerekiyor.

Mavi yüzgeçli orkinos türünün yok olmaması için bu türe yönelik avcılığın hemen durdurulması gerekiyor. Yıllarca süren aşırı avlanma, düzenlemelerin yetersizliği, her geçen gün hızla artan orkinos çiftçiliği ve avlanma kapasitesi yüzünden orkinosların soyu tükenmek üzere. Bugün avcılığı durdurup düzgün bir yönetim sağlanırsa stoklar yeniden artış gösterebilir. "

bak işte olay bu...
    http://www.greenpeace.org/turkey/news/greenpeace-gemisi-arctic-sunri bide bu linki incele anlatıyo ayrıntılı herşei...

http://www.greenpeace.org/turkey/news/greenpeace-deniz-rezervleri-il bak buda okyanusta yapılan eylemler
    sadece türkiyede değil yani olay...

16. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Namık abi uzun süredir yaptığım en keyifli tartışmalardan biriydi. bu gece için çok teşekkür ederim sana. ancak sabah 5.45de uyanıcam inşallah bu tarz guzel konulrı yüzyüze tartışarak fikir alışverişine devam ederiz. benim artık gözlerim kapanıyo. ancak en kısa zaanda sana söz ilk ağızdan olayları yazıcam sana.
    tekrar teşekkür ederim. hayırlı geceler sana ve sevgili site sakinlerine...

17. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    bunda amaç geri dönüşüm ve daha çevreci bir teknolojinin kullanılabileceğini göstermek. bunun anlamı nintendodan yardım alması yada appledan destek alıyo demek değildir.
    çünkü teknoloji atıkları anlamda buyuk bir yük ve gerçekten son derece de tehlikeli. bu sebeple kullanılan malzemeler daha sağlığa ve çevreye zararsız olması hepimizin yararına. bunun için yapılan çalışmalara destek veriyor hatta önayak oluyor. eyer siz ufak bir firma yerine buyuk firmayı düzeltirseniz ozaman kitleleri arkanızdan daha rahat çekebilirsiniz. gayet basit bir strateji... apple dunya devi eyer o değişirse diğerleri de değişmek zorunda kalıcak. bu aynen zamanında kansorejen madde varmı yokmu bilmeden oyuncak alıyorduk ama şimdi buyuk üreticiler daha dikkatli ve diğer leri de buna uymak zorundalar çnkü insanlar sağlığa önem veriyor. bukadar basit.

18. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Dogrudur..... ama bilmem kac 1000 üründen haberleri yok ozaman... degilmi?
    Niye sadece bu 2 ürünü bu capta acmalari ilgimi cekti dogrusu.... bence keske adlarini bile saymasalardi, ne de olsa bagimsizlar.... sen ne diyorsun?? Az da olsa, biraz.... hani birazcik reklam kokmuyormu???:)

19. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    abi yeter artik bizim akdenizde daha buyuk bir sorunumuz var...:(bu balon baligi diyorum ne olacak bu balonlar?bu gidisle ne orkinos,nede baska bir canli turu hayatta kalacak akdenizde ciddi ciddi dusunursek son bir kac yilda cok asiri bir sekilde ureme gösteriyorlar ve baslica yioyecek kaynaklari balik yumurta ve yavrulari bu gidisle akdeniz panayir alanina dönecek balonlarla.....siz hala g.p haklimi haksiz mi konusundasiniz...grenpezce de bu baliklari bilimsel olarak arastirmali dogayi korumayi amac ettikleri icin...derhal incelemeler baslatilmali ve bu baligin akdenizde göcu engellenmeli suvyes kanali kapatilamiyacagi icin cesitli radyo dalgalari ve sonar sistemler gibi bu baligi korkutan ve kanaldan gecisini engelleyecek cihaz gelistirilmeli ve kanal giris ve cikislarina konularak baligin akdenize göcunun engellenmesi gerek belki bu tur cihazlar diger baliklar ustunde olumsuz etkiler olusturma riski olsada diger canlilar korunmasinda yardimci olacaktir..cok mu hayal perestim acaba:):(

20. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Özgür seni bilincli acıklamalarından dolayı tebrik ediyorum..

Ancak benim sorunum şu..

Bu konu açılmadan önce tv lerde gordugumm goruntuler tamamen GP in magdur oldugu yonundeydi
    fakat..

Bu konu tartısıldıkça kafam karıştı..

Benim icin soru şu..

GP çevreci bir örgüt mü yoksa iddia edildigi gibi bazı finans kaynaklarına mı hizmet ediyor yoksa tekerine çomak sokulan bazı kuruluşlar Gp i finans kölesi gibi gösterip kamuoyu destegini kendi rant hesaplarına mı alet etmek istiyorlar..:confused:

İnan hiçbir görüşüm olmayıp sadece meraktan soruyorum..

Sonuçta bu gunlerde bunların hepsini iddia edenler var..;)

Ama hangisi dogru..:confused:

Benim fikrim ne mi..

Hep soyluyorum dogal yaşama tırnak kadar katkısı olan her oluşumu destekliyorum..