teşekkür ederim yarın sabahtan söylediklerinizi yapacağım özellikle parantez içinde belirttiğiniz (Yem iğneyi kapamalı) gayet iyi oldu ben hamur gibi yapıp ucunda bırakıyordum suda yumuşayıp dağılmasın diye tekrar teşekkürler.
Merhaba Şilede gidilecek yer nereleri var acaba konuyla ilgili arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum, ümraniyede oturmama rağmen genelde sarıyer ve tarabya tarafına gidiyorum balığa şileyi denemek isterim
selam arkadaşlar, cumartesi pazar balıktaydık fakat balık raporu yayınlamaıyoruz elimiz boş geldik. bir çok mera birçok avyöntemi denememize rağmen olmayunca olmuyor, can sıkıntısına çok merak ettiğim atışımıda özkan abi sayesinde görmüş oldum. insanın kendi hatalarını görebilmesi için güzel birşey, kamış testinde kullanılan ekipmanlar, okuma salina 3 parçalı 100-200 gram daiwa entoh tournament 5500 misina : savagear dynema örgü 0,16 ve kendo 0,145 örgü kullanılmıştır. şok : savagear dynma örgü 0,26 kurşun : surf tipi 175 gram rapala bedeni : berkley tridline 0,30 fc rapala : yıldıray kaşıkları, ve tüylü rüzgar : poyraz 8-10km/s menzil : yaklaşık 120 metre can sıkıntısına neler yaptık yahu http://www.youtube.com/watch?v=ggeD_hl6XUQ&feature=youtu.be not video güncellenmiştir
Hakan bizim anadolu yakası boğaz kıyıları mera olarak çok zayıf.Toplasan 5-6 tane olta sallayacak yer var.Orda da oltanı rahat atacak alan yok.Az dengen bozulsa insan kendini suda bulur.Oltaları araç yolundan sallıyoruz.Bu konuda avrupa yakasındakiler çok şanslı.Hem boğaz boyunca denizle iç içeler hemde atış için alanları çok geniş.
Teşekkür ederim yarın sabahtan veya öğlene doğru gideceğim bende 3 lü uzun köstekli dip takımı kullanıyorum birdesaçaklı olarak kıbrıs kullanıyorum ama ekmeği hamur yapıp salıyordum birdahakine ekmeğin içini normal şekilde takıp deneyeceğim inşallah faydasını görürüm.
Hakani kess Evet avrupa yakasi cok daha sansli balik avciligi konusunda, Avrupa yakasinda benim gordugum iki dezavantaj var. Bir yaya gecisi cok fazla İki avrupa yakasindaki balikcilarda cok fazla A-i var. Anadolu yakasi balikcilari daha misafir perver anlayisli ve paylasimcilar.
Hakan,elindeki kasiklarin arkasina Rover98 in arkasindaki gibi tuy ve simler baglamis bir cesit modifikasyon yapmis, ama oda benim gibi havasini aldi dun
hakan kamışın hakkını vermışsin öskan tanıştığımıza cok memlun oldum bi cayımızı icmedin inşallah balık olduğu bi gündede beraber avlanırız aşağıda biraz palamut yaptı biz atmadık biraz izleyib cıktık
ooooooooooo bende memnun oldum o şeref bana ait,bir çay alacağım olsun soğuk zamanda içerim aşağıdaki palamut raporunu bizde aldık ama ata ata kollarda derman taket kalmadı ve boş kova ile avı sonlandırdık. yüzlerce atış yapmamıza rağmen tek balık alamadık, tek sevindirici olay kurşun ve rapala kaybı vermemek oldu :laughing: balıksız balık avı sonucu,cengelkoy borekcisinde götürdüğümüz börekler ve çay günün son noktası oldu. muhtemelen bu hafta cuma gecesi %90 oralarda olacağım
evet, beğendiğim bir mera olduğu söylenemez atış yaparken bile tedirgin oluyorsun, ayrıca direklere yaslanan kamışlar, boğazın derin sularına dalmış eli cebinde insanlar, koşu yapanlar, vızır vızır geçen arabalar derken tedirginlik dolu bir av oldu, kot farkınıda söylemekte fayda var , kurşunu serdiğimiz yer ile ayaklarımızı bastığımız yerin arasında minimum 30/40 cm fark var. özkan abi eline sağlık, senin sayende kendimi seyrettim. doyamıyorum koray biz okadar boşa kürek salladık gittin tüye takıldın, şaka bir yana, tüy sonrası kaşığın aksiyonu değişti, janjanlı etiketlerin sayesinde daha çakarlı daha az dönen daha fazla capta kıvıran bir kaşık haline geldi, palamut için yaptım mavi sim beyaz tüy, fakat birtek palamut yakalamadı.
sağol ismail abi eksik olma, bizde toplandık başka yere gittik bizde palamut tutanları seyrettik adım atma yere yokkk,
Merhaba arkadaşlar, pazar sabahı 5:30 civarında beykoz tarafına gittim. öğlen 11:30 a kadar istavrit, palamut, lüfer denendi. ama sonuç alınamadı. tek tük istavrit alanlar oldu ama 4 adetten fazla alan yoktu. sonra dönüş yoluna geçtiğimde kıyı şeridini gezerek gittiğimde çubuklu,kuleli,vaniköydeki balıkçı arkadaşların kovasına bir göz attığımda onlarda da pek birşey yoktu. anlaşılan bu hafta anadolu yakası boğaz şeridi pek balık yapmamış gözüküyor.
bende farklı birşey mi var bilmediğim sandım tam rover98deki tüy gibi olmuş. toby kaşıkların arkasındaki tüylü halini de hiç denemedim.söküyorum ben onları. 2. kaşığın suratı savageardaki jigheade benzemiş aynı
Liman arkası ve limanın karşı tarafındaki ufak mendirek. Liman arkasından bu sıralar lüfer veya kaba lüfer alınıyor. Çok istikrarlı olmasa da denk geliyor.
selam geçen hafta sonu şiledeydim, balık olmasına karşın verimli değil, henüz sezona daha var, orada ikamet edenler daha iyi bilir. bana sorarsanız; farklı amaçlarla gidip akşam balık denemek isterseniz olabilir fakat balık yakalamak için gitmeye değecek bolluk yok,