alabalık sezonunu kapattık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında makyavelli tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Şu alabalık olayını öğrenemedim hala meps nedir? Konyada alabalık varmı
    ama bu rapor çok keyifliydi herşey vardı. Ellerinize Yüreğinize Sağlık...

2. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Guzel av olmus sezon kapanisinda, tebrikler...

3. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    Arkadaşlar..o bölgede balık tutmak yasak..
    bu o bölgede her 100 metrede bir belirtilmiştir buna rağmen orada balık tutuyosunuz..ben sizi tebrik etmeyeceğim..
    ha o balıkları resimleri çekildiğiniz alabalık çiftliğinden aldıysanız sizi tebrik ederim.
    saygılar

Son düzenleme: 8 Ekim 2010
  4. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    TANER kardeşim 3 senedir bile bile yasak bölgede alabalık yakalıyosun o bölge tabiatı koruma bölgesi..orada avlanarak o bölgenin kırmızı beneklilerinede zarar veriyosunuz..Ü dere balık avına yasak bölge..
    saygılar

5. modena

modena

eğer ki bu doğru ise diyecek söz yok...

lütfen bu forumda böyle işler yapılmasın...bu şekilde raporlar açılmasın...

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  6. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Sevgili murat kardeşim senin yasak dediğin bölge neresi bilmiyorum ama bizim gittiğimiz dere ava yasak bir dere değil.sirküleri takip konusunda hassas davrandığımı bilmeni isterim.ayrıca o fotolardan yer tahmini yapabilmenide ayrıca tebrik ediyorum.
    saygılar.

7. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Sevgili murat kardeşim senin dediğin yeri şimdi anladım. daha önce orada avlanmıştım.yasak olmadan önce 2007 yıllarında. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23441 ve şunu samimi olarak söylüyorum dediğin bölgenin ava yasak olmasının hiçbir anlamı yok oradaki gökkuşağı popülasyonu çoğalmış ve benekli alabalığı bitirmiştir.benim gittiğim dönemde 37/2 sirküler ve 1/2 tebliğde Ü dere ava yasak değildi.ayrıca bu bölgenin ,yasak kararınında biran önce kalması doğal alalar için şarttır.
    saygılar.

8. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Taner Gardaşım..o resimler o bölgeden ve yeni..isterseniz size ayn yerin fotograflarını yolluyayım..ne dersiniz?
    Mağaradan gelen suyun azalmasıyla derede nerde ise su kalmamıştır,ancak ve ancak kanyonlardaki derin bölgelerde belirli miktarda su vardır..bu yerlerde gelen az su ile beslenirler..malum kar suyunun az olmasından dolayı asıl kaynaktan su az gelmektedir..
    o bölge yine sölüyorum haban hayatı koruma bölgesi..
    her nekadar alabalık çiftliklerinden kaçan gökkuşağı alaları derede bulunsada insanların ulaşamadığı bölgelerde hala kırmızı benekli alalar mevcut..lütfen alabalık hakkında av raporu yayınlarken daha dikkat ederseniz yanlış anlamalara meil vermemiş oluruz.
    saygılar

9. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    verdiğiniz liktede o bölgenin yasak olduğunu tartışmısınız..
    ve tarihe baktığım zamna 30.10.2008 de orada av yapmışınız..yasak 2007 de başlamıştır.
    lütfen yani..

10. malidemirkan

malidemirkan Mahmut Ali DEMİRKAN

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 5-25 15-45
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    Gökkuşağı alabalığında sezon kapanması gibi bir dert var mı? Benim bildiğim her sezon limitler dahilinde avlanabildiği...

11. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    murat gardaş sen anlamıyorsun heralde o tarihte rapor yayınlandı av yapılmadı.ayrıca sirkülerde şu da yazar
    Çizelge 1 – İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar

Gökkuşağı alabalığı Oncornhychus mykiss: Ülkemiz iç sularının hiç birinin doğal türü değildir. Kültürü yapılan bu balık kendi kendine üreyemez. Doğal balık türlerinin yumurta ve yavrularını yok eder. Hastalıklara karşı son derece dayanıklı olup, özellikle hassas olan doğal alabalık türlerine hastalık bulaştırma riski taşır ve doğal türlere karşı yem rekabetini lehine geliştirir .

bunu yazmış olması yasağın delinmesi anlamına gelmiyor.ancak ü deresindeki yasak kaldırılmalıdır.yasak yasaktır ve bizler uymak zorundayız.
    oraları ii bildiğine göre çok sık gidip geliyorsun heralde.önyargılı davranmadan önce kendimizi bi tartalım daha seviyeli olur.
    saygılarımla..!

12. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sirkuleri unutalım..o sirkülerleri yazanlar ne balıktan nede kurallardan bihaberlermiş..
    gökkuşağı alası kendi kendine öle bir ürer ki,ah ah,,o deredeki gökkuşaklarını birilerimi salıveriyo sanıyosun?ve yakaladığınız gökuşağı alalarında yüzlerce yumurta çıkmadımı?
    o bölge tabiatı koruma alanı bunu anlamak gerek hele bizim gibi insanlar!
    orada balık değil karıncaya bile zarar verilmemesi gerek..öyle güzel yerleri korunması daha uygun olmazmı..üklemizin nadir yerlerinden..değilmi?
    siz sık sık oraya balığa gidiyosunuz o doğa nerde var? gerçekci olalım..
    konu benim oraları iyi bilmeme gelince, işim profesyonel turist rehberliği..dolaisile çok gezerim,başka ülkelerden gelen insanlar oralara hayran kalıyo..ama biz bizim olanı mahvediyoruz..sizde görmüşünüzdür oralarda piknik yapan insanların bıraktığı pislikleri.
    ben bu konuyu burada sonlandırmak istiyorum müsade ederseniz.ancak sorularınıza cevap yazarım.
    saygılar.

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

taner abicim ne diyebilirim tek kelimeyle harika balıklar doğa mücadele süper valla :)
    size imreniyorum valla hep böyle alalarla mücade etmek istemişimdir darısı başıma
    daha irilerine rastgele abicim :)

14. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mali.. aslında öle dert yok ancak orman içi sularda yasak..ancak aslında yasaklanması daha doğru olacak..nedenine gelince alabalık sevdalısı bi amatör oltacı balık tutmak ister..ve maalesef yanlış avlanma yüzünden iç sularımızda doğal alabalıklar o kadar azaldıki bulamaz olduk..eee bide gökkuşağını bitirdikmi ne avlıcaz biz? sadece bizim yerli balığımız değil diye bitirelimmi?
    ben yasak olmasından yanayım..
    saygılar

15. malidemirkan

malidemirkan Mahmut Ali DEMİRKAN

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 5-25 15-45
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    Teşekkürler.
    Evet bir çok yönden haklısın ve kesinlikle katılıyorum. malesef üzülerek söylüyorum toplumumuzun genelinde kurallara uyma gibi birşey yok. aslında birçoğunun kuraldan haberi yok olanlarında bazılarının işine gelmiyor.

Aslında amatör balık avcılığında en önemli husus bu işi yapacak olanların belgeyi alana kadar eğitilmesi en doğru adım olacaktır. birkaç hafta, gün veya saatte olsa böyle bir uygulama yeriinde karar olur gibi. Bu işin tamamen sportif bir aktivite ve hobi olduğu anlayışının yerleştirilmesi ve bu avcılığın süreklilik göstermesi için limitlere uyulması gerektiği bilincine vardırılması gerekir.

Son düzenleme: 10 Ekim 2010
  16. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynen..biz balığı düşünürüz,balığı yakalamak için ava gideriz ve avlakta balık yok ise üzülürüz..
    o sebebten gökkuşağıda olsa korunmalıdır..
    ve paralı avcılığa bir an önce geçilmelidir..
    yoksa ne balığın yaşayacağı avlak olcak nede avlakta balık..
    tabiii denetim mekanizmesi de işlemeli..
    saygılar

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yok artik daha neler :D Duymamis olayim :D
    Saka bir yana.Insallah Turkiyeye geldigimde deneyecegim. :p