Arkadaşlar 31 Ağuıstos'ta ben de Gaziosmanpaşa'dan amatör balıkçı belgemi aldım. Nüfus kağıdı fotokopisi, ikametgah ve bir resim bir de 5 YTL alıyorlar. Toplam işlem 15 dk. sürüyor. Sanırım daha önce saatlerce uğraşan arkadaşlar sayesinde görevliler işin tam nasıl yapılması gerektiğini öğrenmişler artık, sonradan giden bizler sorun yaşamıyoruz Ama görevlileri yeni hedefler bekliyor, mesela Türkiye'ye turist olarak gelmiş bir yabancı için amatör balıkçı belgesi veya benzer bir izin nasıl alırız diye sordum, bana "seninle birlikte gitsin oltalar benim dersin" dediler Macir arkadaşa katılıyorum, 5 değil 10 YTL verelim ama belgeyle birlikte sirkülerin bir kopyasını, biraz bilgilendirici döküman vb versinler hiç olmazsa. Yutdışında bu belgeyi böyle alamazsınız, kursu, ardından da sınavı vardır. Gitmek isteyenler için yeri Gaziosmanpaşa neydanındaki hükümet konağının (kaymakamlık) içinde en üst katta, telefonunu yarın eklerim. Anadolu yakasında da Tarim İl Müdürlüğü'nden veriyorlarmış, Erenköy Caddebostan 333 numara imiş adresi. Telefonu 0 216 302 41 00. Biliyorum adres yetersiz ama telefona çıkan görevli bu kadarını bile zorla verdi, artık hayırlısı. Rasgele
Amatör balıkçılık belgesi sorumluluktur !!!!! Evet arkadaşlar bu konuya cvp yazmakta biraz gel kaldım biliyorum ancak şimdi aklıma geldi Bir çok arkadaşımız amatör balıkçılık belgesinin aslında gereksiz olduğunu ve hiç bir yerde işe yaramağını hatta sahil güvenlik ve avlanmanın yasak olduğu dere ve göllerde jandarma tarafından kendilerine sorulmadığını sölüyorlar Aslına bakarsanız bazı arkadaşlarımız bu konuda haklıen azından sorulmaması açısından ben amatör balıkçlık belgemi 11-07-2005 tarihinde aldım yani 2 seneyi geçti belgenin izin süreside zaten 2 yıldır Benim düşünceme göre bütün amatör balıkçılıkla ilgilenen arkadaşların cüzdanlarında bu belgenin mutlaka ama mutlaka yer almasıdır .. Forumda bazı arkadaşlar ceza lar yediklerini sölüyorlar evet bu doğru 2 yıl sorulmaz belki ama sorulduğu zaman ise ağır cezalara tabi tutulduklarını biliyorum Kendimden örnek vericek olur isem Trabzon bölgesinde Trabzondan Maçkaya kadar uzanan dere hizasında çağlayan köyü mevkinde olta ile avlanmak için amatör balıkçılıkö belgesi istiyorlar ve ben avlanır iken yanımda avlanan bir çok kişinin ceza yediğine şahidim yüklü miktarlar olarak Hiç bir işe yaramadığını bile düşünüyorsanız en azından bunu amatör balıkçılığın verdiği bir sorumluluk olarak kabul ederek bu belgeyi mutlaka temin edin arkadaşlar dediğim gibi en azından cüzdanınızda bulunsun derim benim belgemin sürei 2 ay kadar doldu ama en kısa sürede vaktim olduğunda yeniliycem çünki bu benim sorumluluğumdur
Arkadaşım amatör balıkçı belgesi sahibi (süresi geçmemiş) olan biri olarak bu söylüyorum ki bu belgenin bulundurulma zorunluluğu yoktur. Garip ama gerçek hem böyle bir belge var hemde bulundurulması zorunlu değil. Avlanmanın yasak olduğu yada özel izne bağlı olduğu ( orman içi alan vs) yerlerde bu belge üzerinizde olsa bile yine ceza yersiniz. Bence bizlere düşen mevcut uygulamayı savunmaktan çok, bu belgenin zorunlu hale getirilmesi ve bu belgenin yanısıra amatör balık avcılığı ile uyulması gereken kuralları bildiren bir kitapçığın verilmesi olmalıdır.
önemli! Bir abimiz sahil kenarında (kıyıdan) balık tutuyormuş liman başkanlığına gelen sahil güvenlik komutanlarından biri yanına gelerek amatör balıkçı belgesini istemiş olmadığı için kimliğini almış, hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mahkemeye çağrılmış mahkemede 3 veya 4 ay kadar hapis cezası bu ceza paraya cevrilmiş yaklasık 400 ytl kadar para cezası... Bize mutlaka alın dedi ihmal etmeyin, Belgeyi aldığım yere de sordum bu belgeye gerek varmı soran yokmuş diye gereği olmazmı zorunlu dedi adam cezayı yedikten sonra soluğu burda alıyo ve su an profosyonel balıkçılık belgesi verilmiyor yakında amatör balıkçılık belgesininde kontenjanlar doldumu artık verilmeyebilir...
T.C. Vatandaşı olan herkes Amatör Balık avı yapabilir. Bunun için Amatör Balıkçı alınması ve av mahallinde bulundurulması zorunlu değildir. (37/2 Tebliğ 3. Madde 1. Paragraf. Yetkililer uygulama yapabilirler ancak olay mahkeme safhasına gelmiş olsa ble Yargı bu şekilde bir tebliğ hükmüne böyle bir karar VEREMEZ..... yanlış bilgi... sevgiler
Yukarıda büyülterek verdim sirkülerdeki bu konuyla ilgili kanunu. Başınıza böyle bir iş gelirse sirküleri anlatınız. Ya da sirküleri yanınızda bulundurunuz. Ancak sirkülerde gerek yok denilmesine rağmen ben yine de sizlere sadece 15 dakika ila 30 dakikanızı ayırarak bu belgeyi almanızı tavsiye ederim.
Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış. Ayrıca profösyönel bakılçı belgesini de (sarı kağıt)(gerçek kişiler için balık av tezkeresi) yeni aldım yani verilmiyor diye bir şey yok
bursa' da soruyor jandarma eğer belgen yoksa takımların ve yakaladığın avıda alıyor kerameti 6 Lira bir resim götürüyosun hemen hallediyolar
arkadaklar 5 ytl karşılığında 5 dk da çıkacak bir belge için ne jandarmayla papaz olmaya gerek var ne de can sıkmaya ve balık avını tatsız bitirmeye. bence madem bilinçli insanlar olarak burada toplandık tartışıyoruz o halde alınmasına gerek olmasa da tırıvırı vs. ile avlanan arkadaşlara örnek teşkil etmesi ve bilinçlendirmesi açısından alınmalı bence. bende ilk kez bu sene aldım. ilçe tarım müdürlüğünden 5 dk bile sürmüyor. siz çayınızı bitirmeden belge hazır. yine de değişik fikirlere saygılıyız elbette. avınız bol olsun.
Gazete bayisinden gazete alınır gibi alınan bu belgeyi almak; tırıvırı vs. ile avlanan arkadaşlara nasıl bir örnek teşkil eder ve nasıl bir bilinçlendirme yapar? Teşekkürler. Sevgiler, Oktay Aydıner
adb sni alın bence merhaba ben ist dan aldım belgeyi bu sene daha sıkı tutacaklarmış herkeze tavsiyem alın imtahanla alınıyor ama sorular kazık biraz toplam 200 ytl yi buluyor
Mustafa Bey sizin bahsettiğiniz, Amatör Denizci Belgesi. Burada bahsedilen ise Amatör Balıkçı Belgesi. Yanlış anlaşılmalara neden olmasın diye belirtmekte fayda var.Bu arada yeni tekneniz hayırlı olsun. Oktay Aydıner
Kapanmış olan bir konu yeniden açıldı. 4950 sayılı idari para cezaları kanunu var,buna göre mecbursunuz.
Sanırım Söylediğinize katılamayacağımm.. Değişik : 15/5/1986 - 3288/2 md.) Ticari amaç dışı veya spor maksadıyla yasak olmayan bölgelerde ufak vasıtalarla su ürünleri istihsal edecek Türkler ve yabancılar ruhsat tezkeresi almak zorunda değildir. Bunların avlanma usul ve esasları ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir.
Hayır Mehmet abi bu işin ticaretini yapmıyorum ama tekne kiralayıp balığa çıktığımızda sahil güvenlik, balıkçı teknesinin tüm kağıtları ve gerekli ekipmanın tamamı hazır olsa dahi eğer teknede avlanan (olta ile) diğer kişilerde bu belge yoksa izin vermiyor. Ayrıca ceza yazıyor.
Arkadaşlar, bu son yazdıklarınızın amatör balıkçılık belgesi ile uzaktan yakından ilişkisi yok. Oktay beyin de dediği gibi, sizin bahsettiğiniz amatör denizci belgesidir. Bu konu başlığı, amatör balıkçı belgesi ile ilgili konu başlığıdır. Şimdi kim neyi neden anlamamış ben anlayamadım. Amatör denizci belgesi ile ilgilenen ve fiyatı hakkında bilgi vermeye çalışan arkadaşlar, yanlış konu başlığındasınız. Yanlış konu başlığına yazdığınızda da, yanlış anlamaların olması kaçınılmazdır.