kadircan dün akşam suyuna boğazdaydım, aldığım bilgiler ise; 2-3 günde bir balık yapıyormuş. topu topu 5-10 balık çıkıyormuş, kim kaçtane yakalarsa, özellikle balığa gitmeye deyecek bir durum yok, amaç farklıysa tabiki birşey diyemem, koşturmayan nasibini bulumaz.
mahir abi merhaba, günaydın kıyı avcılığında istavrit çaparisine çinekop atlıyor, çinekop çaparisi ile sarıkanat tutmuşluğum var, çapari ile lüfer hiç yakalamadım. istavrit çaparisine lüfer atlasa muhtemelen kıyaya alınmaz, köstekleri kopartır gibime geliyor. lüfer istavriti bulmuşken çapariye kolay kolay atlamaz diye düşünüyorum. balık bolluğunda rapala bile tercihleri olurken çapariye atlama ihtimali daha düşüktür. ama bu ihtimal %1 de olsa herzaman var. tekne avcılığında ise canlı sardalya, zargana fileto ile lüfer tutulduğunu biliyorum. çapari ile de avlanan teknecilere illaki lüfer denk gelmiştir yada tutuluyordur.
bugun boğaz rapor u : sabah kuleli askeriye : cok seyrek isravrit vaniköy park : olta atan bile yok beylerbeyi : balık gormedim öğlen kuleli askeriye : tek tuk aksama doğru hareketlendı SONUC 750 GR . CİVARI İSTAVRİT .+ Heryerim yandı .D
Pazar günü saat 16:00 ile 19:30 arasında Tuzla sahildeydim. İstavrit sıfır, gümüş balığı ve kaya balığı yakalayınca sevinenleri gördüm
eskihisar tarafında balık bolmuş boylarıda iyimiş. bu yönde duyumlar aldım ama şahsen gidip görmedim. birde şile tarafında yapıyormuş.
beyler herkeze günaydın iyi haftalar, pazar günü anadolu yakası çok güzel dişli yapmış sabah suyu alan hiç yokmu?
valla ömerim ufaktı balıklar ama tam göremediğim için ne olduğunu bilemedim.. olabilir ufak kefal olabilir...
ismail abi merhaba, sezon kapandı ama halen seyrekte olsa balık var, çok fazla istihbarat var, şuan karadeniz, marmamara, ve haliç taraflarında dişliler mevcut. özellikle sizin otaraftan mercan ve levrek raporuda geldi. sezon açılmamış olsada birkaç gün önce boğazda ağ ile torik çevirmişler. ama git balığa olta ile birşey yakalayamıyorsun. spor yapıp geri geliyoruz.
Dün kartal tarafında akşam suyuna 2 saat kadar çapari attım. Balık çok ama çok seyrekti. 4 tane istavrit, 1 mezgit, 1 de çarpan aldım. Akşam sporumu yapıp, eve döndüm
Dalyanla tuttukları yetmemiş bide ağ ile çevirmişler demek torikleri. Allah belalarını versin bunların. Bu sene anasını ağlattılar resmen havyarlı balıkların..
akşam ezanına kadar pendik burnundaydım.sonuç 1 istavrit 1 kaya balığı.yarın koçtaş taraflarına bakıcam
Ağla çevirmişler derken dalyanı kastediyor herhalde. Adamlar yolunu bulmuşlar, bir hocayla anlaşmışlar, araştırma yapıyoruz diye izin almışlar. Ama biz de duyarsız davranıyoruz. Bakın konuyu ne zaman açmışım, sadece iki arkadaşımız görüş belirtmiş, başka kimseyi ilgilendirmemiş, böyle bir ortamda da vurgunu vuranın yanına kar kalıyor. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=54591&highlight=bu+torikleri
Hakan, ben soruyu öğrenmek için değil, düşündürmek için sordum. Peşinde canavar olan hiçbir balık yemle ilgilenmez, can korkusu öne çıkar. Livara attığın çinekop, sarıkanat, oradaki istavritlere dönüp bakıyor mu? (Bu da yeni soru)