Pazar akşam üstü, Tuzla Sahil: Şimdiye kadar görmediğim küçüklükte kraça avlayanlar acımıyorlar Hele birinde gördüğüm sardalya yaklaşık 3-3,5cm di banghead
küçükyalı sahil : bugün oltama kırlangıc geldi boyu 7 -8 cm di direk suya iade edildi ve 2 tane de istavrit geldi onlarıda gece cinekopa attık ama sonuc bende 0 en az 10 14 kişi cinekopa attı toplamda 9 10 tane cinekop alındı suan halen ordalar ama ben dondüm suanki durumu bilmıyorum
haftasonu şans eseri caddebostana gittim millet balığa atıyordu ama alan yoktu o sırada doritos cipsi denize attım yaklaşım 10 mt açığa akıntıyla gittiğinde bi baktım balıklar cipse saldırıyor balık tutanlara söyledim balık yakında ve su üstünde en hafif kurşunla atın ama sonrası ne oldu bilmiyorum... 2 hafta önce boğaza gittiğimde de 3 saatte 6 balık yakalayıp dönmüştüm.. anlayacağınız boğazda yok marmarada kısıtlı ama karadenizde balık var gibi.....
Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz"e.cümleten Hayırlı kandiller..dualarınız makbul oltanız bereketli olsun arkadaşlar
Mezgit lezzetini en sevdiğim balıklardandır. Fakat artık yemeğe çekiniyorum nedense. Çünki temizlerken aldığım koku beni mezgitten itiyor artık . Artık mezgit tutmuyorum bende
istavrit şile ve köylerinde devam ediyor.Hafta sonunu gitmek isteyenlere duyrulur akşam 6 dan önce bir tane balık yakalayamazsınız balık 6 dan sonra kıyılıyor gün batımına kadar devam ediyor 3 saatte ne olur demeyin salı günü 8 kilo balık çeken var.
geçmiş yıllara göre ilave bir kirlilik olduğunu düşünmüyorum Marmara'da. Ne var ki sıcak mevsimde kovalarımızdaki su da haliyle ısınıyor ve bir kaç saat güneş altında av yaptığımızda kovanını içindeki balık da ısınıyor ve bununla beraber haliyle yumuşuyor. Eve geldiğimizde yerine göre istavrit, tırsi bile kokabiliyor. Mezgit de çabuk yumuşayan bir balıktır. Ben sıcak günlerde balık kovasının içine mutlaka bir kaç tane dondurucudan çıkardığım buz bataryası (hani şu piknik buzluklarına konulanlardan) koyuyorum. hem balık diri kalıyor hem de kokmuyor. Ama tabi ki bu sene henüz mezgit tutmadım. Ekstra bir koku var mı balıklarda, açıkçası bir fikrim yok. Söylediğim yöntemi gene de tavsiye ederim.
Mezgiti livarda bile saklasam içinden gelen koku aynı.. malum dip balığı.. denizlerimizin dibi de malum, çamur, balçık.. artık istanbulda dip balığı tutmuyorum ben de, gezgin orta su balıkları tercihim..
dun gece dişli denemesi yaptım kadıköy parktan balık boyu yaprak gelince sonlandırdım limit dahilinde balık gelmiyor
istavrit kıyılamışsa bunun peşine lüferde gelmesi lazım, ama bu aylarda lüfer çıkmıyor bu noktayı tam olarak anlayamıyorum. ilginç