ANADOLU KARTALLARI Amatör Balıkçılık Grubu Buluşma,Organizasyon ve Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında anadolukartalları tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Günaydın Anadolu Kartalları...

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Günaydın abi nasılsın?

3. 39348

39348

O iğneye bakacağım İstoçta... Yalnız bu iğneninde ucu fena kaç kere elimi deldim dün :D Yardımlarınız için çok teşekkürler...

GÜNAYDIN ANADOLU'NUN KARTALLARI... BALIK AVCILARI :)

4. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    İyiyim Fatih sen nasılsın.

5. 39348

39348

Kaç numara tavsiye edersiniz?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İstoç'a gidersen, orada elbette bol bol var. Ama şu ara bu iğneler hemen her yerde mevcut. Millet bunlarla sazan tutuyor zira.

Olmazsa hafta sonu atla gel, sana vereyim biraz iğne, birlikte telini filan kıvıralım. Belki biri kamera getirir, yapılmasını anlatırız, suda ne oluyor vs. örnekleriyle gösteririz.

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Metin abi bu ne azim böyle sanırım bu sene senden epeyce lüfer avı raporları görücez inşallah :)

8. 39348

39348

Neden olmasın çok mutlu olurum. Özelden adresinizi ve iletişim bilgilerinizi atarsanız konuşur günü saati ayarlarız ;)

Olta balıkçılığı 1,5 sene oldu dostum. Sarıkanatım var ama lüfer avım yok henüz. Azim oradan geliyor... :D

9. narmanzade

narmanzade MUSTAFA

Günaydın arkadaşlar.
    ismim Mustafa, 3 çocuk babasıyım, Erzurum'lu olmama rağmen denize hastayım. Üsküdar Ayazma'da oturuyorum.
    Scuba dalış yapıyorum. Bir kaç gündür gruptaki yazışmalarınızı takip ettim ve ortamınız gerçekten çok hoşuma gitti.
    7 sene öncesine kadar arkadaşımın teknesiyle balığa özellikle uzun oltayla lüfere çıkıyorduk. 7 sene aradan sonra tekrar balık tutmaya başladım fakat şimdi tekne yok. Kıyıdan avcılıkla ilgili yalnız çapariyle avcılık yapabiliyorum. lüfer ve palamutla ilgili hem tecrübem ve bilgim yeterli değil hemde malzemelerim uygun değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Ayrıca organizasyonlarınıza katılabilmek için kriterleriniz varsa öğrenebilir miyim?

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

metin abi azim le atan balığı deler yada betonu diyorum kaçıyorum :)

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Günaydın arkadaşlar

Metin Elindeki takım muhtemelen çalışmayacaktır. Mantar hafif kalacaktır ve yemi yan yatıracaktır. O yüzden daha dik durmasını sağlayacak bir nedne bulmalısın

Tek iğne evet tek iğne profesyonel işidir. Elini alıştırırsan çok balık yakalar.
    Ben canlı zarganada sürekli tek iğne kullanırım. Fire ilk zamanlarda çok olacaktır ama çokta avcı takım olmaya adaydır Takımın hafifliği adına. Ben yaptığınız takımı beğenmedim kendi adıma diyorum. Bu takım sürekli olarak yem ağırlığı akıntının basması ile beraber salınmayacak sürekli yatacaktır gibime geliyor
    Sevgiler.

12. 39348

39348

Hoşgeldiniz Mustafa Bey,

Sayfamız ve paylaşımlarımız size ve sizin gibi insanlara daima açıktır. Organizasyonlarımız için herhangi bir kriterimiz yok. Yeter ki sizin vaktiniz uygun olsun....

Lüfer ve palamutla ilgili benim bilgi dağarcığım çok geniş değil... Ama genel olarak iki-üç çeşit diyebiliriz...

1- Rapala (Sahte balık) ile av... (Genelde balık çok olduğunda tercih edilir)
    2- Yemli takım ile beklemeli av (Yem: İstavrit-Sardalya-Hamsi)
    3- Çinekop-Palamut çaparisi ile av.

Başlangıç için bu bilgileri verebilirim. Detayları konuştukça, yazıştıkça, birlikte avlandıkça daha net kavrayabileceğinize eminim. Tekrar hoşgeldiniz :)

13. 39348

39348

Vur-Kaççı seni :D

Bilgilere ve ilginize çok teşekkür ederim. Deneme-yanılma ve siz üstatların verdiği bilgiler ile en doğrusunu bulacağıma eminim. Serdar Bey ile buluşup en iyi üstünde çalışacağız mutlaka...

Tek iğnede eli alıştırmaktan kastınız nedir? Tasmalama zamanlaması mı başka bir nokta mı var kaçırdığım?

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Üstad Balığın yemi koklarken daha ilk hamlesinde tasma atmak gerek yoksa o yemi alıp gidecektir muhtemelen ayrıca Lüferde fazla deneme yanılma yapma ihtimalimiz yok bir kere akıp gittimi bir dahaki bekleyelimki gelsin.

Çift iğneli takımlar her halikarda ağır olacak ve takımı hantallaştıracaktır.
    Tek iğneli takım hep avcı olur. ancak ondan sonrası tamamen el meziyetine kalmış gibi gözüküyor. Takıma hğkmetme kabliyeti, takımın suda gergin duruşu hissetme noktası tasmalama ve alma. gibi

Sevgiler

15. 39348

39348

Ok. Tasma konusunda gözümü bile kırpmam güvenirim kendime o konuda :thumb:

Tek iğne konusunda düşündüğümü yazmışsınız teşekkürler. Önce bir takımı halledelim. Gerisinde Takıma hükmetme kabliyeti, takımın suda gergin duruşu hissetme noktası tasmalama ve alma. dediğiniz gibi çok önemli ve zamanla tecrübelerle geliştilecek meziyetler.

Allahım bu sezon yüzüme gülsün bir lüfer nasip eylesin bana yeter :D

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu sene inşallah kofana tutarsın Metin abi :)

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aynı endişeleri paylaşıyoruz üstadım. Daha fazlası var bende. O takım artık belli bir kaldırma ve ağırlık merkezine sahip. Yani suda yemi yatay tutar belki ama, yem ne tarafa bakar, bu biraz düşündürücü. Mantarın dik durup, yemin üzerien katlanıp yumruk gibi bir şey olması da mümkün. Mantar yukarda, yem aşağıya dimdik duran bir değnek gibi olması da mümkün. Bunlar akıntı azsa olacak şeyler. Ve pek bilinmez, yüzeyde su sel gibi akar ama, dipte akıntı yok gibi oluverebilir. Özellikle derin suda. Derin derken, 15m yeter, çok bile gelir.

Bu noktada benim görüşüm, bildiğimiz normal mantar ve iğne kombinasyonundan daha iyi netice vereceği yönünde. Aynı dezavantajlara rağmen, yemi daha düzgün tutmak, iğnelerle kasmamak gibi ek avantajları olacaktır.

Bahsettiğin sorunları azaltan, o sorunlar giderilmiş takım örnekleri var. Akşama eklerim resim olarak.

Yemin duruşunu dengeleyecek bir şeyler, aksiyonu artıracak bir şeyler yapılabilir buna elbette. Ama sırayla, hepsine birden yüklenmemek lazım.

Bir diğer endişemi daha açıklayayım. Lüfer gelirse o teller açılır. İyi kıvrılmamış, açar o teli lüfer, kurtarır iğneyi alır gider.

Ama şimdi bu kadar şeyi sayıp, hevesleri kırmamak lazım. Bir ara toplaşırız bu kartallarla, uygulamalı gösteririz hepsini, yavaş yavaş.

18. 39348

39348

Açmasın üstadım yaptığımız telleri..Açamaz o.. Paralarım ben onu.. Ağzınızdan yel alsın :D Buluşmak ve bilgilerin için sabırsızlandığımı bilesiniz ;)

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet büyük grup gerçekten ama bu grubu 3 lü 4 lü alıp Heybeliada çakarında lüfer tuttururuz bu sene keyfe bak....(gelen sadece kendini getirecek Başka tür konuşmalara giren kafadan elenir demedi demeyin.)

20. 39348

39348

İsmimi yazın hemen ben birinç ben birinç :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.