teşekkürler reis, evet bence yine ilgilenmez. dediğin gibi. korkmuş, ürkmüş balık, can havli ile hiçbirşey yapmaz. mahir abi, açmış olduğun konuyu daha önce farketmedik. tepki gösertermemek mümkünmü?
deniz abi merhaba, şileye sadece 3 balık için giderim. bir lüfer iki levrek üç kalkan. lüfer kıyıdan yakalanamıyor, en az 2 ay var, kalkan zaten nezaman başlıyacak derken bitti gitti. tuttuklarımızda istediğimiz boyda değildi bir tek levrek kaldı. levrek içinde hava şartlarını kolluyoruz. yağmurlu fırtınalı bir haftasonunda inşallah deniyeceğiz
Geçenlerde bir başka forumda işsiz kalan bir arkadaş balık tutup satarak geçiniyorum yazmış ve iş bulma konusunda yardım istemişti.O geldi aklıma, herkes balıkçılığı keyif için yapamayabiliyor
En son çare balık tutup satmak ise insanı yönden bence problem olmamalı, ancak galata köprüsünde ki tipler aklıma geldiğinde o insanlar gibi değildir umarım diyorum...allah kimseyi zorda bırakmasın
Galata köprüsünde veya başka yerde olsun 600lira bazıları için neredeyse bir maaşa yakın. Allah herkeze ihtiyacı kadar rızk versin inşallah.
yapılan doğru bir hareket değil, ozaman amatör balıkçılık olmuyor, istisnalar kaideyi bozmaz, arkadaşın yaptığı doğru bir hareket değil ama yinede ihtiyacı varsa ve çalıp çırtp yerine böyle bir uygulama yapmasıda makul olabilir. yapılan olayı tasnif etmek doğru değil. arkadaşı canı gönülden tebrik ederim güzel bir av yapmış. helal olsun. herkeze rastgele, deniz abi illa getireceksiniz beni şileye
Geçen hafta boğazda İstavrit tutuyordum. 4 kiloya yakın balığım vardı. iki adam kilosuna 15 lira teklif ettiler. 60 lira alabilirdim ama Satıcı değil yiyiciyim dedim ve kuleli tarafında satarlar belki dedim. Ben zevk için balık tutuyorum. ama paraya sıkışık olsam veya ihtiyacım olsa ve o balığı satsam amatör ruhundan sapmış mı olacağım?
Amatör balıkçının tuttuğu balığı satmaması gerekir. hem vicdanen hem de yasalar gereği. ayrıca ben normal olarak bu tür eleştiriler yazmayan birisiyim. ancak şöyle düşündüm: hem balığı satan arkadaşın uyarılması gerekir, hem bu eylemi burada paylaşan arkadaş en azından balığın satıldığı yönündeki paylaşımının hatalı olduğunu görsün, hem de balığın cinsi, tutulduğu yer vb. itibariyle yarın bu mesajı okuyup oraya bir sürü bohçacı doluşabilir. sonuçta balığın tutulduğu yer çok büyük bir bölge değil. umarım istemeyerek de olsa kimseyi üzmemişimdir.
Çengelköy'de oturuyorum ve yarın sabah 7 gibi oltamı alıp balığa gidiyim diyorum. Yanlız acemi olduğum için kalabalık içinde olmamam lazım varmı tavsiye edebileceğiniz bi yer?
bu arada dün akşam maltepe - dragos arasındaki sahilden dün ilk kez gece çaparisi denedim. çok zevkli bir ava benziyor. ancak balıklar çok küçük olunca avım da sadece 10-15 dakika kadar sürdü