Amatör Balıkçılık Belgesi

Konu, 'Tebliğler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kardeş bu akşam köprüköye gidiyorum cumartesi ve pazar 2 günlüğüne oradayım

2. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    kardeş ankarada sadece il müdürlüğünde veriyorlar ben gölbaşındayım bugün gittim beni il müdürlüğüne gönderdiler oradan aldım 1 resim 1 nufus cüzdanı fotokopisi + 5 ytl = amatör balıkçılık belgesi

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    abi rastgele köprüköyden iyi haberler getir bize...;)

Son düzenleme: 6 Mayıs 2007
  4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    oktay kardeşim noktasına virgülüne kadar katılıyorum söylediklerine,,,okula gitmeden sınıf geçmeye benziyor bu iş.herkesin elinin altında bilgisayar veya daha değişik imkanlar yok ki bilgilensin.en azından broşür olabilir veya sirküleri bir kitapçık halinde amatör balıkçı kimliği ile vermeliler vatandaşa.ama okuma yazma oranının bu denli düşük olduğu köy ve mezralarda ne kadar işe yarayacağının veya :D yaramayacağının hissindeyim.:D

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    arkadaşlar ben sizlerin dediğine pek katılamayacağım kusura bakmayın işin kolayına kaçmak gibi geliyor bana biryerlerden başlamak gerekir diye düşünüyorum bugün başlarsak belli ölçülerde talep olursa bazı şeyleri mecburen getirmek zorunda kalınır hiç değilse bir heves ile başlar zaman içinde insanlarımız kendilerini geliştirmek zorunda kalırlar burada yazılanlardan bile hiç anlamadan bazı tecrübeler ufak ufak insanların beyinlerine kazınıyor altı sonra dönüp geriye doğru baktığında farkında olmadan bazı şeylerin azda olsa değiştiğini kendinde bile görebilirsin artık birkaç sene sonra ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz bakarsınız bu başlattığımız hareket çok başarılı olmuşta olabilir!!!!!! ne dersiniz değmez,mi ?
    saygılarımla

6. aynalı_sazan

aynalı_sazan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kğ Turna
    Bana bugüne kadar kardesim sen burda balık tutuyosun ama belgen nerde demedi. ama ben işimi sağlama alıyım gelir birisi belgen yoksa tutamazsın der olmas..ben aldım 2005 yılında bu ayın 26'sında sona eriyor..gidip yenilemek lazım ozaman 10ytl verdim sanırım tam hatırlamıyorum..

7. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    abimi desem kardeşmi desem çünki imza ayarların yok neyse ben orta şekerli bir birader deyivereyim üst iki satıra bakarsan orada net olarak benim yazımda görürsün 5 ytl + 1 resim + 1 adet kimlik fotokopisi + biraz da zaman = amatör balıkçı belgesi ediyor.
    Hassasiyetin için teşekkür ederim çünki bu konuda başlatılan bir kampanya var bazı arkadaşlarımız angarya gibi görüyor ama öyle değil.
    tekrar tekrar teşekkür ederim

8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    arkadaslar benim belgem var yanlis anlamayinda sirkulerde bedelsiz verilir bu belge deniyor..ben 5 ytl odedim onemli degilde acaba haksiz kazanc felan mi var yoksa yasal mi bu ucret...

9. mandirali

mandirali

Favori Kamış:
    ağ hariç bütün oltalar.
    En İyi Avı:
    2.3 kg turna
    ör:biz bu belgeyi istanbuldan aldık sadece ist.da mı kullanıcaz?ist.dışında kullanmiyacakmıyız?

10. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Türkiye genelinde geçerli.

11. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Amatör balıkçı belgesi yerine sizin işinize yarıyacak olan Profesyonel Balıkçı Belgesi alırsanız,bir tekne ile balığa çıktığınızda sahil korumaya ibraz edebilirsiniz.Saroz da bunun varlığını sordular.

12. fuatsarikaya

fuatsarikaya FUAT SARIKAYA

Favori Kamış:
    7+1 dam makine 4,20 alba star suf kamış
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna
    Tarim Ve Köyişleri Bakanliği

NE KADAR HEPİMİZ AMATÖR BALIKÇILIK BELGESİNİN ALINMASININ ZORUNLU OLMADIĞINI BİLSEKTE İÇİMİZDE YİNE UFAK KUŞKULAR VAR BU KUŞKULARA SON VERMEK İÇİN BİLGİ EDİNME SERVİSİNDEN YAZIL ALDIM.

13. haluk

haluk Haluk Kırbaş

En İyi Avı:
    Turna 61 cm.
    Cuma günü (8 Haziran) Gürpınar'a gittim. Öğlen arası olmasına rağmen yardımcı oldular ve tüm işlemler sadece 5 dk. sürdü.

14. eşkina

eşkina

Amatör Balıkçı Belgesi şu an zorunlu değildir ama ileriki yıllarda "Avrupa Birliği Uyum Yasaları" gereğince kuşkusuz zorunlu hale gelecektir.
    Yine de isteğene Tarım ve Köy İşleri Müdürlüklerince veriliyor.
    Aslında ücretsizdir ama başvurduğunuz bölge müdürlüğüne göre değişen 5 ytl ile 20 ytl arsında harç isteniyor.

15. oktayaydıner

oktayaydıner

Favori Kamış:
    olta
    Benim öğrenmek istediğim bir konu var,birisi izah edebilirse sevinirim.Konu şu; Amatör Balıkçı Belgesi geçen yıl 15,00 Ytl sına alınırken bu yıl neden 5,00 Ytl.Bu belgenin bedelinde bu kadar aşırı bir düşüşün nedeni acaba nedir?

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Belgenin geçen sene aslında ücretsiz, bu sene ise tamim ile her yerde aynı kart ve kayıt masrafı olarak 5 ytl olarak belirlenmesidir.

17. oktayaydıner

oktayaydıner

Favori Kamış:
    olta
    Yakup Bey bu tamimi bana gönderebilir misiniz? Bu 5,00 Ytl hangi ölçülere göre belirlenmiş ve bu toplanan paraların nasıl değerlendireleceği hususları belki bu tamimde yazıyordur.

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bu yazıyı kendim görmedim, ama üyesi olduğum ve bağlantılı olduğum amatör balıkçılık grup ve derneklerinin bu sorunu dile getirdiğini biliyorum ve her yerde eşitik sağlamaya yönelik olarak il müdürlüklerine bilgi verildiği söylendi.
    Koruma Kontrolden arkadaşlara sordum;
    Bakanlığın bir standart getirdiğini söylüyorlar, yazı no ve tarih isteğimi ise maalesef karşılayamadılar.

Son düzenleme: 21 Haziran 2007
  19. oktayaydıner

oktayaydıner

Favori Kamış:
    olta
    Yakup Bey karşılayamazlar çünkü böyle bir yazı muhtemel yoktur.
    Geçen yıllarda Amatör Balıkçı Belgesinin alınması zorunlu olmamasına rağmen,görevliler tarafından bu belge bize sorulunca kimimiz bu belgenin zorunlu olduğuna inandık,kimimiz de zorunlu olmadığını bile bile bir av günüm rezil olmasın diye düşünerek bu belgeyi aldık.Ancak bu sene sirkülerde Amatör Balıkçı Belgesinin alınmasının zorunlu olmadığı açık ve net bir ifade ile belirtilince önce bu belgeye olan talep, sonra da bu belgenin bedeli 15,00 Ytl den 5,00 Ytl ye düştü.Arz talep meselesi..
    Türkiye de Amatör Balıkçı Belgesinin bir örneği daha var mı acaba? alınması zorunlu değil,bulundurulması zorunlu değil ama bir bedel karşılığı veriliyor.Bu şekilde verilen bir başka belge daha var mı?
    Bu belge için ödenen paralar, amatör balıkçılık için mi kullanılıyor?

20. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Vermiş Olduğun Bilgi Için Teşekkürler