Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

biliyorum üstad :thumb:

bazı kelimeleri mecazi anlamda kullandım,

bilgilendirme için teşekkür ederim cevaplamış oldunuz.

2. korayandroid

korayandroid Koray

Dibi kazıdım bugün :D çok fakir bir gündü.zaten sabahtan meralar hep boştu belliydi bi gariplik vardı.balık olsa anasını ağlatırlar :D

3. ozkan79

ozkan79 özkan

dibi kazıdım derken :eek:

sıfır çektim anlamındamı ?

4. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Ukalalık gibi olduysa özür :rolleyes:

5. korayandroid

korayandroid Koray

her iki anlamda da :D

6. ozkan79

ozkan79 özkan

bende bu aralar sıfırcıyım,

kuvvet ve muhtemel yarında sıfır çekeceğim :eek:

7. korayandroid

korayandroid Koray

Birde benim dikkat çekmek istediğim bir konu var.Kim ne derse desin.Balık varken foruma durgunluk geliyor pek rapor geçen yok.Ama balık olmayınca hareketleniyor forum.Bu aslında üzücü birşey.Günde kaç kere bakıyorum bazen öyle anlar oluyor ki forum günlerce susuyor, yeni post atan olmamış.Şimdi avlaklar mera vs patlıyor diyenler olacak.Şunu da düşünün.Kilometrelerce yol kat edip gelenler var benim gibi.Saatlerce yol tepenler var.Birde bunun geri dönüşü var.İstanbulda yaşamak kolay değil.Benzinin 5 lira olduğu bir ülkedeyiz.Trafiğe trafik katıyoruruz balık bulacağız diye bazen.Zaman artık en değerli şey oldu. Biz balığımızı alalımda, başkaları gelmesin onlar tutmasın kalabalık etmesin vs vs. forumu geçin facebookta paylaşımlar o biçim artık.Adam tuttuğu balığı resimlemiş geçmiş.Yer yazanda var.Yazmayana anında soruyorlar zaten, yeri söylüyor.Yani o sır gibi saklanan şey aslında internette.YAni yine bizim gizlediğimiz yerde.Forumun amacı paylaşmak.Şimdi herkes eminim bir yorum yapar.Ama bence biraz abartıyoruz.Kıyıdan balığın kökünü kurutamayız kamışla vs vs. İstanbul kalabalıksa bizde burada yaşamayı göze aldıysak yerimizde kısıtlıysa yapacak birşeyimiz yok.Omuz omuzada olsa,takıla takıla da olsa bu öyle ya da böyle yapılacak.Zaten de öyle oluyor..

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Koray merhaba;

yazdıklarında kısmen haklısın,

evet doğrudur kimse kolay kolay avlağını açık etmek istemez,

çünkü istanbul çok kalabalık bir şehir,

olta atarken işi bilende var bilmeyende,anlayışlı olanı var kibarı var birde ay-sı var,

ama şunu belirtmek isterimki ben arabam ile mazot yakıyorum,tariğe giriyorum niye rapor paylaşmıyorsunuz gibisinden bir cümle kurarsan yanlış edersin,

grup sayfalarında çok ince detaylı raporlar geçmesede yüzeysel avlaklar dile getiriliyor,

bu forumda çoğunluk grup sayfalarında kaymış durumda,

istanbul kıyı raporları eski güncelliğini kaybetmiş durumda,(bence)

ben kendi adıma söylüyorum,

dişli yakaladıysam istanbul boğazı avrupa yakası yazarım,zargana yakaladıysam,sarayburnu zeytinburnu arası yazarım....

ve bir çok kişide bu şekilde avlak belirtmekde,

tabi bunlar benim düşüncelerim,

uzun lafın kısası rapor gelmiyor diye foruma küsmek birilerine kızmak olmaz.

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bizim anadolu yakasın da ki avlaklarımız malesef ki çok kısıtlı. her avlağın standart müdavimleri var, ve bizler gibi fırsat buldukca gidenleri de var, yoldan geçerken aha burası kalabalık dalayım hemen diyenleri de.. he birde forumu takip edip güncel av raporlarından avlaklara koşanlar var.. gidicekler tabi buna kimse de karışamaz.

ben şuna eminim ki forum da hiç bir paylaşım yapmayıp sadece güncel avlak takibi yapıp çıkan insanlar oldukca fazla.

örnek tft sayfasını takip edin, 5 tane kayıtlı üye 25 tane misafir üye oluyor. misafirler çay içmeye gelmiyor tabiki :)

bunlardan mütevellit bende genelde avlak paylaşımı yapmamaktayım fakat boğazın alt tarafları, üst tarafları gibi nokta atışı olmayacak tabirler kullanmaktayım.

10. korayandroid

korayandroid Koray

Abi sakın dediğimi üstünüze alınmayın siz.Forum artık 1 avuç insanla döner hale geldi.Sizi bilen biliyorm merak etmeyin.Lafım size değil.Anlayan anlamıştır.Gruplara insanların kaydığını malesef farkettim.Bende onlardanım şu an.. Ben arabayla değil otobüsle gidiyorum artık 10 avın 9unda diyeyim. O cümlem arabası olupda boş dönenleri düşündüğümden yazdığım birşeydi. Sizlerin raporlarını zaten biliyoruz.Nokta atışı olmasada yer söyleniyor.Ama malesef bir avuçla olmuyor.Aramızda bazılarımız var rapolarda hatırlıyorum bizde herşey açık protesto eder gibi paylaşım yapmıştı :D Neyse buraları takip edipte sadece beleşçilik yapanlara mesaj ulaşmıştır sanırım.

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    koray merhaba,

zamanı gelince sende meraların nekadar kıymetli olduğunu sıradan herkezle paylaşmaman gerektiğini anlayacaksın. ben öyle yapıyorum demiyorum ama aleni bir şekilde paylaşılmaması gerektiğini göreceksin. özelliklede yakın meraların.

boğazla alakalı şunu söylebilirim. istanbula yeni geldiğimde boğazı gezmek amacıyla çıktığım her noktada balık tutanları gördüm ve ekipmanlarımı hazırladıktan sonra keşif yaptığım meralarda güzel insanlar tanıdım ve güzel balıklar aldım. önemli olan senin nerede avlnammak istediğindir. zamanı geldiğinde sende kendini rahat hissettiğin bir mera bulacaksın ve mekanın orası olacak arada sırada değişiklikler yaparakta avının bereketini arttıracaksın.

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaşlar,

perşembe günü hava durumu fena değildi, cuma ise fırtınalı diyebileceğim kadar şiddetli rüzgar vardı.

perşembe iş çıkışı boğazın anadolu yakasına indim. öğle saatlerine doğru kovalar dolmuş fakat öğleden sonra balık git gide seyrelerek azalmış. akşam üstü sıfır balık. hızımızı alamadık tabi

cuma sabahı yine indim boğaza, balıkavıdosları sayfasından erdinç ve ersinle tanıştım.
    güne bir çinekop ile başladım. zaten topu topu iki cinekop çıktı, yani diyeceğim oki boğazdaki dişli şuan için verimli değil birçok kez boş geri dönebiliriz.

sabah saat 7 oldu hava iyice aydınlandı, uzun menzilli atışlarımız başladı poyrazda cepheden dövüyordu bizi, ama yine uzak noktalı atışlara hızlı hızlı sarmalara devam 175 gram kurşunlarla rüzgara meydan okuyoruz saat 8:30 da kamış bırak dedi artık ve avı sonlandırdım.

erdinc ve ersine selam olsun,

ersinin tabiri ile derya kuzusu

13. korayandroid

korayandroid Koray

Bu dediklerinizi zaten yaptım.Benim gezmediğim kıyı az kaldı boğazda.Telefonumda hep işaretlidir meralarım.Foto çekerim bol bol.Dediğiniz şeyi zaten ben önceden yaptım, İstanbulluyum çünkü :) Keyif alarak avlandığım yerler de zaten var.Gerek bereketi gerek insan kalitesi yüzünden,kimi meralar var insan yok, kimi meralar var yoldan geçen insanlar tuttuğunuz balıkları görünce gülümsüyor konuşuyor muhabbet ediyorsunuz.Hatta mera değil elinizde kamışı gören yolda otobüste muhabbete başlıyor.Mesela dün..Özkanın bahsettiği a-yı kardeşlerimizin bolca bulunduğu meraları eledim mesela.Şu an geziyorsam sezon daha tam başlamadığındandır.Balık kovaladığımızdan dolayıdır.Yani o dedikleriniz zaten yapıldı önceden.Fazlasıyla.Şahsıma konuşayım.Ben balık fotosu görünce av raporu okuyunca mutlu oluyorum.Balığa gidemesem bile o içimdeki ateşi biraz söndürüyor bunlar.Facebook bu konuda baya yararlı oldu.Şu işime de yarıyor.Hangi ay hangi günde nerelerde balık oluyor takip edilebiliyor.Bilgiyi kullanmak güzeldir.Kendimce bir istatistik oluşuyor kafamda.Yani amaç burda 2 tane balığın ben peşine düşmek değil işi bilenler için.Balığa gitmişsindir boş çekmişsindir.Aklın başka yerlerdedir merak ediyorsundur.Nolur ki söylesen.Herkesin balık tutan arkadaşı yok ki etrafta.Yine kendimden örnek vereyim tek başıma yapabilceğim sporlar benim tercihim olmuştur.Bisiklet,balık,yürüyüş vs gibi. Aç gözlü olunmazsa kimseye zarar gelmez.Biraz paylaşımcı olmakta fayda var ;) Eve boş gelince moral bozulmaz,insanlar hani balık tuttunmu abi diye sana sorduklarında anlamayana olayı anlatmak kadar zor bişi yok emin olun.Bunlarda işin cilveleri işte.Şu da var.Herkesin elinde bi akıllı telefon oldu.Buraya yazmak da zor geliyor, facebook kolay tabi.Böyle şeyler var birde.Malesef engelleyemiyoruz.İnsanlar kolaya kaçma eğilimde oldukları için buraya yazmak zor geliyor olabilir.Neyse anlayan anladı zaten.

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Hakan abi senle tanıştığıma ve sohbet etme fırsatı bulduğuma gerçekten mutlu oldum, artık birsonraki avlarda inşallah daha fazla sürelerde birlikte olta atma ve sohbet etme imkanımız olur ;) Avlamış olduğun derya kuzusu için tebrikler :thumb:

Not: dün biz akşama kadar inatla devam ettik ama maalesef dileğimiz neticeye ulaşamadık :)

15. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    Hakan abi . tebrikler suan ıcın güzel av. ve aksam boğaza ineceğim gece yemli için buzluktan istavrit cıkarsammı ?

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ersin daha sık görüşürüz umarım,
    kadir merhaba,

öyle yapacağına akşam üstü git boğaza sıyırtma yada çapari ile istavritini tut, sonrada hem yemeğini yemde yemeklik istavritini yakala canın sıkılıncaya kadar yemli takıl. çapariye garanti veremem ama sıyırtma ile kova dolduranları biliyorum. şunuda belirtmek isterim bugün rüzgar fazla o nedenle boğazda verimli av vermeye bilir. bu rüzgardada balık tutabilen varsa helal olsun.

rastgele,

17. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    kadir merhaba,

öyle yapacağına akşam üstü git boğaza sıyırtma yada çapari ile istavritini tut, sonrada hem yemeğini yemde yemeklik istavritini yakala canın sıkılıncaya kadar yemli takıl. çapariye garanti veremem ama sıyırtma ile kova dolduranları biliyorum. şunuda belirtmek isterim bugün rüzgar fazla o nedenle boğazda verimli av vermeye bilir. bu rüzgardada balık tutabilen varsa helal olsun.

rastgele,[/QUOTE]

eyvallah abi. suan yağmur atıştırıyor belki ardından yapar düsüncesi var ?

18. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

dün ve bu sabahtan öğlene kadar kulelideydim. istavrit çaparisi ile dün hiçbirşey tutamadım, bugünde bi tane istavrit (kör sanırım) denk geldi. aldığım temiz hava dışında pek memnun edici tarafı yoktu. yanlız yanımdaki 1-2 kişi sıyırtma ile aldılar bikaç tane. pek detayını bilmiyorum sıyırtmanın ama ben 10 iğne ile alamadığımı adamlar tek iğne ile aldılar :)

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    sıyırtmanın aksiyonu çapariden farklı olduğu için balık az da olsa genelde alırsın, çapari iş yapmadığında sıyırtma ile tek tek de olsa balık alırsın. hele bide balık yakında ve iri ise baya da zevkli olur, tavsiye ederim.

20. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Hakan tebrik ederim, güzel balık almışsın.. hava aydınlanmadan önce nasıl bir takım ve sahte kullanıyorsun? spin değil sanırım?