nasılolur bilmemki (Adem) Olduğu gibi olur, nasıl olacak. Araştır forumu,gör nelere kadirmiş kurbağa böcükü. Müstakil başlıkta açılmış. Konu önemli, katkımız olsun.
Haklısın, Nuri kardeş.. Amma velakin Sevgili Adem sen gel şu Amphibia ailesinden vazgeç herkez ne kullanıysa ondan kullan bu konu kapansın yazıktır yavru böcüklere
"Yemler ve Yemleme" konusu... Azimli Adem kardeşim , Balkonda birden ne gördün ? Kurbağa. İlginç bir konu olmuş hakikaten Seninki. . Kurbağanında pek âlâ güzel bir yem olabileceğini zannediyorum. .
tatlı su kefalinde süper av verir, yıllarca kullandım.ama bir adım ötesi yani iki ayağı çıktıktan sonra biraz dirençli olur. söylemeye çallıştığım çok narindir balık çabucak alabilir.
Kurbağanın normal boyda olanını öldürmeden büyükçe bir kancaya iple baglayıp büyük yayın avında yem oldugunu duymuştum ama uygulayanı yazılı olarak hatırlamıyorum..sadece duyum yani..
öyledğilmi ama usta normal şartlar altında kim borukurdunu eline alır kim onu borusunun içinden çıkartacam diye terdöker eliyle parçalayıp iğneye takar.yada kim sülünezi parça parça yapıp elinealır mamun hakeza teke hepsi birer böcek kurt forumda okumuştum borukurdunda mikropvar uzunsüre maruzkalındığında tırnak hastalıkları yaptığını ama yinede kullanıyoruz ve neredeyse onun elimize bulaşmasından zevk alıyoruz)
benimkisi sadece bir fikir,ben denemedim ama bakın deneyenler olmuş paket paket borukurdunu çok iyi avlaktır burdan kesin boşdönmeyiz dediğimiz yerlere bıraktığımızda mecburen böyle alternatifler aklımıza geliyor. hangimiz sinir olmuyorki boşdöndüğümüzde evet bu işin nasip işi olduğunu biliyoruz hepimiz ama boşuna demiyoruz attım ağzına takılsın körboğazına
Sevgili Adem olayı fazla abartma sülünez dediğin dünyada bir çok tuplumun sofrasında Avrupa kökenli , M...o gros markette file içinde satılıyor(yemelik) digerleride bir tür deniz canlısı.. hiç merak etme..birşey olmaz sadece zararlı deniz canlıları diye forumlarda geçen türler var onlardan uzak dur yeter boru kurdu , (diopatra neopolitana) dediğimiz şey bir poliket türü , kırmızı kurt gibi ( nereis diversicolor- veya zonata ) çamur işimde bir zar oluşturur ve bu zar yada tüp diyelim onun içinde yaşar..bunu tüpten çıkartırken el tırnaklarının arasına kum-çamur girer o kadar ayrıca yemlerden çok çekiniyorsan beyaz operasyon eldiveni kullanırsın.. bunlardaki mikrop kendilerine ait olmaz ,yaşadıkları ortamda varsa bir şey avcıya bulaşabilir..bu durumda sahilde kayalardan kopardıgın siyah midye(mitilius) de bile olabilir.. ama ben bu güne kadar yemden hastalandı diye bir olay bir vaka duymadım..
Küçükken köyde derede avlanırken kancaya meşe palamudu takardık bizde.Yeşil yumusak olanlardan, iğneye kolay geçerdi.Büyük balık tutmak için daha büyüklerini takardık.Tuttuk mu? Evet ama solucan daha iyi iş yapıyordu.Tabi solucanı aradığımız yer, köylerde ahırların arka tarafında hayvan dışkılarının içine lastik çizmelerle dalıp, elimizde poşetler saatlerce arardık.
sadece bi iribaş kullansak nasıl olur diye sorduk ne boyuta geldi tamam abiler kullanmayız özürişimiz şaka tabiki benim anlatmak istediğim bir amaç yada hobi uğruna katlanılabilecek şeylere dikkat çekmek istedim ama kimse şuna itiraz edemez yoldan çevirdiğin birine alşunu içinde kurtvar onu çıkart banaver desen kimsebunu yapmaz bubir gerçek.son olarak sevimli iribaşlardanda özür dilemeyi bir borç bilirim
Sevgili Adem bazen çok boyutlu düşünmek iyidir saglıgada iyi gelir ..sıkma canını..yarınlar senin....
Abi, turnalar da kurbağaya geliyor . Oltaya kedi, köpek takanlar bile var, ama paylaşmak istemiyorum .
evet muvaffak abi yarınlar hepimizin olsun.tavsiyelerine uyucam sizlergibi tecrübeli abilerimin sözünü dinlemicemde kimin sözünü dinlicem sende izmirliymişsin bakarsın biyerde rastlaşırız gördüğüm yüzü unutmam sana merhaba ben iribaşçı adem forumdan derim eminim hatırlarsın
can sıkıntısından karınca denedim büyüklerinden hemde kıyıdan iş yapmadı tuzlu suda listemde çarpıyı aldı böylece
Ben Ahtapot bacağı kullanmıştım İzmir Dikilide Envai çeşit balık Yakaladım ama hiçbirinin cinsini bilemediler yanımdakiler Bende Hiçbirini yemedimreeling
Makarna, Hamur, Canlı ve Cansız Balık.. herşeyi denedim.. en iyi sonuçlarım. Gölde Solucan ve Sülük.. Denizde Sülinez, Boru Kurdu..
Top kek denemistim ben kibris sarmayla kefal için. Bi kayikhanede büyük büyük kefaller görmustum ekmek de yoktu top kek vardi çantamda üstten sardim öylesine. Zeki kefaller yüz vermedi