ANADOLU KARTALLARI Amatör Balıkçılık Grubu Buluşma,Organizasyon ve Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında anadolukartalları tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Başka tür konuşmalar derken ben pek o kısmı anlamadım kusuruma bakmayın Ali bey.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Ali abi böyle bir organizasyon süper olur. hatta daha büyük bir tekne ile kişi sayısını çoğaltsak tadından yenmez yani :)

3. 39348

39348

Orasını bende anlayamadım cengizim mesajımı düzeltirken mesajın geldi. Ali Bey aydınlatır sanırım...

Bu arada senin kıraça nasıl :)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sadece kendinizi getirin dedim. yakıt, kahvaltı, ücret şu bu gibi cümleler istemediğimi belirttim. gelen adam oltalarını alıp gelecek. Tuttuğu balığıda alıp gidecek. budur.

5. 39348

39348

Tam gönül adamı olduğunuz apaçık ortada Ali Bey.. zira Serdar Bey'de öyle... Tanışmak için sabırsızlanıyorum :thumb:

6. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şimdi anladım işte abicim:)Ama bizim burası baylaşım grubu bir şeylerinde uçundan tutmadan olmaz diyeceğim sizde olmaz öyle şey diyeceksiniz:)

7. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok şükür iyi abicim kıraçalıktan çıkıp istavrit olmanın derdinde:)ellerinden öpermrsparkle

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer, çinekop veya sarıkanat gibi değil. Onlara göre çok fazla yem seçen bir balık. Yemi de seçer, takımıda. Lüferde yemle oynamaya gelmez, bir tek puluna bile zaiyat verilmemeye çalışılır.

Lüfer dipte karidesle, yengeçle filan pek uğraşmaz. Karnını dibe yapıştırıp pek gezmez öyle.

Eğer düzgün takımlar ve yemler kullanılırsa, lüfer yakalamak hiç zor değildir. Ama defalarca kez söyledim, piyasada mevcut takımlar malzemeden kasa kasa, işibilmeyenlerce yapıla yapıla körelmiş, bozulmuş gitmiş.

Meşhru hikayedir, osmanlı zamanında paşalar, padişahlar, güzel zoka dökene bahşiş tonla para verirmiş. Dikkat edin, zokadan bahsediyoruz, gümüşten kap yapılır, içine kurşun dökülürmüş. Binibir emekle parlatılır, çapağı filan yok edilirmiş.

Sonra biri civalamayı çıkarmış. Kurşunu camla perdahlayıp civayla parlatınca iyi netice verir olmuş. O ilk sanatkarlık, ayna gibi gümüş zoka olayı ölmüş.

Sonra birileri işi ticarete dökmüş. Kalıp ile zoka basmaya başlamış. Bakmışlar para var, önüne gelen zoka basmış, çapaklı, kalıp hatalı, gözleri kapalı, kurşun akıtılan delik yeri kabaca yontuk acayip zokalar çıkmış. bu kalitesiz malzeme de rekabeti bozmuş, düzgün iş yapan ustaları yok etmiş.

Mantarlı takım. Aynı şekilde. Bunun tarifi öyle EVA ile filan değildir. Üzerine hologram sarın denmez. Mantar, mantar olacak, kiremit gibi sert. Zamanının adam gibi şaraplarının ağzından çıkan, basınç altında yıllarca sertleşmiş, kenarları şişenin cam gibi pürüzsüz halini almış mantar. Şimdinin kabuk talaşından yapılan, senesi dolmadan rafa çıkan mantarı değil.

Sonra işin iyice suyu çıkmış, EVA denen köpükle mantarlık yapılmış. Üzerine alüminyum sigara kağıdı sarılır denmiş. O devrin kağıt çıkan sigarası Bafra'dır. gördünüz mü bilmem. İçinden çıkan alümniyum kağıt ayna gibidir. Hakiki mantara sarınca, bildiğin ayna gibi olur.

Bu detaylar atlanmış, hologramdı, eva'ydı filan derken, lüferde azalınca, kendimizi kandırdığımız takımlar çıkmış.

Piyasada kullanılan takımlara bakarsan, Aliço'nun kullandıkları ile arasında dağlar gibi fark vardır. Ben bu takımları hazırlarken, eski orjinal tariflerdeki detayları bulmaya çalıştım. Mesela Aliço'nun böyle olacak dediği takımdan bir fikir kaptım, uyguladım.

Doğru takım yapar, doğru kullanırsan, lüferden emin olabilirsin. Sorun şu, her meranın, durumuna göre doğru takımı farklı. Merayı biraz tanımak gerekiyor.

Piyasadaki takımlarla lüfer tutmaya çalışırsanız, işiniz gerçekten şansa kalmış. Ama iyi takımlarla lüfer tutmak istavrit tutmak kadar sıradan bir olay oluverir.

Ha, elbette balığın seyrek olması yüzünden eskinin bilgisine bir şeyler ilave etmek elzem oldu, oluyor. Bunlarda bizim katkımız balıkçılık camiasına.

Ben şunu beklerim aslen. İnsanlar bunu yapsa, denese, sonuçları raporlasa, eksikler, yanlışlar vs. çok daha kolay bulunur, giderilir. Bu lüfersizlik kederi de çabucak biter. Fakat genellikle insanlar muhafazakar oluyor, bildiklerinde vazgeçmek istemiyorlar. Dahası bildiklerinin doğruluğundan eminler, o kadar ki, en iyisinin bu olacağını düşünmüyorlar.

Sorun şuradan geliyor. Neden zargana lüferin en iyi yemidir? Neden mesela umuryeirnde zargana hep iş yapar, ama istavrit ancak canlı iş yapar? Neden şurda zoka çalışır da, uzun olta çalışmaz?

Eğer bu gibi hususların altında yatan gerçekler öğrenilirse, olayın aslını bulup çıkarmak çok kolay olacaktır.

Neden uzun olta tutarda, başkası tutmaz? Bir fikriniz var mı? Bakın bir anlatayım size. Kurşunu suda çekin, ne oluyor, kavitasyon yapıyor, arkasında bir sürü köpük, baloncuk yapıyor, doğru mu? Siz kurşunu gezdiriyorsanız, kurşunun yapısı yeterince hidrodinamik değilse, öyle bir sürü köpük çıkarır. Bu da lüferi ürkütür. Uzun oltada kurşun ile yem arasındaki mesafe çoktur, bu yüzden de o köpükler yemin etrafında olmaz.

Bunu bilen kaç kişi varız?

Ve akıntılı suya lüfer takımı atıyorsanız, o da aynı şekilde köpük yapacak şekle, çapaklara filan sahipse, neden lüfer gelmiyor diye bakarsınız. Misinanın ucunun ters yöne bakması bile köpük yapabilir, hiç düşündünüz mü?

Benzer püf noktaları çok. Bunların altında yatan gerçekleri bulunca, inanın ki lüfer tutmanın hiç bir matah tarafı yok. Ha, zevkli tarafı çok, o ayrı.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hele aramızda bazı arkadaşlar var isimleri lazım değil Adı Serdar. Gel beni arabayla al bile dedi adam. iyiki jiple gitmişim takım taklavat taşımaktan heder etti beni. mübarek balıkçı dükkanımısın ya. birde balık tutsa bari gam yemeyeceğim. Anlarmısın Serdar balık tutmaktan?

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olur öyle vakalar.

Tutamadıysak, birlikte tutamadık üstadım. Biliyoruz, nazımız geçerdi sana, iyi niyetlisin, bizde güzelce suistimal ediverdik azıcık ucundan hihi

11. 39348

39348

Öncelikle sayfamıza verdiğiniz destek ve onlarca olağan üstü bilgi için iki üstad'a da yüzlerce binlerce teşekkür etmek isterim.

Serdar Bey şu takım konusunda gerçekten buluşmak için sabırsızlanmaya başladım ciddi anlamda :) Lütfen özelden konuşalım bu hafta sonu muhtemelen C.Tesi olabilir yanınıza uğramak isterim. Ali Bey dediğiniz organizasyon için de sezonda tekrar mutlaka üstü paslanmadan konuşalım...

İyi ki varsınız.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Konuya nerden başlasamki bu konuyuda mahvetmezsek iyidir. en iyisi cevabı sana lüfer palamut durumlarında vereyim.

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Başımız üstüne canım benım ne zaman dilersen.
    Balık olsunda ötesi yalan İzmite bile giderim...

14. sabriyazici

sabriyazici sabri

o kadar güzel muhabbet varki araya girip teşekkür etmeye çekindim lafınızı bôlmemek için ellerinize emeğinize sağlık bu eşi olmayan bilgilerin paylaşımı için teşekkür ederim herkeze
    Resmen mahfoldum pazar yanınızda olmadım diye inşallah birdahaki sefere abiler

15. melikşah

melikşah ........................

Selamunaleyküm herkese hayırlı akşamlar:)

16. sabriyazici

sabriyazici sabri

Aleyküm selam abi hoşgeldin

17. melikşah

Sabri merhaba:)
    Üstadlar güzel bilgilerini sunmuşlar:)
    Allah herkesin muhabbetini güzel kılsın demek düşüyor bize:)

18. sabriyazici

sabriyazici sabri

Sorma abi daha geçen gün iki takım hazırladım gelde takım diye at da balık bekle şimdi ne moral kaldı ne bişey bakıp öğrenicez yeni yeni bilgileri .
    Amin Allah cümlemizin muhabbetini sohbetini artırsın sağlık mutluluk huzur ile inşallah
    Sen nasılsın abi

19. melikşah

Aynı be sabricim biraz forumda vakit öldüreyim dedim.
    Moralini bozma hiç bir zaman ,tabiki üstadların bilgileri çok değerli onlarda yaşadıkları tecrübeleri ve bilgileri sunarak herkesi doğru bir şekilde bilinçlendirmeye çalışıyorlar.
    Hepsinden Allah razı olsun.Keşke bende onlar gibi bir birikime sahip olsamda sizlere sunsam:)
    Gönüller bir olsun yeter sabricim:)

20. sabriyazici

sabriyazici sabri

sen birikim yapmıyon mu hiç abi :) çok fena bozdum bikere moralimi abi dokunma bana dağıtacam bu forumu :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.