Amatör Balıkçılık Belgesi

Konu, 'Tebliğler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir şeyler birbirine karıştırılıyor gibi görünüyor.

Amatör balıkçı belgesi, isteyene verilen bir belgedir. Denzilerde ve içsuların bazılarında bu belge olmadan da sirkülerdeki kurallara uymak kaydıyla avlanabilirsiniz. Kimse de gelip bir şey diyemez. Diyenler oluyormuş, o zaman tutanak isteyin, alıtına imza ve mühür bassınlar. Sonrası kolay...

Ama, örneğin istihsale açılmış sularda avlanmak yasaktır. Velakin, bu sularda amatör sınırları dahilinde pazar günleri (mesela) av serbesttir. Şimdi düşünün ki, bu suyun etrafını tel ile çevirmişler. Geçeceksiniz. Bu bir şekilde özel araziye tecavüz anlamına gelir. Bir sorun çıkarsa, böyle bir belgeye sahip olmanız, sizin amatör balıkçı olduğunuzu ispat etmeye yardımcı olur.

Diğer yandan, orman içi göller, mill parklardaki nehirler vs. içinde avlanmak yasaktır. Bu göllerde bölge orman işletmesi, kendince bir fiyat koyarak bir dönem için avı serbest bırakabilir. Bu halde, orada avlanmadan önce ilgili tarifesinden ödemeyi yaparak bilet almak gerekir. Bunu yapmazsınız, başınız sıkıntıya girebilir. Diğer belgeden, yani amatör balıkçı belgesinden almış olup olmamanız sonucu değiştirmez.

Kısaca, Galata köprüsünden geçerken coşup oradaki malzemeciden bir el oltası alıp balık tutana kimse bir yaptırım uygulayamaz, taa ki, boy, sayı, cins vs. tahditlerine uyduğunuz sürece..

2. simendifer

simendifer Sennur

Benim amatör balıkçı belgem var ama Serdar Beyin dediği gibi, İstanbul'da kıyıdan avlanırken gelip de bir kişi belge sormadı :p Süresi dolana kadar soran olacak mı çok merak ediyorum...

3. bende alacagım aradım bugün tarım il müdürlüğünü 5 ytl karşılıgı veriyoruz dediler.
    1 adet resim
    nufus cüzdanı fotokopisi
    ikametgeh mecburi değil dediler.
    biz alalımda isterlerse sormasınlar...

4. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Yaw arkadaslar benim Türkiye icin avlanma belgem yok :D :D Bana da bir tane alin eliniz degmisken...:D

5. sana benim kartımı veririm arkasına yazarım hamili kart yakınımdır diye kimse birşey demez türkiyede bazı işler böyle yürüyor :D :D :D

6. simendifer

simendifer Sennur

Amatör balıkçı belgesi alacağım gün, sabah erkenden gittim tarım il müdürlüğüne... Sabah 8,30'da açılıyor burası 15 dakikada alırsınız dediler... Gittim saat tam 8,30... Bana demezler mi saat 9,00 da açılacak diye... Neyse bekledim tabi... Saat 9,00 oldu, açtılar kapıları falan... Girdim ve başladım formu doldurmaya... Evrak kayıta geldim, kapalı evrak kayıt... Ne zaman açılır benim hemen işe dönmem gerek 15 dakika demişlerdi dedim... Olur mu 15 dakika, 3 saatte anca alırsınız dediler... Eyvahh, benim işe dönmem şart o gün kimse yok... Arayıp desem ki balıkçılık belgesi alacağım o yüzden bugün yokum, kesin kovarlar işten :p Baktım olmayacak, çıktım kapıdan... Başladım ağlamaya :D Telefonda konuşuyorum, telefonun diğer tarafındaki de bizim Ümit :) Ben nasıl ağlıyorum bir görseniz :p Ümit'de kızıyor "ya deli misin bunun için ağlanır mı ? Ağlamasana" diye :D Ben dinler miyim hiç zırıl zırıl aynen devam ağlamaya "alamadım belgeyi, ben balık tutamayacağım, balık tutturmayacaklar" diye :D:D O gün akşam da yola çıkacağım, belgeyi mutlaka almam lazım... Neyse, ben tabi zırıl zırıl işe gittim... Annemi aradım, anne belgeyi alamadım sen alır mısın ne olur diye :) Anneciğim baktı ben ağlıyorum, tamam alırım dedi (Canım annem)... O gün o belgeyi annem aldı, hem de annemi hiç yormamışlar sağolsunlar, yaşı ilerlemiş diye anneme yardımcı olmuşlar hemen... Akşam evde görünce belgeyi nasıl rahatlamıştım... Ondan sonra da yola çıktım zaten... Ama o günü hiç unutmayacağım... Belge alamadı diye ağlayan tek kişi olarak tarihe geçtim sanırım :D

7. sennur ben ne diyeyim sana alemsin valla..:D

8. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Dogru sende haklisin :( hamili kart yakinimdir. Muhahahahahahhahahahaha ay hic güleyegim yoktu ya. Balik isinedemi el atmislar yoksa :D :D

9. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    sen bu ağlama yöntemini deniz kenarında da kulansana sennur. baktın balık vurmuyor başla ağlamaya . oda sonuç vermiyo hemen ara anneyi ama daha bitmedi telefonun antenine 0,35 misina altına akıntıya göre 50 -125 gr kurşun sal telefonu denize ama bu arada telefonu sakın kapatma annen balıklarla bir konuşsun bakalım kesin sonuç alacağından eminim. hadi sana rast gele :D :D :D

10. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    :D :D
    eh haksizda sayilmaz hani :D :D

11. sennur bunlar seni se yeke almışlar dikkat et

12. simendifer

simendifer Sennur

Ben bir dü şeş atarsam görecekler onlar :p Konuyu dağıtıyorlar yine baksana, iyi ki belge alma hikayemizi anlattık, hemen coştular yine :D

13. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Saka degil yaw, banada bir belge gerekiyormu? Bildigim kadariyla eski sirkülere göre mecbur degilim sanirim. Ama mecbursam alirim artik.:D

14. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Sennur, annen hazır gitmişken kendine de alsaydı ya bir belge:D.. Siz ailecek balıkçı oldunuz nede olsa..
    Ben her ihtimale karşı aldım. Ankara da çok kolay oldu. 10 dk kadar sürdü almam..

15. simendifer

simendifer Sennur

Ercan, açıkçası denizde kıyıdan avlanırken sorulduğunu görmedim... Ama tatlısularda avlanırken şayet belge sorarlarsa ve belgen yoksa, oltalarını alabilir ve ceza kesebilirler... Eğer burada tatlısuda avlanmayı düşünüyorsan, almanda fayda var derim...

16. huntercarpio

huntercarpio Adnan

Favori Kamış:
    Olta
    Bu konuyu daha önce de forumda yazmıştık. Amatör Balıkçı Belgesi almak şu an için zorunlu değil. Ama bazı denetim görevlileri bunu bilmiyorlarsa bence bu onların sorunudur. Sırf belgesi olmadığı için bir amatör avcıya ceza yazarlarsa, kanımca idare mahkemesi bu işi düzeltir, cezayı da iptal eder. Ancak henüz kabul edilmeyen, yakında meclisde görüşülecek olan yeni su ürünleri kanun tasarısında bu belge zorunlu hale geliyor. Dolayısıyla 1 Eylül'de yürürlüğe girecek yeni sirkülerle birlikte belge zorunluluğu büyük ihtimalle gelecektir. Yani bugün için zorunlu değilse bile yakında büyük ihtimalle zorunlu olacak.

17. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sennur bende arkadasin dedigi gibi biliyorum olayi. Henüz mecbur degil diye. ayrica benim oltalarimi alicagana arabami alsin daha iyi :) neyse olmadi izmirden alirim artik.

18. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar haklısınız ama malesef bunu yaşayan arkadaşlar var.. Şayet haklı olduğunuzu kabul ettiremezseniz takımlar gidiyor... Sonra uğraşın durun mahkeme çözecek diye... Bana sorarsanız 5 YTL için değmez arkadaşlar... Tabi bu benim fikrim... Zaten zorunlu hale gelecek, bence almakta fayda var..

19. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    ah aylin abla burdada kolay olsa iki bina arasında 45 dk 7 tane imza için çekirge gibi bir o bina bir diger bina zıplayıp durdum

20. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    idare mahkemesi çözse neye yarar sezon öncesi benim takımlar a el konulmuş ben sezon boyu balığa gidememişim benim mağduriyetim ne olucak
    5 ytl için değmez ben iki belgeden de kullanıyom bunun bırde orman içi sularda avlanmak için alınması gerekeni var geçen hafta mıllı parklar genel müdürlüğünden başıma geldıler balıktayken sordular iyiki almışım gösterdim birşey demediler bu belgeden almayanların da bütün takımlarına el koydular ben tek başıma kaldım gölde
    istanbulda denizde sorulmuyor ben genelde tatlı suda avlanıyorum şu ana kadar en az 15 sefer soruldu bana bu belgeler
    orman içi sularda avlanmak için alınan belgeyı almak da bir dert ilk önce maslaktaki milli parklar müd. müracat ediyorsun onlar belgeyi doldurup sirkecideki çevre ve orman müd. gönderiyorlar sebebi de kaşe leri yok sadece kaşe için maslaktan sirkeciye oradan kaşeyi vurdurup tekrar maslağa dönüyorsun onlar da imzalayıp veriyorlar avlanma belgesini bahsetmiş olduğum amatör balıkçı belgesi değil orman içi sularda avlanmak için alınması gereken bir belge
    emrah(djemr)tsk ediyorum onun sayesınde ıkı sefer oltalara el konmaktan kurtardım bu belge sayesınde

Son düzenleme: 4 Ağustos 2006