Arkadaşlar Herkese Selam, Bende yeni aldım, 20 gün önce Ayvalık su ürünleri bölümünden 5 TL, 1 resim ve nufus cüzdan örneği karşılığı mavi renkli 5 senelik kullanma belgesini vaktim kısıtlı olduğu için alamıştım. İst-Kartal Köy işleri müdürlüğünden 15 TL, 1 resim ve nufus cüzdan örneği karşılığı aldım. Kart mavi değil ve arkasında 2 seneliktir yazıyor, neden bu mavi değil dediğimde bu kartlar eski yenisi daha gelmedi dendi neden 2 senelik dediğimde ha o mu o 4 senedir de eski olduğundan öyle dendi. Tekneye bindiğinizde sahil güvenlik avlanırken bu belgeyi istiyebiliyor sebep diğer arkadaşlar sarı belgeli yani geçimini avlanarak sağlıyor. (benim bindiğin tekneler öyle) Aslında herkes farklı birşey söylüyor her yer başka, Ayvalığa döndüğümde bu olayı tekrar araştıracağım http://www.kartaltarim.gov.tr/iletisim.asp Hayırlı Günler dilerim.
. Ben gururla Belgemi herkese gösterip "Amatör Balıkçı" yım diyorum. basit bir sahteye 10 lira verirken neden 3 sene geçerli bir Resmi Evrağa 15 Tl vermeyeyim ki? Kim ne derse desin Ben Belgeleri tamam bir Resmi olarak Amatör Balıkçıyım... .
slm abicim sana en kısa yolu söylüyorum balık malzemeleri satanlar herkesten resim alıp topluca yaptırıyorlar bende öyle çıkarttırmıştım dikmenden ayrıca amatör balıkçı belgesi mecburi değil . 1 nisan itibariyle turna avı serbes
Bugun istanbul tarım il müdürlüğüne gittim belgeyi almak için , gitmez olaydım herkes farklı bir yere gönderiyor , klasik devlet dairesi , müdür yemekten normalde 1 de gelmesi gerekirken 2 de geliyor 1 saat onun keyfini bekliyoruz , iki tane bina var her birine en az 7-8 kez girip çıkmışımdır , eziyet vallahi! o ona gönderiyor diğeri başkasına gönderiyor bıktım usandım, en son tam işlemler bitti alacağım belgeyi son bir imza gerekiyormuş, imzayı atacak müdür yok !! yarın gel dediler böyle şey olmaz !!!
Seninki tam bir şansızlık olmuş, Ben en son çıkarırken 10 dakika sürdü. Hatta 2 yıldan 4 yıla çıktığınıda benden öğrendiler ( kötü tabii ) Canın çok sıktılarsa bakanlığa mail at durumu bildir, En kısa zamanda sana döneceklerdir ( hak verilmez, alınır ) Hakkını iste.
Arkadaşlar vesikasız olmaz bu işler. Alın vesikanızı, rahat edin. Kimse size laf söylemesin. Hatta bir de sirküler edinin, bilinçlenin. Böylece siz başkasına söz söyleyin. Biliyorsunuz her amatör hakkıyla balıkçı değil. Balık düşmanı dolu kıyılar.
Ama sirkülerde (tebliğlerde) vesika (amatör balıkçılık belgesi)almanın zorunlu olmadığı açıkça belirtilmiş alınması zorunlu olmayan ve hayatım boyunca bana kimsenin sormuyacağı belgeyi çerçeveletmek içinmi almalıyım
selamlar amatör balıkçılık sertifikası olmadan avlanırsak jand.polis vs biri yakalarsa kanunen işlem yapabilirmi üstadlarım bu konuyu cvplarsa sevinirim şimdiden hepinize tşkler
Hayır hiçkimse birşey yapamaz tabiki. Belgeyi sadece canı isteyen çıkarır. Zorunlu değil. Kimse bu belgeyi sana sormaz, soramaz. Ayrıca polis jandarma neden kimi yakalıyor onu hiç anlamadım. Balıkçımıyız terörist mi Güvenlik güçleri suçluları yakalar Haaa, yakalanması gerekebilen bazı balıkçı görünüşlü hainler ver de tabiki, ama nedense polis jandarma onları hiiiiiiiiiiiiiiç yakalamaz
Arkadaşlar eski belgemin süresinin bitemesi nedeni ile yenisini dün aldım. Önceki iki yıl geçerliyidi. Yeni aldığım dört yıl... Eskisine aldığım zaman 5 tl verdim yenisi için 15 tl almak istiyenlerim bilgisine.
Normalde kanuni bir işlem yapamaz.. Polis zaten aldıkları eğitim gereği bu konunun detaylarını bilmez. kolay kolay sana bir evrak sormazlar... Ama Jandarma bazen kıllık yapabiliyor, ısrarla senden bu belgeyi isteyebiliyor..
selam arkadaşlar ben yeni bir gırgır kamışı aldın aranızda kullanan varmı nasılsır remıxon hurrıcane 210 .15-30 lipre 2 parcalı tam dolu slokonlu aranızda kulana varsa beni bilgilendire bilirmi ayrıca balık bulucu sonar almak istiyorum tavsiye eden olurmu
arkadaşlar herkes belgeyi aldım diyor allah rızası için kim nerden aldıgını sölemiyo arkadaşlar istanbuldan nerden alıyortsunuz bu belgeyi amatör balıkçılık belgesi nereden veriliyo bir söleyen yokmu
Belgeyi Tarım İl Müdürlükleri veriyor. Giderken nüfus cüzdanınızın aslı, fotokopisi ve 2 adet fotoğraf götürmeniz yeterli. Döner sermaye için 10 TL civarı bir para ödeyerek yaklaşık yarım saatte belgeyi alabilirsiniz.
Arkadaşlar Belgeni Alacaksin Cebinde Kalacak.burasi Türkiye Ne Zaman Ne Olacaği Belli Olmaz.koy Cebine Belgeni Sakla Samani Gelir Zamani...