şile de köy ismi vermiyorum buradaki bazı arkadaşların hoşuna gitmedi mera ismi vermemi akşam suyunda denedım sonuç da rastgelmedi sabah suyunda giden arkadaş 2 adet 4 er kiloluk levrek aldı 15 cm rapala duyrulur benim gibi tembellik yapmayan sabah balığı çeker
Şilede ki köy isminden kim rahatsız oldu gerçekten merak ettim doğrusu , insanlar bu mera yerini çok abartıyor ben bundan sonraki raporlarımda yemin ediyorum gidiş dönüş güzergahlarını da yazacağım...
234. Sayfada süha günay beyin yazısını okursan ne dediğimi anlarsın adam balığı tutmuş istediğine satar bedava verir çok bilmiş arkadaşlar yüzünden böyle devam ederse birdaha rapor yazmıyacam .
ersinfb kardeşim seni destekliyorum,eğer mera yerini vermeyecekseniz burda ballandıra ballandıra 4 kg tuttum,3 kg tutan arkadaşım var gibi söylemlerde bulunmayın rica ediyorum,15 cm rapala diyorsunuz adam merayı bilemeden ne yapacak evdeki küvette mi rapala çekicek,ayıptır, bu arada sevgili kardeşlerim bu sabah boğazaın anadolu yakasında tık yoktu ,söylenen yunuslar sorti yapınca balık tüymüş,herkese iyi avlar, sürç-ü lisân ettiysem affola
sonuçta burası amatör av forumu. Geçen sene Kalkan avlarımda açık açık fotoğraf mera ismi hatta deniz kenarındaki cafenin yerini dahi bildirdim. Özelden 50 mesaj aldım. hepsinin tek tek söyledim. Sonraki günlerde tek bir kişi bile oraya gelmedi Bu yüzden çok fazla abartılıyor mera ismi söylememek. Özellikle söylendiği takdirde sanki hemen bölge trollerle çevriliyor. Böyle bir hava mevcut şu an tüm forumda.. Ama şuda bir gerçekki o kişi kendi emeğiyle o merayı bulmuşsa tabiki söylemez söylemekte istemez. Ama kulaktan dolma bilgilerlede yanlış bilgi vermek hiçte hoş olmaz.
İnsanın aklından böyle geçiyor ama amatör balıkçıların uymak zorunda olduğu 3/2 no.lu tebliğ şöyle diyor. 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 1/9/2012-31/8/2016 tarihleri arasında amatör balıkçılığın belirli kurallar çerçevesinde yapılmasını sağlamak için, ticari amaç dışı veya spor maksadıyla yasak olmayan bölgelerde ufak vasıtalarla su ürünleri istihsal edeceklerin avlanma usul ve esaslarını belirlemektir. Dayanak MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ; 22/3/1971 tarihli ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 10/3/1995 tarihli ve 22223 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Su Ürünleri Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen genel tanımlardan; a) Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi, b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,... Artık burada bize söz düşmez diyorum. Sen yine de raporlarını bildiğin gibi yazmaya devam et. Ben arkadaşların avlağı söylemezsen bu nasıl rapor tarzındaki düşüncelerine katılmıyorum, şahsi fikrim tabii. Neden katılmıyorsun denirse, örnek olarak Şile'de bir yerde (akşam yoktu ama) sabah iki tane levrek tuttum cümlesi benim için değerli bilgiler içeriyor. Levrek kıyılara gelmiş, uygun zamanda av vermiş, boyları da gayet iyi imiş, Şile taraflarında sahte ile denemek gerek. Bu bilgileri yeterli görmeyenler daha detaylı rapor yazabilir ama sadece bunları yazanı da küstürmek doğru değil, sonuçta burası bir paylaşım platformu ve herkes bilgisinin istediği kadarını paylaşmakta hür, öyle değil mi? Selam ve sevgiler, rastgele.
abilerim arkadaşlarım, sürekli araştıran, sürekli yeni meralar bulmaya çalışan, ve balık yelpazemi, av tecrübemi genişletmeye çalışan, bu uğurda emek, vakit ve nakit harcayan biri olarak yazıyorum. genel olarak emek harcamadan insanların nokta mera söylemesini kimse beklemesin. örnek vermek gerekirse, tanıdığım en ısrarcı kişi bu forumda belkide ünaldır. ünalın şile bilmediği gitmediği mera yok 1,5 yıldır sürekli kovalıyor. 1,5 yılda 78 hafta var, toplamda 50 hafta gittiğini varsayarsak ve bu adamın gebzede oturduğunu biliyoruz, insanların levrek için nekadar, emek, zaman ve para harcadığını görebilirsiniz. balık tutmaya çok meraklı olan adam, gider 3-5 kez kovalar, gittiği yerlerde muhakkak birileri ile tanışır, insanlar sana güvenirse bildiklerini paylaşır. ama sen hem emek veremzsen, hem zaman ayırmazsan, hemde güvenilir bir kişi olduğunu ispatlayamazsan kim sana neden emeklerini seri versin. kimse üzerine alınmasın ama bu bence biraz alınteri olayı, bu alın terini dökmeyen, bu bilgilerin kıymetinide bilemez.
Cok kisa ve oz rengimi belirteyim, Avlaklar ulu orta verilip desifre edilmemeli, ozelliklede tatli su avlaklari goz bebegi gibi korunmalidir. Hayirli ramazanlar dilerim,Benden bu kadar.
bunlarda benim raporlarım, rapor detaylarına bakarsanız artık mera ismi yazmıyorum. sadece bölge olarak belirtiyorum geçiyorum. enson 2 raporuma ait fotograflar belkide bu konudaki bir çok kişi bu raporları gördü, 30 saniyesini ayırıp yorum bile yapmadı, ben şimdi bu insana daha ne diyeyim. yarasa gibi geliyor yorumları raporları okuyor ve gidiyor. işine gelen birşey olduğu zaman sorup gidiyor. bende özelden mera ismi veriyorum, ama bu insanlar tanıdığım bildiğim ve güvendiğim insanlar, yüz yüze tanıştığım insanlar,
Sevgili Hakan Dişliler oldukça yakışıklı görünüyor ve en alttaki turna maşallah tam bir canavar edasıyla duruyor ve parmağı filan kapsa mazalllah koparıp alır gibime geliyor Mera ismi sormayacam lakin kaşıkmı ? yemlimi ? ne ile yakaladın sevgili dostum... Tebrik ederim afiyet olsun.. Sağlıcakla kal
hakan maşallahın var tatlı su tuzlusu farketmez diyosun dişi olsun yeter pazar günü görüşürüz inşallah
faruk abi merhaba, turna rapala ile yakalandı. turna ile ilgili tüm detaylar burada var, hangi sahte ile hangi balık yakalanmış hangi balıklar iade edilmiş, tüm foto ve videolar aşağıdaki linktedir. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=54940 ismail abi merhaba dişli olsunda nasıl olduğu farketmez , normalde tatlı su ile işim yok fakat boğazdaki balığın ramdımanlı olmaması bizi farklı avlara itti, iyiki tecrübe etmişiz. teşekkürler,