Beyaz takım akşam suyunda daha iyi iş yapıyor abi biliyorsun sende ya da turuncu takımda olabilir farketmez bana hihi hihi hihi Süha bey, beyaz floş veya organze yanına 2 tel mor veya mavi sim eklerseniz akşm suyunda çok daha güzel verim alabilirsiniz sahil şeridinde.. Naçizane bir öneri yapmak istedim.. Rastgele..
öneriler için teşekkür ederim. yanlız şu andaki en büyük sorun balıkların küçük olması, inşallah tez büyürler
Duyarlılığınız için tebrik ederim :clap2: Balıkların kıyıladığı ve geçtiği yere göre ebatları değişiyor, sanırım verdiğiniz bilgiye göre şu sıra Dragosta istavrit boyları küçük ama mesela bende sıkça sahil şeridinde avlanıyorum ve son 1-2 haftadır gelen istavritler boyları gerçekten çok iyi ve avlamasıda çok keyifli oluyor haliyle... Genelde akşam suyunda gelen istavritlerin en küçüğü 16 -17 cm civarında oluyor benim avlandığım merada bu konudaki tavsiyem sahil şeridinde avlanacaksanız başka bölgeleride deneyin yönünde :thumb:
bu ara istavrit bol olduğundan kalabalık oluyor çok. Vaniköye parkına git,takılma olayı az,alan geniş. ama akşamüstü 6 dan sonra kalabalıklaşıyor. o zaman çok dolaşıyor. akıntı bi sağa bi sola gidiyor. Acemi olanların yaptığı hata ise akıntı varken hafif kurşun atmak oluyor,. Gittiğin yerde en başta duruma bak,tutanlara sor ona göre at, bazen sağa atarsın bazen sola. ama dediğim gibi 6 dan sonra kalabalıklaşıyor her yer.. sen 3 gibi git, en azından pratik yapmış olursun atış konusunda, bende en başta böyle başlamıştım.biraz pratikten sonra akşam balığı toplarsın gidersn
cevap için teşekkürler.peki birşey daha soracağım bu pendikteki kaynarcaya doğru bir mendirek var askeri mendirek falan diyorlar o kısımda balık tutulması serbest mi haritada baktımda giriş yolu varmı oraya siviller için?
Sıcaktan uyku tutmayınca sabaha karşı ani bir kararla soluğu kulelide aldım.. vardığımda saat 05:20 idi ve iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalıktı hemen kendime bi yer buldum, bi çay içtim, takımları açtım ve balık başladı.. saat 06:00'da başladığım avı kovamın dolması nedeniyle 07:30'da sonlandırmak zorunda kaldım çok güzel balık vardı çook.. 75 gr kurşunla başladım sonra 115'e kadar çıktım.. 016-010 takımla başladım, yüzeydeki çöplerden takım bozulunca 020-012 takım ile devam ettim.. Herkese rastgele..
Vaaayyy Berkan abi hem boğaz havası hem boğaz istavriti almışsın, kısa sürede kovayı doldurmuşsun valla ne güzel dahada kalablık olmadan eve dönüş yapmış daha ne olsun Tebrikler abi, afiyet olsun :thumb:
Sağol Ersin, inan dursam 5 kilo olurdu ama kıyamadım, havyarlı olabilirler diye avı abartmak istemedim..
eyvallah Hakan, gönül ister ki daha sık uğrayayım ama işte kaşıntı basıp ta ava çıkabilince uğruyoruz
balık dostlarına arkadaşlar boğaz için bana en ideal kullana bilecegim balık kamışlarından hangsini tavsiye edersiniz?şimdiden önerileriniz için çok sağolun.===not:fiyatlardan haberi olan fiyat konusunda da bilgi verirse sevinirim.
Hedef balık ve av yöntemine göre tavsiye daha uygun olacaktır.. mesela rapala ile palamut lüfer mi yoksa çapari ile daha küçük balıklar mı veya yemli av için daha hassas kamışlar vs.. gerçi konu o kadar çok geniş ki, bunun için bu rapor sayfaları çok da uygun bir yer değil aslında..
surf kamış alacaksınız, sert aksiyonlu, ve imkanınız varsa parçalı kamış alın, resimden gözüktüğü kadarı ile 420-450cm arası kamış alanız yeterli olacaktır. alacağınız kamış 150-250 gram atarlı olması kafi