akdenizde orkinos olmak

Konu, 'Makaleler' kısmında çeşmeli tarafından paylaşıldı.

1. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    benim anladığım ben ne dersem diyim siz bildiğinize inanacaksınız. sen olayı reklam olarak bakmak stiyosan bak; zira bu bir ile başlar iki olur üç dört bakmışsın gerçekten temiz ürünler üretilebiliyor...bilmem kaçbin ürün değil yüzbinlerce üründe kullanılan zararlı maddelerin kullanımını kısıtlamak onun yerine daha çevreci maddelerin kullanılabileceğini ispatlamak için okadar çok uğraşıyor ki... bu yuzden bu verilen örnek teknoloji ile ilgili bir araştırma... buda guzel bir başlangıç bence. bunun yaında kimyevi maddeler, hormonlu besinler vs vs vs vs okadar çok ürünle ilgili çalışmalar yapılıyor ki ama malesef sen sadece bunu biliyorsun. işte buyuzden biraz araştırma bence sana guzel bilgiler sağlayabilir. bunun için ila greenpeace değil bir sürü organizasyon var onları da oku. çok bilgi edinebilirsin. amaç burda reklam değil yani anlatabiliyormusum esas amaç bir başlangıç yapılabildiğini göstermek...:)

balıkçılar olayına gelince de; abi sana ne desem boş zira sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun. olayı medyadan takip ettiğin gibi yorum yapman doğrudur ama ne sen ne ben oradaydık ben sana kendi birikimim ve tecrübelerim doğrultusunda bigi verdim. he şunu da belirteyim, eylem eylem yapmış olmak için yapılmaz eylem bir amaca yönelik yapılır. burda amaç bir türün ve bir denizin aşırı avlanma sonucu yok olak üzere olması... bu bu sene olmazsa seneye olucak. kota dolar dolmaz ama busene daoldurulur, önümüzdeki sene doldurulur 3 sene sonra kotayı dolduracak canlı kalmadığında ne olur? işte burda dikkat çekilmeye çalışılıyor. amaç bu.

2. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Evet.... icinde Politika olmayinca..... Greenpeace sorunlarina gelmez.... Balon istilasi onlarin Reyting düzeni artmaz..... :D

3. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Özgür yapma beeeee.... :mad:

Apple bu heriflere bu sub-siteye : http://www.greenpeace.org/apple/ bedava mi etti yaptirdi??? Veya Nintendo????

4. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Hakan abi şunu sana rahatlıkla söyleyebilrim. Evet biz siyasi bir organizasyondan yada firmalardan yardım almıyoruz. dediğim gibi hesaplarını sen istediğin zaman inceleyebilirsin. işin güzelliği de burda. bağımsız denetim firmaları denetler ayrıca tüm dünyada.:) zaten böyle olmazsa işte bu tarz yardım alıyo şöyle böyle tarzı lekeleri ekarte edemessin başka türlü. herşey ortada olmak zorunda...

5. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    http://www.greenpeace.org/apple/itox.html

buyur abi burdan nasıl olaylar gelişmiş takip edeilir kendi cevabını kendin bulabilirsin
    ama sana dediğim gibi seninki de benimki de birer farklı bakış açısı. sen olayı reklam kokan hareketler:p olarak algılıyosun ben de bunu temiz çevreye atılan adımlar olarak görüyorum. tabiiki iki tarafta birbrilerinin kaynaklarından yararlanacaktırç. bu ortak yürütülen kampanyaya destek olucaklardır. ama şuda bir gerçek iki tarafında reklama ihtiyacı yokki...:)

6. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Apple bilgisayarin ve Nintendo oyununun degerini iyi bil ozaman.... cevreye cok büyük destegi varmis.....

Iyi geceler.....

Saygilarim la

7. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    heh bak o balon balığı istilası diyosan malesef abi sana şöyle söyliim bundan seneler evvel küresel ısınma kötü bakın çok şey olucak kyoto protokolunu imzalanması lazım diye baskı yapmaya çalışırken bizi adam yerine koymayanlar şimdi ne yapıcaz diye düşünüyorlar...
    biz burda denizlerimizi istila eden balon balıklarından bahsediyoruz; ama biliyormusunuz küresel ısınma sebebiyle akdenize gelen balıkların dışında çok acı gerçekler var; ada devletleri küresel ısınma ile eriyen buzullar yuzunden malesef yok olam tehlikesiyle karşı karşıya ve onbinlerce insan vatansız kalmak üzere... işte bunlarla da mmücadele ediliyo arkadaşlar. bakın ne acı insanlar sadece amerikanın tek başına%25 emisyonnu yaptığı gazlar yuzunden yurtsuz kalmak üzeere. bununla da mücadele ediyoruz. politika olayı değil bu...

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Namık abi seninle bir yuzyuze gelsek de sana bir anlatsam uzuuun uzuun herşei... keşke yakın olsak da görüşsek çok zevk alıcağıma emin olduğum bir fikir tartışması yaşardık. :) ama siezleden müsade istiyorum bu gece için. ben yatmak zıorundayım zira 4.45 dakika sora uyanmam lazım:(
    hepinize hayırlı geceler... :)

Son düzenleme: 6 Haziran 2008
  9. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Özgür ben sana şunu söyleyeyim...

Bence de Gp in bu olayda tacizleri olmuş ve balıkçılar ona tepki göstermiştir muhakkak..;)

Ama ben artık bir balıkcının kendi kazancı icin bir sahile 10-15 km ağ atmasına ve bunu yaparken ekmek parası abi arabesk- edebiyatına sıgınmasına artık tahammul edemiyorum .Sonucta bugun coluk cocugumun ekmek parası diye edebiyat yapan adam aslında benim hatta kendi cocuklarının geleceginin kokune turp sıkıyor...

O yuzden

Siteden bazı dostlarım eleştirecek olsa da..

Dünya da doğa için daha iyisini yapan bir kuruluş cıkmadıgı surece Gp nin eylemlerini finans endiseli olsa bile destekliyorum..

Sonucta Dunya ve Dogal Yaşam için daha iyisini yapan yok bence..

10. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    bildiğim kadarıyla içlerinde kullanılan toksin maddelerin daha az olması ile ilgili bir haberdi sanırım o onlada ilgili bilgileri sana göndermeye çalışıcam.:)

11. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Namık Dünya ya manşet olma konusunda bende çok kızgınım..

Konuyu çeken adam veya kuruluş istedigi gibi yansıtıyor..Bu konuyu sonuna kadar elestirelim ve Gp e bu konuda ve benzer konularda halkımızda ki duyarlılık katsayısının diger milletlerden fazla oldugunu anlatalım..Fakat bence orkinoslarla ilgili yapılan calışma ayrı bir konu ve eger ki butun ulkeler icin aynı tepki gosterilirse bunu desteklemek lazım..

Haaa.Bu konu da iddialı degilim.Sonucta gordugumuz ve duydugumuz taraflı medyanın bize izletmekistedikleri..

Guzel ulkem de 14 yasındaki cocuga goz dikeni savunan medya kurulusları ve birtakım destekcisi bile var malesef..

Benim konum doga ile ilgili yapılan çalışma..

Eger ki din,ırk,millet gozetmeksizin bu calısmanın arkasını bırakmazlarsa o zaman taktır kazanırlar..

Yok bunu Türk Ulus unu barbar gostermenin yeni bir versiyonuna donustururlerse zaten bir daha bu ulkenin kara sularına girmelerine bile karşıyım..

12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    GP önümüze pırıl pırıl bir elme şekeri olarak getirildi. Fakat bir süredir alınan duyumlar da (ki olası işler bunlar günümüzde) mide bulandırmıyor değil. Midemiz bulanınca da doğal olarak içinde kurt var mı diye merak etmemize engel olamıyor :confused:

13. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Sevil abla benim de şüphem cok ,fakat var mı daha fazla dogal yaşama katkısı olan bir kuruluş..:confused: :confused:

Sonuçta şunu da düşünmeli..

Biz sitemizin ormanını yaratırken yanılmıyorsam TEMA vakfının 8ytl civarında istedigi fidanları cok daha ucuza mal ettik..

Ama Turkiye de TEMA biliniyor..

Bu adamlar bagısları kotuye kullansalarda (kesinlikle boylem bir iddiam yok sadece örnek veriyorum;) )bir kısmını agac dikimine ayırıyorlardır herhalde ve daha iyisi cıkana kadar bu olusum desteklenir(hiç olmamasından iyidir mantıgıyla)..Ama daha iyisi cıkarsa da o desteklenır..;)

14. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Namık sana kesinlikle katılıyorum..;)

Hele ki Babuna olayın da kesin taraftım ama sesimi duyuramadım..

Ama demek istedigim şu..

Diyelim ki adamlar yanlışlar..
    ama yaptıkları iş (SAdece orkinoslarla olandan bahsediyorum)bu defa dogru diyorsak adamları sevmesekte doga için dogru yapmıslar diyebilmeliyiz..

Bircok arkadasım haklı adamlar sadece sansasyonel olaylarla karsımıza cıkıyor fakat bu isin etkili yontemi de bu degil midir sizce..

Mesela gecen sene cok iyi hatırlıyorum adamlar hicbir avrupa ulkesinin kabul etmedigi ama bizim hukumetimizin umurunda bile olmayan genetik sifreleriyle oynanmıs soya fasulyesini Turkiyeye gonderilmek uzereyken ismini su an hatırlamadıgım bir latın amerika ulkesinde sansasyonel bir olayla engelledi..

Evet hala bu urunler bu ulkeye geliyor mu:confused: tabiki geliyor ama bak hic bir fikrim yokken ben bu konuda bilgi sahibi oldum..Bir kisi bir kisidir ve kimbilir daha kimler var..

Sonucta Akdeniz de ki olayda benim ilgilendigimm konu balıklarla ilgili olan kısmı..

Yoksa ben de cocugumun yarın bir avrupa ulkesine gittigin de barbar Turk olarak nitelenmesine vesile olacak herhangi bir kuruma cok kızgınım..

Ama bu konu da Orkinosların hiçbir kabahati yok..;)

15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yani "koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman Çelebi" mi diyelim :confused:

16. ayavlal

ayavlal ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kayda değer büyüklükte bir şey tutamadım maalesef
    GP

Tartışmanın seyrini doğru belirlemek gerek diye düşünüyorum.
    Namık'ın şu ana kadar yazdıklarına karşılık ısrarla GP şöyle çevreci bir örgüttür, böyle iyi işler yapmıştır vs demeye gerek yok.
    Çünlü Namık GP yi değil yaptıkları son eylemi ve bunun haber yapılış biçimini eleştiriyor ve bencede son derece haklı.

Yasal düzenlemer eksik yada yanlış olabilir ve bununla mücadele etmek gerekebilir. Bu konuda pankartta açarsın daha başka şeylerde yaparsın
    ancak mevcut düzenlemelere uygun olarak avlanan(aksi yönde bir beyan ve kanıt yok)balıkçıların ağlarını kesmeye kalkmak ,balık yakalamalarını engellemek sonuçları açısından mantıklı gelse bile doğru değildir.

Yani mücadele edilmesi gereken düzenlemelere uygun avlanan balıkçılar değil bu düzenlemeyi yapan kurumlardır.

GP nin şirket yada siyasi organizasyonlardan bağış alıp almadığı doğrudan tartışmayı ilgilendiren bir konu değildir ama biraz akıl yürütme ile GP nin elinde bulundurduğu olanakların ve yaptıkları eylemlerin masraflarının sadece çevreye duyarlı bireylerin destek bağışları ile olamayacağını görürüz.

17. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar ülkemizi rezil etmek değil amaç; dunyanın gözünü doğanın yok edilişine çekmek...
    Biz bu dünya için bir şeyler yapmaya çalışırken sizler bizi Rotaractlar ile Rotaryler ile Oktar Babunalar ile bir tutyorsunuz. Biz yaptığımız herşeyi gönüllü olarak yaparken, finansal kaynağımızı kendimiz yaratmaya çalışırken; maddi zorluk çekilmesine rağmen hala inandığımız şekiklde devam ederken siz hala ne olduğu belli olmayan oluşumlar ile finansal kaynakları ve hesapları herkez tarafınsan incelenebilecek kadar şeffaf bir organizasyonu bir tutup, bilmeden yazıp karalıyorsunuz. Neolur bu dünyada iyi şeyler yapmak için uğraşan insanlar olduğu inancını geri kazanın...Kusura bakmayın ama ben size mantılklı açıklamalar yapmama rağmen hala bana rotaracklardan babunalardan bahsediyorsanız ve bunlarla bir tutuyorsanız ya harbi ben bukadar şeyi boşuna yazmışım...

Eleştirilmek güzeldir ve insanlara oluşumlara olgunluk katar, geliştirir.
    Ancak hiç bilmeden tanımadan anlamadan okumadan araştırmadan "GP nin şirket yada siyasi organizasyonlardan bağış alıp almadığı doğrudan tartışmayı ilgilendiren bir konu değildir ama biraz akıl yürütme ile GP nin elinde bulundurduğu olanakların ve yaptıkları eylemlerin masraflarının sadece çevreye duyarlı bireylerin destek bağışları ile olamayacağını görürüz." şeklinde eleştirmek malesef karalamaktır, suçlamaktır.

Söyleyebileceğim tek şey şu saatten sonra; yarın öbür gün denizde tek canlı kalmadığında o rotaractları lyonsları oluşturan para babaları hala banka hesaplarını düşünürken biz gene heryerde elimizden geldiğince doğayı koruyacağız. o bizi bir tuttuğunuz rotaractlar lyonslar timsahın göz yaşlarını dökerken, bizler gerçekten göz yaşı döküyor olucaz... ;İşte ozaman belki bir şeyler anlatabilirim sizlere... Sevgilerle...

Son düzenleme: 6 Haziran 2008
  18. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    tabi tabi
    zaten bu büyük balıkçı gemilerinin hiç kabahati yokkk
    balıklar zaten garip ufak balıkçıların ve biz amatör balıkçıların sayesinde bitti
    aslında GP nin bizimle mücadele etmesi lazımm niye suçsuz garip gemilere engel oluyorlarki onlar ne tutuyorki yazık onlara ??????
    tabiatta bir zincir vardır sülünleri keklikleri bitirirseniz ortalık kenelere kalır KIRIM KONGO yla başbaşa kalırız yılanları öldürürseniz her taraf fare dolar iflahımız kesilir orkinosları bitirirseniz denizler BALONLARA kalır eeeeeeeee
    neyin mücadelesini veriyorsunuzzz.:confused: :confused: :confused:
    bir defa sizin adınız amatör balıkçı yada biz öyle zannediyoruzzz.
    o zaman sızlanmayacaksınız denizde balık kalmadı ,balon balığı işgal etti denizleri diyeee

19. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Bu arada sakın yukarda yazdıklarımdan sinirlendim kızdım gibi sonuçlar çıkarmayın.:eek: bunları sanki normal yuzyuze konuşur gibi söylediğimi bilin. burda fikirlerimizi tartışıyoruz:) güzel olan da bu zaten... sevgilerle...:)

20. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    özgürcan senin çok duygusal temiz bir kalbin var
    zaman en büyük hakemdir beklemek lazım diye düşünüyorum