Alternatif yemler denediniz mi?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında denizci_kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Mr.Chaos

Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    MagdaPro çıkrık ve Osprey 4 bilyeli makinalar
    En İyi Avı:
    5kg~ Sazan ve 10kg~ Yayın

Kedi ve Köpek tam olarak ne avında kullanılıyo ? Yayın yada Kedi Balığı galiba ? hook

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Denizde kullanıyorlardı galiba...

3. rapalati

rapalati atila yagmur

Dikkat..

üstad. bu dediklerini rondoya atacaksan..dikkat yenge görmesin :)

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    kaşar peyniri denedim sonuç alamadım. ama sucuğun zarını atmayın, kareler halinde kes iğneye tak, suya sarkıt, kupezler zımba gibi yapışıyor, sucuğun kokusuna bayılıyorlar

5. mertcako

mertcako mert

Çekirge, Solucan , Ve Tavuk eti Kösterec Kefal Sazan İçin Çok Gzl yem .. ]TUTTUMKİ SOYLUYORUM .) ]

6. borukurdu_17

borukurdu_17 Birkan

Favori Kamış:
    Basit 20-30 liralık kamişlar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Lüfer 900 gr,1kg cıvarı sargoz,1,5 kg civarı kefal.
    Sarımsağı unutma :))

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    çocukluğumda dereden balık tutucazama yem yok yağmurda yağıyo kenarda tarla var gündoğdular kopardık bi baş karadumandenilen çekirdekler taktıkiğneye bide suyu o çekirdeklerle yemledik sazanlar deli gibiatlıyor baya balık tutmuştuk çekirdekle o gün hiç unutmam

8. iskorpit-xx

iskorpit-xx Hamit Usta

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Dam
    En İyi Avı:
    1.5 kğ Minekop
    İşte olay bu. Balıkçının b.ku yoksa sıçırtacak birini bulur.
    Yemini yakalar.:laughing:

9. orhanyuksel

orhanyuksel orhan yuksel

En İyi Avı:
    Olta pesinde yeni sayilirim; ilk avim ''turna'' olmustu.
    Rastgele suyun saadetini farkeden ustalar, Ben Orhan YÜKSEL. Emeklilerin kimi camiye, kimi kahveye sararlar gün geçirmek için.
    Tüm işleri bıraktıktan sonra ben de suyun sevdasını kavrayıp olta balıkçılığına sardım üçüncü yol olarak. İstedim ki aslan sütünün yoldaşını terimin karıştığı sudan çekeyim ki çok yönlü bir emek eylemi olsun yaptığım.
    İki yıldır Ankara'da baraj göllerine, Antalya ya geldikçe de denize olta atıyorum. Aslında oltanın, suyun ve balığın sırrına ermeye çalışıyorum yavaş yavaş. Ustaların yorumlarıyla desteğine ulaşırsam bu işi daha çabuk öğrenirim diye düşünüyorum.
    Arkadaşımızın alternatif yem konusuna gelince: kahverengi silikondan solucan yapıp üzerine sim atarak yem yapmayı deniyorum ama henüz sonuç almadım. Bilimde deneylerle gelişiyor denemekte yarar var ama öncelikle bilinenlerle yola çıkmak gerek. Tecrübelerinizi yazarsanız mutlu olurum. Antalya da nere de balık tutabilirim ? RASTGELE !

10. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    ben bugun anladim ki balik yem falan ayirt etmiyor... eger acsa ve yemin yanindan geciyorsa kesin yer o yemi...

bugun denize yuzmeye gittigimde can SIKINTISINdan elime bir kac tane yer fistigi alip, deniz gozluklerini takip hemen deniz yataginin ustune atladim.. yuz ustu yatip baliklarin oldugu bir bolgeye yer fistiklarini birakmaya basladim.. bir gorseniz baliklar nasil yumuluyorlar yer fistigina :)) bu arada fistiga yumulan baliklarin turkce adini bilmiyorum.. burada KAHLI diyorlar.. isteyen google dan bakabilir.

yani anladimki bu balik hayvani her biseyi yer arkadas yeter ki ac olsun :)

tecrubemi paylasayim dedim sizlerle :)

rastgele
    mr.fish

11. okahraman

okahraman

Ben de tekne ile açıldığımda üzerime konan helikopter böceklerinden birini iğneye takıp dibe indirmiştim orta büyüklükte bir ispari vurmuştu yeme. Sonra bir iki defa daha denedim ama sonuç alamadım :)

12. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Dün yarım ekmek, beyaz peynir suyu, kaşar peyniri, kekik, 1 yumurta, nane ve unla hamur hazırladım. Kulak memesi kıvamında gayet hoş oldu. Büyük bir umutla bugün yemi denedim. Sonuç fiyasko değil ama ekmek ile arasında pek bir fark göremedim. Belki de bugün takım iyi değildi. Yarın ve öbür gün aynı yemi tekrar deneyeceğim. Bakalım ya hep kullanırım ya da bir daha asla.

13. bulutav

bulutav SÜLEYMAN

yayın avında

yetişkin canlı kurbağalar yayın avında çok iyi sonuç verir. (hatta tatlı su yengecini bir ara yayın midesinden çıkarmıştım) Akşam saatlerinde oyuk yakınlarına, söyüt veya çalı altlarına atacağınız dip oltası sabaha karşı sizi mutlu eder.

14. mctymn

mctymn mecit yaman

Aksine Muvaffak bey. Aksine... Balıkçılık parazit ve bakterilerin en yoğun bulunduğu ortamlardan biridir.,,
    Yukarıdaki yazınızda Adem beye abartma dediğiniz yazınızda ki gibi değil: Aksine abartmalıyız burada forumlarda balıkçılığın tutma inceliklerini ne kadar balıkçı arkadaşlarımıza aktarıyorsak , ondan daha fazla sağlığımızla ilgili konularda bilgi sahibi olmamızı , şüpheci olmamızı ve araştırmamız gerektiğini aktarmalıyız. Kimbilir farkında olmadan mantar bakteri yada parazit kapan yüzlerce balıkçı arkadaşımız vardır..Ve bunların büyük bir kısmı hasta olduklarının farkında bile değillerdir.

Yukarıda Adem beye yazdığınızı aynen aktarıyorum
    (((boru kurdu , (diopatra neopolitana) dediğimiz şey bir poliket türü , kırmızı kurt gibi ( nereis diversicolor- veya zonata )
    çamur işimde bir zar oluşturur ve bu zar yada tüp diyelim onun içinde yaşar..bunu tüpten çıkartırken el tırnaklarının arasına kum-çamur girer o kadar
    ayrıca yemlerden çok çekiniyorsan beyaz operasyon eldiveni kullanırsın..)))

O sizin dediğiniz kum_çamurla bakteride girer parazitlerde girer. onlarda bir şekilde iç organlara taşınabilir, önemli olan onlardan korkup, gerekli önlemleri alıp taşınmamasını sağlamaktır.

O sizin dediğiniz kum_çamurla yaşanabilecek lerin linki
    http://vetdergi.kafkas.edu.tr/extdocs/1_1_2/103_107.pdf

Bu yıl balıktan iki elimin baş parmağı mantar oldu. İkiside 3 gün içerinde, doktora gittim doktor balığa gidiyormusun diye sordu oda yaşamış. 6 ayın sonundan beri tedavi görüyorum yaklaşık 3_4 ay daha sürecek. İyi tedaviyle 7 aylık bir süreç...Ki hijyeni doğru yaptığını sanan biriymişim. Her balık yada yeme dokunduğumda en az iki tene büyük ıslak mendil kullanırım..yanlışmış.
    O üç günde balıktaki dokunduklarım....çokça izmarit (10 kg üstü), biraz istvrit (2kg üstü), biraz ispari (2kg üstü) 3_5 irice kefal, 6_7 adet lapin (Çorbasını severim)suya bırakılan bi o kadarda küçük lapin ve bu balıkların temizlenmesi... Yem olarak dokunduklarım çokça karides, biraz midye, biraz kurt....
    Artık balıkta her balık yada yeme dokunduğumda avlağın suyu temizse avlağın suyuyla değilse götürdüğüm suyla ellerimi yıkıyorum. Islak mendili arada havlu niyetine kullanıyorum. Ayrıca arada bir anti bakreriyel jelle ellerimi dezenfekte ediyorum ...NE BU SEVDADAN GİDERİM , NEDE SAĞLIĞIMDAN....

15. karetta

karetta okan

denememiş bir yem desem olmaz sonuçda bu yörelerde kulanılıyor ama batı karadeniz ve iç anadoluda yapılan bıyıklı avlarında kulanıldığını görmedim ama bıyıklı avında bu yem adar müthiş sonuç veren bir yem yoktur balığın alışıp alışmaması diye birşeyde söz konusu değil bu yeme bu akdar rağbet etmesnin sebebi de çıkardığı yağın kokusu olabilir diye düşünüyorum peki nedir bu yem eski kars kaşarı dışı küf tutmuş silindir şeklindeki kars kaşaranı tutacağınız balığın büyüklüğüne göre kare şeklinde kesip takıyorsunuz eğer oltayı attığınız alanda bıyıklı (barbus) var ise kesin oalrak saldırıyor solucan ciğer ekmek hamur gibi yemlerden 100de 99 kat daha başarılı diyebilrim ama söyliyeyim markette apkette satılan taze kşarlar sonuç vermiyor.

16. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

önceki yıllarda antalya kemerden tekneyle açıldıgımız zaman tavuk taşlıgı kullanmıştım teknedeki herkez bakarken ben çok güzel mercan almıştım

17. hhbayraktar

hhbayraktar HASAN HAKAN

Favori Kamış:
    alba leader 4.50
    Favori Makine:
    daiwa ag 5000 ASB
    En İyi Avı:
    Levrek 2 kg
    deniz minaresi

deniz minaresinin içini canlı olarak kullandım sonuç aldım. özellikle ispari hiç affetmiyor. ama favori yemim sülinez. yalnız canlı olacak. dondurulmuş halde satılan iş yapmaz. kum midyesi de canlı olmak kaydıyla iş yapıyor. tavukla sonuç alamadım. mercanda sardalya ve sübye kullandım sonuç iyi.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Nane mi?

Ben olsaydım, aktardan biraz vanilya aroması alır, ondan katardım. Hatta biraz anason yağı. Belkide biraz incecik kesilmiş ama ezilmemiş sarmısak.

19. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Kaşar peyniri.

Cupraların göç zamanında oldukca işe yaramıstı.

20. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Teknede Silikon karidesle mezgit yakaladım.
    Ama hiç unutmuyorum, 16-17 yaşlarında iken zeytinburnunda şimdi zeyport iskelelerinin olduğu yer eskiden kum iskeleleriydi.

Orada iskele kenarından çapariyle istavrit ,yaprak kurşunlu oltayla ispari,izmarit,kefal,iri istavrit yakalardım.

Bir gün Lüfere gideceğim ama hiç istavrit yok,illaki Lüfere atmam lazım,düşündüm taşındım yemli ispari yakaladım ve doğru eski çimento fabrikasının bulunduğu yere (Şimdi otellerin bulunduğu bölge,ölüm virajı da denebilir)gittim ve kamışlarımı açtım.isparinin pullarını kazıyıp yaprak kestim ve o gün 3 lüfer,1 kofana aldım,bütün oltacılar başıma toplandı :D

Bana ne yem kullandığımı sordular,bende "ispari" deyince şaşırdılar.O güne kadar Lüfer sadece zargana, istavrit yer zannediyordum.Meğerse ispari de iş görüyormuş;) Benim için güzel bir tecrübe olmuştu.