Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

sıyırtmayı da bugün itibariyle öğrenmiş bulunmaktayım :) konuştuğum bi amca istavrit nisan-mayıs gibi başladığını ve şimdi seyrekleştiğini söyledi. nisana kadar tekrar çoğalır mı? kuleli de istavrit dışında başka takım sallayan görmediğim için başka ne tutabilirim ve ona yönelebilirim bilmiyorum. tavsiyen varmı hocam?

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    dün sabah erken saatte Hakan arkadaşımız dişli almış, ayrıca palamut da karadenizden giriş yapıyor. istavrit yerine bu balıklara yönelebilirsin. kuleli değil de biraz daha yukarı çıkmakda fayda var.

3. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

yukarı derken ne tarafa ?

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    sağol fatih, ben 175 gram kurşun ve kaşık ile aldım. şuan verimli bir balık olmadığı için ne kurşunlu beden, nede spin denemeye gerek yok, ben 3 haftadır avlanamadığım için boğaza indim. adam gibi avlanayım sabah dişli öğleden sonrada palamut yapar dedim ama sezonu bir türlü açamadık.

5. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

cuma ve cumartesi sabahları 3'er saat denemeden sonra sadece 1 adet istavrit alırken, dün akşam sıyırtma deniyerek 1,5 saatte 5 adet istavrit aldım :)

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Yemlik olmus bak guzel iste. Disli icin yemli takimin var mi? Hava kararmaya yakin yemli beklemeli ava gecebilirsin. Bu sira guzel lufer haberleri geliyor. Aksamlari degerlendirmekte fayda var

7. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

başka takımım yok hocam. kulelideki büyükler bi tek palamut var o da oltanın atamayacağı kadar uzakta olduğunu söylediler. bu yüzden istavrit dışına çıkamıyorum. yönlendirilmeye ihtiyacım var :D

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Balik isi kismet dostum yakindan gectigi zaman alirsin baligi hic belli olmaz baligin durumu. Forumda kafana takilan ne ise arattir soracagin bisey varsa ilgili konunun altina yaziver elinden gelen herkez biseyler karalicaktir. Seni hizlandirilmis egitime almamiz lazim :)

9. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Yokmu lufer sari kanat haberi... siledeydim hafta sonu bir kac vurus ala bildim ama nasip olmadi. Onun disinda limit alti cinekop yaprak bolca var sanki gecen seneki tadi vermiycek.

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Yarın İstanbul da hava yağışlı diyorlar. Arkasından beklenen dişliler gelebilir :)

11. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    kadıköy modada durum ne merak ettim şu an. geçen sene baya bereketliydi boylarda iyiydi.

12. alperhaves

alperhaves alper

sende bendensin...:) bende istavrit dışında başka birşeye atamıyorum... ama kabiliyetimle ilgili ama elimdeki olta ve makine ile ilgili.... ama sana tek tavsiyem büyük balık istiyorsan en güzeli biraz istavrite salla biraz istavrit al sonra onları fileto olarak kes çinekop takımına tak, denize yolla sonra kamışın başında bekle buda zevklidir biraz sıkar ama geldiği zaman çok zevkli oluyor...:)))) onun dışındaki rapala ile atış yapmak, palamuta atmak filan, kıyıdan beni aşar bu işler...:)

13. ozzybow

ozzybow oğuzhan

aynen... :D hafta sonu kuleliye çıkmayı planlıyorum istavrit bol heralde. :D

14. ANIL TEKKES

ANIL TEKKES anıl tekkes

Favori Kamış:
    Okuma Carbonite Car-s 3.90 mt Kamış
    Favori Makine:
    AVENGER AV-65b
    En İyi Avı:
    8 kg Kefal - 4 Kg. İstavrit
    Haydarpaşa da olduğum yere bırakıyorum takımı ekmek balayıp 15 20 tane kocaman kefaller geliyor yiyor ekmeği gidiyor bunu önlemem için ne yapmam lazım 3 lü iğne kullanıyorum ayrı ayrı ekmeklerini takıyorum 2 tane tutabildim anca :S

15. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    kulelide vardırda boğazda curcuna var suan istavrit vb. kaccak yer arıyor :D

16. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

geçen haftasonu iki gün sabah peş peşe gittim 3-4 er saat durdum her gün. sonuç 1 tane istavrit sadece.

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kaçışan istavrit ve zarganaları seyretmek insanı okyanusun derinliklerine çekiyor, resmen savaş vardı :D

ama katiller yakalandı

18. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

tebrikler hocam sayende gözümüz balık gördü :D

bide biz acemilere nerede ve nasıl ve hangi takımla tuttuğun bilgisini verirsen sevinirim :)

19. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    farlı bir yöntemle değil bildiğmiz klasik surf kurşunlu rapala sistemi ile yakalandı detayları öğrenmek istersen,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55918

link yenilenmiştir

20. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer