linki verdiğiniz için teşekkür ederim hafta sonu iki günlüğüne turna avına gidiyorum hafta başı kesinlikle gidip alacağım.
osman öyle olması lazım.cebinde bulunsun fazla masrafıda yok gölbaşı veriyormu bilmiyorum ama ankara il veriyor 1 resim arkalı önlü n.cüzdanı fotokopisi 5 ytl para .Gelingüllü jandarması soruyor gezen bir insan olarak al derim.ben müşterilere arkadaşlarım aracılığı ile çıkarttırıyorum.ankara neresi deniz neresi ama sarı kağıtım dahi var.denizde de o lazım denizde sahil güvenlik kesin soruyor.
Turgay bey az önce ersin kardeşimizde kampanyanın linkini verdi inceledim ve orayada bir yazı yazdım bizden belge sormasalar bile madem amatör balıkçıyız diyoruz bunu belgeliyelim işte biz amatör balıkçıyız diyelim ben pazartesi günü kesinlikle alıyorum.
Çorum da öyle olabilir ama Kocaeli de yaklaşık 3 saat (şehir merkezi çıkış noktası olarak hesap edersek,mesela Gebze de yaşayan birisi için 1 tam güne yakın) ve 10 Ytl. (geçen yıl öyleydi), yol paralarını da hesaba katalım. Bir de düşünün İstanbul ve Ankara da yaşayanların bu belgeyi almak için harcayacağı zamanı ve yol parasını. Benim için zaman çok önemli sizi bilemem. Saygılar
Yolunuz mutlaka düşüyor ama değilmi, harcayacağınız zaman sadece 5 dakika. İlçe Tarım Müdürlükleri üzerinden de bu işlemleri yapabilirsiniz diye biliyorum ama sizin için bu akşam öğreniyorum yarın net bir cevap vereceğim.
Arkadaşlar ben iki yıldır bu belgeyi almıyordum eski belgem vardı 2005 te günü dolmuştu 02/05/2007 günü yenisini aldım fotokopi istemiyorlar matbu dilekçe var ve bir adet fotograf ile anında veriyorlar daha önce ertesi gün gel diyorlardı şimdi anında alınabiliyor belge. Yanlız bu Ankara da . Bu belgenin olması en mantıklısı çünkü jandarma geldigi zaman belge dedigi zaman belgenin zorunlu olmadıgını anlatmak mümkün olmaz kamular arasında iletişimin çok zor oldugu bu ülkemizde. Jandarmayı da kötülemek maksadında degilim ama belge gerekliligi olmadıgını anlatamayız belgeyi isteyeni bilgisizlikle suçlamış gibi konuma düşürmüş oldugumuzu düşünecektir gelen yetkililer.
bencede kesinlikle alınması gerekli bir belge bakarsınız bir gün işinize yarar 5 ytl hangi balık malzemesine vermiyosunuz ki
Ersin kardeşim,lütfen bunun için zaman harcamayın ve zahmet etmeyin.İlginiz için gerçekten teşekkür ederim. Biliyorsunuz 2004-2006 yılları arasında geçerli olan 36/2 numaralı sirkülerde son çıkan sirkülerde olduğu gibi açık ifadelerle bu belgenin alınmasının zorunlu olmadığı yazmıyordu. Görevliler bu nedenle bu belgeyi zorunlu olmamasına rağmen soruyorlardı Ben de güzel bir av günümün okuma ve anlama özürlü bir görevli tarafından rezil olmaması için geçen yıl bu belgeden bir tane almıştım. Yasal zorunluluk gelene kadar alacağım son amatör balıkçı belgesi olacak. Şunu da söylemek istiyorum.Amatör Balıkçı Belgesi zorunlu olmalı.Ama para vermek bu belgeyi almak için yeterli olmamalı. İnsanlar sınava girmeli ancak bu sınavı verenlere belge verilmeli.Sınavı veremeyenler kursa tabi tutulmalı. Gelişmiş ülkelerde bunun örnekleri var. Sevgiler,
Oktay Bey, söylediklerinizin büyük bir bölümüne bende katılıyorum. Malesef ülkemizde, olması gerekenden çok uzaklarda bir uygulama var. Bizlerin, zorunlu olmayan bu belgeyi almamız bile gelişmiş ülkelerdeki seviyelere gelebilmemiz için atılacak ilk adımlardan biri olabilir. Bence hepimiz bu belgeyi edinmeliyiz. Sevgiyle kalın...
arkadaşım madem yeni aldınız tam adres verme şansın varmı boşuna sağa sola sormayalım direk olarak yerine gidelim zaman kaybı olmaz hiç olmazsa , saygılar
ersine katılıyorum müracatlar artarsa zorunluluk getirile bilir hem 10 larca dkikamızı ve 100 lerce 5 ytl mizi nerelere harcamıyoruzki
Osman kerdeş yenimahalle metro istasyonu yanından MİT istikametine giderken sag kolda tabelayı görürsün iyi akşamlar.
teşekkürler Osman abi paylaşımın için teşekkür ederiz.benim eski amatör balıkçı belgesi bu mart ayında bitmişti.(istanbul)gazi osman paşa'dan-tarım köy işlerinden 5 ytl'ye hemen çıkarttım.nasıl av tezkerelerimizin vergisi,pul parası herşeyi tamamsa,balıkçılık için de tamam olmalı değil mi?balıkçılığın şanındandır diye de düşünüyorum o belge için aslında.ama o belge keşke 2 resim 1 ikametgah + 5ytl. parayı verip de çabucak alabildiğimiz gibi,usulden küçük bir eğitim karşılığı ile de verilseydi,belki de ufak bir broşür olabilirdi eğitim ağırlıklı.sirkülerin bir örneği de olabilirdi.herkeste bilgisayar yok ve bu ortamları bilmeyebilir tırıvırıdır,ağdır,,beğ'dir yasaklardan haberdar etmeliler,bahsetmeliler vatandaşa diye düsünüyorum.nasıl ki av için avcı eğitim kursunu bitirip belge aldığımız gibi.çok yazacak şey var çook ama kanunlar bilirsin usta fazla konuşturmuyo insanı...allaha emanet olun saygı ve sevgiler.
ilgin için teşekkür ederim. Bu belgeyi zorunluluk olmamasına rağmen almak isteyen alır,almak istemeyen de almaz, Ben ikinci gruptayım. Bilinmesi gereken bu belgenin alınmasının zorunlu olmadığı ve bunun da yürürlükteki sirkülerde açık ve net ifadeyle belirtildiği. oktay Aydıner
düşüncelerin ve paylaşımın için teşekkür ederim ben bugün gittim ve aldım ankarada olanlar için 1 resim + 1 nüfus cüzdanı örneği + 5 ytl gigdiş geliş toplam 1,5 saatimi aldı adresi soranlara ve merak edenlere duyurulur metronun ivedik durağında inince tam karşıda bir camii var onun tam karşısında telefon nolarıda şöyle 3445950 (Gülçin hanım- hüseyin veya sinan bey ) ilgileniyorlar toplam 15 dakika sürüyor işlemler