ALİCO Lüfere Devam....02/10/2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Ben Marmarada hangi balıların nasıl tutulduğunu çok iyi bilirim..;)

Sarı keğıdı olan herkes limitsiz av tutup bu amatör balıkçılık sitesinde yayınlayabilirmi..
    Ne anlamı kaldı amatör balıkçılığın..O zaman Gırgır sahipleride 100 kasa palamut,200 kasa lüferi fotolayıp atsınlar buraya..onlarında sarı keğıdı var..:confused:

Sen anlaşılan şöyle bişi istiyorsun..

Rapor:
    11.10.2008 tarighinde çınarcık çukuru güneydoğusu 12.mil de radar 65 metrede balığı yazdı..Hemen lüfer olduğunu anlayıp..MOLAAAA dedim..
    Ekipman: 4x200 12lik ağırlaştırılmış kurşun yaka ağ..
    35 metre TG plakalı tekne,2x600kuvvet baskın botu
    kaptan hariç 11 kişi gittik ava..

Resimler:

168 kasa Lüfer

NOT:İstavritleri geri saldık..

:confused: :confused: :confused: :confused:

Son düzenleme: 11 Ekim 2008
  2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Söylediklerinize tamamen katılıyorum ama bu ayrıca tartışılacak bir konu, çünkü Finike' de sarı kağıt olmadan tekneden olta atamazken, İstanbul' da rahatlıkla hiç bir engel ile karşılaşmadan bu avları yapabiliyorsunuz.:confused:

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Algılamak istediğin yön önemli değil mi ?

4. Konuyu özetlemek ve sonuç olarak
    Bu durumda sarı keğıdımızda olsa yeşilde olsa burada amatör balıkçılık kuralları geçerli..Bu keğıtlarının olması belki limitsiz balık tutma hakkını verir ancak bu sitede tuttuklarını yayınlama hakkı vermez..Yani kimse ben profum gırgırımla avlandım 80 kasa palamut tuttum ahanda resimler diye bir rapor yayınlayamaz..Çünkü burası bir AMATÖR balıkçılık sitesi..Gırgırda çalışıp sarı keğıdı olan ,keyfine oltaya giden bizim gibi amatör ruhla yapılmış avlara herzaman yerimiz var..Ancak benim gökkuşağı renkli keğıdım var ben limitsiz av yapma hakkına sahibim dün balığa gittim 88 eşkine yakaladım 70kg geldi diye bir raporu herkesinde tahmin edeceği gibi yayınlamayız..;)

5. canözüm

canözüm mehmet seven

Bu sitede sarı kağıdı tanımıyoruz. Bizim bildiğimiz bir tek kağıt var onun rengide BEYAZ ve Amatör Balıkçılık Belgesi, burada sadece bu belgeye uygun avlar paylaşılır. Bu güne kadar bıkmadan tekrarlandığı gibi, anlamıyorsanız bunu anlayana kadar tekrar edebilirim.

o zaman sunuda soylemeden gecemiyecegim inanin sari kagidi olani suclamamak gerekir bence bizden bunu isteyen zihniyeti suclayalim tabiiki sizinde dediginiz gibi amatorce avlanmak cok farkli bir sey ama sunuda demeden gecemiyecegim inanin moderetor arkadaslarda dahil kimse sabah ava cikmis av yerine giderken cekilen sirtiya bir balik vurdugunda ornek olarak 5 kiloluk bir snarti dusunun veya tam tersi bir palamut caparisini dusunun doldugunu dusunursek kimsede evet 15 dakika avlandim 5 kilo balik yakaldim hadi eve donuyoruz demiyorlar veya yakaldiklari baligi saklayip sadece surkuderler icinde fotograflarini paylasiliyor buda bir yalancilik degilmi gercekleri soylemek gerekirse surdaki binlerce kisiden bunu yapabilen bir elin parmaklarini gecmiyecek kadardir buda benim nacidene dusuncem

6. Mehmet bey biz site olarak sistemin insanları sarı keğıt alma zorunda bıraktığı konusunda hemfikiriz..Ancak bizim anlatmaya çelıştığımız sarı keğıdı aldıktan sonra yapılan avlarda Amatör ruhun,kuralların ötelenmesi..Yoksa biz kimseye senin sarı keğıdın var sen profsun bu yüzden tekeyle yakaladığın 2kg lik Eşkine raporunu yayınlamıyoruz,siliyoruz demedik..
    Bizim derdimiz ve dediğimiz zaruri nedenle sarı keğıt alıp ertesi günkü avında 50 lLevrek yakalayıp burada yayınlayanlar ve Bu av tebiğe aykırı dendiğinde "benim sarı keğıdım var" demesi..

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sarı kağıdı suçlamak değil amacım zaten:) Size katıldığım nokta da bu. Yukarıda Erdal' ın da belirttiği gibi elimde sarı kağıdım var arkadaşım
    ben istediğim gibi av yapar ve gelir böbürlenerek, amatör ruhlu insanların sitesine de bunu yazarım diyen zihniyete karşıyım. Yoksa sarı kağıt yasal bir gerekliliktir ve uyulmak zorundadır. Beğeniriz ya da beğenmeyiz bu böyle, ama işi aşırıya kaçırmak da doğru olmaz. Hele ki böylesi amatör bir ortamda.

8. daytone1

daytone1 abdullah

Varsayımla bir yere varamayız. Kişilerin beyanı asıldır.

Farzedelimki biz öyle yaptıklarını düşünüp bizde balığa çıktık ve balığı boğduk( ne demekse) fakat öyle birşey yoksa?

9. canözüm

canözüm mehmet seven

sizinle bu konuda hemfikirim sari kagidi olmasi bir insanin katliyam yapmasini gerektirmez ((amator ruhundan bahsediyorum))) benim cevabim sadece sevil hanima olmustur biz burda sari kagidi tanimiyouz demesine yoksa tabiiki sari kagidi olupta agla avlanan baliklarin burda veya paragratla avlanan baliklarin burda rapor olarak yayinlasini bende uygun gormuyorum benim teknemde buyuk balikci palakali ama ag filanda kullanmiyorum cunki agla avlanmaya cok karsiyim ama snuda demeden gecemiyecegim burda bir kac kez gormusumdurki birakma ile yakalanan lkevreklere arkadaslarin tbrler etmesine sasirmisimdir cunki birakma tek olta birakimiyor saniyorum 5 veya daha fazla canli yemle birakma yapiliyor buda amator balikcilik ruhundan cok uzakta olan bir sey ve bunada moderetor arkadaslarin tr ettigine sahit olmusumdur

10. Kesinlikle..zaten uygulamamızda bu şekilde..Burada hiçbirzaman varsayımdan yola çıkıp sonuca varmadık..

11. canözüm

canözüm mehmet seven

o zaman hemfikiriz sizinle sadece sari kagi tanimiyoruz demeniz sasirtmisti beni ozur dilerim sizden egerrki boyle dusunuyorsaniz

12. Mehmet bey amatör balıkçılığı düzenleyen tebliğlerde 1 kişinin ençok 4 olta kullanabileceği belirtilmiş..Tam olarak anlayamamış olabilirim ancak hiçbir moderatör arkadaşım tebliğe aykırı av yapmamıştır..Örnek olarak gösterebileceğiniz bir rapor var ise yazarsanız sevinirim..

13. canözüm

canözüm mehmet seven

moderetor arkadasinizin yaptigini soylemedim aksamdan birakma levrek konusuydu yani geceden birakilan canli yemle birakma tabir ettigimz avlanma turuydu(( benim kanatim paragratla hemen hemen ayni olmasi))bunuda yapan moderetor arkadas degil herhangi benim gibi normal bir kisidi benim belirtmek istedigim moderetor arkadasin tbr etmesine sasirmistim sadece buda yanilmiyorsam 1 kac hafta once birakma ile yakalanan levrek di konusu

14. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    sevgili arkadaşım sarı profesyonel belge almak demek limitsizce avalanma anlamına gelmez.plakalı balıkçı teknelerde avlanıldığında sahil güvenlik komutanlığınca istenmekte olan bir belgedir.keyifçi olarak tabir ettiğimiz özel teknelerde iise amatör balıkçılık belgesi yeterlidir.Benimde profesyonel belgem var ve bu benim için zorunluluk çünkü devamlı avlanmaya çıktığım tekne her ne kadar üzerinde ağ bulunmasada plakalı balıkçı teknesi ve ne yazıkki kanunlar bu teknede oltayla bile amatör belgeyle avlanmamıza izin vermiyor.herşeyden önemliside bu site bilgi ve birikimlerin becerilerindostluğun paylaşıldığı bir site .Aynen senin düştüğün gibi sarı belgeye limit yok gibi bir yanlış anlamada da uyarıları objektif olarak karşılamalıüslup ve tarzımıza dikkat etmeliz.Bilmemek ayıp değilama bence en büyük meziyet hatayı olgunlukla karşılayıp yapılan yanlıştan dönülmektir.

Saygılarımla...

15. daytone1

daytone1 abdullah

Şöylede diyebiliriz bir ara 7,5 kilo istavrit çektim ( hatta bakabilirsiniz bez kovalar full 7.5 kilo gelir.) o Zamanlar forum,sirkü bilmiyorum, ne zamanki bunları öğrenmeye başladım 1, 1,5kg. avı kesmeye başladım, beni bu bilinç at-çeke yönlendirdi bir adet sıradan makina+kamışım varken şu an 20kg. geçkin sadece ufak tefek malzemem var amaç sadece balık olmamalı.

İşi özümseme önemli yok tümbilgiye ulaşmış işi su kurnazlığına dökmeye çalışıp daha iyi takım daha çok balık diyon varsa muhakkak bir sıkıntısı var.

Hiç tatlı suyu sevmeyen biri olarak yinede gittim amatör balıkçı belgemi aldım.
    Benim kilo sıkıntım yok, eğerki biri sıkıntım var diyorsa o balıkları paraya çeviriyordur. balığı paraya çevirende bence amatörler arasında yeri yoktur.

16. canözüm

canözüm mehmet seven

sunuda soylemeden gecemiyecegim inanin eger bizler gibi amator ruhunla avlanilsaydi tr yede su anda her turlu baligin varolacagini saniyorum cunki bizler o kadar guzel bir covrafyada kaliyoruzki 3 tarafimiz denizle cevrili ve en pahali baligi yiyen ulke konumundayiz ((buda cok aci bir durum))ben avrupada avlanmadigim bolge kalmadi ve balik konusundada avrupada butun ulkelerin konumunu cok iyi biliyorum isim geregi komsumuz bulgaristan bile bu konuda bizden cok ilerideler o zaman soyle bir sey yapalaim hep birlikte baska sitelerlede ortaklasa sesimizi duyurmaya calisalim eger birlikte bir yerlere varabilmemiz icin kampanyalar duzenleyelimsesimizi duyuralim ama yapacaksak hep birlikte lutfen

17. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    sonuçta bende dikkatli okuduysanız önemli olanın yeşil kağıt olduğunu söyledim sarı kağıdı plakalı tekneyle çıkmak için kullanıyoruz.benim balığa gittiğim arkadaşlarım plakalı tekne sahibi ve prof kişiler sarı kağıt bulundurma sebebimde bu tekneyle çıkabilmek vede plakalı teknede limit olmadığı bir gerçek aslında boşuna tartışıyoruz denizdeki balığa oltacıların tuttuğu hiçbir miktar zarar veremez asıl sorun trol ve gırgırlar ama bu gerçeği tartışmıyoruz ayrıca bilinenin aksine gırgırlar denize trolden daha çok zarar veriyor.çelik halatları dipte ne var ne yok süpürüp yok ediyor.tek bir zamkinos bile istanbuldaki bütün oltacıların tututuğundan kat kat fazla balık çıkarıyor vede denizi darma dağın ederek bizse burda 3-5 kilo fazla tuttun diye tartışıyoruz elbetteki hak veriyorum size buda savunulmalı ama bu kanunları koyan avrupa devletleri kıyılarında ağlarla avlandırmıyo güçlü ekolu sonarlara izin vermiyo en önemliside tutulan balığa kota koyuyo kimse bu kota hakkı dışında balık tutamıyor bizde ise balığa ticari gemiler nefes bile aldırmazken oltacılarla herkez uğraşıyor.burda arkadaşlar gırgırların tuttuğu balıklardan bahsetmişler ama biz oltacılık yapıyoruz profluk gırgır cılık değil onlarınki işte katliamcılık.

18. simendifer

simendifer Sennur

Cem, bunların hepsi tek bir balıksa, ben seni sadece tebrik ederim. Özellikle de benim gibi hiç levrek yakalamamış biri olarak, gıpta da ederim. Burada, özellikle de seninle ilgili olmayan bir konuya dahil olacağına, neden bunları nasıl avladığınla ilgili tek tek konu açıp bizi bilgilendirmiyorsun? Tekniğini paylaşıp, neden aramızda bu yönünle yer bulmuyorsun? Şahsen ben bunun olmasını çok isterim. Sarı kağıdım var ama ben zevk için de avlanıyorum ve burada onları paylaşıyorum diyorsun madem, o zaman amatör ruhuna dayanarak buradaki insanların, raporlara olumsuz eleştiri yazmasına, sirküler hakkında uyarı yapmasına itirazın da olmamalı, hatta desteklemelisin. Amatör av yaptım deyip, olumsuz bir eleştiride sarı kağıdım var diye savunma yapamazsın. Ya da sarı kağıt ruhuyla avlanıp burada amatör ruhla yayınlayamazsın. Bizi bir kenara bırak, önce kendini kandırmış olursun zaten. Bu mesajından sonra da yazışmalar olmuş, tam okumadım ama gördüğüm bir şeyi söylemek istedim. Levrek, kalkan, karagöz paragat ile avlanmaz demişsin. Ben de sana bunların hepsi paragatla avlanır diyorum. ;) Ben bu işin yasaları ile uğraşıyorum, amatörüyle de görüşüyorum, bu işin devlet yetkilileriyle de görüşüyorum, ticari balıkçılarla da görüşüyorum, kısacası görüşmediğim, tanımadığım kimse kalmadı neredeyse. Çünkü bir şeyleri çözmek için hepsiyle koordine olmak durumunda kalıyorsun. Ben sana söyleyeyim, şu anda sapır sapır kalkan alınıyor paragatla yerini belirtemeyeceğim. Ama sen zaten sarı kağıdım var biliyorum dediğine göre, nereden alındığını da biliyorsundur. Aynı şekilde paragatla levrek avlayan da var, karagöz, mercan da. Ve buna da inanmıyorsan, sana bu kişilerin telefon numaralarını bile verebilirim, çünkü o insanlarla görüşüyorum. Sadece onlarla kulvarlarımız farklı ve sadece yasal boyutla ilgili olarak irtibattayım ama elbette balık haberlerini de her zaman alıyorum. Avlanmaz deme, o saydıklarının hepsini alıyorlar çünkü paragatla. Ha sen paragatla avlamamışsındır o başka, yanılmışsam özür dilemesini de bilirim ben. Ama yine de ister doğru limitle ister aşmış limitle avlanmış ol, sitede yapılan yasal uyarılara bir şey diyemezsin, burası amatör bir platform ve amatörlüğe uymayan herşey uyarılabilir.

Sarı kağıdının olup olmamasının hiç ama hiç önemi yok. İstanbul için geçerli değil, çünkü hala oturtamadılar sistemi ama pek çok ilde sarı kağıtsız tekneye binemiyorsun. Dolayısı ile amatör olan ama sarı kağıdı bulunan pek çok arkadaşımız var. Sarı kağıda karşı değilim ama sarı kağıt mantığı ile avlanılarak burada paylaşılmasına karşıyım, ki Erdal da bunu bir mesajında çok güzel özetlemiş yine. Şunu da bilmeni isterim, ben kimsenin üyeliğini öyle incir kabuğunu doldurmayacak meselelerden silmem ve arkadaşlarım da bunu yapmazlar. Burada uyuşmazlığın olduğu her konuda bizlerin fikrine karşıt fikri olanların üyeliğini silseydik, pek çok insan ne bizden bir şey öğrenebilirdi, ne de biz onlardan bir şeyler öğrenebilirdik. Dilerim sen de bunu zamanla daha iyi anlarsın.

19. daytone1

daytone1 abdullah

Hepimiz suçluyu arıyoruz, Hepimiz sütten çıkmış akkaşık gibiyiz. Ben suçluyu buldum o olmazsa hiç tartışmasıda olmaz ne güzel domates, biber yeriz tuza bandıra,bandıra. Suçlu kimmi?BALIKLAR

20. Cem dediğim dedik çaldığım düdük diyorsun..
    Yazıda denmişki levrek ve karagöz.alınıyor..evet paragatla levrek,karagöz,sinarit alınmakta..ben kendim buna şahitken kendime değil sanamı inanayım..:confused:

Canlı yem takılmış aralarında 4-5 metre olan ve köstek boyları 2-3 metre olan paragatlarkla alınmakta..Sinarit için ise sardalya kullanılmakta..
    Diyorsunki levrek gaslama ile keser..Mutabık ama şunuda unutma çoğu bırakma akşam bırakılır sabah tpoplanır ve misinayı kesen levreğe ender rastlanır..Levrek gaslaması ile kesmesi için misina gergin olmalıdır..yani olta ile yakalanan levreği çekerken kesme olayı çok daha fazla olur..açıklamalarına ilave olarak belirtmek istedim

Son düzenleme: 11 Ekim 2008