Amatör Balıkçılık Belgesi

Konu, 'Tebliğler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. farukkay@

farukkay@

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    TURNA-----6,5 KG
    ya arkadaslar bende belge almak istiyorum nasıl yapacam bilmiyorum
    yardımcı olursanız sevinirim

2. simendifer

simendifer Sennur

İlçenizin bağlı olduğu tarım müdürlüğüne giderek, iki fotoğraf ve kimlik fotokopisi götürüyorsunuz. Şu anda ne kadar ücret ödendiğini bilmiyorum ama ben iki sene kadar önce aldığımda 5 YTL ödemiştim. Orada bir form doldurmanız isteniyor ve formu doldurduktan sonra evrak kayıttan geçireceksiniz. Sonra zaten sizi yönlendiriyorlar. Bu kadar basit.;)

3. simendifer

simendifer Sennur

Amatör balıkçı belgesinin bulundurulması gibi bir zorunluluk yok. Devlet bunu kendi yasaları ile belirlemiş. Eğer aynı belgeden bahsediyorsak, zorunlu olduğu söylendiğinde gerekli şikayetinizi gerekli merciye yapmalısınız. Çünkü yasalar önünde haklı durumdasınız arkadaşlar. Tekrar söylüyorum, elbette alın, ben de aldım ama bu belgeyi bulundurmak zorunlu değildir. Sadece bu belge için ceza kesiyorlarsa buna hakları yok, lütfen bu konuda şikayette bulunun. Tabi dediğim gibi aynı belgeden bahsediyorsak.

4. simendifer

simendifer Sennur

Orası öyle ama eğer aksini yapmazsak, sürekli olarak bu haksızlığa göz yummuş olmayacak mıyız? Bu da bir yolsuzluk değil midir neticede? Haksız yere ceza kesip para tahsil ediliyor. Belgeyi al ceza da kesemesinler mi diyeceksiniz? Peki belge çıkarmak için alınan ücret ne olacak? Sizi zorunlu olmadığınız halde, ille de belli bir miktar ödemeye mecbur etmiş olmuyorlar mı? Yolsuzluk yolsuzluktur. Uğraşmaktansa başka türlü davranırım dersek, hiçbir zaman bu durum düzelmeyecektir.

5. simendifer

simendifer Sennur

Ben olsam ben de keserim. ;):)

6. turna

turna

Dediklerin aynen çok doğru. Polis sizi çevirip hüviyet sorduğunda sizde ehliyet gösterirsenin nüfüs cücdanınızı göstermediğinizden dolayı isterse 4950 sayılı idari para cezaları kanununun ilgili maddelerine göre sizi mahkemeye sevkeder ve para cezası alırsınız.Niçin 4950 sayılı kanunu araştırmıyorsunuz.?

7. farukkay@

farukkay@

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    TURNA-----6,5 KG
    teşekkür ederim yardımlarınız için :)

8. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Kardeşim daha önceleride yazmıştım,alacağınız amatör balıkçı belgesinin hiç bir değeri yoktur.Sarı kağıt denile profesyonel belge sizi her türlü baş ağrısından kurtarır. Bunun için muhtarlığa gidip ikametgah çıkaracaksınız,işiniz hanesine balıkçı yazdıracaksınız(Önemli),1 resim ve nüfus kağıdı suretiyle il tarım müdürlüğüne gidip bir dilekçe dolduracak ve 20 tl ödeyeceksiniz.Yaklaşık 1 saat kadar tutan işlemler bittiğinde 5 sene için kafanızı yormazsınız.
    Aksi taktirde çeşitli kıyılarda farklı tutumlarla karşılaşabilirsiniz.

9. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Geçen Haftalarda bende çıkardım bağdat cad. yarım saatte bitirdim işlerimi ve 12 ytl verdim
    ikamet cüzdanı
    1 adet resim
    nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

10. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Sarı kağıdınızı iyi günlerde kullanın arkadaşım.

11. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    üstad üsküdarlıymışınız bir gün bir avda buluşmak ümidi ile

12. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Necmi Bey kesinlikle karşılaşacağız.Doğma büyüme Üsküdar,Harem-Salacak lı,eski Muçuba sahilindenim.

13. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    zevk alırım

14. FARKAS

FARKAS Atila

En İyi Avı:
    ÇARŞI DOSTLUĞU
    arkadaşlar selam, ben yeni üyeniz atila. istanbul/bahçelievler de ikamet ediyorum bu belgeyi alacağım yer tam olarak neresi birisi tarif edermi lütfen ::::)))

15. derviş

derviş şakir kırelli

nerde oturdugunu bilmedigim icin ben kendi bildigim yeri tarif edeyim büyükcekmeceye giderken hadımköy kavsagından gürpınar yoluna giriyorsun yaklasık 200 metre sonra istanbul cadesine giriyorsun 50 60metresonra köşede beteve kaplı bina zaten gürpınar yoluna girince lefaları var

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Size en yakın Tarım İl Müdürlüğünden bu belgeyi temin edebilirsiniz.

17. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    herkese slm bende bu belgeden 2 yıl önce almıştım ama bi defa soran olmadı belgenin süresi dol ama yeniletmeyi düşünmüyorum.zaten belgeyide saçma buluyorum çünkü her isteyene veriliyor kimin gerçekten balıkçı olup olmadığını nerden bilsinlerki bence bu iş sadece para almak için.bi yaptırımı oldugunu düşünmüyorum. herkese rasgele.....

18. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    En iyi balık sudaki balıktır,çünlü o bir neslin garantisidir.

19. bson

bson ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    REMİX VE ALBASTA KAMIŞLI TAKIM
    En İyi Avı:
    2500GR TURNA
    Selam

Arkadaşlar:belge Ankara Da Yenimahalle De Tarim Ormanköy Işleri Bakanliğina Bağli Müdürlükten Alinoyor.
    Bir Adet Fotoğraf Ve Kilik Ile Gidilerek Orada Bir Dilekçe Dolduruyorsunuz Ayni Gün Aliyorsunuz.yenimahallenin Girişinde Solda

20. osman1950

osman1950 osman denksoy

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    sazan ADANA-SEYHAN barajında 6 kg.
    amatör balıkcı belgesi

arkadaşlar,bende belgeyi iki yıl önce almıştım.Soran arayan olmadı.Zaten sirkülerde şu anda mecbur değil.En güzeli sirkülerden bir çıktıyı balık çantamızda bulundurmak.Fırsatını buldukcada içeriğini amatörlüğün ne olduğunu bilmiyenlere hatırlatmak.Ben emekli jandarma başçavuşu olarak yeni nesil jandarmaların denetimlerinde daha bilinçli ve bilgili olduklarını görüp seviniyorum.Bize düşen onlara yardımcı olmak kuralları 156 ya bildirmek.Deneyin faydalı olacağına inanıyorum.selamlar.;)