Eyvallah güzel kardeşim İşlerimin yoğunluğundan ddolayı bu sıra forumdan ve denizden uzak kaldım boşluk bulabildikçe unkapanına kadar inebiliyorum vaktimin kısıtlı olduğundan dolayı,ilgi ve alakana teşekkür eder başarılarının devamını temenni ederim.. Sağlıcakla kal
biraz hareketlilik gelsiin. TFF ithafen 6+0+4 http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=55139 cumartesi pazar
hayır, balıklar uzun kamış ve kurşunlu rapala bedeni ile alınmıştır. uzun zamandır boğazda spin ile balık alamadım. arada bir deneme yapıyorum ama sonuç (kefal ve zarganayı saymazsak) sıfır
selam arkadşlar hayırlı cumalar, sabah boğaz havası almaya gittim 05:00 - 06:15 arası avlandım, kayda değer birşey yok, geceleri şiddetli poyraz yapıyor. suyu çok bozmuş. çok fazla akıntı vardı. herkese rastgele
Dün öğle sularında kandillideydik istavrit tutuyorduk sonra birden kıyıya yara almış bir kefal geldi onu izlerken birşey dikkatimi çekti yaklaşık bozuk para büyüklüğünde bu balık türünden gördüm.İsmini tam bilmiyorum ama deniz pisisine veya kalkana benziyordu.İlk gördüğümde baya şaşırdım ne işi var bunun burda diye.Boğazda bu balık türlerinden varmı acaba avlayabileceğimiz, pisi olsun kalkan olsun.Balık bunun aynısıydı
Yer: Tuzla sahil Saat: 18:00 - 24:00 Sonuç: İstavrit yok, Kefal bir-iki yokladı o kadar, Eşkina yok. Anlıyacağınız verimsiz bir dönem... Tek kayda değer şey eşkina için taktığım tekeler yarım geldi
BEYLER BU GECE DARICADAYDIM BİYER KEŞFETTİM İSTAVRİT ÇEKMEYE YETİŞEMESSİNİZ,YEMSİZ ŞAMANDIRALI BEN GİDERKEN İSKELEDE İNSANLAR SAAT 22.00DEN BERİ 1O TANE BALIK ALAMAMIŞLARDI....BU GECE SÜPERDİ DAHA YENİ GELDİM EVE
Evet pisi balığı, İstanbul Boğazı'nda halen mevcuttur. Bu mevsimlerde kumluk yerlere canlı kurt ile dip oltası atarsanız pisi, mırmır, tekir balıkları oltaya gelebilir. Pisi'yi istavrit filetosu ile de yakalayabilirsiniz.
İspari veya Karagöz ısırmıştır. Öyle durumda tekeyi kuyruktan geçirip iğneyi kafasına kadar yürüterek takın.
İkinci oltayı açıp 7no iğneli - 3köstekli takımı taktım. Tekeler taze olduğu için tam o şekil takamadım, parçalandılar. Zaten ben ikinci takımı taktıntan sonra diğer oltaya da uğrayan olmadı. Tavuk ğöğsü ispari veya karagözde iş yapar mı? Eğer yaparsa bir dahaki sefere birazda tavuk eti ile denerim.
tavuk göğsu ile ne yakalarsınız bilmiyorum ama toğuk göğsünü fleto yapıp tuzla bandırın sonrada buzluğa koyun. ertesi gün ava hazır. istediğiniz gibi kesip şekil verebilirsiniz. ben solcan gibi keserdim.
Oldum olasi bir kere bile beyaz et kullanmadim Narrrrrr gibi kirmizi etden yanayim hihihihi Saka bir yana birkez dahi tavuk etini yem olarak kullanmadim, İgneye tavuk eti takmak bana itici geliyor, Herzaman dogal yem kullanmaktan yanayim,karides teke midye kurt turevleri istavrit zargana eti vs vs gibi yemler kullandim. Tavuk eti bana bir garip geliyor
geçen sene dişlilerin nazlandığı bir akşam bizler mantara istavrit takarken tık yok, yanımızdaki amca tavuk parçaları ile saatte 10 adete yakın dişli kandırmıştı hayret etmiştim ,2-3 gün sonra bende tavuklu denedim tık yok istavrite döndüm balık almaya başlamıştım çözemiyorum bu balıkların yem durumunu
Bende dişlinin tavuğa atladığını duymamıştım ama sanırım o amca direk takmamıştır. Öncesinde tuzlama/soslama tarzı bir hazırlık yapıp öyle gelmiştir ava.
ilk gördüğümüzde bizde şaşırdık amca dedik hayırdık adam mersinliymiş yıllardır böyle avlandığını söyledi soslu değildi ama tuzlamış dondurucuya koymuş hatta tavuk ne kadar kokarsa daha iyi av verir demişti
bende ilk defa duydum. gerçi deniz balıkçılığında aman aman tecrübem yok, ama herşeyin bir ilki oluyor, tavuğun bozulması için açıkta bırakılması lazım