Boru kurdu, sardalya, rondo, ve bilimum çesitli benzeri madde ??????? anladığım kadarıyla evli değilsiniz rondodan bunları gecirmek mahkemede tekcelsede boşanma sebebi biliyormusunuz siz...
Harikasın Nejat Abi İzmarit için sosis ve tavuk derisi denedim. Sosis denediğim vakit izmarit yoktu ama tavuk dersi kullandığım zaman da izmarit gelmemişti. Karidesle avlananlar izmarit alırken ben tavuk dersiyle hiçbirşey alamamıştım.
Abi ilk defa hamur takacam bana çiğne dediler attım ağzıma bidem kalktı ya elimi ağzımı yıkadım sonra denizden su alıp yoğurdum
Herkese merhaba, Foruma yeni üye oldum. Gerçi üye olmadan evvel de takip ediyordum ara ara. Neyse başlık ilgimi çekti paylaşayım dedim ben de: çekirge: sazan avında süper iş yapıyor kaşar peyniri ile kadife balığı yakalamışlığım var. hatırı sayılır miktarda hem de beyaz peynir, un, yumurta, balık iç organı vs gibi karışımları çok denedim. sonuç ekmek içi atsam daha iyi olur haşlanmış mısır tanesi ile sazan yakaladım tavuk ciğeri ile tatlısu kefali denizde patella dediğimiz (hani şu kayalara yapışık şapka gibi olanlar) salyangozla çupra, karagöz aldım. ama verimli bir yem değil hermit yengeci diye geçen yengeçler var. terk edilmiş saylangoz kabuklarında yaşıyor. iyi iş yapıyor. iğnede durması da fena değil. kafa bölgesi oldukça sert. deniz hıyarı denedim ama sonuç sıfır ahtapot bacağı denedim. yine sonuç hüsran. ama kıyıdan denemiştim. açıkta iş yapar mı fikrim yok sosis ve sucuk denedim. balık vuruyor ama yem hemen dağıldığı için iş yapmadı kıyıdan yemlik kupes yakalamak için strafor denedim. o yuvarlak tanelerinden bir tanesini sinek iğneye takıp kullandım. balıklar bunun yenmeyecek bir şey olduğunu anlayana kadar yemlik kupesi çıkardım ben değil ama yaşlı bir amcanın sabunla (evet bildiğiniz sabunla) yayın yakaladığına bizzat şahit oldum. fareyle levrek yakalayan da varmış. şehir efsanesi mi gerçek mi bilemiyorum. sanırım bu kadar rastgele
herkese slm, bende komşumuzdan aldığım tarif üzerine yaptığım yemimi anlatayım, nasip olursa deneyecem balık çiftliklerinin kullandığı yemlerden 500 gr kadar aldım toz haline getirdim, daha sonra içine 250 gr kadar un koydum ve karıştırdım, daha sonra 1 su bardağı peynir suyu(koku vermesi için) ve bir yumurta kırdım(bağlayıcı olarak) iyice kardım ve en son olarakta yemlerin oltadan ayrılmaması için pamukları tifterek bu hamurun içine karıştırdım..ama evin içi baya bi koktu hanım kusacak hale geldi komşumuz baya memnun bu yemden bakalım ben memnun kalacakmıyım..ayrıca işiniz bitince poşete koyup buzdolabında sebzelikte saklayabiliyorsunuz. bozulmuyormuş!!! haydi rastgele
bende şahit olduğum bi örnek vereyim. benim bulunduğum yerde küçük bi dere var. içinde de çeşitli balıklar. ama çoğunluğu küçücük. meğer ben öyle sanıyormuşum. köylüler dereye giderken bir ağaçtan olgun sarı eriklerden topluyor, küçücük iğnelere takıyor, ve 1 kilonun üzerinde tatlısu kefallerini çekiyorlar. ve mümkünse dere boyunda da erik ağacı varsa onun altına yada yakınına olta atıyorlar. dediklerine göre dere kıyısında dut varsa dut ta işe yarıyormuş. sözün özü; balık yakınında ne varsa ona daha çok alışık oluyormuş. umarım bu bilgi birilerinin işine yarar. saygılar. (not:yıllar önce yemsiz kalıp sazan avında kertenkele deneyen biriyim. sonuç: fiyasko ) RASTGELE
Selam arkadaslar.. seneler önce memleketim Konya'da Yerköprü şelalesinde ekmek tavuk vs ile avlanmaya calısırken köylülerin bizi uyarmasıyla agacın altına düşmüş ve kurumuş dut taktık oltalarımıza sonuç mükemmmel derecede sasırtıcı.. şu anda Fethiyedeyim kıyıdan avlanıyorum.. sosis iş yapmadı, kaşar peyniri iş yapmadı, işkembe iş yapmadı, bilimum boncuk parlak iplerden imal sahtem iş yapmadı, bu tür enteresan seylerden sadece alüminyum folyoyla burada kayış balıgı dediğimiz forumdada palaska diye adlandırılan balıktan tuttum. hoş o da parlak ne görürse saldırıyoda. şu andada silikon yemleri balık parçalarının oldugu bi kavanozda bekletmekle bi nevi silikon salamura yapma peşindeyim. sonuc olursa paylaşırım.. iyi avlar..
O dediğiniz çin şapkalarına biz kapaklı deriz ve 3 gün önce onlarla 6 adet (2,5) kg çipura yakaladık..
Merhabalar.. Tavuk etiyle avlandığımız sıralarda kestiğimiz et parçalarına üşüşen arılar vardı. Elimdeki çakıyı savurup arıları kovalarken birisine denk geldi arı yere düştü bayıldı. Aklıma yem olarak kullanmak geldi.. Hemen iğneye takarak denedim.. Baya bi bekledim sonra çektim hala iğnedeydi.. bu sefer yakına atarak ufak balıkların arasına gönderdim. Su çok berraktı görebiliyordum küçük balıkları ama hiçbirisi dönüp bakmıyordu arıya.. Böylece arının yem olarak tuzlu suda iş yapmayacağını anladım.. Devam eden sıralarda da kendini bilmez arının biri gelip beni sokarak intihar etti Arkadaşının intikamını aldı diye düşündüm
Buna benzer bir olay benimde başıma geldi. Lise yıllarımdı İstanbul boğazında saatlerce bekle yemli at yok çapari at yok kimse de balık keçemiyor. Yem olarak kestiğim balığa gelen sarıca arıyı vurup öldürdüm. sonra iğne takıp attım 30 sn geçmedi büyük bir kefal aldım. Tabi orada olup da tüm gün balık tutamayanların yüzünü görmeniz gerekiyordu. güzel bir anım sayenizde canlandı yüzümde güzel bir tebessüm oldu. Teşekkür ederim sizlere....
nasılolur bilmemki dün balkonda düşünürken karakara birden ne gördüm .binannın yantarafında yağmursuları gölet yapmış içinde milyonlarca iribaş(kurbağa yavrusu)önce hadilen dedim iğrenç,sonra balıkçılık ve iğrençlik içiiçe değimi zaten borukurdu,kemikkurdu,sülünezvs.vs.hepsi böcükşimdi asıl soru hiç kullanan oldumu mutlaka birileri düşünmüştür ve kullanmıştır