Amatör Balıkçılık Belgesi

Konu, 'Tebliğler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. HKÖZBİLEN

HKÖZBİLEN çınar Özbilen

Favori Kamış:
    Hepsi
    En İyi Avı:
    6,5 kg balon balığı DAMLATAŞ-ALANYA
    Amatör Balikçi Belgesi Hk.

arkadaşlar ben alanyadan aldım 2 sene geçerli 1 resim ve nüfüs cüzdan fotokopisi ve 5 ytl hepsi okadar tarım müdürlüklerinden alınıyor bildiğim ve duyduğum kadarıyla 600 küsür cezası var bilginize
    "ne şeytanı gör nede salavat getir" derlerya

2. HKÖZBİLEN

HKÖZBİLEN çınar Özbilen

Favori Kamış:
    Hepsi
    En İyi Avı:
    6,5 kg balon balığı DAMLATAŞ-ALANYA
    alanyada tutuğum balon balıkları

Son düzenleme: 24 Nisan 2008
  3. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    benim bir sorum olacak arkadaslar simdi ben yazin anaocagi buyudugum yer olan alanya ya gidicem ve tatilim buyuk bir kismi balik avi ile gececek simdi soyle bir sorum var!ben tekne ile baliga cikacigim icin cocunlukla profosyonel balikcilik belgesi alamam gerekiyor ikametgah gerek bilindigi uzere ama benim ikametim su an finlandiya oldugu icin bu belgeyi nasil alirim veya veririler mi? veyahut tekne ile ava cikabilmem icin herhangi bir turistik avlanma belgesimi verirler?

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Mustafa plakalı balıkçı tekneleriyle mi ava çıkacaksın ki profosyonel balıkçı belgesi arıyorsun , amatör balıkçı belgesiyle amatör balıkçı teknesinde avlanabilirsin . Sen Finlandiya vatandaşımısın yoksa Türk vatandaşımı Türk vatandaşıysan Türkiyede kaldığın sürece ikametgahın ailenin yanında olması lazım oradaki muhtardan öğrenebilirsin.

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    merhaba Askin abi biz genelde arkadaslarin profosyonel kayiklariyla cikiyoruz baliga o yuzden sordum gerekli oldugunu okumustum forumda...ben Turk vatandasiyim ama burda yasadigim icin su an oturumum burda ama dediginiz gibi muhtardan ailemin yaninda olduguma dair ikametgah alabilirsin bu sorun cözulebilir heralde sonra baliga cikip sahil guvenligin gelip keyfimizi kacirmasina luzum kalmaz..kurallara tamamen uyayim ben herseyim tam olsun sonra da kafam rahat olsun istiyorum..
    saygiarla

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Haklısın Mustafa önceden tedbiri almak faydalı. Eğer balıkçı plakalı teknelerle çıkıyorsanız balığa senin birde o bölgedeki balıkçı kooperatifinden yazı alman lazım geçimimi balıkçılıkla yapıyorum diye bildiğim kadarıyla profosyonel sarı kağıt dedikleri balıkçı belgesi alınırken istiyorlar kooperatiften alınmış bir belge.
    Gerçi bulunduğunuz mevkideki arkadaşlarından elinde sarı kağıt olanlar daha iyi bilirler heryerde aynı belge istenmiyebiliyor.

7. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    En son duruma göre iç sularda avlanma için belge gerekiyormu. Mesala Ömerli barajı için durum nedir. Şu anda avlanmaya gidilebilirmi. Sazan için yasak dönem ama başka balıklar için durum nedir. Selamlar.

8. simendifer

simendifer Sennur

Hayır gerekmiyor. Sadece orman içi sularda avlanacaksanız, orman içi sularda avlanma belgesi almanız gerekiyor. Ömerli barajında avlanmak için bu belgeye ihtiyacınız yok. ;)

9. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    Cevap için teşekkürler. Peki bu iç sularda belge gerekmediğini gösteren tebliğdeki maddey ibulamadım. Bunu bastırıp yanımda bulundurabilirim. Bazen yetkililere laf anlatmak zor olabilir , hangi madde olduğunu belirtirtebilirmisiniz. Selamlar.

10. bahriuzun

bahriuzun Aydın Onur

Değerli avcılar, bu aldığımız belge ile sadece ikamet ettiğimiz yere yakın avlaklarda mı avlanabiliyoruz, yoksa her yerde olta atabilir miyiz? Mesela ben Marmara'da ikamet ediyorum, ama Ege'de kıyıdan olta atacağım. Belgeyi ikamet ettiğim yerden almamın bir sakıncası var mı? Bir de bu belge zorunlu değil diye biliyorum, ama yine de bulunmasında fayda var herhalde değil mi?

11. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Amatör balıkçılık belgesi ile tüm kıyılarımızda avlanabilirsiniz diye biliyorum. Yani sadece belgeyi aldığınız il ile ilgili yasal bir sınırlama yok.

12. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Türkiye'de Türk vatandaşları için amatör balık avı yapabailmek adına hiçbir yerde hiçbir zaman dilimi için bir belge-izin almaya gerek yok.Tabi ki Sirkülerdeki av zamanları ve yerleri dahilinde.

13. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    o zaman temmuzda sarı kağıdımızı alıpta gelelim ne olur ne olmaz:rolleyes:

14. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Kesinlikle abi her ne kadar gerek yok densede aslında buradada durum aynı geçen hafta Bodrumda birileri avlanırken sahil güvenlik sarı kağıt yok diye tekneyi kıyıya yollamış av yapmalarına müsade etmemiş bizim kaptanda bizi uyardı varmı diye.Allahtan bizde var;)

Geçen senede benim başıma geldi Mordoğanda bende vardı ama yanımdakilerde yoktu bizide kıyıya yollamıilardı o zamanlarda yazdım buradan mutlaka alın diye ama pek ciddiye alınmadı.

Alabilen herkes alsın ç
    nki bu kağıt soruluyor ve yoksa gününüz rezil oluyor kıyıya dönmek zorunda kalıyorsunuz.:cool:

15. ayavlal

ayavlal ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kayda değer büyüklükte bir şey tutamadım maalesef
    İstenen belgeler çıktığınız teknenin türüne göre değişiklik gösterir.
    Eğer balıkçı teknesi ile çıkarsanız teknenin belgelerinin yanı sıra teknedekilerin
    profosyenel (sarı kağı sahibi :) )belge sahibi olmaları gerekir, ayrıca sahil güvenlik isterse işi yokuşa sürüp sarı kağıt sahibi olanların ayrıca mürettebat olduğunu gösterir belge de isteyebilir.
    Ancak çıktığınız tekne özel yada ticari tur teknesi ise, teknenin gerekli donanıma tekne sahibinin de gerekli belgeleri sahip olması yeterlidir.
    Bu tür teknelerde amatör balık avı yapanlar herhangi bir belge bulundurmak zorunda değildir.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar bu konuyu defalarca işlememize rağmen yine de konu hakkında bilgi eksikliğim zolduğunu görmekteyim.
    Konunun açıklaması kısaca şudur. Plakalı balıkçı teknelerinde yolcu taşıma izni yoktur ve!! yolcu taşıma izni olmayan profesyonel balıkçı teknelerinde sarı kağıdı( Prof. balıkçı belgesi) olmayan amatörler bulunamaz. Bu durumda herhangi bir prf tekneye biz amatörlerin binmesi, o teknede bulunmasıyasaktır.

17. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    geçen hafta bandırmadan belge çıkartanlara normal amatör belgesi vermişler bu belge kalkmamışmıydı :confused:

18. ulash_can

ulash_can Ulaş

Favori Kamış:
    şimdilik 2 kamışım var 330luk :) olta
    En İyi Avı:
    henüz tipik antalya amatörü olarak yatlimanından sokar :) 1/2 kilo kadar
    Teşekkürler...

teşekkürler... bende bu bilgiyi arıyordum. Şu an antalyadayım ama yakında dönüyorum istanbuluma :D

19. Suatreis

Suatreis

Arkadaşlar lütfen konu içerisindeki önceki mesajlarada bakalım. Bu husustan defalarca bahsedildi.

Birbirimizi yormayalım...:)

Amatör Balıkçılık Belgesi şu an 1/2 no.lu tebliğe göre zorunlu değildir. Yetkili makamlar ve ilgili kolluk kuvvetleri bunu illede bulundurmak zorundasınız diye bir hüküm öne süremez. Hayır efendim zorunlu diyorlar, ceza kesiyorlar diyen var ise önce bahsettiğim tebliği incelesin sonrada haklarını nasıl kullanacağını öğrensin.

Bu arada Can bey, size o bilgiyi veren yetkilinin iletişim bilgilerini, en azından mail adresini öğrenirseniz sevinirim. Konu hakkında bu kişileri bilgilendirmemiz gerekir ki , kafanızda soru işareti oluşacak yada yanıltıcı bilgilere sebep olucak beyanlarda bulunmasınlar.

İKİNCİ BÖLÜM
    Amatör Balıkçılık Yapılması

Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 3- (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu sirküler ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren iki yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince “Amatör Balıkçı Belgesi” verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

20. deniz33A

deniz33A deniz

Favori Kamış:
    DAM ve shakespeare
    En İyi Avı:
    domuz balığı 1.5 kg
    sahil güvenlik ceza yazdı

arkadaşlar dün alanyada balığa çıktık sahil güvenlik kontrol sırasında kiraladığımız teknenin belgelerinin eksik olduğunu tespit etti ve biz balık tutan 4kişiye de kişi başı 316 YTL ceza yazdı..Tutulan balıklara da el koydu.:mad: :mad: :mad: Bu yapılan doğru mudur?Amator balıkçı belgesi de işe yaramıyormuş onu gördüm.Bilgi verirseniz sevinirim.