çok kolay ve kısa süre Selamlar, Bende Bodrum Tarım İlçe Md. müracaatla 5 dakikada belge aldım. Nüfus Cüzdanı fotokopisi 2 resim yeterli. Fotokopi üzerine adres ve tel no. yazıyorsunuz tamam. Görevli Hanım varsa 5 YTL alayım yoksa canınız sağolsun dedi, 5YTL yi verdim tabii. Artık Sahil Muhafazadan çekinecek durumum yok. Son derece kolay ve kısa sürede alınıyor. Bence alınmasında fayda var, kime ne zaman çatacağınız belli olmaz. Sevgiler, selamlar. Levent Bekdik
Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz Mesajınızın altına yazdığınız isminizi, aşağıdaki linkten imza bölümüne yazar ve doğum tarihi, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi de eklerseniz seviniriz Keyifli paylaşımlar... İmzanızı aşağıdaki linkten düzenleyebilirsiniz ; http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature
sirkülerin 3. maddesinde bu belgenin alınması yada av esnasında yanında bulunması zorunlu degildir diyo o halde neden böyle bi belge var.
genelgede yazdığına göre almak zorunlu değil fakat amatör balıkçılardan çok fazla talep geldiği için kırmamak adına veriliyor.
Her şekilde almakta fayda var.Ters bir adama çatarsınız , belgeniz yok diye takımlara el koyar,üstüne üstlük birde ceza yazar.Sonra ayıkla pirincin taşını . en güzeli almak ve yanımızda bulundurmak.
amatör balıkçılık belgesi biraz önce aldım arkdaşlar. formda okudugum kadarı ile bircok arkadasımız nasıl alındığını biliyor fakat nerden alındıgını bilmiyor olsa gerek. öncelike ben bakırköy çevresinde ikamet ettigim icin büyükçekmece ilçe tarım müdürlğüne gittiğimi belirtmek isterim Büyükçekmece İlçe Tarım Müdürlüğü'nün adresi ve nasıl gidileceği; -bakırköy meydan dan kalkan 76-C otobüsü(ancak beykent duragında inildikten sonra 1km yürünmesi gerek) -yada en kolay yolu yenibosna metro duragından kalkan HT-58 y.bosna-gürpınar arabası.bu tam önünde olmasada 100 m yakınında indiriyor. -işlemler 2.katta amatör balıkçılık ofisinde yapılıyor. *2 fotoğraf *ikametgah *nüfus cüzdanı fotokopisi+vergi numarası mutlaka. -işlem 10 dk. sürüyor.3 katta muhasebeye 5ytl yatırıp makbuzu 2.kata teslim ediyorsunuz.belgeniz hazır. not:iç sularda 1 temmuza kadar süren av yasağınılütfen unutmayalım ve uyalım.teşekkurler
arkadaşlar amatör balıkçılık belgesinin mecbur olmadığını gösteren belge aşağıdadır ilgilenen arkadaşlar inceliyebilirler. kusura bakmayın tam beceremidiğim için büyük boyutta çıktı. saygılarımla iyi avlar.
Amatör balıkçılık belgesi mecburi değildir. Ama alınmasında zarar değil fayda vardır. Bu belge ile ülkemizdeki amatör balıkçıların sayısı kayıt altına alınmakta ve bu sayıya göre iller ve bölgeler bazında hizmet verilebilecektir. Zorunlu olmamasına rağmen kontroller sırasında sizden bu belgeyi soranlar olabilir. Bu belge ile sizde bilgisi olmayan avcılara örnek olabilirsiniz. Bir farkınızın olduğunun ispatıdır. Sportif amaçlı avcılık yapan bütün herkesin almasını tavsiye ederim. 5,00 YTL, 2 ad.vesikalık resim, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet başvuru dilekçesi dışında hiç bir külfeti olmayıp sadece 2 senede 1 olmak üzere yeniletmek gerekmektedir. Bulunduğunuz İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerinin kontrol şubelerinden veya müdürlük içerisinde oluşturulmuş ayrı bir departmandan temin edilmektedir. Bugün zorunlu olmaması gelecekte de zorunlu olmayacağı anlamına gelmemektedir. Sirküleri devamlı olarak takip etmek gerekmektedir. Sevgiler, saygılar
36/2 numaralı sirkülerde de zorunluluğu olmayan Amatör Balıkçı Belgesi hakkında, 37/2 numaralı sirkülerde çok açık ve net olarak "...Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir " denilmiştir. 37/2 numaralı sirküler, İkinci Bölüm-Amatör Balıkçılık Yapılması-Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları-Madde 3 (1)... www.kkgm.gov.tr/mev/sirkuler.html 37/2 numaralı sirküler.. Zorunluluğu olmayan bu belgeyi almak için bir sürü para ve zaman harcamayın arkadaşlar. Oktay Aydıner
amatör balıkçılık belgesi tarım ve köy işl.başk.koruma dairesi başk.yazısı arkadaşlar amatör balıkçılık belgesinin zorunlu olmadığını ve korkulacak birşey olmadığını gösteren yazı aşağıdadır lütfen okuyunuz şimdiden hepinize teşekkür ederim iyi avlar
Osman Bey zorunlu olmadığını biliyoruz ama korkulacak birşey yok demişsiniz ya, korktuğumuz birşey yok ki zaten ortada. Belgenin alınmasında zarar değil fayda vardır.
korkulacak birşey olmadığını bende sende biliyoruz bir önceki amatör balıkçılık belgesi adlı konuda bazı arkadaşların yazdığı yorumlara karşılık yazdım zaten
Ersin kardeşim bende tembelliğimden almadım daha ama geçen balığa gittiğimizde bir arkadaş geldi yanımıza av belgenizi görebilirmiyim dedi bende şimdi gösteremem ama alınca dedim adamda cezaii işlem uygulamak zorundayım dedi nasıl olacak dedim burası söke ovasının tam ucu denize döküldüğü yer kuldan uzak Allaha yakın dedim yanımdaki beraber gittiğim arkadaşşımda Gazi ve onda Gazi kartı var o kartı gösterdi vede öylelikle görevli yanımızdan gitti ama bu tip sıkıcı durumları yaşamamak için bu belgeyi almanın zamanı geldi (benim için).
Bende 4 senedir mevcut Mehmet Abi, bence hiç vakit kaybetmeden sizde edinmelisiniz. 5 YTL lik bir belge için milletle uğraşmaya değmez.
arkadaşlar madem öyle o zaman bir kampanya başlatalım amatör balıkçılık yapan tüm avcılar bu belgeyi alalım ne dersiniz.
Osman Bey, forumda bu konuyla ilgili zaten bir kampanya var. Vermiş olduğum linkten inceliyebilirsiniz. Mevcut kampanyayı hareketlendirebiliriz en azından diye düşünüyorum. Bu arada sizde edineceksiniz değilmi hemen bu belgeden http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8495