arkadaşlar sabah suyuna gittim. anadolu yakası boğazdaydım. yaklaşık 12 kişi vadı. sabah 5 den 7:00 kadar takıldım. 3 balık çıktı. bir bana diğerleride başkalarına bizde sohbet ettik 15 gündür etkili balık kalmadığını tektük çıktığını söylüyorlar. geçen haftada oradaydım ben 3 balık yakalamıştım. git gide azalıyor. sanırım haftaya hiç tutamayacağız. tek tük kalan balıklar var. 3 balık 5 dk içinde ardı ardına kanaldan alındı. çok hafif bir lodos vardı. 175 gram ile uzun kaşık ile alındı. diğer iki balık ise rapala ile alındı. şile turları başlamıştır. avlarınız daim olsun arkadaşlar,
YANI anadolu yakası sondurum boğazda kı balık açıkta dönüş balığı çoktan bitti bugun balığa çıkma planları yalan
normalde marmarada zor bulunan sarıkanat bu yıl tahmin edilemeyeceği kadar verimli geçti. sebebi istavritin peşine boğaza giremeyen sarıkanat marmarada bulduğu istavritlerin peşine koştu ve oralara yerleşti. göç tamamlanma evresinde olduğu için oralarda kalırmı bilmiyorum ama şuan en verimli av veren meralar marmarada
özkan abi merhaba, tecrübe ile sabit yanımda sürekli kaplamamlı çelik tel bulunduruyorum. ister turna ister lüfer farketmez,, bu akşam misafirim var yarına program yapamaya bilirim. yapsamda kısa süreli olur. belki ufak bir boğaz sabah suyu kaçamağı yapabilirim. haftaya rotayı şileye çevirebiliriz. şilede lüfer yakalamak sorun değil. eğer istavrit kıyılamış ise şiledende sarıkanat/lüfer almak mümkün olur diye tahmin ediyorum. ama en verimli dönemi eylül diye tahmin ediyorum. sende hazırlığını yap. müsait olursan haftaya bir organizasyon yapabiliriz. allahtan ümit kesilmez. zaten birtek denizde kimse kimsenin kısmetini çalamaz. attığım ağzına gitsin boğazına misali kısmetimizi kovalarız. ama 2-0 unutmadım.
kardeşim sendeki azim bendekinin aynısı :thumb: şile bana çok uzak ve ters ancak oraya cumartesinden gidersek gelebilirim lüfer çıkıyor çelik tel mevzusu sadece mecazi anlamad idi,tabiki iyiki varsın,selçuğa selam. bu arada sabah galatadan yayan geçtim (halice bakan kısımdan) istavrit çıkıyordu ve boyları gayet iyi idi ilgili arkadaşlara duyrulur.
arkadasım ben şilelinin kabakoz köyündenim şilede lüfer eylül sonuna doğru başlar 1 ay devam eder sabah rapala gece yemli çok verimli 2011 ekim ayında adam bası bir sabah ortalama en az 40 lüfer ve kofana çektiler
Bu ayda olmayacagini bilen biliyor, ben mecazi anlamda yazdim. Ayrintili bilgiler icin saolun varolun.
İstavritleri alanların içinde bende vardım sevgili özkanım... etti üüüüç hihi hihi hihi Sağlıcakla kal
yanlış anladın ben senin raporuna göre yazmadım zaten şile lafı geçti diye yazdım mecazi anlamda yazdığının farkındayım bu arada yazdığın raporlar için teşekkürler. Bu sene iş yoğunluğundan dolayı balığa gidemedim gitseydim raporları yazardım.
pardon arkadaşım her zaman pc başında olamıyorum akşam saatlerinde başlıyor saat 7 gibi güneş batana kadar devam ediyor
kalkan şile de kumbaba sahilınde sahilköy ağva taraflarında genelde dereağzına yakın yerlerde tutuluyor.şu sıralar denemekte fayda var geçen sene eylül ayında kabakoz kıyısında sabah suyunda lüfere çalışırken arkadaşın oltasına 3 buçuk kiloluk levrek takıldı.herkese rastgele dileğimle rapor geldikçe paylaşmaya çalışıcam.