akdenizde orkinos olmak

Konu, 'Makaleler' kısmında çeşmeli tarafından paylaşıldı.

1. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Özgürcan bey haklısınız ? Tabii ki burada herkes fikirlerini beyan ediyor. Kimsenin kimseye darılmaya kızmaya hakkı olamaz. Sitemizin en güzel yönlerinden biri de bu zaten, ortak sevdamız olan doğal hayatımız hakkında fikir cimnastikleri yaparak ortak bir payede buluşmak. Bu siteye üye olan arkadaşlarımızın zaten aksini düşünmesi bile tasavvur edilemez.
    Ancak şu anda öyle bir hava oluştu ki sanki bu çevreci örgütü son eylemleri ile ilgili eleştirenler doğa düşmanı gibi görülmeye başlandı. Eleştiri sınırları aşmadığı sürece doğruyu bulma yönünde pozitif katkı yapacağı malumumuz.
    Ben de bir önceki mesajımda konu ile ilgili televizyondan haberleri izledikten sonra son eylemleri hakkında süpheye düştüğümü belirtmiştim.
    Yoksa bu çevreci örgütün bu zamana kadar yaptıklarını yargılamak değil amaç.
    Sözlerimin başında da izah ettiğim gibi bu siteye üye olan hiç bir arkadaşımızın yaban hayatın korunması konusunda aksi yönde hareket edeceğini düşünemem.
    Saygılarımla,
    Sağlıcakla kalın.

2. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Yapıcı olduğu sürece eleştirmek ve eleştirilmek güzeldir...
    Bu arada sabah ilk iş aradım ve bu konuda yaptığınız eleştirilerinizi ilettim abi. ;)

3. ayavlal

ayavlal ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kayda değer büyüklükte bir şey tutamadım maalesef
    GP

Sevgili Özgür

Çok gerek varmı tekrar etmekte bilmiyorum ama

1-Şu ana kadar okuduklarımdan çıkardığım hiç kimse GP amacı Türkiyeyi yada Türkleri rezil etmek için çabalayan bir örgüt demiyor.

2-GP yi şu ana kadar yaptığı pek çok eylemden dolayı takdir etmişimdir.

3-Hayli iddialı olarak okumadan, araştırmadan suçlama yaptığımı belirtmişsin.
    Bende hayli iddialı olarak sana çevre ve kapitalizm ilişkisi üzerine birifing verecek kadar bilgi sahibi olduğumu söyleyeyim.(Bunu bu şekilde ifade etmemin nedeni apple-nintendo-GP ilişkisine bakış açın)

4-Son olarak, tartışmayı Namık başlattı ve benim anladığım, eleştirdiği şey
    bütünüyle GP değil GP nin son eyleminin biçimi.Demem o ki GP nin yapması gereken Türkiyeli balıkçıların yasal sınırlar içerisinde avlanmasını engellemek değil,mavi yüzgeçli orkinosların yumurtlama -göç etme-yaşama alanlarının bütününde tüm ülkelerin yeni bir yasal düzenlemeye imza atmasına çalışmak olmalı