ANADOLU KARTALLARI Amatör Balıkçılık Grubu Buluşma,Organizasyon ve Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında anadolukartalları tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tamamdir abi :)

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    tamam abi almamis olursam senden alirim tesekkurler.

3. 39348

39348

Dikkkaaaaaat ben geldim... Nassınızzz kartallar? :)

Öncelikle dün hanım benden fazla balık tuttu. Şu anda şilede balıkçılık yapan abisinin oğlundan tel geldi balığın hazır diye.. Biz bin derede takla atalım hanıma tek telefonla palamutlar hamsiler yağsın banghead Ossun balık balıktır mrsparkle Dün akşam bir de evlerine gittik çıtır çıtır hamsiler tazecik etli etli palamutlar.. OH yine canım çekti :D :D :D

Şu lüfer takımına taktım (Bakınız Serdar bey :D ) Kıyıdan yemlik olarakta kullanılacak bir takım tasarladım üzerine de üşenmedim yaptım. Tam zihni sinir oldum bu aralar. :laughing: . Şu anda çantamda denenmeye hazır bekliyor. İki adet tele esasen dayanıyor. Mümkün olduğunca pratik kullanımlı oldu. (Avda hız esastır). Paylaşıyorum. Önden buyrun :thumb:

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Başarılı bir çalışma elbette. Sıradan mantardan daha iyi olacağı kesin.

Şimdi bir kaç husustan bahsedeyim.

Su içine giren şeyleri ezer. Her 10m'de, santimetkareye 1kg ilave yükle hemde. Sürekli, bıkmadan usanmadan. Bu durumda o mantar basınçtan ezilir gider. Lüferden küçükler buna dikkat eder ama çok fazla değil. Lüfer ve büyükleri ise bunu hiç sevmez. 10m'den derin yerlerde mantarın çok sert ve sağlam olması gerekir.

İşte o zaman mantar lazımdır. Hakiki mantar. O serttir, ezilmez, mantarlığına devam eder. Ama bu eva, köpük gibi şeyler kolayca ezilir. Bu da yemin düzgün tutulmasını engeller.

Birde iğnelerin arasını, o resimdeki gibi çelik telle ve delikli iğne ile yapmaya çalış. O iğneler çok uzun, fazla uzun gelir o takım. Normal bir istavrit takacaksın, yarısı mantarın üzerinde kalacak. Hırsız dışarda kalır. Mesele, iğneleri tek bir noktadan geçirip, yemi hırpalamamak, yemin kazık gibi durmasını engellemek. Basitçe istavridin boyunu düşün, tek bir iğne kafi gelecektir çoğu zaman.

Sabit tutucu tel, yemi kötü etkiler. Yemin doğal salınması önemli. O telin zararı olacaktır. Akıntı, su o yemi dümdüz tutar zaten, hiç merak etme.

5. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Metin abi eline sağlık güzel olmuş:)iş yapar bence

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O teli koymaz, tek iğne yaparsa, iğnenin yeme girdiği yer, kuyruk ucundan 2.5 cm içerde olacak şekilde, normal takımlardan çok çok fazla iş yapar. Hemde yem takması çok çok daha kolay olur.

7. 39348

39348

Hımmm... Akıntı mantığını hiç düşünmemiştim. Evet doğru o zaman sabitlemeye gerek yok. Fleto yaprak gibi salınacaktır. Tek iğne hiç düşünmedim. Elimde bir iğne var, arkası delikli... Silikon balıktan çıkardığım sanki büyük gibi.. Mantardan direk başlar araya tel mel bişi koymama gerek kalmaz.... Nası yapsam ki... Dediklerinizi dikkate alıp tekrar işe koyulayım o zaman ben :D

8. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    cümleten iyi akşamlar :) konuyla ilgili bir şey sormak isterim, bu mantar yuvarlak olmak zorunda mıdır? yoksa şarap mantarından türediği (varsayımım) için mi böyle yuvarlaktır

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yuvarlak basınca daha dayanıklıdır, daha doğrusu basınç karşısında daha iyi netice verir. Kibrit kutusu gibi olsa, köşeleri vs. iş çıkarır.

Aslında bu kesme işi, yemi tutmaktan ziyade, mantarı saklamaya yarıyor. Mantar yemin altında kalıp görünmüyor. Mantarın görünmezliği önemli oluyor, bilhassa lüfer ve büyüklerinde. En iyisi, mantarın yüzeyini basınçtan etkilenmeyecek, düzgün bir şeyle kaplayıp, alüminyum veya krom folyo ile kaplamak. Ayna gibi yapmak. İyi bakın, aynayı göremezsiniz, hiç dikkat ettiniz mi? Eğer mantar ayna gibi olursa, görünmez.

Bu hologramlı kağıtlarında bu yüzden etkisi kötü, iyi netice vermiyor.

Hırdavatçılardan, 3 ila 7 TL arası bir fiyata Alüminyum bant bulabilirsiniz. O folyoyu çıkarmadan direk üzerine yapıştırın gitsin mesela.

10. 39348

39348

Serdar bey inceler misiniz olmuş mu? Yarında aliminyum bant ile kaplayacağım... Düşüncelerinizi bekliyorum...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Suyun içinde böyle kalmaya devam ederse, olmuş diyebiliriz elbette.

Bir yem takıp, farkı kendin görebilirsin.

Tutucu teli hamsi için ince bakır veya alüminyum, diğer yemler için kalın sert bir şeyle yaparsın.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir kaç düzeltme yapalım.

Tel boydan boya geçiyor ya, o dibe giderken su onu geri iter, iğnenin oradaki kıvrımlara gelir dayanır. Yani yemi büzer, bozar.

Eğer tel ön taraftan öyle çıkarsa, lüfer onu görüp işkillenir.

En kolayı, misinayı mantardan tamamen geçir, o teli azıcık kısaltıp iğne bağlar gibi bağla.

13. 39348

39348

ok o zaman çalışmaya devam :)

14. 39348

39348

Son hali :)

15. 39348

39348

Tek merak ettiğim tek iğnenin avda şansımızı azaltıp azaltmadığı yönünde?

16. sabriyazici

sabriyazici sabri

Ne yaptın metin abi saat kaç oldu hadi ben cevaplıyimde yat bari gönül rahatlığı ile yoksa uyutmuyacan kimseyi :) azaltmaz azaltmaz lokmalık porsiyonluk oluyor yem hadi eline sağlık hayırlı geceler cümleten sağlıcakla kalın Allaha emanet olun

17. 39348

39348

İyi uykular sabricim :)

18. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    herkeze gunaydin. hayrli isler..

19. sabriyazici

sabriyazici sabri

selamun aleykùm cümleten hayırlı günler

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Dilersen çift iğnelisini de yaparsın, sorun değil.

Dediğim gibi, istavritdin yarısı zaten mantarın içinde kalıyor. İki iğne takarsan hırsız dışarıda kalır, yemde takacak yer bulamazsın.

Kısa pala iğneler bu yüzden avantajlı. Şu anda kullandığın iğne bu iş için çok iyi değil. Kalın ve ucu paralel. Tasmaya zamanında indirmezsen yakalamaz. Eğer bir paket FUDO Chinu alırsan, onlar daha kısadır, daha hafifitir, daha iyi yakalar.

Bri tavsiye daha vereyim, üşenmezsen. Chinu'ların delikleri hafifçe geriye eğiktir. Pense ile onu tam düz hale getirirsen, avcılığı artar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.