ALİCO Lüfere Devam....02/10/2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. daytone1

daytone1 abdullah

Deniz serttir, hırçındır,

Anlaşılmaz şekilde bizde forumlara takılan çırağından tut ustasına kadar biralıngan,bir kırılgan anlamak mümkün değil ya bunlar gerçek denizci değil yada ben yanlış anlıyorum.

Bir denizci profesyonel manada bir denizci tam sayfa yazacak vakti varsa her söylenene cevap yetiştirme peşinde koşuyorsa bırakın avlanmayı BALIK YOK DEMENİN kanıtıdır, hemde iyi kanıttır.

Anlamak zor dediğim aliço kerdeş üstüne alma konu sen değilsin ,konu geneldir
    50,60 yaşına gelmişlerde aynı alınganlık var sözlere gelince 40,50kg balık yakalarlar. zannedersinki başka işlere vakit ayıramazlar birde bakarsınki 24 saat laf canbazlığında.

Yani şu forumlarda bu oluşmaya başlamış FORUM BALIKÇILARI tüm yaşamlarını buna endeklemiş forum balıkçıları oluşmaya başlamış.

Geçen bir noktada,bir arkadaş yaklaşık 3 yıldır forumlarda yazan soran, cevap veren bir arkadaşın fırdöndü bağlamayı bilmeyişi ne kadar acı.

2. simendifer

simendifer Sennur

Cem, en iyi avın kısmında yazan 14 kilo levrek, 6 kilo karagöz, 8 kilo kalkan limitleri ile bu mesajı nasıl yazdın anlam veremedim. Ben sana eline bileğine sağlık diyemiyorum arkadaşım, hiç kusura bakma. Aliçoya cevap yazacaktım ama bu limitlerle, senin yazdığın bu mesajı görünce önce sana cevap vermek istedim. Bence sen hiç Aliçoyu savunmaya kalkma, Aliçonun aferine ihtiyacı olmadığı kadar, buna da ihtiyacı yok. ;) Mesajının geri kalanı ile ilgili kısmı Aliçoya yapacağım açıklama mesajında görebilirsin.

Son düzenleme: 11 Ekim 2008
  3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

benim anlamadığım yani insan bu işe gönül vermiş belki av yapmayı belki takım bağlamayı bilmiyor bu o insanın balıkçılar arsında küçük düşmesini mi sağlar?

iki form balıkçısıda olsa eğer limitler yasalar dağilinde olmayan bir ava tebrik edip uyarmamak doğaya saygısı ava saygısı kendine saygısı olan bir insana yakışırmı?
    takım bağlamayı siz doğduğunuzda biliyormuydunuz ?yoksa sizin zamanınızdaki şartlara göremi öğrendiniz?

4. dede

dede kema ldede

tebrikler güzel av olmuş afiyet olsun

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok amatör ruhlusunuz :(

bu kadar zorluğa katlanmanız fazla balık tutucaz anlamına mı gelir? insanlar kilo gramaj hesabı yapıyorlar ama biz bu kadar zorluk çekiyoruz istediğimiz kadar ttutmak hakkımız mı demek istiyorsun?
    bütün amatör balıkçılara saygım sonsuz yasaların el verdiğince balık tutanlara zaten vicdani sirküleri söylemiyorum bile sizin mentalitenizdeki birine.
    demişinizki kaç tekne var kaçı balık tutuyor. siz kara avı yapan o kadar insanında eşit sayıda balık tutuğunumu zannediyorsunuz? balıkçılık balıkçılıktır karada teknede her işin zorluğu ayrıdır:( bu zorluklara dayanarak fazla av yapmak yasaları çinemek ava doğaya saygısızlık vs ...yapmak kimseye böyle bir hakkı kendinde bulmasın lütfen .

6. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Aliço,

Dün Erdal arkadaşımız çok güzel bir mesaj yazmıştı. Bir arkadaşımız demiş ki, "millet de yasal olmayan bir şey bulmaya bayılıyor." :) Erdal da kendisine şu mesajı yazmış ;

Ne kadar haklı bir söylem değil mi? İnsanlar kimsenin avını karalamaya, huzursuzluk çıkarmaya meraklı değil ama amatör balıkçıyız diyorsak, bunun kurallarını sorgulamaya da herkesin hakkı var. Sorgulayanlar balıkçılıktan zerre kadar anlamayan, balığa bile çıkmayan forum üyeleri de olabilir. Ama bu işin yasası ile o kadar ilgilidir ki, herşey gözüne çarpar ve yasaların balıkçılığı ilerletmek için gerekli olduğuna inandığından da gerektiği şekilde mesajını yazıp ikazda bulunabilir. Ben kendi adıma kimsenin tuttuğu 3-5 kilonun peşinde değilim ve 5 kilo limitinin de saçmalık olduğunu düşündüğümden, bu konuyla yasal olarak savaşıyorum ve yasal olarak savaşmak için bile kendime farklı zeminler hazırlıyorum. Ama bu işin yasaları var ve burası bir amatör balıkçılık platformu. Bir kişi dahi aykırı bir şey yapsa, söylemekle, düzeltmekle, gerekirse silmekle mükellefim, ki diğer balıkçılar da bundan kendilerine pay çıkarıp aykırı bir şey yapmasınlar diye. Burada uyarı yapabilmek için, daha doğrusu kendi yüzüme aynada bakabilmek için de ilk önce kendim uyguluyorum bu kuralları. Ama doğru ama yanlış bir yasa var ve bu uygulanmalı. Yanlış olduğunu düşünüyorum, savaşıyorum ama yine de yasayı uyguluyorum. Bugün bu yasalar dikkate alınmazsa, yarın tamamen düzeltiğinde de dikkate alınmaz zaten.

Çapari ile avladık demek zorundayım demişsin. Hayır değilsin Aliço. "Aliço lüfer çaparisi ile tuttuk, ama fotoğraflar yayınlanmayacaktır" cümlesi yerine, "arkadaşlar, lüfer çaparisi ile de balık alanlar vardı ya da balık alınıyor" diyebilirdin. O zaman ben de yanlış yorumlamazdım. Bana, o yazdıklarımı şu mesaja istinaden yazdım diyerek konu adı ve mesaj numarası vermişsin. Buna gerek yok ki Aliço, çünkü ben bunu bilmekle mükellef değilim. Mükellef olmadığım için de yazdıklarını kendi gördüğüm neyse ona göre yorumluyorum herkes gibi. Çünkü ben nasıl bunu bilmekle mükellef değilsem, diğer üyeler de bilmekle mükellef değiller, kimse kimsenin nerde ne yazdığını takip etmek durumunda değil. Sen kimsenin bilmediği bir konuda buraya birşeyler karalıyorsan, o zaman bu gibi itirazlara da açık olmak zorundasın, çünkü burası herkese açık olan, adı üstünde bir forum. Keza daha önce de konusu olduğu üzere, sizlerin arasındaki şakalaşmayı bilmekle de mükellef değilim.

Aferine ihtiyacım yok demişsin. Ben bunu daha ilk mesajımda yazdım zaten, aksini iddia etmedim. O yazıda açıkça dedim ki, "Aliço böyle yazma, çünkü aferine ihtiyaç duyan biri gibi görünüyorsun." yukarıdaki paragrafta da sana bu şekilde yazmak zorunda olmadığını ayrıca söyledim, bunun başka söyleniş şekilleri de var, onu da örnekledim.

Raporlarını neden yayınlamayasın? Yayınla. Ama burası bir amatör balıkçılık platformu ve biliyorsun ki buradaki insanlar bu konularda oldukça dikkatli ve bunu işgüzarlık olsun diye yapmıyorlar. Buna dikkat ederek yayınla. Raporlarında bir sorun çıkıyorsa her defasında, bence bunun kusurunu sitedeki insanlarda değil raporlarında aramalısın. Benim için resimlemek önemli değil, ama birlikte ava çıktığım arkadaşlarım için bunu yapmak istiyorum demişsin. Bunu çok iyi anlıyorum. O zaman şunu yap ; Arkadaşların ve onların tuttukları limit dahilindeki balıklarla onları fotoğrafla, buraya yem, takım v.s. bilgisi ile güzel bir rapor koy, herşey usulüne uygun olsun, bak bakalım o zaman nasıl yergi yerine alkış alıyorsun ya da alıyorsunuz herkesten. Ki bu şekilde olan avlarında kimse senden ya da diğer arkadaşlarımızdan tebriğini esirgemedi zaten.

Bak yukarıda bir sürü avlanma yöntemi vermişsin. Eğer "balık yok demek yerine insanlar bunları yapsın, denesin" diyorsan, o zaman bunları insanlara öğret. Ama şunu da bil ki bunları deneyen ama yine de balık tutamayan binlerce İstanbul'lu var ve bu insanlar balık yokluğundan bunu yaşıyorlar. Mesela sen sanıyormusun ki ben izmarit tutmaya bayılıyorum ve sitede bir tek onunla ilgili bilgi verdim diye paso izmarit peşindeyim? Ben lüfere de giderim, levreğe de giderim hatta adı insanların aklına gelmeyen balıklar için bile deneme yaparım. Kendi kendime oltalar geliştirip onları da denerim. Yapıyorum çünkü seviyorum, benim için çok balık tutmak değil ki bu işin zevki. Yüz bin kere gidip yüz bin kere boş dönmek bile benim için çok büyük zevk. Ama ben bu kadar peşinde koşup da tutamıyorsam, sahilde sağlı sollu sıralanan en az 200 kişi de tutamıyorsa, bunda da vardır bir alamet değil mi? Balık var ama siz tutamıyorsunuz, bunları yapsanız, mesai harcasanız siz de tutarsınız demek, balık olduğu anlamına gelmiyor. Bu iş için gece gündüz sahilde olan ama yine de bir balık tutamadan evine dönen çok arkadaşım var hatta arkadaşlarımız diyeyim, çünkü bir çoğu siteden. Ve bu kadar insan, ki içlerinde çok çok usta kıyı balıkçıları da var, "balık yok arkadaş" diyorsa, bence bunda da ciddi bir doğruluk payı vardır.

Arkadaşlar; yok şöyle teknelerin arasından sıyrılmak, dümeni tutmak, kimse balık tutamazken balık tutmak, bunları kaç kişi yapabiliyor v.s. v.s. bahsetmişler. Senin ustalığından kimin şüphesi var söyler misin bana? Sen çok usta bir tekneci, çok usta bir balıkçısın ama eklemen gereken bir şey var o da birazcık daha mütevazilik. Bunun en iyi örneklerini de canım Mahir amcacığımın konularından görmek mümkün. İşte o zaman "tam usta, işin piri" diyebilirim gönül rahatlığıyla. Aynı şey bu söylemleri yapan arkadaşlarımız için de geçerli. Ve bir gün senin kadar usta bir balıkçı olabilirsem, ki şu anda mümkün görünmüyor, benim için de geçerli.

Beni yanlış anlamanı istemiyorum Aliço. Bunları ne seni yermek, ne de senin balıkçılığına gölge düşürmek için yazmıyorum ben, yazmam da. Bunları sana bir şeyleri farket diye yazıyorum, çünkü önceki cevabından farketmemiş olduğunu anlıyorum. Kısacası tamamen dostanedir bu söylediklerim ve dilerim av raporları konusunda biraz daha duyarlı olmaya çalışırsın.

Sevgiler...

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Evet sevgili namık haklısın.....

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sevgili Sennur Sende haklısın.

9. simendifer

simendifer Sennur

Haklılık ya da haksızlık diye bir konu yok ki Aliço. Buradaki sadece durum kritiğidir, başka bir şey değil. ;) Eğer yazdıklarımı gerçekten okuduysan ve anlatmak istediğimi doğru şekilde anladıysan, ben haksız olmaya gönüllüyüm...

10. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    5 kilodan fazla çıkan balığın yarısını kesip denizemi atıyım:) bu balıkların herbiri tek bir balık kilosudur ve farklı zamanlarda yakalanmıştır.tek bir balık 5 kilonun üzerindeyse limit tek balık die geçer kilosuna bakılmaz.sirküleri savunmadan önce öğrenmenizi tavsiye ederim.ayrıca bende sarı kağıt var ve buraya dediğiniz gibi resimde koymuyorum raporda yazmıyorum.2 sene önce yazdığım en iyi avdan bile laf edicek bişey buldunuz ama tebrik ederim.bu kadar dokunuyosa üyeliğimide silin olsun bitsin nede olsa biz prof uz dimi.ne işimiz var bu sitede.

11. daytone1

daytone1 abdullah

Birbir anlatmaya başlamışsın, konuyu anlamadan.

1-Orda anlatım farklı kimseyi yermek küçük düşürmek amaç olamaz ( birini küçük düşürmek,kendine irtifa sağlamaktır o sebeple insani değildir.) Bunu derkenki kasıt fırdöndü bağlamayı bilmez fekat klavyenin başında ahkam kesmede üstüne yoktur. ( bizi küçük düşürmedimi şimdi?)

2-Kimse doğduğunda bilmiyordu. Doğru. ( 3 sene hiçmi çabalamadı? yoksa bizlerimi kullanıyorlar?)

Bir avda,biriyle tanıştın işte isim site adı derken boşver dedi o siteyi ben yakaladığım balığı resimledim üstüme nerdeyse üşüştüler sürküler diye.
    " bak ne güzel forumların ilk kuralı, kuralların işlemesini sağlamak değilmi?"

Birde şöyle bir düşünce oluşmuş "ben ayda,yılda bir çıkıyorum balığa" - " ehh"
    "bende ayda yılda bir çıkıyorum trafiğe, o zaman 90km benim için değil ben 150km yaparım" demekle aynı manaya gelmiyormu?

12. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    kimsenin yasaları çiğnediği yok önce yasaları öğrenin sarı kağıdımız var demekten tüy bitti sarı kağıt demek limitsiz balık tutabildiğiniz anlamına gelir maden bu bu kadar sorun silin kaydımı sürekli polimik ne kadar kolay insanlara saldırmak

13. daytone1

daytone1 abdullah

Cem bey haklısınız sizi kimse limi, sirkü diye sıkamaz, hemde çok haklısınız fakat,

sarı kağıdınız var yani "profesyonel" balıkçısınız o zaman kulvar değiştirmeniz lazım amatörle, profesyonel nerede görülmüş aynı kulvarda olması? birde ticari boyutu varki o konulara girersek çıkılacak gibi olmaz.

ben bir balık için dünyanın masrafına giricem zevk için bir balık için, profesyonel balıkçı ise pareketa 300,500 iğneli olacak. Allah aşkına olurmu? Denklikmi?

14. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    daha fazla tartışmak gereksiz istenmiyoruz kaydımın silinmesi en iyisi herkez rahatlar böylece.sevgili aliçoda bilgi vermekle rapor eklemekle ne kadar suçlu dimi allahtan ben böyle bişey yapmıyorum bide yapsam...

15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Olta ile mi, parekete ile mi ?

Bu sitede sarı kağıdı tanımıyoruz. Bizim bildiğimiz bir tek kağıt var onun rengide BEYAZ ve Amatör Balıkçılık Belgesi, burada sadece bu belgeye uygun avlar paylaşılır. Bu güne kadar bıkmadan tekrarlandığı gibi, anlamıyorsanız bunu anlayana kadar tekrar edebilirim.

Bu arada kimsenin sizinle bir konuyu paylaştığı yok zaten! Aliço' ya yazılanları neden kendinize yazılmış gibi algılayıp cevap verdiğinizi de anlayamıyorum. Size git ya da kal diyen de olmuyor, siz neden buluttan nem kaptınız anlayamadım? Ben sizi daha önceki konuda gördüm ve tanıdım ilk kez, orada da yine söylenenler Aliço içindi, ama yine siz avukatlık rolündeydiniz. Ama Aliço' nun buna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ortaya girip, anlaşılacak bir konuyu karıştırmaya çalışmayın, hiç doğru değil.

16. Sevgili Cem
    Öncelikle birşeyleri sadece senin bildiğini sanmam üzücü..Sirküleri öğren dediğin kişi Tebliğler konusunda toplantılara katılan ve içine,içeriğini en iyi bile kişi..Yani senin bilmiyor oku dediğin kişi işi bilen kişi..Siteye koyduğun rapora gelince burası amatör balıkçılık sitesi ve burada bu işin ticaretini yapan,ağla avlanan,paragat döşeyen kişilerin raporlarının yayınlanmasına karşıyız..Nedenine gelince Bizler amatörüz ve amatörce uğraşlarımızın karşılığını buraya yazıyoruz.olur yada olmaz,tutarız yada tutamayız..ama biz amatörüz..Ama Profesyonel olanlar tutmak zorunda çünkü rızıkları burdan sağlanmakta..Başka bir deyişle işleri bu..bizimse hobimiz..;)
    Şimdi 6 boy 32 lik ağ atıp 25 kasa lüfer,palamut yada 2000 metre paragat döşeyip 10+kg 15 sinarit tutan biri biz amatörlere göre iyi,örnek bir avcı değil..Çünkü işi bu..;) Bu kişilerin bulunduğu platformlar mevcut..Orada ticari avlarını sergilesinler kılıçların,toriklerin,binlerce lüferin,yüzlerce palamudun arasında sergilensin..Burada alkış beklemesin..
    Çünkü ben Profesyonel bir avcının raporuna baktığımda Balık tezgahına baktığımda hissettiklerimi hissediyorum..Manasız tamamen para için yapılmış ve bu site kurallarına uymayan bir av..Ancak kıyıdan yada tekneden oltasını sallamış,pür dikkat kamışın ucuna odaklanmış birinin yaşadığı duyguyu bildiğimden oraya yazdıklarımdan çokdaha fazla keyif alıyorum..

17. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    parakatla hangi balıkların tutulduğunu biliyomusunuz?marmarada sadece dip balıkları için parakat atılır.levreği karagözü parakatla kim tutmuş ayrıca bizdede anlatmaktan tüy bitti sarı kağıdımız var ama satmak için balığa çıkmıyoruz keyif için çıkıyoruz bu tartışma uzar gider burda son verelim beni silin bu kadar basit çıkarttığım bütün balıkları el oltasıyla çıkardım parakat sandığınız gibi avcı bi takım deildir denizin hamalları parakat atar hele bu lezde, sarı kağıt alma sebebime gelincede gerçek prof arkadaşlarımla balığa çıktığım zaman o teknede bulunmak için sarı kağıt alma zorunluluğu var yoksa benim yeşil kağıtlı teknem yok prof olmak için asıl yeşil kağıt gerekir sarı kağıdı zaten herkeze veriyolar

18. canözüm

canözüm mehmet seven

sevgili sevil hanim sanirim size hak vermeden gecemiyecegim bu konuda sari kagidi olan yani amatorce avlanamiyor izler amator ruhunla avlanan insanlariz o zaman baska konuyuda tartismak gerekmiyormu o zaman sitede yayinlanan kiralik tekneler bolumunu iptal etmemiz gerekiyor sanirim cunki kiralik teknelerin yuzde 90 i plakali tekneler onlarla sari kagitsiz avlanilmadiginida bilmemiz gerekiyor yani amator ruhu tasiyan bir insanin ticari tekne ile olta avina cikmasi bence cok yanlis ((( bu sizin soylediginiz kelimeye nazeren soyluyorum))
    yani kisacasi amator ruhu tasiyan bir kisinin plakali tekne sahibi olmasi yersiz yada bizim avlanma konularinda bazi seylerin bastan asagi degismesi gerekir

19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hıııhh işte fark bu zaten!!! Sarı kağıdımız olmadığı ve bizim kağıdımızın rengi beyaz olduğu için, Biz paragat nereye ve nasıl serilir bilemiyoruz!!! Bu nedenle de bilmediğimiz konularda ahkam kesmiyor ve kesenleri de uyarıyoruz;) Sanırım anlaştık değil mi Cem kardeşim ;):)

20. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    bilmeden uyarıncada sorun oluyo ama deilmi:)