galiba kimse ilgilenmiyor..sağlık olsun Bu ceza konusunu hiç görmemiştim sadece duyuyordum ama bugünden sonra bu konunun peşini bırakmayacağım..Ağırlğı olan gazetelere ve yazarlara bu konuyu ileteceğim ve çözüm arayacağım.İnsan haklarına aykırı bu acımasız cezalara karşı duracağım.
Söylediğin söze bir de ben ''alemsin'' dedim amma... bak olaya çok yönlü bakalım ki !!! Sennur balığa olan sevdasını göz yaşına döndürmüş, olayın ikinci yönü ise; Kanunlara riayet etmiş, ama bizim brökrasimizin ileşlevliğini dile getirmiş....??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aslında Bürokrasiyi de bizim insanimiz biraz keyfi hareketlerle zorlastırmıyorlar mı? Siz ne dersiniz????
Sevgili arkadaşlar bu konu hakkında yayınlanan ve bulabildiğim son tebliğ ekte verdiğim linkte..tebliğe göre de geçerlilik süresi; 1/9/2008 - 31/8/2012 tarihleri arasında... merak edenler için okumakta yarar var..sevgiler,hayırlı avlar. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm
Soru Internetden Araşdirdim Sahilde Bogazda Gölde Barajda Ve Benzeri Yerlerde Balik Tutabilmek Için Amatör Balikçi Belgesi Almak Lazimmiş Amatör Balikçi Belgesi Olmuyan Kişiler Balik Tuttuklari Görülünce 100 Ytl Ceza Veriliyormuş Bu Dogrumu Bilen Varmi Varsa Yazabilirmi
Evet, var. Göl deniz farketmez. Şimdilik sadece 20 'şer liraları toplamak için kullanıyorlar. Belki bir gün daha fazla paraya ihtiyaç duyarlarsa ceza kesmek için kullanırlar.
Emre kardeşim en doğru bilgi yazılı olan bilgidir.. Tebliğ bakalım ne diyor.. MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir. Demekki internette okuduğun 100 ytl para cezası tamamen bir şehir efsanesi.. Amatör balıkçı belgen yok diye kimse ceza yazamaz.
21 Ağustos 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26974 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49)
Tabiii. Ben belgemi daha önce yenilediğim için eski sirküleri okumuşum. Teşekkür ederim. Belgeyi bu sene yenilemeyeceğim için 20 lira kazanmış oldum. İk fırsatta kutlayalım...
bu bahsettiğiniz belge amator balıkcı belgesi olup tarım köy hizmetlerinden alınır. 10 TL ücreti vardır beyaz kart olarak gecer. ıkı yıl gecerliliği vardır. sahil guvenlik tarafından soruldugunda eger yanınızda yoksa 350 TL cezası vardır. bir de profesyonel kart var (sarı kart deniz ticaret odasından alınır) prosefyonel teknelerde (ağ, barikat kullanılan teknelerde) gecerlidir. Onun cezaları biraz daha farklı tekneyi baglama 1000-2000 gibi cezaları var. avlanan balık buyukluklurı de ayrı bır ceza sınıfını olusturuyor.